logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


DINCOLO DE TISA


Vestul Ucrainei se pregãteşte de inundaţii PDF Imprimare Email
Scris de Sergiu Dan   
Vineri, 27 Martie 2009 12:59
Locuitorii regiunii ucrainene Transcarpatia au fost avertizaţi de meteorologi asupra creşterii nivelului râurilor din zonã. În ultimele zile, nivelul râului Latoriţa a crescut cu 28 de centimetri, iar cel al Tisei cu un metru şi jumãtate - scrie ziarul ucrainean "Segodnya". "Dacã va fi o situaţie de urgenţã asemãnãtoare celei de coşmar din 2008, depinde doar de precipitaţiile care ar putea cãdea în tipul apropiat. Nu s-a discutat încã despre evacuarea oamenilor" - a declarat comandantul adjunct al Direcţiei pentru situaţii de urgenţã din oraşul Ciop, Viktor Mucika. Serviciul ucrainean de meteorologie a anunţat însã cã, deocamdatã, în Transcarpatia nu vor fi nici ninsori şi nici ploi. "Nivelul critic este atunci când apa Tisei ajunge la 14 metri, acum însã este doar de 6,5 metri" - a menţionat şeful Biroului de presã al Direcþţei pentru situaţi de urgenţădin regiune, Fedor Filip.
Citeşte mai mult...
 
Firme ucrainene, in studiu de caz la Sighet si Baia Mare PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2009 14:39

Fundatia CDIMM Maramures a primit recent vizita unei delegatii formate din reprezentantii a noua firme din regiunea ucraineana Transcarpatia. Strainii au venit in judet pentru a studia mediul de afaceri, in cadrul proiectului “Cooperarea” - o cale de succes in afacer. 

 Oamenii de afaceri ucraineni veniti in Maramures activeaza in diferite domenii de activitate – incepand de la constructii, industrie hoteliera ori transport si pana la IT. Timp de doua zile ei au avut vizite si relatii directe de colaborare cu potentiali parteneri din Maramures iar pe final au marturisit ca asteptarile le-au fost depasite atat din perspecitva programului (nivelul discutiilor, aspecte logistice), cat si in ce priveste calitatea firmelor vizitate.

 Cu multe dintre societatile baimarene si sighetele sunt posibile pe viitor incheierea unor relatii de parteneriate si de afaceri.

Citeşte mai mult...
 
Ucrainenii sunt tot mai interesaţi să lucreze în România PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 08:20

Primarul localităţii ucrainene Strâmtura, Vasile Buga, a declarat că piaţa forţei de muncă din România este atractivă pentru consătenii săi. El a fost recent în Baia Mare, la prezentarea rezultatelor proiectului JobNet, derulat de AJOFM Maramureş în colaborare cu parteneri ucraineni. Primarul a afirmat că la bursa locurilor de muncă desfăşurată în Ucraina, peste 100 de ucraineni s-au arătat interesaţi să lucreze în ţara noastră. Aceasta din cauză că “nici la noi nu prea există locuri de muncă. Oamenii vor să plece în străinătate, să câştige mai bine. Salariul mediu în Transcarpatia este de aproximativ 140 de dolari”, a afirmat Vasile Buga.

Ultima actualizare Luni, 16 Martie 2009 08:30
Citeşte mai mult...
 
O noua etapa in proiectul Job Net, Maramures-Ucraina PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Martie 2009 18:44

Bilant in cadrul proiectului Job Net – derulat intre Maramures si Ucraina pe linia implementarii unei retele transfrontaliere de centre de informare, consiliere, instruire, calificare si plasare a fortei de munca. Derulat de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) in colaborare cu autoritatile din zona Teceu, regiunea ucraineana Zacarpatia, planul s-a dovedit un succes. 

Reprezentantii mai multor asociatii si organizatii din Ucraina, prezenti la finele acestei saptamani in Baia Mare au aratat ca activitatile, respectiv cursurile de specializare organizate in comun  au fost un beneficiu pentru partea ucraineana. “AJOFM este foarte bine venita in zona. Oamenii sunt specializati si diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii si Uniunea Europeana, ceea ce ii ajuta sa isi gaseasca mai usor un loc de munca. Cred ca nu ar trebui sa ne oprim aici deoarece ceea ce facem este de folos atat pentru noi, cat si pentru generatiile viitoare”, a declarat Yurii  Opris, reprezentantul Asociatiei Culturale George Cosbuc, din regiunea Slatina.

Citeşte mai mult...
 
Diplomatul român de la Cernăuţi, victimă a retorsiunii? PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Vineri, 13 Martie 2009 21:31
Pe diplomatul român Iustinian Focşa  îl ştiu din martie 2000, cînd lucra la Departamentul guvernamental pentru românii de pretutindeni  şi se afla în vizită de lucru în dreapta Tisei, alături de  fostul secretarul de stat  Mihai Răzvan Ungureanu  şi actualul ministru  de Externe, Cristian Diaconescu.

În ultimii ani, l-am reîntîlnit la diversele manifestări culturale organizate de românii din Transcarpatia la Apşa de Jos, Apşa de Mijloc, Topcina, Slatina sau Biserica Albă.

Ultimul interviu cu domnia sa l-am realizat în 27 noiembrie 2008, la Apşa de Jos. Nici atunci, cînd vorbea  de fapt cu un conaţional, şi nici altă dată ,  în discursurile sale, diplomatul român de la Consulatul General al României la Cernăuţi  nu a sărit peste cal, dimpotrivă, îşi măsura fiecare cuvînt , aşa cum procedează oricare diplomat de profesie.

Din nefericire, atît în România cît şi- se vede treaba şi în Ucraina-  diplomaţii şi ziariştii străini sunt uneori văzuţi ca veritabili spioni sau ofiţeri sub acoperire!

În urmă cu 10 ani cînd am auzit una ca asta şi despre mine, m-am crucit  şi mă-ntrebam ce grad o-i fi avînd. Răspunsul l-am văzut pe o etichetă: 40 de grade!

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior2122232425262728UrmătorSfârşit »

Page 24 of 28

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact