logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Fermierii din judeţ sunt invitaţi să depună declaraţiile pentru cota de lapte PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 07:16

Fermierii maramureşeni sunt aşteptaţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură pentru a-şi depune declaraţiile anuale privind vânzările sau livrările realizate în 2008-2009. Anul de cotă s-a încheiat pe 31 martie, iar termenul de depunere a acestor declaraţii este data de 14 mai. După această dată, cei care nu şi-au depus declaraţile vor fi penalizaţi cu 0,01% din cantitatea alocată pentru vânzara directă sau pentru livrări. De asemenea, cel care nu trimite declaraţiile riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă. Important este faptul că deţinătorii de cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţii anual chiar dacă nu comercializează lapte sau produse lactate. 
În campania de completare a documentaţiei pentru obţinerea cotei de lapte, mulţi proprietari de bovine au solicitat această facilitate şi pentru vânzări directe, în funcţie de capacitatea de producţie a gospodăriei. În judeţ sunt înregistrate aproape 34.000 de persoane care şi-au exprimat intenţia de a valorifica lapte şi prin vânzare directă şi au primit acest drept.

Citeşte mai mult...
 
Sighetean - posesor ilegal de arma PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 05:45

Ofiţerii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice Maramureş au identificat un cetăţean din Mocira şi unul din Sighetu Marmaţiei, care deţineau la domiciliu câte o armă neletală de tir cu aer comprimat, fără să fie autorizaţi conform legii. Poliţiştii au ridicat armele de la Marin R. (48 ani), din Mocira şi Vasile H. (59 ani), din Sighet, şi le-au dus la expertizare pentru continuarea verificărilor. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii i-au intrecut pe baimareni la colectarea deseurilor electronice PDF Imprimare Email
Luni, 06 Aprilie 2009 15:31

Si in Sighetu Marmatiei, in prima sambata a fiecarei luni, se desfasoara programul "Marea Debarasare". Societatea de salubritate Sc Herodot SRL, coordonata in aceasta activitate de Compartimentul de Protectie Civila de pe langa Primaria Sighet, a reusit performanta de a colecta 1.100 kg de deseuri electronice si electrocasnice, ceea ce asaza Sighetul in topul localitatilor din judet. 
"Luna trecuta am facut o campanie aproape de la om la om pentru a face cunoscut acest program", ne informeaza ing. Sorin Grigor, inspectorul compartimentului, insarcinat si cu problema in cauza. "Daca anul trecut media lunara a materialelor colectate a fost de 500 kg, in mare parte de la societatile comerciale si institutiile de invatamant, in actiunea de sambata s-au adunat peste 1.100 kg, ceea ce e un semnal ca populatia a constientizat importanta actiunii", a precizat Grigor. Cantitatea de peste o tona de aparatura a fost compusa in mare majoritate de ecrane si aparate TV, frigidere, aparatura de calcul si aparate radio.

Citeşte mai mult...
 
Trei maramureseni retinuti pe malul Tisei, cu 9 baxuri de tigari PDF Imprimare Email
Luni, 06 Aprilie 2009 15:14

Politistii de frontiera maramureseni au surprins si retinut trei persoane, in imediata apropiere a frontierei de stat, in timp ce incercau sa transporte noua baxuri cu tigari, de pe malul romanesc al Tisei inspre interiorul tarii.

Fiecare barbat avea un rol bine stabilit, unul trebuia sa transporte tigarile de la frontiera pana la masina, altul sa duca marfa de la fata locului, iar al treilea supraveghea zona.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures cu privire la desfasurarea unor activitati de contrabanda pe directia localitatii Teceu, judetul Maramures, lucratorii Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au luat masuri specifice pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat.

Astfel, in data de 6 aprilie a.c., in jurul orei 05.00, politistii de frontiera maramureseni au suprins o persoana, in timp ce incerca sa transporte mai multe colete voluminoase de pe malul Tisei inspre interiorul tarii. In cadrul aceleiasi actiuni, au mai fost retinute, ulterior, alte doua persoane, in imediata apropiere, acestea avand rolul de a supraveghea zona, respectiv de a transporta marfa cu masina de la fata locului.

Citeşte mai mult...
 
Un Sighetean a a încercat să-i taie cu drujba pe vecinii din bloc si pe poliţiştii chemati de acestia PDF Imprimare Email
Luni, 06 Aprilie 2009 12:32
Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi sâmbătă la ora 02.15 că pe str. Cuza Vodă, Adrian B. de 35 de ani tulbură liniştea publică şi ameninţă vecinii. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au găsit suspectul sub influenţa alcoolului, ameninţând locatarii cu un motoferăstrău pornit. Scandalagiul a încercat să-i agreseze pe poliţişti însă a fost imobilizat de către aceştia. Martorii au declarat că Adrian a ameninţat cu drujba mai mulţi locatari din bloc. Bărbatul a fost internat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei în vederea efectuării unei expertize medico – legale psihiatrice. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care s-au petrecut faptele.
Ultima actualizare Luni, 06 Aprilie 2009 16:59
Citeşte mai mult...
 
Un hectar de pădure distrus de flăcări PDF Imprimare Email
Luni, 06 Aprilie 2009 11:13

Sâmbătă, 4 aprilie, a fost o zi încărcată pentru pompierii din Maramureş. În jurul orei 14.20, Detaşamentul Sighet a intervenit la stingerea unui incendiu, în Onceşti. Focul s-a produs din cauza neglijenţei oamenilor, care aprind resturile vegetale pentru a-şi curăţa terenurile agricole. Un hectar de pădure de conifere, aproximativ 20 de clăi de fân şi în jur de 20 de hectare de vegetaţie uscată au fost distruse în urma incendiului.  
Incendii de vegetaţie uscată au mai avut loc, sâmbătă, şi în localităţile Cicârlău, Seini, Sighet, Moisei, Bogdan Vodă, Rona de Jos, Răzoare şi Târgu Lăpuş. În toate aceste cazuri oamenii au aprins vegetaţia, iar din cauza vântului, flăcările s-au extins cu repeziciune. Specialiştii ISU Maramureş încearcă să identifice persoanele care au produs aceste incendieri, iar făptaşii vor fi sancţionaţi conform legii.

Citeşte mai mult...
 
Injurii în plină stradă PDF Imprimare Email
Luni, 06 Aprilie 2009 10:36
Joi, 02.04.2009, în jurul orei 20.00, jandarmii sigheteni aflaţi în serviciu de patrulare în zona străzii Nicolaie Titulescu din Sighetu Marmaţiei, l-au surprins pe B. Nicolae, de 35 ani, din localitatea Marghita, judeţul Bihor, care aflându-se în vădită stare de ebrietate  i-a adresat injurii şi cuvinte jignitoare concubinei sale. Pentru comportamentul său, bărbatul a fost sancţionat de către patrula de jandarmi cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei. 

În aceiaşi zi, în jurul orei 20.30, o altă patrulă de jandarmi a fost solicitată pentru a interveni la aplanarea unui conflict iscat de un tânăr de 19 ani. Acesta, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, şi-a înjurat mama, ameninţând-o cu acte de violenţa, iar la apariţia oamenilor legii, individul a devenit recalcitrant aducându-le injurii şi ameninţări acestora. După identificare s-a stabilit că este vorba despre C. Ioan, care a fost sancţionat  cu amendă contravenţională în valoare de 300 lei.

Citeşte mai mult...
 
Anunt: IJPF Maramureş recrutează candidaţi pentru admitere - sesiunea 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 06 Aprilie 2009 10:22

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş, cu sediul în municipiul Sighetu Marmaţiei, strada Dragoş Vodă nr. 38 - recrutează candidaţi în vederea participării la concursul de admitere  pentru următoarele instituţii de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor - sesiunea 2009:

1.ACADEMIA DE POLIŢIE “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de poliţie, specialitatea Poliţie de Frontieră, cursuri de zi, Bucureşti, cartier Băneasa, strada Aleea Privighetorilor nr.1 , sector 1 - telefon 021/3175523; 

 

- nr. de locuri:  - 60  (bărbaţi şi femei, fără discriminare, din care 2 locuri pentru rromi)               Activităţile efective de recrutare şi înscriere a candidaţilor se desfăşoară  zilnic, de luni până vineri, între orele 0900 - 1500 la Biroul Management Resurse Umane al Inspectoratului Judeţean al  Poliţiei de Frontieră Maramureş şi se încheie la data de 12.06.2009, dată la care trebuie finalizate dosarelor de candidat. Testarea psihologică a candidaţilor se efectuează în perioada 15-26.06.2009.

2. ŞCOALA DE PREGĂTIRE A AGENŢILOR POLIŢIE DE FRONTIERĂ „AVRAM IANCU” ORADEA,  Calea Aradului, nr. 72 - 74, telefon 0259/419520;

Ultima actualizare Luni, 06 Aprilie 2009 10:29
Citeşte mai mult...
 
La Sighet se pregateste intens Campania „Perdeaua Verde" PDF Imprimare Email
Luni, 06 Aprilie 2009 03:53

Saptamana aceasta, groapa de gunoi din municipiul Sighetu Marmatiei a cunoscut o activitate oarecum neobisnuita< grupuri de cetateni au curatat deseurile menajere si industriale aruncate dincolo de gardul depozitului. Actiunea face parte din proiectul „Perdeaua Verde”, initiat de Asociatia Ecologie-Turism "Nordica", proiect ce are ca scop impadurirea celor peste 800 m de teren care despart depozitul de deseuri de calea ferata, „cartea de vizita a Sighetului”, cum a numit-o Lucian Mihali, coordonatorul proiectului. „Intentia noastra este de a planta o adevarata perdea verde care sa mascheze depozitul de deseuri de privirile calatorilor care sosesc in oras si, in acelasi timp, sa ofere sezonier, flora melifera necesara activitatii crescatorilor de albine din municipiu”. Generosul proiect este sprijinit de Asociatia crescatorilor de albine „Apisigmar”, Ocolul Silvic „Mara”, Primaria Sighet si SC Herodot SRL, cea din urma oferind suma necesara achizitionarii celor patru mii de puieti.

Citeşte mai mult...
 
Politia de Frontiera a mai depistat doua utilaje industriale furate din Vest PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 05 Aprilie 2009 09:22

Politistii de frontiera maramureseni au depistat un TIR care transporta doua utilaje industiale despre care se detin informatii ca sunt furate din Occident.

Soferul autotrenului nu a oprit la primul semnal regulamentar al politistilor de frontiera, deoarece tirul trebuia sa transporte cherestea si nu autovehicule.

In baza datelor si informatiilor detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni continua actiunile pe linia traficului international de autovehicule furate, in zona Viseu-Borsa, sub coordonarea procurorului.

Astfel, ieri, 4 aprilie a.c., lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, in trafic, pe raza localitatii Moisei un tir, despre care de detineau informatii ca transporta utilaje industiale furate din Occident. Autotrenul nu a oprit la primul semnalul regulamentar al politistilor de frontiera, astfel ca s-a procedat la urmarirea acestuia, reusind sa-l opreasca dupa aproximativ un kilomentru pe raza aceleiasi localitati.

Ultima actualizare Duminică, 05 Aprilie 2009 18:14
Citeşte mai mult...
 
IPJ Maramureş selecteaza candidaţi pentru concursul de admitere în Şcolile de Agenţi de Poliţie PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 12:51

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş declanşează activitatea de selecţie a candidaţilor pentru concursul de admitere în Şcolile de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca.

Recrutarea se realizează în raport de locul de domiciliu sau de reşedinţă al candidaţilor potrivit opţiunii acestora.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii legale şi specifice de recrutare:

  1. să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România;

  2. să cunoască limba română scris şi vorbit;

  3. să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

  4. să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I.

  5. să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să-i împlinească în cursul anului 2009;

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 13:07
Citeşte mai mult...
 
Agresiune cu cutitul si la Rona de Jos PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 10:50

Poliţiştii din comună au fost sesizaţi aseară că la locuinţa lui Alexandru T., de 80 de ani a avut loc o agresiune. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că Gavrilă B., de 40 de ani din Rona de Jos, fiind sub influenţa alcoolului, a pătruns fără drept în locuinţa bătrânului şi i-a agresat cu un cuţit, atât pe acesta cât şi pe nepotul său, Mihai M., de 26 de ani. Mihai a fost transportat la spitalul din Sighet unde i-au fost acordate îngrijiri medicale dar nu a rămas internat. Suspectul a fost internat la secţia psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu şi port fără drept al cuţitului. În funcţie de concluziile medicului legist se va stabili dacă este vorba despre lovire sau alte violenţe ori vătămare corporală.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 11:02
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii din Sarasău au identificat trei suspecţi în cazul agresiunii reclamate ieri PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 10:34

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii i-au identificat pe Janko G., de 19 ani, Jeno G., de 31 de ani şi Matei G., de 18 ani din judeţul Mureş care locuiesc fără forme legale în Săpânţa. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru lovire sau alte violenţe şi port ilegal al cuţitului.

Ieri, Gheorgiţă G. din judeţul Mureş, care locuieşte fără forme legale în comuna Săpânţa, a sesizat telefonic Poliţia din Sarasău că în timp ce mergea spre locuinţă, a fost victima unei agresiuni. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că în timp ce bărbatul se deplasa cu un autovehicul de ocazie pe DN 19 i-a cerut şoferului să oprească în centrul comunei Sarasău deoarece dorea să intre la un imobil unde urma să execute o lucrare de confecţionare de jgheaburi pentru evacuat apa de pe acoperiş. Imediat a apărut un autovehicul din care au coborât trei persoane care l-au agresat şi l-au lovit cu un cuţit în zona spatelui după care au fugit.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 365 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact