logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE


O familie din Borşa a fost agresata in propria curte PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 13:12
Ioan T. din Borşa a sesizat aseară poliţia că atât el cât şi soţia sa au fost agresaţi de patru indivizi în curtea locuinţei sale.

La locuinţa reclamantului s-au deplasat poliţişti care, în urma primelor verificări efectuate, au constatat că, în jurul orei 20.00, în curtea locuinţei părţii vătămate au intrat Dumitru T., de 55 de ani, Vasile T., de 24 de ani, Iulian T., de 29 de ani şi Gheorghe T., de 27 de ani. Aceştia, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi privind neterminarea unor lucrări de către Ioan T. l-au agresat pe el şi pe soţia acestuia. Celor doi soţi le-au fost acordate îngrijiri medicale la spital. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs agresiunea şi în funcţie de rezultatul acestora vor propune măsuri.

Citeşte mai mult...
 
Incendiu la fabrica Plimob din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 12:55

Interventie a pompierilor la sediul societatii sighetene Plimob. Flacarile, izbucnite in cursul diminetii, la ora 5:04, au cuprins depozitul de uscare a lemnului aflat in incinta fabricii. Echipajele au aratat ca riscul extinderii incendiului a fost mare insa, ca urmare a interventiei rapide, focul mistuit doar un metru cub de rumegus si fotocelula unui transportor.

Cu o ora inainte de producerea incendiului de la Sighet, pompierii sigheteni au fost solicitati sa intervina si pentru stingerea unui foc izbucnit la magazia de lemne a unui gospodar din comuna Bocicoiu Mare, satul Tisa. 

“Incendiul a fost inregistrat pe strada Bisericii. Au ars doi metri cubi de lemn de foc, un circular si doi metri patrati de acoperis de lemn. Cauza probabila a producerii incendiului scanteile unui flex care au aprins rumegusul din incapere”, a declarat pentru citynews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, Cornel Babut.

Citeşte mai mult...
 
Parfumuri contrafăcute si produse textile fara documente legale de provenienţă au fost confiscate de jandarmi la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 09:55

În data de 04.03.2009, în urma unei acţiuni punctuale executate de jandarmii sigheteni în piaţa agroalimentară din municipiu, S. Matei de 18 ani, din Vişeu de Sus a fost surprins în timp ce încerca să comercializeze diferite produse textile, asupra cărora nu avea documente legale de provenienţă. Tânărul a fost sancţionat cu avertisment scris şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a unui număr de 10 geci de damă, de diferite culori şi a unei perechi de pantaloni, în valoare totală de 440 lei.

Tot marţi, 04.03 2009, în jurul orei 15.00, jandarmii din compunerea patrulei de ordine publică din Sighetu – Marmaţiei l-au surprins pe G. Matei, de 31 ani, din sat Acăţari, judeţul Mureş în timp ce oferea spre vânzare parfumuri contrafăcute, în afara locurilor autorizate de Primăria Sighetu Marmaţiei. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a  unui număr de 4 parfumuri de provenienţă chinezească, în valoare de 800 lei.

Ultima actualizare Vineri, 06 Martie 2009 09:59
Citeşte mai mult...
 
Un localnic din Vadu Izei a castigat 2 ha. de teren dupa un proces demn de Cartea Recordurilor PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 09:43

Un caz demn de cartea recordurilor, cu 35 de morţi chemaţi în judecată, a avut nevoie de patru ani pentru a fi corect soluţionat. Un localnic din Vadu Izei a obţinut un teren de 2 hectare, după ce a citat în instanţă foştii proprietari, toţi decedaţi. Unul dintre moştenitori a apelat la instanţa de judecată pentru a-şi primi înapoi cei 14 ari de teren intabulaţi de vecinul său. Recent, Judecătoria Sighet i-a dat câştig de cauză.

Un localnic din comuna Vadu Izei a chemat în judecată 35 de persoane decedate. Obiectul procesului a fost acela al recunoaşterii de către instanţă a unui drept de proprietate pe care el l-ar fi obţinut prin uzucapiune. Cu toate că părţile citate erau decedate în urmă cu mai bine de 50 de ani, urmaşii de drept ai acestora nu s-au putut prezenta în instanţă, nefiind citaţi. Un caz incredibil, cu o soluţie la fel de incredibilă. Judecătorul a admis cererea şi i-a dat petentului, Ionel Fodoruţ, câştig de cauză. Surprinzător este şi termenul extrem de scurt în care a fost soluţionat dosarul. Cererea de chemare în judecată a morţilor a fost introdusă în 17 septembrie 2004, iar după mai puţin de două luni, pe 2 noiembrie, judecătorul Ioan Sas s-a pronunţat, admiţând acţiunea şi dispunând intabularea dreptului de proprietate în favoarea lui Fodoruţ asupra unei suprafeţe de aproximativ 2 ha teren din localitatea Vadu Izei.

Citeşte mai mult...
 
Luna aceasta, firma de confectii Mara lasa 292 de sigheteni fara locuri de munca PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 16:25

Luna martie a anului 2009 va aduce cu ea un nou val de disponibilizari. Companii importante din intreaga tara si-au anuntat deja intentia de a-si restrange activitatea, ca urmare a lipsei de comenzi. Ultimele estimari facute la nivel national arata ca in perioada imediat urmatoare vor fi puse pe liber peste 33.264 de persoane, din care circa 10.400 de viitori someri, adica o treime, vor fi din judetele Transilvaniei (vezi mai jos situatia pe judete).

Situatia este tot mai critica, in ciuda faptului ca autoritatile sustin ca, per total, numarul romanilor ramasi fara locuri de munca e doar cu cateva procente mai mare decat cel inregistrat la inceputul anului trecut. Nimeni nu pare sa bage de seama ca la birourile din tara ale Registrului Comertului se inregistreaza noi si noi radieri de firme iar unii patroni renunta pur si simplu la serviciile angajatilor (fara recurge la disponibizari), sau, in conditiile in care nu au ce sa le dea de lucru, isi trimit salariatii in concendiu fortat.

Ultima actualizare Joi, 05 Martie 2009 16:44
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior971972973974975976977978979980UrmătorSfârşit »

Page 978 of 1019

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact