logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE


Maramureşul stă bine la capitolul încasări la buget PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 08:29

Ieri, şedinţa colectivului implicat în colectarea veniturilor bugetare a avut un prezidiu nou. A fost prezentă întreaga conducere a Prefecturii, prefectul Sandu Pocol, respectiv subprefecţii Alexandru Cosma şi Dorin Buda.

Au fost raportate sumele încasate la bugetul general consolidat al statului în luna februarie. Teodor Lupuţi, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Maramureş, a precizat că încasările la nivelul întregului judeţ totalizează peste 81 milioane lei. Veniturile bugetare au fost cu 5,2 milioane lei mai mari faţă de cele din februarie anul trecut, creşterea fiind de aproape 7%. Şi veniturile aferente bugetului de stat au fost mai mari cu 66.829 lei comparativ cu realizările lunii februarie 2008. La bugetul asigurărilor sociale de stat cuantumul încasărilor a fost cu 15% mai mare în perioada de comparaţie. Veniturile bugetului asigurărilor sociale de sănătate a înregistrat o majorare de 1,43 milioane lei în cifre absolute, ceea ce reprezintă o creştere de 11%. Doar bugetul fondului de şomaj s-a diminuat cu 454.853 lei, din cauza reducerii cu 50% a contribuţiei datorate de angajatori la acest fond (de la 1% în februarie 2008 la 0,5% în februarie 2009, ca urmare a modificărilor legislative).

Citeşte mai mult...
 
Utilaj de peste 60.000 euro furat din Franta descoperit de politistii de frontiera PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 19:25
Politistii de frontiera maramureseni au depistat si retinut, azi, 11 martie a.c., un utilaj in valoare de peste 60.000 de euro, care este declarat ca fiind furat din Franta.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni au declansat o actiune pe linia traficului international de autovehicule furate, in zona Viseu-Borsa, sub coordonarea prim procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

Astfel, azi, 11 martie a.c., lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, pe raza localitatii Moisei, un utilaj in valoare de peste 60.000 euro, declarat ca fiind furat din Franta. S-a luat legatura cu autoritatile franceze, prin Biroul de Contact Oradea, care ne-au comunicat faptul ca autovehiculul figureaza ca fiind furat inca din luna noiembrie 2008. Din verificarile efectuate s-a stabilit ca utilajul apartine maramureseanului T. I. de 38 de ani din Moisei, judetul Maramures. In urma extinderii cercetarilor s-a mai stabilit ca acesta a cumparat utilajul de la 3 persoane, si anume C.A de 34 de ani si V. A de 23 de ani, ambii din localitatea Moisei, respectiv T. D. de 26 de ani din Borsa.

Ultima actualizare Miercuri, 11 Martie 2009 19:37
Citeşte mai mult...
 
Băut fiind, s-a hazardat să conducă şi a lovit o maşină ce staţiona PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 11:31
Sigheteanul Cristian C. de 30 de ani a condus ieri dimineaţă un autoturism pe str. Eroilor din Sighetu Marmaţiei. La efectuarea unui viraj la stânga a derapat şi a lovit un autoturism care staţiona. La testarea cu aparatul etilotest poliţiştii au constatat că bărbatul de la volan era sub influenţa alcoolului (0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat) motiv pentru care i-au recoltat probe biologice. Maşinile au fost avariate dar conducătorul auto a scăpat nevătămat.

Poliţiştii continuă cercetările şi vor dispune măsuri conform legii.

Citeşte mai mult...
 
Directorii de şcoli, aleşi de profesori, părinţi şi Consiliu Local PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 10:22

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, doreşte să schimbe din temelii sistemul de învăţământ românesc. Dovadă sunt proiectele de lege care şochează opinia publică. Unul dintre acestea vizează modalitatea de a numi directorii de unităţi şcolare.

Proiectul de lege pe care ministrul doreşte să-l implementeze vizează metodologia alegerii directorilor instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Conform proiectului, şefii acesto instituţii vor fi aleşi de către consiliul de administraţie al fiecărei unităţi. Din acesta vor face parte: reprezentanţi ai cadrelor didactice, reprezentanţi ai părinţilor, dar şi ai Consiliului Local, în egală măsură. Urmările pot fi benefice pentru unitatea şcolară, în sensul că implicarea municipalităţii în bunul mers al educaţiei ar fi mai mare, dar şi nefaste, pentru că există pericolul ca şcolile să fie repolitizate.
"Există o variantă în discuţie, propusă de minister, însă nu constituie o noutate pentru noi. Se vehiculează de vreo doi - trei ani că această măsură ar putea intra în vigoare. Mă cutremur însă la ideea că directorii ar putea fi aleşi de Consiliul Local, deoarece s-ar putea genera situaţii hilare. Nu e sigur că numirea directorilor ar fi pe baza competenţelor", afirmă inspector Pavel Filip, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Interlop din Viseu arestat pentru rapire si viol PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 10:14

Magistratii maramureseni au decis, astazi, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a unui tanar din Viseu de Sus, celebru intre interlopii din zona Moisei - Borsa. Dinu Olimpiu Cracana, in varsta de 31 de ani, este acuzat de lipsire de libertate si viol, infractiuni care, conform autoritatilor, au fost comise acum sase ani.

Propunerea de arestare preventiva a venit din  partea Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures iar la dosar s-a aratat ca “exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca inculpatul, in luna august 2003, impreuna cu inculpatul Grad Ioan, a lipsit de libertate in mod ilegal, prin rapire, doua minore in varsta de 14 si respectiv 15 ani si a intretinut prin amenintare si violenta raport sexual oral cu una dintre ele”.

Oficialii Tribunalului Maramures mai mentioneaza ca din probele inaintate instantei reiese ca, ulterior comiterii faptei, inculpatul le-a amenintat pe cele doua fete rapite, precum si familiile acestora, in ideea de a le forta sa nu denunte infractiunile comise.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior971972973974975976977978979980UrmătorSfârşit »

Page 974 of 1019

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact