logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Scandal pe holurile unei şcoli din Borşa PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 10:26

Marţi, 31.03.2009, în jurul orei 11.30, jandarmii din Borşa au fost solicitaţi pentru a interveni la aplanarea unui scandal aflat în desfăşurarea în holul Şcolii de Arte şi Meserii din localitate. Scandalul a fost iscat de către G. R., în vârstă de 17 ani, din Borşa, elev al instituţiei de învăţământ, care şi-a lovit un coleg cu pumnii. Pentru comportamentul său, minorul a fost sancţionat contravenţional de către jandarmii din compunerea patrulei de ordine publică cu amendă în valoare de 1000 lei.

Citeşte mai mult...
 
Comportament necivilizat pe holurile Judecătoriei PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 10:18

Joi, 01.04.2009, în jurul orei 09.00, jandarmii aflaţi în serviciu la Judecătoria Sighetu Marmaţiei, l-au sancţionat pe N. Gheorghe, în vârstă de 44 ani, domiciliat în Rona de Jos, care aflându-se pe holul instituţiei, la un controlul de rutină efectuat de către subofiţer, a refuzat să dea date privind identitatea sa. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 100 lei.

În aceiaşi zi, în jurul orei 10.00, P. Mihai, de 56 ani, din Rozavlea, în timp ce se afla în faţa sălii de judecată din cadrul Judecătoriei Dragomireşti, a adresat expresii şi cuvinte jignitoare angajaţilor instituţiei judecătoreşti. Pentru comportamentul său, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, de către subofiţerul jandarm aflat în serviciu, cu amenda în valoare de 200 lei.

Citeşte mai mult...
 
Tatăl regretatei actriţe Marga Barbu a fost director de mină şi primar în Ocna Şugatag PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 09:30

Magda Barbu (1929-2009)Actriţa Marga Barbu, originară din Ocna Şugatag, a încetat din viaţă în 1 aprilie, la Spitalul de Urgenţă “Floreasca” din Bucureşti, în urma unei crize cardiace. Artista a devenit celebră pentru rolurile interpretate alături de Florin Piersic, în seria “Mărgelatu”. Maramureşeanca Marga Barbu a avut prea puţine legături cu Maramureşul, după ce părinţii ei au hotărât să se stabilească în Bucureşti. Puţini oameni din Ocna Şugatag îşi mai aduc aminte de Marga Bulacu, fetiţa care a copilărit şi chiar a urmat Şcoala Generală din localitate, până la 14 ani.

Marga Bulacu s-a născut la 24 februarie 1929, în Ocna Şugatag, chiar la maternitatea din localitate. La vârstă de 14 ani, familiei ei a plecat din Maramureş şi s-a stabilit în Bucureşti. După absolvirea liceului, Marga s-a înscris la Institutul de Teatru din Bucureşti, pe care l-a absolvit în anul 1950.

Citeşte mai mult...
 
Elevii din Vadu Izei colaborează cu Asociaţia ecologică “Nordica” PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 08:53

În perioada martie-iunie, la Şcoala cu clasele I-VIII din Vadu Izei se desfăşoară proiectul educaţional “Împreună pentru o lume mai curată”. În cadrul acestuia, învăţătoarele Claudia Tăşcan şi Gabriela Duţă de la Liceul greco-catolic “Timotei Cipariu” din Bucureşti desfăşoară o serie de activităţi educative cu caracter ecologic, marcând, printre altele, diferitele zile internaţionale de mediu. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Păsărilor şi Arborilor, cele două instituţii au invitat şi un reprezentant al asociaţiei de ecologie-turism “Nordica” din Sighetu Marmaţiei, Mihail Manole. Acesta a pregătit special pentru elevii din Vadu Izei un CD conţinând o prezentare a păsăretului din zona Maramureşului, imaginile fiind însoţite şi de cântecul specific fiecărei specii. Prezentarea şi discuţiile care au urmat au avut un asemenea succes încât elevii şi institutorul Maria Michnea, principala organizatoare a evenimentului, au decis să coopteze asociaţia “Nordica” în proiectul educaţional care va continua în zilele următoare cu plantări de arbuşti ornamentali în curtea şcolii.

Citeşte mai mult...
 
Firma sigheteana de cablu şi internet din judeţ, sancţionata de OPC PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 08:44

Patru agenţi economici care furnizează servicii de televiziune prin cablu, telefonie şi internet au fost sancţionaţi de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Maramureş, ca urmare a abaterilor constatate. Inspectorii au urmărit, în timpul unei acţiuni de control desfăşurată în ultima perioadă la zece firme de profil, modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor de către furnizorii de semnal TV prin cablu, telefonie şi internet. “Nereguli au fost întâlnite la clauzele din contractele încheiate cu consumatorii. La Sighetu Marmaţiei, una dintre firmele de cablu avea dreptul să modifice unilateral contractul, fără acordul clientului, aspect prin care se încalcă legislaţia în vigoare. Totodată, o firmă din Seini face raportare la moneda lei în cazul abonamentului lunar, în timp ce în contract se specifică faptul că firma îşi poate modifica tarifele în funcţie de evoluţia cursului leu/euro”, a precizat consilierul superior din cadrul OPC Maramureş, Marius Iliuţă. Pentru aceste abateri, inspectorii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, dintre care o amendă în valoare de 2.000 lei şi trei avertismente.

Citeşte mai mult...
 
Elevii Şcolii “George Coşbuc” din Sighet au eliberat simbolic un porumbel călător PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 08:06

Pentru elevii Şcolii cu Clasele I-VIII “George Coşbuc” din Sighetu Marmaţiei şi ai Şcolii din Onceşti, Ziua Internaţională a Păsărilor şi Arborilor a fost un prilej de a-şi măsura cunoştinţele în ornitologie. Evenimentul a fost organizat de profesorii Antoniu Kramer şi Vasile Bud, cu colaborarea muzeografului Timur Chiş de la Muzeul Maramureşului. S-a putut admira o expoziţie de fotografii cu păsări răpitoare şi o colecţie de păsări împăiate, după care s-a desfăşurat un concurs dotat cu premii consistente: un papagal mecanic vorbitor şi - având în vedere apropierea Sfintelor Paşti - o serie de ouă din ceramică splendid încondeiate, oferite de profesorul şcolii gazdă. După prelegerea reprezentantului secţiei de ştiinţe naturale ale Muzeului Maramureşului, care le-a vorbit elevilor despre păsările din arealul Tisei superioare şi importanţa lor în ecosistem, micii concurenţi au răspuns la o serie de întrebări din domeniu. Punctul culminant al evenimentului nu l-a constituit însă citirea câştigătorilor şi înmânarea diplomelor şi premiilor, ci... eliberarea simbolică a unui porumbel călător.

Citeşte mai mult...
 
Tone de gunoaie au fost aruncate în albiile râurilor din Maramureş PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 07:42

Sursa foto: Fotomaramures.roMunţi de gunoaie pe albiile râurilor din judeţul Maramureş. Operatorii din turism se tem că îşi vor pierde clienţii din cauza poluării şi mizeriei.
Privelişte de coşmar la tot pasul pe Valea Izei şi Valea Vişeului, zone de forţă din Maramureşul turistic. Garda de Mediu a cerut autorităţilor ca până pe 20 aprilie să cureţe albiile râurilor, iar după această dată va face controale.
Agenţii de turism au spus că unii turişti străini nu se mai întorc la noi în ţară din cauza gunoaielor. "Facem tot posibilul de a nu renunţa la programele pe Maramureş. Este păcat că aceste văi sunt atât de poluate", a spus directorul unei agenţii de turism.

O sticlă de plastic se degradează complet în 600 de ani, iar o pungă de plastic în 100 de ani. În prezent, doar 5% din deşeurile plastice se reciclează.

Citeşte mai mult...
 
ANUNT IMPORTANT din partea ACATERM PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Aprilie 2009 14:39

STIMATI CETATENI,
Incepand cu data de 01.04.2009 incepe actiunea de incheiere a noilor contracte de furnizare /prestare pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizare .

Conform cerintelor legale contractul se incheie intre furnizor (SC VITAL SA) pe de o parte si utilizatori pe de alta parte.

Utilizatorii pot fi reprezentati de:

asociatii de proprietari – constituite la nivel de scara /bloc/ grup de blocuri;

societati comerciale care au ca obiect de activitate repartizarea cheltuielilor;

persoane, mandatate de proprietari cu prerogative de repartizare a cheltuielilor lunare.

Ultima actualizare Joi, 02 Aprilie 2009 17:22
Citeşte mai mult...
 
Vino pe 25 aprilie 2009 sa plantezi un pom! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Aprilie 2009 14:12

ULTIMA ORA: Maine la 8:30 o sa fie un autobuz in fata Primariei Sighet pentru voluntarii care doresc sa participe la aceasta actiune de plantare de puieti.

 

Acum e momentul sa aratam autoritatilor ca ne pasa de imaginea orasului nostru!

 

Pe data de 25 aprilie 2009, Asociatia Nordica va intreprinde in Sighetu Marmatiei o actiune civica in urma careia se vor planta 5350 de puieti: 1000 de cătină, 4000 de salcâmi, 350 (poate chiar 400) de pini şi tei. Locul ales pentru plantarea puietilor este zona Camara, de la poarta de intrare in perimetrul gropii de gunoi, 700 de metri alaturi de calea ferata.

Se doreşte implicarea masivă a sighetenilor în schimbarea imagini oraşului nostru, fiind asteptati in jur de 200 de voluntari. Actiunea este realizata in colaborare cu Asociatia Apisigmar (Asociatia Albinarilor din Maramuresul Istoric). Sponsor unic al acestei acţiuni este SC Herodot Grup SRL.

Sighet Online va fi partener media al acestei actiuni la care va invitam si noi sa luati parte in numar cat mai mare.

Doar daca ne implicam cat mai multi in astfel de actiuni o sa reusim sa dezvoltam conceptul de voluntariat si o sa ii determinam si pe cei care stau deoparte si carcotesc, sa se implice. Este o vorba la romani: "cum iti asterni, asa dormi". Pana acum nu ne-a interesat deloc soarta noastra, sperand ca vor veni altii sa ne ofere pe tava lucrurile de care avem nevoie. Ne-au trebuit 20 de ani pentru a realiza ca NIMENI nu ne ajuta daca NOI nu ne ajutam. TREBUIE sa ne implicam in schimbarea imaginii orasului nostru, TREBUIE sa avem grija de ce avem si sa imbunatatim ce tine de noi. TREBUIE sa le oferim copiilor nostri O VIATA MAI CURATA, O VIATA VERDE!

Ultima actualizare Vineri, 24 Aprilie 2009 20:31
Citeşte mai mult...
 
În atenţia celor care vor să devină poliţişti PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 11:33
Inspectoratului General al Poliţiei Române a declanşat activitatea de organizare şi desfăşurare a concursurilor în vederea încadrării a 1200 posturi de agenţi de poliţie pentru structurile de ordine şi siguranţă publică cu personal recrutat din sursă externă.

Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş nu i-au fost repartizate locuri pentru încadrarea din sursă externă a unor posturi de agent. Lista judeţelor cărora le-au fost deblocate locuri în vederea încadrării este postată pe site-ul Poliţiei Române www.politiaromana.ro .

Poliţia Română va desfăşura activităţi de recrutare în vederea încadrării altor 800 de posturi de agenţi de poliţie pentru structurile de ordine şi siguranţă publică în a doua jumătate a anului în curs.

Citeşte mai mult...
 
La Sarasău, trei barbati au lovit cu cuţitul după care au fugit PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 11:29
Gheorgiţă G. din judeţul Mureş, care locuieşte fără forme legale în comuna Săpânţa, a sesizat telefonic Poliţia din Sarasău că în timp ce mergea spre locuinţă, a fost victima unei agresiuni.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că în timp ce bărbatul se deplasa cu un autovehicul de ocazie pe DN 19 i-a cerut şoferului să oprească în centrul comunei Sarasău deoarece dorea să intre la un imobil unde urma să execute o lucrare de confecţionare de jgheaburi pentru evacuat apa de pe acoperiş. Imediat a apărut un autovehicul din care au coborât trei persoane care l-au agresat şi l-au lovit cu un cuţit în zona spatelui după care au fugit. În urma leziunilor suferite Gheorghiţă G. a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale dar nu a rămas internat, plăgile fiind superficiale.

Citeşte mai mult...
 
Salamon Golda a supravieţuit lagărelor naziste PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 08:36

În Maramureş, au rămas foarte puţini supravieţuitori ai lagărelor naziste. Maramureşul avea, în anii ’40, o populaţie de peste 40.000 de evrei, iar pe 6 mai 1944 cei mai mulţi au ajuns în lagărele de exterminare ori în cele de muncă.  Unele cifre vorbesc chiar de 43.000 de evrei deportaţi din Maramureş, o cifră cutremurătoare.

Dintre ei au supravieţuit abia 2.500, iar de întors şi rămas în Maramureş… prea puţini. La Sighet, mai trăiesc acum o femeie de 96 de ani, ţintuită la pat, dar şi octogenara Salamon Golda, un personaj emblematic.

Salamon Golda păstrează vii amintirile celei mai negre perioade din viaţa ei. Copilă fiind, a trecut prin Auschwitz, Birkenau şi Dachau, cele mai înfiorătoare locuri în care semenii ei erau exterminaţi.
"La Birkenau, erau polonezi, bărbaţi, care ne-o ales, care mergea în dreapta - la muncă, cine mergea în stânga - direct la crematoriu. Mama zicea: «Prindeţi-vă bine, să nu vă pierdeţi unul de altul»… Soră-mea era măritată, avea fetiţă… Nu s-o întors niciunul. Ne-o despărţit… Mama striga: «Fugi înapoi, să fim împreună». Polonezul zicea: «Să nu îndrăzneşti!» Am încercat să fug, da’ m-o zvârlit înapoi. După mine mai erau trei fraţi şi o soră… Am fost şapte fraţi în total. Numai eu m-am întors… Mama era cam la 47 de ani şi tata la 50, nu erau bătrâni. Altu’ nu i-am mai văzut…" spune femeia, cu lacrimi în ochi şi tremur în voce.

Citeşte mai mult...
 
Au aparut primele relantoare de viteza in Sighet! PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 18:44

Un lucru imbucurator am observat azi in orasul nostru: pe strada Mihai Eminescu au aparut, in doua dintre intersectii, relantoare de viteaza din cauciuc! Felicitari Comisiei Rutiere din cadrul Consiliului Local Sighet pentru aparitia acestor limitatoare de viteza! Sighetul are nevoie de aceste obstacole pe care sigur multi soferi le vor injura, dar care ii va determina sa reduca viteza pe carosabil. In locurile alese pentru aceste relantoare au fost in ultimul timp foarte multe accidente rutiere, astfel ca prin aceasta masura se spera reducerea acestor tipuri de evenimente nedorite. Vedem in Sighet prea multi vitezomani plini de sine, cu masini puternice, care nu tin cont de nimic in dorinta lor de a-si arata celor din jur "superioritatea" lor fata de noi, cei "multi si prosti", iar nu de putine ori acestia comit accidente grave, curma vieti nevinovate sau mutileaza pentru totdeauna persoane care n-au decat vina ca erau la locul nepotrivit in momentul nepotrivit. Aceasta metoda pare a fi singura care ii mai poate impiedica sa reduca viteza in preajma intersectiilor, deoarece constiinta le lipseste cu desavarsire. Nu putem decat sa laudam actiunea Primariei si a CL Sighet. In colaborare cu Politia Rutiera speram sa se gaseasca si alte zone cu risc crescut de accidente si sa se plaseze in cat mai multe locuri astfel de relantoare de viteza.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Aprilie 2009 19:00
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 366 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact