logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Italienii au amenajat o seră la Centrul Maternal din Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Aprilie 2009 06:43

Mulţumită unor italieni de treabă, copiii şi mamele din Centrele Maternal, de Zi şi de Primire în Urgenţă, precum şi din trei Case de Tip Familial (CTF) din Sighet, vor avea pe masă legume proaspete, crescute şi culese de mâna lor. Faptul se datorează Fundaţiei “Aiutiamoli a vivere”, o organizaţie de caritate, cu sediul la Roma şi reprezentanţe în toate regiunile Italiei, implicată în sprijinirea instituţiilor de protecţie a copilului. Anul trecut au modernizat cele trei centre şi CTF-urile numite - după strada pe care se găsesc - “Ştefan cel Mare”, “Bradului” şi “Tisei, au reparat acoperişurile, au înlocuit mochetele sintetice cu plăci de parchet laminat, au refăcut integral băile, au reamenajat bucătăria şi au schimbat mobilierul.
Tot în 2008, membrii asociaţiei italiene au ridicat în curtea Centrului Maternal şi de Zi o seră, căreia i-au adăugat şi o sursă autonomă de apă, cu hidroforul şi reţeaua aferentă, toate pe cheltuiala lor. În această primăvară, mamele rezidente au răsădit în seră salată, ceapă, castraveţi, roşii, ardei, vinete şi flori care, după cum arată, nu peste mult timp vor putea fi consumate.

Citeşte mai mult...
 
36 de ţigani au fost angajaţi pe loc la minibursa desfăşurată ieri PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Aprilie 2009 06:39

Persoanele de etnie romă sunt interesate să obţină un loc de muncă. Paradoxal, dar adevărat. Sau cel puţin aşa reiese din datele comunicate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş, care a organizat ieri o minibursă destinată romilor. 
Evenimentul, care s-a desfăşurat la sediul AJOFM, a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, marcată în fiecare an la 9 aprilie. “Pentru acest eveniment au fost contactaţi zece agenţi economici din judeţ, în vederea participării la bursă, dintre care cinci au participat, cu o ofertă de 95 locuri de muncă”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureş, Magda Georgescu.

Citeşte mai mult...
 
Masina unui conducator auto din Rona de Sus a fost lovita de tren pe o cale ferata din Bistrita-Nasaud PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 20:13

Un accident mai putin obisnuit s-a produs, luni seara, la ora 21.01, in judetul Bistrita Nasaud. Politistii din localitatea Nimigea au fost sesizati ca intre localitatile Salva si Mocod, pe drumul national 17 D, conducatorul auto Gheorghe B. (50 ani), din Rona de Sus, judetul Maramures, a fost implicat intr-un eveniment rutier. Acesta era la volanul autoturismului personal, marca VW. Intr-o curba la dreapta nu a adaptat viteza, a iesit in afara partii carosabile, dupa care masina a fost proiectata pe calea ferata unde a ramas intepenita. In acel moment, in statia CFR Salva se afla stationat trenul accelerat numarul 1644/1, care se deplasa pe ruta Sighetu Marmatiei - Bucuresti. Politistii au luat legatura cu mecanicul conductor care fiind avertizat despre accident nu s-a pus in miscare. De asemenea, politistii au incercat in nenumarate randuri sa ia legatura prin statia radio cu mecanicul conductor al trenului personal numarul 4486 care circula pe ruta Dej - Ilva Mica, si care urma sa treaca prin zona. Din pacate acesta nu a raspuns la apel, iar trenul personal a intrat in coliziune cu autoturismul maramureseanului blocat intre sine, pe care l-a impins circa 150 metri pe linia ferata.

Citeşte mai mult...
 
Negoţ cu maşini pe spaţiu public PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 15:22

Cartierul 9 Mai din Sighetu Marmaţiei a devenit, de o bună bucată de timp, locul unde cetăţeni lipsiţi de elementarul spirit civic îşi expun spre vânzare autoturismele, spaţiul devenind un talcioc ad-hoc, spre disperarea locatarilor. Ei sunt nevoiţi să suporte zilnic zgomotul produs de autovehicule. În plus, cetăţenii care se deplasează prin zonă trebuie să evite maşinile expuse spre vânzare chiar pe trotuare.

Nesimţirea merge până acolo că unii comercianţi nu ezită să-şi parcheze şasiurile chiar pe spaţiul verde.
"Ne-am săturat să-i tot suportăm pe aceşti oameni care nu se gândesc la disconfortul continuu pe care ni-l provoacă. Au existat situaţii în care au fost expuse spre vânzare chiar şi tractoare, autocamioane sau autobuze. Gândiţi-vă când porneau motoarele la ore târzii. Ne-am adresat celor de la primărie, dar nu s-a luat nicio măsură. Nu ştim ce să mai facem", se plâng locatarii blocurilor din zona 9 Mai.

Citeşte mai mult...
 
Unda verde pentru reabilitarea drumului Baia Sprie-Barsana PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:53

Un proiect maramuresean cu o valoare de aproape 30 de milioane de euro va fi semnat sambata, 11 aprilie, de catre ministrul Dezvoltarii Regionale. El prevede reabilitarea mai multor portiuni de drum judetean pe ruta Baia Sprie – Barsana si va intra in lucru chiar in aceasta vara.

 Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, a aratat ca semnarea contractului va avea loc, intr-un cadru oficial, la Satu Mare, unde sunt asteptate si autoritatile din judetul Bistrita-Nasaud.

 “Se vor avea in vedere trei proiecte importante pe Programul Operational Regional. Pe langa soseaua Baia Sprie – Barsana, se vor semna documentele si pentru o serie de drumuri din Satu Mare si Bistrita-Nasaud. In ce ne priveste, imediat ce vom avea semnatura ministrului Blaga, vom si demara procedurile pentru licitatii pentru a putea incepe executia cat de curand”, a spus Man.

 Conform proiectului care urmeaza sa fie aprobat de ministrul Dezvoltarii Regionale, lucrarile de reabilitare ar urma sa cuprinda tronsoane de pe DJ 184 (Baia Sprie – Cavnic), DJ 182 C si DJ 109 F (Cavnic – Ocna Sugatag), respectiv DJ 185 (Ocna Sugatag – Barsana).

Citeşte mai mult...
 
Padurarii din Maramures intra in zodia disponibilizarilor PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:47

Vesti proaste si pentru angajatii din domeniul silviculturii. Regia Nationala a Padurilor Romsilva a anuntat ca va proceda la disponibilizari in perioada imediat urmatoare ca urmare a reorganizarii unor activitati. Vor fi date afara cateva sute de persoane, peste 1.000 conform anumitor surse, in incercarea de a readuce societatea pe linia de plutire.

 La nivelul judetului Maramures, padurarii au fost deja pusi in garda, chiar daca, momentan, nu se stie numarul exact al persoanelor care urmeaza sa fie date afara. Noul sef al Directiei Silvice, Gheorghe Petrovan, a precizat pentrucitynews.ro ca asteapta o comunicare oficiala de la nivel central pe finalul acestei saptamani.

 “Inca nu stim cati dintre angajatii directiei sunt vizati. Ni s-a promis o informare in cursul zilei de joi sa u vineri. In Maramures, Directia Silvica are momentan 658 de salariati”, a aratat Petrovan.

 Unul dintre motivele pentru care se va proceda la disponibilizari este si reducerea suprafetelor de padure aflate in grija silvicultorilor ca urmare a retrocedarilor, spun surse autorizate.

Citeşte mai mult...
 
Scene de film horror la un club de noapte din Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:35

În pofida faptului că pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei poliţia şi jandarmeria derulează activităţi specifice în cadrul acţiunii "strada 2009", precum şi a faptului că există o hotărâre a Consiliului Local Sighetu Marmaţiei care conţine o serie de reguli privind funcţionarea localurilor, discotecilor şi cluburilor de noapte, în realitate seria actelor de violenţă care îi au protagonişti pe tineri continuă, locul unde se înregistrează aceste acte antisociale fiind tocmai aceste localuri.

În ultima perioadă, aproape în fiecare săptămână, strada Corneliu Coposu, unde funcţionează un club de noapte, devine locul în care se derulează scene demne de filmele americane. În dimineaţa zilei de 29 martie, mai mulţi tineri, după ce au băut bine în clubul de noapte, au provocat un scandal în incinta clubului, după care au ieşit în stradă, unde s-au luat la bătaie. În urma acestei încăierări, un tânăr a zburat efectiv prin vitrina unui local din vecini, aterizând pe podeaua acestuia. În timpul bătăii, geamurile unui birou de avocatură au fost sparte.
Citeşte mai mult...
 
Un câine suspect de turbare a muşcat o femeie la Borşa PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 13:24

Aseară, poliţiştii au fost sesizaţi că în curtea unui imobil de pe str. Minerilor a apărut un câine fără stăpân suspect a fi turbat care constituie un pericol pentru familia care locuieşte la acea adresă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în cursul zilei câinele a muşcat-o pe Elisabeta R. de 76 de ani din Borşa. Femeia a fost îndrumată să se prezinte la spital pentru administrarea preventivă a vaccinului antirabic. Plecând de la cele întâmplate, o echipă de siguranţă publică, în colaborare cu medicul veterinar şi un membru al Filialei de Vânătoare Borşa au ucis câinele suspect de rabie. Cadavrul a fost dus la Circa Veterinară în vederea prelevării de probe. În funcţie de rezultatele analizelor vor fi luate măsurile sanitar – veterinare şi epidemiologice necesare.

Citeşte mai mult...
 
Batrana accidentata pe trotuar la Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 13:20

Ieri, în jurul orei 14.40, sigheteanca Liliana P. de 25 de ani conducea un autoturism cu număr de Bucureşti, pe str. Bogdan Vodă. Nu s-a asigurat în momentul în care a intrat pe trotuar în faţa unui imobil şi a accidentat un pieton: Maria P., de 76 de ani din Sighet. Femeia rănită a fost internată la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Pe DJ 185, la 17.10, s-a produs un alt accident. Petru T. de 30 de ani din Bârsana, deşi nu avea curs de legislaţie rutieră, conducea un moped înmatriculat în Braşov. A pierdut controlul acestuia, a ieşit de pe carosabil şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar, în afara carosabilului. În urma impactului, bărbatul a fost rănit uşor şi nu a rămas internat la spital.

Citeşte mai mult...
 
Concurs: Miss Maramures 2009 PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 09:49

Au inceput pregatirile pentru o noua editie Miss Maramures. De aceasta data de organizarea evenimentului se va ocupa asociatia Art Tradition, in colaborare cu postul de televiziune local recent lansat Transilvania Folclor si saptamanalul Necenzurat.

Evenimentul va avea loc in 11 aprilie, la ora 18:00, si va fi gazduit de restaurantul baimarean Galla, situat pe strada Victoriei 14, in cladirea fostului cinematograf Sasar.

Organizatorii au precizat ca odata cu intrecerea frumoaselor din judet va fi lansata si o campanie umanitara care vrea sa salveze viata unui baietel.

Ultima actualizare Marţi, 07 Aprilie 2009 10:22
Citeşte mai mult...
 
Protocol încheiat între Jandarmeria Română şi Garda de Mediu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Aprilie 2009 09:04

Ieri, 6 aprilie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei, a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Jandarmeria Româna si Garda Naţională de Mediu.

Protocolul a fost semat de domnul general dr. Costică Silion, Inspectorul General al Jandarmeriei Române şi de domnul Silvian Ionescu, comisar general al Garzii Naţionale de Mediu.

Activitatea desfăşurată ieri continuă o relaţie comună iniţiată în anul 2005 când, a fost încheiat protocolul de colaborare dintre Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Garda Naţională de Mediu .

Citeşte mai mult...
 
De Paştele catolic vor fi sacrificaţi 15.000 de miei în Maramureş PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 07:35

Până la Paştele catolic mai sunt câteva zile, iar oamenii încă nu ştiu cât vor cheltui pentru miel. Stând de vorbă cu unii crescători de ovine din Maramureşul istoric am aflat că preţul pentru kilogramul de miel va fi 9-10 lei în viu. Acelaşi preţ l-au estimat şi specialiştii veterinari. Având experienţa anilor trecuţi, la Paştele catolic se vor sacrifica în jur de 15.000 de miei. 

Specialiştii estimează că în total vor fi disponibili 90.000 de miei care vor avea greutatea optimă de sacrificare în preajma Sărbătorilor Pascale şi nu vor mai fi probleme ca anul trecut, când s-au adus miei şi de prin Bulgaria şi Noua Zeelandă. Carol Balko, director DSVSA Maramureş, spune că vecinii de la Dunăre au cumpărat miei de la români, iar apoi i-au readus spre comercializare în magazinele din ţara noastră. Nu este exclus să se întâmple la fel şi în acest an în anumite judeţe. Cert este că în Maramureş nu avem centre de achiziţionare a mieilor pentru străini, cele mai apropiate fiind în judeţele Bihor şi Bistriţa-Năsăud. Probabil crescătorii de animale vor ţine la preţ, iar cei care nu-i vor sacrifica tradiţional vor lua drumul exportului, chiar în ţările arabe.

Citeşte mai mult...
 
În judeţ se vor reduce 36 de catedre de la toamnă PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 07:21

La sfârşitul săptămânii trecute, la avizierul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş au fost afişate listele cu posturile în învăţământ pentru anul şcolar 2009-2010. La nivelul judeţului există probleme în privinţa posturilor maiştrilor instructori, care de altfel sunt cei mai afectaţi de noile reglementări, deoarece din anul şcolar viitor clasele de tip SAM redevin clase de liceu tehnologic. 

Într-o conferinţă de presă organizată ieri de Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş, referitor la acest subiect, preşedintele Liviu Pop a anunţat că în judeţ 500 de posturi vor fi reduse. “Lucrurile sunt cât se poate de clare, cel puţin din partea guvernanţilor. Vor reducere de posturi de 5% în întreg sistemul bugetar. Evident că salariile nu se vor mări. Noi, cei din învăţământ, ce facem? Nu cred că putem accepta încă o «palmă» asupra sistemului”, a spus Pop.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 364 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact