logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
TIR rasturnat intr-un sant pe Gutai PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 09:30

Soferul unui TIR a avut mari batai de cap in aceasta dimineata, dupa ce a derapat pe Drumul National 18, in zona de coborare spre Baia Sprie a muntelui Gutai.

 Subcomisarul, Ioan Carlig, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Maramures, a aratat ca masina se afla in zona kilometrului 22 si ca este rasturnata intr-un sant.

 “TIR-ul nu pune in pericol circulatia, pentru ca e pe marginea soselei, insa trebuie sa vedem exact cum va fi tractat”, a precizat reprezentantul politiei.

 In zona muntelui Gutai a nins foarte mult in noaptea care a trecut , zapada masurand aproximativ 50 de centimetri. Ruta, care leaga zona Baia Mare de Maramuresul Istoric, este una dintre cele mai periculoase, mai ales in conditii de iarna.

Citeşte mai mult...
 
“Între lege şi tocmeală”, seminar organizat de Asociaţia “Bruna-Schwyz” PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 07:37

În organizarea Asociaţiei Crescătorilor de Taurine (ACT) “Bruna-Schwyz”, ieri, la Sala Radio Sighet s-a desfăşurat prima acţiune dedicată aniversării a 50 de ani de la recunoaşterea rasei “Bruna de Maramureş” ca populaţie de sine stătătoare. Este vorba de seminarul intitulat “Între lege şi tocmeală“, eveniment la care au participat circa 100 de persoane, crescători de animale, medici veterinari şi specialişti din zona Maramureşului Istoric, precum şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.

Citeşte mai mult...
 
Barbat ajuns la spital in urma unui scandal intr-un bar din cartierul Independentei PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 12:25

Duminică, poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi că la un bar de pe str. Independenţei are loc un scandal. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că Florin M., de 22 de ani şi un minor de 16 ani din Sighet, fiind sub influenţa alcoolului, l-au agresat pe sigheteanul Vasile M., de 42 de ani. Victima a ajuns la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Scandalagii au avariat scuterul părţii vătămate, ce era parcat în faţa localului. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere. În funcţie de concluziile medicului legist oamenii legii vor propune măsuri împotriva agresorilor.

Citeşte mai mult...
 
Actiunea ,,POLIŢIA ÎN ALERTĂ” la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 12:20
Activităţile desfăşurate în cadrul acţiunii ,,POLIŢIA ÎN ALERTĂ” au dus la identificarea a doi suspecţi de furt la Sighetu Marmaţiei.

Poliţiştii sigheteni au identificat doi suspecţi care sunt cercetaţi pentru că au furat două mopede la sfârşitul lunii trecute. Valentin S., de 18 ani şi Mihai A., de 19 ani din Sighetu Marmaţiei sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Mopedele au fost recuperate şi restituite păgubiţilor.

Citeşte mai mult...
 
Hoţul a intrat pe geamul lăsat deschis într-un bar din Sapanta PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 12:15
Duminică dimineaţa, poliţiştii din Săpânţa au fost sesizaţi că în timpul nopţii, persoane necunoscute au intrat într-un bar din localitate pe un geam lăsat întredeschis. S-au sustras bani şi bunuri în valoare totală de 3 000 lei.

Intervenţia operativă a poliţiştilor a dus la identificarea în timp scurt a suspectului: Adrian B., de 19 ani ce locuieşte fără forme legale în Săpânţa. Prejudiciul a fost recuperat integral. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Citeşte mai mult...
 
Permis de conducere falsificat prezentat la preschimbare de către un săpânţan PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 11:17

Inca un caz de fals depistat la serviciul public comunitar Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor Maramures. De aceasta data este vorba de un carnet de conducere modificat pe care un barbat din comuna maramureseana Sapanta l-a prezentat autoritatilor in vederea preschimbarii.

 “Angajatul de la ghiseu a procedat la efectuarea operatiunilor din sistemul informatic, iar dupa preluarea imaginilor si introducerea datelor de identitate a constatat ca nu corespunde categoria inscrisa in permisul de conducere cu cea din evidenta aflata in baza de date a institutiei. Detinatorul permisului de conducere, S.I.G., avea trecute categoriile B si C+E, insa in evidentele serviciului figura doar cu categoria B. Titularul permisului de conducere a sustinut ca este vorba de o eroare in baza de date a sistemului informatic si ca detine inclusiv categoriile „C+E”, iar seful serviciului public comunitar regim permise si inmatriculare a vehiculelor, Florin sironka, a dispus efectuarea de verificari pentru clarificarea situatiei”, au precizat oficialii Prefecturii Maramures, institutie in subordinea careia functioneaza serviciul public Regim Permise si Inmatriculare.

Citeşte mai mult...
 
Viata mizera a unei batrane din Harnicesti PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 08:14
Boloha MariaMaria Boloha are 63 de ani şi este din Hărniceşti. Pensia pe care o are, de 100 lei, nu îi ajunge nici să-şi plătească cheltuielile de întreţinere şi medicamentele. Ea locuieşte într-un apartament modest, pe bulevardul Bucureşti, împreună cu nepotul ei de 22 de ani. Tânărul nu reuşeşte să îşi găsească un loc de muncă, iar bunica sa îl ajută ... dându-i din puţinul ei măcar un blid de mâncare. Singura ei speranţă este ASSOC, unde îşi petrece o mare parte din timp şi unde beneficiază de o masă caldă, la cantina socială. O mai ajută şi vecinii din când în când, cu haine sau bani.
Citeşte mai mult...
 
Loredana Ulici este preşedintele Judecătoriei Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 08:00

De aproape două luni, judecătoarea Loredana Ulici este preşedintele Judecătoriei Sighetu Marmaţiei. Şi asta după ce aproape un an a ocupat această funcţie prin delegare. În perioada septembrie-decembrie 2008, magistratul Loredana Ulici a participat la concursul pentru ocuparea posturilor de conducere vacante de la instanţe organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, pe care l-a trecut cu brio. Drept pentru care a fost numită în funcţie pe o perioadă de trei ani.

Citeşte mai mult...
 
Zapada tot mai mare in Maramuresul istoric PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 18:31

Ninge usor si constant, de aproape 24 de ore in zonele de munte ale judetului. Drumarii au iesit la deszapeziri, insa stratul de omat creste vazand cu ochii. La ora 10:00, in aceasta dimineata, s-a semnalat zapada de aproximativ un centimetru pe Drumul National 18, in zona muntelui Gutai, si, pe alocuri, de pana la 2 centimetri, la Cavnic si in pasul Prislop. 

 Soferii care nu au masinile echipate de iarna trebuie sa evite astfel de trasee pentru a evita posibile blocaje in trafic. Politistii de la servciul rutier vor instala din nou filtre la baza muntelui Gutai – in orasul Baia Sprie si in satul Mara – pentru a-i impiedica pe conducatorii autor nepregatiti sa urce spre Hanul Pintea.

Citeşte mai mult...
 
Activitatea Politiei Comunitare Sighet pe luna ianuarie 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 10:55
Petruţ Vasile (foto: Sighet Online)In această perioadă au fost încheiate un număr de :

- 40 procese verbale de constatare a contravenţiei la Hotărîrea Consiliului local nr.29/2002 privind sancţionarea contravenţiilor în domeniul gospodărîrii, întreţinerii şi menţinerii curăţeniei şi a protecţiei mediului în municipiul Sighetu Marmaţiei, în valoare de 5.000 lei Ron , pentru : depozitarea de deşeuri şi materiale pe domeniul public, pentru distrugerea mobilierului urbanistic respectiv coşuri de gunoi, ghivece de flori şi băncuţe din parcuri, maşini parcate sau abandonate pe domeniul public.

-La Legea 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială , a ordinii şi liniştii publice  au fost întocmite 3 procese verbale în valoare de 1500 lei Ron;

- La Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor acivităţi comerciale ilicite s-au întocmit 5 procese verbale în valoare de 2.000 lei Ron.

Au fost acordate un număr de 486 de somaţii pentru:

- motoscuterişti care circulau pe locuri interzise respectiv parcuri , trotuare;

-pentru persoane care nu au făcut curăţenie în faţa locuinţelor;

Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Februarie 2009 11:02
Citeşte mai mult...
 
Amenda pentru firma de deszapezire care actioneaza pe DN 18, in Pasul Gutai PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 21:18

Traficul pe DN 18, in Pasul Gutai, a fost blocat azi, 13 februarie, in jurul orei 18.00, pentru aproximativ o jumatate de ora, dupa ce un TIR a derapat din cauza zapezii de pe carosabil si a faptului ca nu era echipat de iarna. Dispecerul de serviciu de la Drumuri Nationale a precizat, la ora incidentului, ca nu sunt probleme si chiar a precizat ca nu exista zapada pe carosabil, desi declaratiile soferilor au fost total opuse. Probleme in trafic au fost si pe E58, unde utilajele de deszapezire au intervenit cu intarziere, dar acestea au fost depasite dupa interventia agentilor din cadrul Serviciului Politiei Rutiere.

Mai multi soferi aflati in trafic au declarat ca circulatia autovehiculelor prin Pasul Gutai s-a blocat, iar pe ambele sensuri s-au creat coloane din cauza unui autocamion care a derapat si a ramas de-a curmezisul drumului. Un sofer a spus ca abia dupa aproximativ 30 de minute coloana s-a pus in miscare, iar pe DN 18 au putut fi zarite si utilajele de deszapezire.
”Au fost trei-patru TIR-uri care au avut probleme la urcarea in Pasul Gutai. Nu erau echipate, insa nici cei de la drumuri nu au fost prezenti. S-a circulat greu pentru ca era zapada pe carosabil”, a spus acesta.

Citeşte mai mult...
 
Elevii sustin maine etapa locala a olimpiadei de matematica PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 13:34

Sambata, la unitatile de invatamant din judet are loc faza locala pe scoala a Olimpiadei de Matematica pentru elevii claselor IV-XII. Subiectele sunt elaborate la nivel judetean pe baza propunerilor de probleme venite din partea invatatorilor. Gheorghe Maiorescu, inspector de matematica a precizat faptul ca pentru invatamantul gimnazial, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a organizat 18 centre, iar pentru cel primar centrele de examinare vor fi toate liceele si grupurile scolare din judet. Elevii care se vor califica la aceasta etapa vor participa la faza judeteana a olimpiadei.

Citeşte mai mult...
 
Valea Tisei ñ axa cooperării transfrontaliere în Maramureşul Istoric PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 13:26

Noile oportunităţi de dezvoltare durabilă prin fonduri europene au permis echipei de specialişti din cadrul biroului Strategii de Dezvoltare din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei elaborarea unui proiect de cooperare transfrontalieră: “Axa Tisei Superioare ñ Model Integrat de Coeziune Economico-Socială Transfrontalieră”, care a fost aprobat şi se află în derulare pe perioada 23 august 2008 ñ 22 august 2009, fiind finanţat în cadrul Programului de Vecinătate România-Ucraina, Phare CBC 2005. Valoarea totală a proiectului se ridică la 274.200 euro din care 244.800 euro sunt finanţaţi de Uniunea Europeană şi Guvernul României, iar restul de 29.400 euro sunt contribuţia Primăriei Sighetu Marmaţiei. Proiectul se încadrează în cadrul Programului de Vecinătate România-Ucraina la Prioritatea 1: Promovarea dezvoltării socio-economice locale, Măsura 1.2. Cooperarea economică transfrontalieră, acţiunea având ca scop “Dezvoltarea infrastructurii instituţionale comune în regiunea transfrontalieră Axa Tisei superioare ñ premisa cooperării pentru dezvoltare durabilă”.
Aplicantul proiectului este Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei, având ca parteneri Primăria Solotvino, Asociaţia MTMM, Fundaţia CDIMM Baia Mare şi Asociaţia Tisa.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior381382383384385386387388389390UrmătorSfârşit »

Page 385 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact