logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Evenimente rutiere la Vişeu, Sighet si Năneşti PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 17:18
La Vişeu de Sus

Ciprian M. de 24 de ani din Vişeu de Sus, conducea vineri seara un autoturism pe D.N. 18. nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă, a trecut pe contrasens şi a acroşat o căruţă tractată de oi cai ce era condusă de Petru D. de 19 ani din Vişeu de Sus. In urma impactului s-au înregistrat doar avarii şi nici o persoană nu a fost rănită.  La testarea cu aparatul etilotest, s-a stabilit că Ciprian era sub influenţa alcoolului (0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat).  

La Sighetu Marmaţiei

Sâmbătă, la ora 18,39, pe str. Doboieş, s-a produs un alt eveniment rutier. Aurel O. de 39 de ani din Sighetu Marmaţiei, conducea un moped neînregistrat şi într-o curbă la dreapta a ieşit de pe carosabil şi a lovit un ţăruş de lemn dintr-un gard. Bărbatul a suferit vătămări corporale şi a rămas internat la spital, iar mopedul a fost avariat. Poliţiştii au constatat că Aurel O. era sub influenţa alcoolului, 0,77mg/l alcool pur în aerul expirat, nu purta casca de protecţie şi nu a absolvit un curs de legislaţie rutieră.

Citeşte mai mult...
 
Un minor a reusit trei furturi intr-o noapte PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 17:06
Un cetăţean a sesizat sâmbătă dimineaţă poliţia că în cursul nopţii de 13/14.03.2009, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul Dacia. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un suspect: A.B. de 16 ani din Sighetu Marmaţiei. Autoturismul a fost găsit abandonat pe str. N. Bălcescu. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus internarea minorului la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

Tot la Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au fost sesizaţi că în cursul nopţii de joi spre vineri, persoane necunoscute au sustras acumulatorii de la două autoturisme parcate pe str. Unirii. Valoarea prejudiciului reclamat este de 700 lei. Activităţile de investigare desfăşurate de poliţişti au dus la identificarea unui suspect: nimeni altul, decât cel care, în aceeaşi noapte, a sustras autoturismul Dacia şi l-a abandonat pe o stradă din Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Trei barbati care au furat un generator de curent electric, au fost arestaţi PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 16:58
Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a suspecţilor Ioan L., de 20 de ani din judeţul Satu Mare, Valentin C., de 41 de ani din judeţul Sălaj şi Vasile S., de 40 de ani din Baia Mare.

Cercetările poliţiştilor au stabilit că în 11 martie a.c., Ioan L. împreună cu un minor în vârstă de 16 ani din judeţul Sălaj au pătruns în beciul unei firme din Deseşti de unde au sustras un generator de curent electric. Ei au pus generatorul într-un autoturism (condus de Vasile  S. şi în care se aflau Valentin C., Baroniţa C., de 39 de ani şi o minoră în vârstă de 15 ani din judeţul Sălaj) după care au plecat spre Baia Mare. N-au mers mult pentru că au fost prinşi de poliţişti. Generatorul, în valoare de 2 600 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Citeşte mai mult...
 
Transport public pe butuci PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 15:48

Transportul public de călători sighetean a ajuns într-o situaţie deplorabilă, iar până la a se atinge stadiul de colaps este o problemă de timp. Sighetenii care sunt nevoiţi să folosească autobuzele călătoresc în condiţii improprii.

Lăsând dâre lungi de fum înecăcios, mâncate de rugină, abia târându-se, autobuzele sunt, totuşi, un mijloc indispensabil pentru o bună parte a populaţiei Sighetului. Deşi în campania electorală cu toţii s-au întrecut în a da asigurări că situaţia se va schimba în bine, până în prezent nu s-a întreprins nimic.
Societatea Mara Nord S.A. este cea care asigură transportul public de călători pe raza municipiului Sighet, precum şi cea care asigură legăturile cu localităţile apropiate, acţionar unic fiind Consiliul Local Sighet. Societatea trece prin momente foarte dificile din cauza acumulării unor mari datorii atât la bugetul de stat, cât şi la alţi furnizori (de combustibil şi piese de schimb). Principala cauză care a generat această ipostază este nepăsarea sau superficialitatea manifestată de administraţia locală.

Ultima actualizare Luni, 16 Martie 2009 16:01
Citeşte mai mult...
 
Un medic libanez la Staţia de Ambulanţă Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 15:20

În cadrul Staţiei de Ambulanţă Sighetu Marmaţiei îşi desfăşoară activitatea medicul Jebril Yehya, ajuns aici tocmai din îndepărtatul Liban. Integrându-se în colectivul de la Ambulanţă, medicul libanez participă la activităţile specifice. România s-a dovedit a fi o a doua casă a lui Yenya, unde se simte foarte bine, bucurându-se de ospitalitatea românească.

Născut în 1970 la Nabatiya, un orăşel din Liban, într-o familie cu 11 copii, a urmat Şcoala elementară, învăţând atât în limba arabă, cât şi franceză, iar după terminarea liceului s-a decis să devină medic. Din cauza condiţiilor din acea perioadă, marcată de Războiul Civil (1979-1990), modalitatea cea mai bună pentru a urma facultatea de medicină a constat în a se deplasa în Uniunea Sovietică, care trecea prin perioada Glasnostului.
În timpul studiilor, o cunoaşte pe Mirela, venită la studii din România, cu care se căsătoreşte. După terminarea facultăţii, Yehya şi Mirela, care terminase şi ea medicina, se decid să urmeze cursurile de specializare, el optând pentru ginecologie, iar ea pentru pediatrie, la Academia de Ştiinţe Medicale din Kiev. Yehya şi-a luat doctoratul, după care, împreună cu Mirela, a plecat în Liban, unde a lucrat timp de şapte ani. În 2006, izbucneşte războiul dintre Hezbolah şi Israel, Libanul devenind din nou teren de război. Au fost puternic afectaţi, locuinţele fiindu-le distruse.

Citeşte mai mult...
 
Utilaj furat din Italia ascuns la poalele Muntelui Pietrosu PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 12:31

Politistii de frontiera maramureseni au depistat inca un utilaj, ascuns intr-o padure de la poalele Muntelui Pietrosu, pe raza localitatii Moisei, la o altitudine de aproximativ 1000 metri.

Utilajul in valoare de peste 70.000 de euro este declarat ca fiind furat din Italia, inca din luna ianuarie a.c.

 In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni au declansat o actiune pe linia traficului international de autovehicule furate, in zona Viseu-Borsa, sub coordonarea prim procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

Citeşte mai mult...
 
20 de elevi de la un liceu sighetean au fost sancţionaţi de catre jandarmi PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 09:55

În data de 12.03.2009, în urma unei acţiuni executate în cooperare cu membrii instituţiilor de învăţământ din Sighetul Marmaţiei, jandarmii din cadrul patrulei de ordine publică au surprins un număr de 20 elevi ai Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din localitate care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ în timpul programului educaţional şi care au refuzat să dea date privind identitatea lor. Acestora li s-au aplicat un număr de 12 amenzi contravenţionale în valoare totală de 375 lei şi 8 avertismente scrise.

Citeşte mai mult...
 
Produse cosmetice neconforme, pe piaţa din Maramureş PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 08:34

Un număr de opt agenţi economici din Maramureş au fost sancţionaţi contravenţional de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) pentru comercializarea neconformă a produselor cosmetice. Inspectorii OPC au controlat, în ultima perioadă, 18 operatori economici de profil, dintre care doi importatori, doi producători şi 14 comercianţi. Şeful OPC Maramureş, Nicolae Săsăran, a subliniat faptul că importatorii şi distribuitorii sunt obligaţi să pună la dispoziţia organelor de control dosarul tehnic de omologare a produselor. “Toate produsele incluse în această categorie sunt omologate de Ministerul Sănătăţii şi trebuie să conţină date referitoare atât la compoziţie, cât şi la indicaţii/contraindicaţii şi data durabilităţii minimale. Dacă sunt neconforme, în contact cu pielea pot crea probleme”, a explicat Nicolae Săsăran. Printre principalele abateri depistate de inspectori cu ocazia verificărilor se află etichetarea incompletă sau netradusă în limba română, dar şi lipsa indicaţiilor prevăzute în legislaţie. “S-a constatat în unele cazuri că ambalarea produselor se face la punctele de comercializare, iar acestea nu conţin toate indicaţiile. Recomandăm cu această ocazie maramureşenilor să cumpere produse cosmetice doar din punctele autorizate şi să le evite pe cele de contrabandă, unde pot să apară mărfuri contrafăcute”, a mai afirmat şeful OPC Maramureş. Pentru neregulile constatate, inspectorii de la OPC au aplicat opt sancţiuni, dintre care cinci amenzi în valoare de 5.000 lei şi trei avertismente.

Citeşte mai mult...
 
O gospodărie din Berbeşti a fost cuprinsă de flăcări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Martie 2009 08:17

Pompierii din Maramureşul istoric au avut parte de două intervenţii. Prima dată au fost solicitaţi la gospodăria unui localnic din satul Berbeşti, comuna Giuleşti. În locuinţa lui, situată pe strada Principală, a izbucnit un incendiu. Detaşamentul Sighetu Marmaţiei a venit în ajutor în miez de noapte, reuşind să localizeze şi să lichideze focul după o oră şi jumătate. La acţiune au participat cu o motopompă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Giuleşti. Flăcările au mistuit 70 mp de acoperiş învelit cu şindrilă, circa 1.000 kg de porumb şi 250 litri de ţuică. Focul s-a declanşat cel mai probabil din cauza unui conductor electric defect.

Citeşte mai mult...
 
Un semen de-al nostru va cere ajutorul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Martie 2009 07:47

"Drama lui Mihai Feraru de 52 ani a inceput in anul 1990 cand i-a murit un copil in varsta de 6 ani, intr-un accident de masina. Au urmat ani de chin cumplit pana-n anul 1994 cand a suferit primul infarct miocardic anteroseptal. Pe vremea aceea muncea la combinatul siderurgic Galati, la 2 ani a suferit si al 2 lea infarct miocardic, urmat de un tragic accident vascular cerebral, chiar din trunchiul cerebral, care la paralizat ptr tot restul vietii sale "partial". Au urmat iar si iar ani de chin ptr a se recupera cat de cat, acum Mihai poate sa mearga cate 50 metri se opreste sa se odihneasca, apoi iar mai merge putin, si tot asa-i viata lui. Familia bietului om este compusa din el si sotia sa care si ea este f bolnava, cardiaca, si are ostroporoza. Familia lui Mihai traieste din pensia lui pe caz de boala care este f f mica. Sotia sa NU are nici un fel de venit si nu are nici pamant sau animale, iar ei amandoi nu pot efectua nici un fel de activitate, consuma amandoi zilnic aceleasi medicamente care ii costa lunar cate 230 lei compensat, plus ca mai are si o datorie la BCR de 180 lei lunar. Va rog sa va inchipuiti cat de greu traesc acesti 2 oameni. Mihai este persoana cu handicap si primeste un ajutor de 31 lei lunar[treizecisiunulei]. Ce sa-si cumpere de asa bani? Mihai cere ajutor din partea ori-cui ptr a trai. Daca doriti sa-l ajutati pe Mihai, o puteti face acolo unde primeste acel ajutor de la handicap in cont la Raiffaisen Bank care are nr RO93rzbr0000060001059026 in lei, sau acasa. Orice fel de ajutor este bine venit. Bunul Dumnezeu o sa va rasplateasca. El se va ruga ptr sanatatea fiecaruia. Doamne Ajuta! Tel 0764807565.  A-R"

Citeşte mai mult...
 
Retea de canalizare si apa potabila in Campulung la Tisa PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Martie 2009 19:12

Majoritatea comunelor si satelor din judetul Maramures nu au la ora actuala o retea de canalizare si apa potabila. Astfel ca, satenii sunt obligati sa mearga in timpul iernii la toaleta din capatul gospodariei si sa faca baie la lighean. Acesta este un motiv intemeiat ca, intr-un an in care cheltuielile  si salariile angajatiilor din administratie au fost reduse la minim, primariile din judet sa puna in plan diverse proiecte pentru a elimina acest inconvenient.

Este si cazul localitatii Campulung la Tisa, unde primarul s-a hotarat sa faca primii pasi pentru a duce la bun sfarsit un proiect care vizeaza realizarea unei retele de apa si canalizare.

“Suntem deja la stadiul in care am elaborat studiul de fezabilitate. Proiectul mai include si constructia unei statii de epurare, precum si reamenajarea retelei stradale”, a declarat pentru citynews.ro primarul localitatii Campulung la Tisa, Valentin Pop.

Prim-gospodarul comunei a mai aratat ca valoarea lucrarilor care urmeaza a fi efectuate se ridica la de 2,5 milioane de lei.

Citeşte mai mult...
 
Maramuresul are un nou plan de amenajare a teritoriului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 23:15

Saptamana aceasta, o echipa de specialisti din cadrul Facultatii de Geografie a universitatii clujene Babes Bolyai au prezentat autoritatilor maramuresene un nou plan de amenajare a teritoriului. Studiul a fost intocmit la cererea sefilor Consiliului Judetean (CJ), fiind demarat in decembrie anul trecut.

Purtatorul de cuvant al CJ, Mirela Bodea, a aratat ca planul contine trei volume in care sunt incluse atat sectiunea de infrastructura tehnica a teritoriului, cat si partea de agricultura, industrie, invatamant, economie si comert. De asemenea, studiul a cuprins si ceea ce inseamna servicii la nivelul judetului, turism, starea mediului, respectiv segmentul de relatii transfrontaliere.

“Avand in vedere faptul ca ultimul plan a fost realizat pentru CJ in anul 1999, necesitatea realizarii unui studiu actualizat era foarte mare. Fapt pentru care, cei 16 specialisti din Cluj au inceput munca in luna decembrie 2008.

Citeşte mai mult...
 
Primăria si Consiliul Local Sighet organizează o întâlnire cu cetăţenii oraşului, în vederea dezbaterii publice a PIDU PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 22:54
Marti, 24 Martie, orele 10.00, in sala de şedinţe a Primăriei, Biroul Strategii de Dezvoltare, va organiza o dezbatere publică cu ocazia lansării Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. (PIDU).

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană reprezintă un domeniu major de intervenţie al Programului Operaţional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere. Obiectivul acestui domeniu major de intervenţie îl reprezintă conform Programului Operaţional Regional – creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă în oraşe, prin reabilitarea infrastructurii urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum şi prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului.

În cadrul dezbaterii vor avea loc prezentarea PID-ului şi a proiectelor aferente privind :Palatul Culturii (ASTRA), Centrul Social „ACASĂ”, Incubatorul de afaceri TRANZIT, Infrastructură Urbană Marmaţia şi lansarea site-urilor internet dedicate acestui Plan Integrat de Dezvoltare Urbana : marmatia.ro, marmatia.net, marmatia.com şi marmaţia.eu.

Ultima actualizare Luni, 23 Martie 2009 20:00
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior371372373374375376377378379380UrmătorSfârşit »

Page 373 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact