logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE


Depozitul ecologic de la Călineşti se mută la Strâmtura? PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 10:54

Călineştiul a pierdut (pe mâna sa) o investiţie de peste 65 milioane euro. Nici primăria, nici consiliul local nu au efectuat vreo campanie în care să le explice oamenilor ce înseamnă acest depozit şi faptul că el este benefic pentru protecţia mediului înconjurător.

Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a constatat, în urma unei întâlniri cu cetăţenii din comună, că refuzul acestora vine pe fondul "lipsei de informare".
Cel mai trist aspect pe care îl aduce în prim-plan această problemă este faptul că în România anului 2009, în satele şi comunele din Maramureş, există oameni care cred (şi susţin asta sus şi tare) că Uniunea Europeană ar da 70 milioane euro pentru a construi o "groapă de gunoi". Ţăranii însă nu trebuie învinovăţiţi. Dacă "plimbătorii pe bani publici prin Europa" (primari, consilieri, inspectori, ş.a.) ar cheltui ceva şi în folosul (da’ pe bune!) comunităţii, poate omul de rând ar avea şi el habar ce înseamnă cu adevărat foarte pomposul Proiect de Gestiune Integrată a Deşeurilor. La Călineşti nu se mai face nimic. Două posibile amplasamente sunt Deseşti şi Strâmtura.

Citeşte mai mult...
 
Scandalul apometrelor PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 10:26

În urma derulării programului Mara - Samtid în cadrul ADIL, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei au fost derulate o serie de lucrări ce au vizat reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, precum şi alte lucrări conexe.

În urma desemnării societăţii Vital Baia Mare ca operator unic prin legea concesionării, serviciile de apă şi canal prestate pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei de către Acaterm S.A. vor fi preluate de societatea Vital Baia Mare.
Vital Baia Mare şi-a anunţat intenţia ca, începând cu 1 aprilie 2009, consumul de apă al sighetenilor să se taxeze după citirea contorului principal care se află la intrarea fiecărui bloc şi nu a repartitoarelor (apometre) din apartamentele cetăţenilor. Societatea solicită constituirea asociaţiilor de proprietari tot până la 1 aprilie 2009, pentru a semna noile contracte. Acest fapt a generat nemulţumiri şi proteste ale cetăţenilor care se declară împotriva acestui nou mod de facturare a consumului de apă, considerând măsura ca una extremă.

Citeşte mai mult...
 
Inca un accident la intersecţia străzilor M. Eminescu cu Ştefan cel Mare din Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 12:04

Sâmbătă după-masa, la intersecţia străzilor M. Eminescu cu Ştefan cel Mare s-a produs un accident de circulaţie, Vasile C. de 48 de ani din Sighetu Marmaţiei a condus un moped pe str. M. Eminescu. A pătruns în intersecţie fără să acorde prioritate de trecere unui autoturism cu care a intrat în coliziune. Maşina era condusă pe drumul prioritar de către Vasile B., de 41 ani din Ruscova. În urma impactului, conducătorul mopedului a fost rănit grav şi a fost internat la Spitalul judeţean Baia Mare.

Citeşte mai mult...
 
Trotuare "ciuruite" în "buricul" Sighetului PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 10:51

Dacă odinioară zona centrală a Sighetului era un loc bine întreţinut din punctul de vedere al căilor de comunicaţie şi preferat de locuitorii care ieşeau pe "corso" la plimbare, în prezent "buricul" municipiului arată jalnic. Numeroşi cetăţeni ne-au sesizat acest aspect, cerându-ne să îi sensibilizăm pe cei care ar trebui să se îngrijească de "faţa" municipiului.

Starea avansată de degradare a trotuarelor creează o imagine nedorită de o comunitate ce se vrea a fi europeană. Administraţia locală, după criterii doar de ea ştiute, a reparat străzi de o importanţă mai mică. Astfel, unui străin care vizitează pentru prima dată Sighetul i se oferă o imagine nu prea plăcută ochiului. Pe lângă câinii comunitari care zburdă liberi şi răstoarnă coşurile de gunoi, gropile "împânzesc" trotuarele. Din cauza diverselor lucrări edilitare efectuate, străduţele au ajuns să arate ca vai de ele. Chiar şi în locurile unde s-au făcut recent lucrări de pavare se pot vedea pavelele crăpate.

Citeşte mai mult...
 
In Baia Mare, maşinile parcate aiurea vor fi "săltate" de autorităţi PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 10:46

SIGHET Foto: Sighet OnlineDacă până nu demult, atât autorităţile, cât şi participanţii la trafic au avut bătăi de cap din cauza blocării roţilor maşinilor staţionate în locuri nepermise, în prezent, şoferii care nu vor respecta legea vor rămâne… fără maşini.

Episodul privind blocarea roţilor maşinilor staţionate neregulamentar pe raza oraşului Baia Mare a luat sfârşit. În schimb, proprietarii maşinilor care nu respectă legea şi staţionează în locuri nepermise vor suporta pedepse mult mai aspre, adică vor rămâne şi fără maşini, şi fără bani în buzunar. Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere spun că ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar trebuia începută mai devreme. "Este evident faptul că blocarea roţilor nu a făcut altceva decât să ocupe spaţiile. Cei care nu respectă legea trebuie să plătească mai scump. Acţiunea privind ridicarea maşinilor trebuia demarată de la început, fără să ne complicăm cu blocarea roţilor, care nu avea nici măcar suport legal", precizează Dorin Gherman, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş.

Ultima actualizare Luni, 02 Martie 2009 10:50
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior981982983984985986987988989990UrmătorSfârşit »

Page 983 of 1019

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact