logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Priorităţile Maramureşului în materie de drumuri în 2018 PDF Imprimare Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 11:46

Ca la orice început de an, autorităţile judeţene îşi fac planuri, conştiente fiind însă că acestea depind în mare măsură de banii care vor veni de la nivel central. Un lucru este cât se poate de clar, însă. Anul 2018 ar urma să aducă finalizarea a trei tronsoane de drum naţional 18, astfel că din acest an se va putea spune că legătura Maramureşului cu judeţul Suceava pe drumul naţional va fi la standarde europene. 
 
„Sper, în acest an, să finalizăm Gutâiul. S-a vorbit de 1 decembrie 2017, ca dată de finalizare a acestor lucrări, dar, din păcate, termenul s-a prelungit. La un moment dat au dispărut muncitorii de pe Gutâi, au fost redirecţionaţi către o autostradă, unde au câştigat licitaţia, iar aici au subcontractat lucrarea. Mai sunt de montat parapeţii, făcute parcările, mai sunt câteva luni bune de lucru, dar sperăm ca până în vară să finalizăm acest drum. Pe zona Moisei – Borşa-Cârlibaba lucrările sunt destul de avansate, acolo sunt alte firme care gestionează lucrarea. Aici lucrările se vor finaliza în acest an, aşa am primit asigurări.
Citeşte mai mult...
 
Apel umanitar: Copiii casei de tip familial George Coșbuc din Sighet au nevoie de o cameră senzorială PDF Imprimare Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 11:40

Un grup de sigheteni mărinimoși au pornit o acțiune de strângere de fonduri pentru a putea dota camera senzorială pentru copiii cu dizabilități ai casei de tip familial George Coșbuc din Sighet.
 
Inițiativa aparține unei sighetence, Ionica-Viorica Opriș. ”Împreună cu soțul meu am colaborat doi ani de zile în Iași, unde am făcut amândoi facultatea, cu Grădinița nr. 13 de acolo. Am luat parte la proiectul lor educațional Să învățăm de la bunici, în care am confecționat mărțișoare hand made tradiționale pe care le-am vândut, iar din banii strânși am cumpărat alimente ce le-am donat unui centru de bătrâni din Iași. Acum mergem cam pe același principiu și la Sighet. Dorim să confecționăm mărțișoare, iar aici ne ajută elevii Liceului Tehnologic “Marmația”, copiii casei de tip familial “Mihai Eminescu”, angajații fabricii Plimob, dar și personalul și bătrânii Centrului de Zi “Acasă”.
Citeşte mai mult...
 
Cum s-au trezit mai mulţi pensionari datori la CARP Sighetu Marmaţiei: apar ca giranţi pentru împrumuturi ale unor necunoscuţi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Ianuarie 2018 08:42

Mai mulţi pensionari din Moisei, Maramureş, s-au trezit, peste noapte datori vânduţi. Fără să ştie, au devenit giranţi pentru unele împrumuturi care nu au mai fost returante la CARP Sighetu Marmaţiei. Conform unor surse neoficiale, în această situaţie s-ar afla zeci de pensionari.

Cel puţin până acum, patru persoane au depus o reclamaţie la poliţie. Viorica Hojda, fiica unei pensionare aflate în această situaţie, a declarat: „Prin 17 ianuarie, mama mea a primit o citaţie prin care este informată că a semnat ca girant pentru un anume Danci Ilie, care a împrumutat de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Sighetu Marmaţiei suma de 16.000 de lei. Noi însă nu cunoaştem pe nimeni cu acest nume, iar mama nu a semnat ca girant pentru nimeni. Ea a luat un împumut de la CARP, dar mult mai mic, pentru că nu are pensie decât de 700 de lei, iar cu acest venit nu poate lua mai mult de 3.000 de lei. Oricum, mai are doar câteva rate de plătit. Nici nu ştiu cum ar fi putut fi girant pentru cineva, din moment ce ea mai are încă de plătit rate la CARP”, spune femeia.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 08:48
Citeşte mai mult...
 
Focar de infecție la subsolul unui bloc din cartierul sighetean Independenței. Deasupra sunt cabinete medicale, farmacie şi magazin PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Siman   
Joi, 18 Ianuarie 2018 10:35

O situație anormală și periculoasă se înregistrează la subsolul blocului nr.11 C din cartierul Independenței din Sighetu Marmaţiei. De mai mulți ani, subsolul este inundat.
 
Imaginea oferită de materiile fecale care plutesc la suprafața apei acumulate din scurgeri şi de șobolanii care își fac veacul pe acolo este una dintre cele mai urâte. Deasupra subsolului blocului își desfășoară activitatea mai multe cabinete medicale, o farmacie, un magazin alimentar, ignorând pericolul care pândește din subsol.
Citeşte mai mult...
 
Trasee de creastă închise- Pericol de avalanşe în Munţii Rodnei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 16:16

Turiştii care merg pe munte în acest început de an sunt sfătuiţi de către cei de la Salvamont să stea departe de traseele de creastă din cauza pericolului reprezentat de avalanşe.
 
Ion Timiş, şeful Salvamont Borşa, a declarat, pentru Infomm.ro, că traseele de creastă sunt închise tocmai din această cauză, fiind transmisă în acest sens şi o notificare către cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
 
“ Noi am anunţat ISU Maramureş despre pericolul de avalanşe care există la acest moment. Pe zona de creastă traseele sunt închise, pentru că zăpada nu are niciun fel de stabilitate. Riscul este unul foarte mare”, a declarat Ion Timiş, şeful Salvamont Borşa.
Citeşte mai mult...
 
Proiecte serioase în 2018 – Moiseiul ar putea deveni prima comună din judeţ cu statut de staţiune turistică de interes naţional PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 12:45

Moiseiul ar putea deveni în 2018 prima comună din Maramureş care să obţină statutul de staţiune turistică de interes naţional. Judeţul are la acest moment o singură localitate cu acest statut, oraşul Borşa. Primarul comunei, Toader Şteţcu, a declarat, pentru Infomm.ro, că obţinerea acestui statut nu este treabă uşoară, localitatea mai având de bifat câteva puncte pentru a îndeplini punctajul cerut de lege.
 
“Ne dorim în acest an să obţinem titlul de staţiune turistică de interes naţional. Numărul de locuri de cazare le îndeplinim acum pentru a putea obţine acest titlu, mai ales că în 2017 s-au dat în folosinţă noi pensiuni, în acest an se vor deschide altele. Moiseiul are în jur de 15 pensiuni autorizate până în acest moment, urmează ca anul acesta să se mai autorizeze încă vreo 10. Deja turiştii au început să facă programări pentru vara acestui an, să îşi rezerve locurile. Toate acestea vor duce la o creştere a nivelului de trai al populaţiei, se va schimba şi modul de a gândi al populaţiei. Toate acestea vor duce la înfrumuseţarea localităţii, oamenii îşi vor schimba concepţia despre viaţă, nu sunt izolaţi în localitate. Se fac schimburi de experienţă care fac bine tuturor”, a precizat primarul din Moisei.
Citeşte mai mult...
 
Traficul în Pasul Prislop, unul de coşmar PDF Imprimare Email
Joi, 04 Ianuarie 2018 09:24

Pasul Prislop, pe perioada iernii, devine neîncăpător pentru numărul mare de turişti care vin din toate zonele ţării pentru o porţie de schi. Aglomeraţia cea mai mare se înregistrează chiar în vârful acestui pas montan, unde există o pârtie de schi. Cea mai mare problemă pentru turiştii odată ajunşi aici sunt locurile de parcare. Cele existente nu fac faţă numărului tot mai mare de maşini care ajung în această perioadă.
 
“Circulaţia în Pasul Prislop se desfăşoară mai greu, exact ca la Cavnic. Se parchează pe marginea drumului, nu avem ce face. Dar acum se lucrează la două parcări, în suprafaţă de 9000 mp, şi se va mai aerisi traficul. La acestea două mai adăugăm cele care există la pensiuni sau în alte locaţii. Zona se va dezvolta, cu siguranţă, dacă Ministerul Economiei va aduce curentul electric până sus. Pentru că acum nu este curent electric. Se folosesc generatoare”, a precizat primarul din Borşa, Sorin Timiş, pentru Infomm.ro
Citeşte mai mult...
 
O ce veste minunata! - colind de incheiere PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:37

 
Sculati boieri mari! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:36

 
O ce veste minunata! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:29

 
Sara de Craciun... PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:22

 
Asta-i sara de Craciun! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:13

 
Leru-i Doamne ler! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:04

 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 379

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact