logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


DINCOLO DE TISA


O delegatie din Ucraina, la un schimb de experienta la Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Iulie 2009 09:42

Pe langa multele proiecte si programe transfrontaliere derulate de Biroul de Strategie si Dezvoltare al Primariei Sighet se numara si unul extrem de important pentru municipiu, dupa cum reiese chiar din titlul lui< "Fluidizarea circulatiei transfrontaliere in zona punctului de frontiera Podul Istoric Sighet - Solotvino", derulat in parteneriat cu CDIMM Baia Mare si administratia din localitatea ucraineana. ~n cadrul acestui proiect, la finele saptamanii trecute, la Sighetu-Marmatiei a sosit o delegatie a Primariei din Solotvino pentru a prticipa la un schimb de experienta si de pregatire a unei strategii comune privind dezvoltarea infrastructurii pe ambele parti ale raului Tisa. "Impreuna cu partenerii din Ucraina lucram la o strategie comuna de lunga durata care sa asigure durabilitatea si dupa incheierea proiecutlui actual", ne-a spus Alexandru Szilagyi, coordonatorul proiectului. "De fapt, am pus bazele unei colaborari de durata prin care intentionam sa gandim dezvoltarea zonei - atat de pe malul stang cat si de pe malul drept al Tisei - intr-o conceptie unitara. Strategia pe care o avem in curs de elaborare se refera tocmai la acest lucru". Dincolo de strategii si schimburi de experienta, municipiul Sighetu-Marmatiei beneficiaza prin acest proiect de reabilitarea strazii Nicolae Grigorescu, respectiv asfaltarea caii de rulare si refacerea trotuarelor.

Citeşte mai mult...
 
Oameni de afaceri de pe Valea Ruscovei, în schimb de experienţă în Ucraina PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Iunie 2009 07:05

Primăria comunei Poienile de Sub Munte derulează proiectul “Calea Poienilor - Cooperare transfrontalieră pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei pe Valea Ruscovei”. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi de Guvernul României prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006. Autorităţile au declarat că prin intermediul lui urmăresc îmbunătăţirea relaţiilor de cooperare transfrontalieră între microregiunea Valea Ruscovei (România) şi raionul Verhovena (Ucraina) pentru asigurarea dezvoltării socio-economice a regiunii. Astfel, în perioada 21-23 iunie 2009, un grup de 20 persoane de pe Valea Ruscovei, format din reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai mediului de afaceri, a participat la un schimb de experienţă în raionul Verchovena din regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina. “Prin organizarea acestui schimb de experienţă am urmărit motivarea participanţilor români să întreprindă acţiuni specifice dezvoltării activităţilor economice, în special a celor din domeniul turismului şi observarea/preluarea unor modele de bună practică în domeniul dezvoltării comunitare durabile”, a precizat managerul proiectului, Vasile Popovici.

Citeşte mai mult...
 
Centru de monitorizare transfrontaliera a starii de sanatate PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 06:26

Uniunea Judeteana SANITAS Maramures a finalizat in aceasta perioada proiectului transfrontalier “Hypocrat” care a inceput la 23 august 2008 si a fost realizat in parteneriat cu Asociatia Sindicala Raionala a Lucratorilor Medicali din raionul Teaciv - Ucraina, Directia de Sanatate Publica a judetului Maramures, Colegiul Judetean al Medicilor din Maramures si Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania.

In cadrul acestui proiect au fost organizate patru schimburi de experienta in Romania si Ucraina intre reprezentantii celor zece spitale si autoritatile locale responsabile cu sanatatea publica din Maramures, respectiv directorii spitalelor si autoritatile din raionul Teaciv.

A fost elaborat si un Program Comun de Actiune in domeniul preventiei imbolnavirilor cu impact transfrontalier dar si al terapiei alternative in Maramures si Teaciv.

Citeşte mai mult...
 
Ucrainenii au ridicat diguri pe malul Tisei fără să se consulte cu românii PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 05:39

Recent, la Sighetu Marmaţiei, a avut loc o întâlnire între experţii români şi ucraineni pentru finalizarea punerii de acord asupra proiectelor care vizează lucrările hidrotehnice pe ambele maluri ale râului Tisa. Întâlnirea s-a desfăşurat în baza acordului dintre guvernele României şi Ucrainei, privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră. Tematicile abordate s-au referit la apărarea împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic al Tisei. Au fost vizitate lucrările de pe ambele maluri ale Tisei, după care s-au analizat aspectele constatate. La inspecţia lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor din toamna anului trecut, experţii români au depistat lucrări hidrotehnice noi pe malul drept al Tisei. Românii au luat act de existenţa acestor diguri, dar nu pot fi de acord cu maniera în care acţionează vecinii noştri. Şi asta pentru că există Înţelegerea Împuterniciţilor celor două Guverne, din luna mai 2008, care stipulează foarte clar faptul că începerea execuţiei oricăror lucrări pe cursurile apelor de frontieră se poate face numai după acordul ambelor părţi.

Citeşte mai mult...
 
Ucrainenii si romanii bat palma impotriva inundatiilor PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Iunie 2009 14:43

Expertii ucraineni si romani au luat parte recent la o intalnire in Sighetu Marmatiei unde au discutat despre lucrarile care trebuie facute in viitorul apropiat pentru securizarea malurilor Tisei.

Reprezentantii Directiei Apelor Somes-Tisa (DAST), care au luat parte la dezbateri, au aratat ca partea romana a transmis un proiect care trebuie pus in acord cu planurile autoritatilor din tara vecina si care vizeaza „lucrari pentru pastrarea liniei malului stang al raului Tisa, stabilizarea albiei si reducerea pagubelor produse de inundatii”.

„Caracterul transfrontalier al spatiului hidrografic Somes-Tisa deschide noi oportunitati de colaborare pentru institutia noastra. Ne dorim o cooperare reciproc avantajoasa, pentru ca impreuna sa identificam si sa aplicam solutii viabile in domeniul gospodaririi apelor de frontiera, onorand obligatiile internationale, pe care ni le-am asumat”, a precizat noul director al DAST, Mircea Itu.

In urma discutiilor avute pentru concordarea proiectelor din Romania si Ucraina s-a stabilit ca lucrarile de consolidare care se vor derula pe ambele maluri ale Tisei trebuie sa respecte linia naturala a cursului albiei iar digurile corespondente sa aiba aceeasi cota, in conformitate cu prevederile acordului incheiat intre guvernele celor doua tari in vederea cooperarii in domeniul gospodaririi apelor de frontiera.

Ultima actualizare Marţi, 23 Iunie 2009 17:15
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior2122232425262728UrmătorSfârşit »

Page 21 of 28

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact