logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE


Farmacie şi cabinet stomatologic în Călineşti PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 07:33

Mihai Nemeş, primarul comunei Călineşti, a declarat că la parterul dispensarului medical din localitate, care a fost recent modernizat şi reabilitat, vor începe să funcţioneze o farmacie şi un cabinet stomatologic. Vor fi primele unităţi medicale de acest gen din comună. Spaţiul existent la parter va fi compartimentat în zilele următoare, lucrările fiind realizate în regie proprie cu meseriaşi din comună. Primarul spune că a început demersurile pentru a aduce în cele două unităţi un farmacist şi un medic stomatolog. Tratativele sunt avansate, persoanele aflate în vizorul primarului acceptând să vină la Călineşti. După intrarea în activitate a farmaciei şi cabinetului stomatologic, cei peste 3.200 de locuitori ai comunei nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Ocna Şugatag sau Sighetu Marmaţiei, cele mai apropiate localităţi unde funcţionează asemenea unităţi.

Ultima actualizare Miercuri, 11 Martie 2009 07:47
Citeşte mai mult...
 
Eleve din Sighet, criţă la cursuri PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 14:41

Marţi, 3 martie, la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din Sighetu Marmaţiei, a avut loc un incident tragicomic. Două eleve s-au prezentat la cursuri bine ameţite de alcool. La un moment dat, profesorii au fost nevoiţi să apeleze... la Ambulanţă.

În urma consultării, a reieşit faptul că tinerele băuseră o cantitate serioasă de alcool, una dintre ele aflându-se în pragul comei alcoolice. Vârsta elevelor (de 15 ani, respectiv 16 ani) ridică serioase semne de întrebare privind consumul de alcool şi droguri printre tineri. Situaţia, din nefericire, nu este unică. Şi la alte instituţii de învăţământ se înregistrează cazuri similare. Culmea e că, în ultima vreme, fetele se dovedesc a fi mai mari consumatoare de alcool decât băieţii. În cadrul acţiunilor de prevenire a absenteismului şcolar, derulate pe raza Sighetului, de organele de ordine, de fiecare dată sunt găsiţi prin baruri elevi care, în loc să fie la cursuri, stau şi trag la măsea. A trece cu uşurinţă peste acest aspect îngrijorător înseamnă a-ţi asuma riscuri enorme.

Citeşte mai mult...
 
Un elev al Grupului Şcolar de Industrie Mică şi Servicii din Sighet a fost agresat în faţa şcolii PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 11:33
În data de 02.03.2009, în jurul orei 12.00, la sediul Jandarmeriei Sighet s-a primit o sesizare de la un elev al Grupului Şcolar de Industrie Mică şi Servicii din localitate , cu privire la faptul că o persoană  care se numeşte P. Vasile , l-a lovit cu palma peste faţă şi l-a ameninţat în timp ce se afla  în faţa şcolii. La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă a jandarmilor care în scurt timp l-a identificat pe agresor. Acesta se numeşte P. Vasile, de 24 ani, cu domiciliul în Sighetu Marmaţiei, şi este susceptibil de săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi ameninţări.

În jurul orei 12.00, Vasile aflându-se în pauză, s-a întâlnit cu partea vătămată, care era un prieten mai vechi de-al său şi, în urma unor discuţii contradictorii l-a lovit pe acesta cu palma peste faţă producându-i leziuni la nivelul gurii în partea dreaptă. Acesta speriindu-se, a încercat să plece din acea zonă îndreptându-se spre incinta unităţii de învăţământ, dar a fost urmărit de agresor, care continua să-l ameninţe, până în momentul în care elevul a anunţat telefonic jandarmii.

Citeşte mai mult...
 
Procesul “Mită la Bac” se mută la Curtea Constituţională PDF Imprimare Email
Luni, 09 Martie 2009 19:51

Vineri, la Tribunalul Maramureş s-a judecat un nou termen în dosarul “Mită la Bac”, în care sunt implicate 125 de persoane, acuzate de fraudarea examenului de bacalaureat din vara anului 2008 desfăşurat la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din Sighetu Marmaţiei.
Instanţa a hotărât să întrerupă procesul până ce magistraţii de la Curtea Constituţională se vor pronunţa în legătură cu excepţia de neconstituţionalitate ridicată de avocaţii inculpaţilor. După pronunţarea Curţii Constituţionale, dosarul va reveni pe rolul instanţelor maramureşene.
În actul de încheiere semnat vineri de membrii completului de judecată se specifică următoarele: “Cauza a fost amânată atât în vederea pronunţării asupra excepţiilor formulate de apărători, dar şi pentru a avea posibilitatea de a verifica toate aspectele invocate ce fac referire în mod concret la anumite probe şi acte efectuate în cursul urmăririi penale”.

Citeşte mai mult...
 
Incendiu la sediul unei sucursale BancPost din Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 09 Martie 2009 17:27

Duminică, 8 martie, Detaşamentul de Pompieri Sighet a stins un incendiu izbucnit la sediul sucursalei BancPost din localitate. Din cauza unei inundaţii produse la apartamentul situat deasupra sucursalei bancare, s-a produs un scurtcircuit în urma căruia au ars 1 metru liniar de cablu electric şi o priză. De asemenea au fost distruşi şi 30 de metri pătraţi de tavan din rigips. Pompierii sigheteni au mai intervenit şi la stingerea unui coş de fum necurăţat care a luat foc. Promptitudinea de care au dat dovadă pompierii a făcut ca doar funinginea din coş să ardă.

 

 

Ultima actualizare Luni, 09 Martie 2009 17:47
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior971972973974975976977978979980UrmătorSfârşit »

Page 975 of 1019

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact