logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
321 de fapte ilegale constatate de politistii de frontiera maramureseni, in trimetrul I 2009 PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 14:15

Foto: IJPFMMÎn contextul etapei actuale de aderare a României la spaţiul Schengen, activitatea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş în trimestrul I 2009 s-a desfăşurat în interesul persoanei, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii având ca bază legală prevederile în vigoare emise de către eşaloanele superioare .

Statutul României, de membru atât al Alianţei Nord-Atlantice cât şi al Uniunii Europene, a creat “premisele” pentru intensificarea fenomenului infracţional la frontiere. În prezent, dintre evenimentele transfrontaliere predominante ale criminalităţii internaţionale organizate, reprezentative pentru zona de responsabilitate a inspectoratului, sunt migraţia ilegală şi contrabanda cu diverse mărfuri.

De asemenea, s-a urmarit in permanenta indeplinirea sarcinilor ce revin institutiei in contextul angajamentelor pe care Romania si le-a asumat pentru aderarea la spatiul Schengen, fiind dezvoltate si implementate politici si concepte manageriale / de modernizare institutionala la nivelul standardelor comunitare, astfel incat sa se asigure un grad inalt de securizare al frontierelor romane (163 km de frontiera externa a U.E – viitoare frontiera externa Schengen).

Citeşte mai mult...
 
Retinut pentru agresarea unor politisti, a fugit de sub paza PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 10:52

Sigheteanul Lorinţ R. a fugit din Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei unde era internat în vederea efectuării unei expertize medico – legale psihiatrice. Poliţiştii au luat măsuri pentru găsirea şi prinderea suspectului care este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi conducere fără permis.

Marti, la ora 20.30, în timp ce un echipaj de poliţie efectua serviciul de patrulare pe str. Piaţa Libertăţii din Sighet, a efectuat semnal regulamentar de oprire a unuia autoturism care circula cu viteză mare. La volanul maşinii se afla Lorinţ R., de 41 de ani din Sighetu Marmaţiei, cunoscut cu antecedente penale. Pentru că nu a oprit la semnalul poliţiştilor, echipajul a trecut la urmărirea acestuia cu autoturismul de serviciu care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Conducătorul auto, în încercarea de a scăpa, a intrat în coliziune cu maşina poliţiei. Apoi, Lorinţ R. i-a ameninţat şi agresat pe poliţişti.
Ultima actualizare Joi, 09 Aprilie 2009 14:32
Citeşte mai mult...
 
Bătaie între vecine la Sarasau PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 10:46

Poliţiştii din Sarasău au fost sesizaţi ieri că Maria B. din localitate, în timp ce construia un gard în spatele locuinţei sale a fost lovită cu o bâtă de către vecina sa, Anuţa O. Victima a fost transportată la Spitalul Sighet unde a rămas internată. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cu suspecta în stare de libertate.

Citeşte mai mult...
 
Un tractorist din Văleni a condus sub influenţa alcoolului şi a intrat într-un autoturism PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 10:41
Poliţiştii din Călineşti au fost sesizaţi că aseară, pe DJ 185, în localitatea Văleni a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Gheorghe M., de 59 de ani din Văleni a condus un tractor cu care tracta o remorcă. Conform declaraţiilor martorilor, bărbatul era sub influenţa alcoolului şi a acroşat cu remorca şi avariat un autoturism condus regulamentar de către Viorica B., de 41 de ani din Mara. După producerea coliziunii, Gheorghe a părăsit locul accidentului şi a fost găsit de poliţişti la domiciliu. El a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a fost condus la postul de poliţie unde s-a stabilit că nu are permis de conducere. Mai mult, poliţiştii l-au condus la Spitalul Municipal Sighet în vederea recoltării de probe biologice unde bărbatul a refuzat, de asemenea, recoltarea. Deoarece suspectul s-a manifestat violent atât la poliţie cât şi la spital a fost luată măsura internării lui la Secţia Neuropsihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.
Citeşte mai mult...
 
10.500 de salariaţi din judeţ şi-au pierdut locurile de muncă în acest an PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 07:37

Un număr de 10.536 contracte individuale de muncă au încetat în Maramureş de la începutul acestui an, conform datelor deţinute de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Conducerea instituţiei a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, că există un minus de peste 3.000 de contracte între cele înregistrate şi cele încetate în primul trimestru al acestui an. 

Inclusiv angajatorii maramureşeni au trecut printr-o perioadă dificilă în primele trei luni ale acestui an, când s-au confruntat cu lipsa de comenzi, reducerea activităţii şi a personalului. “Analizând situaţia pe primul trimestru al acestui an constatăm o reducere a numărului de contracte individuale înregistrate la ITM şi o creştere a numărului de contracte încetate. Având în vedere reducerile de personal la tot mai multe firme din judeţ, am încercat în ultima perioadă să ne îndreptăm controalele pe ideea de avertismente decât pe aplicarea de amenzi, pentru a nu fi încă o piatră în gâtul angajatorilor cu repercursiuni în rândul salariaţilor”, a declarat inspectorul şef adjunct al ITM Maramureş, Marcel Cânţa. Datele statistice relevă faptul că, în primele trei luni ale acestui an, inspectorii de muncă au efectuat mai multe controale decât în perioada similară a lui 2008, au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale, dar valoarea amenzilor este mai mică.

Citeşte mai mult...
 
“Patimile lui Iisus”, la Centrul de Zi din Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 07:10

În aceste zile premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale, copiii rezidenţi ai instituţiilor din Sighetu Marmaţiei aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş sunt vizitaţi de colegii lor de la şcolile din municipiu. Săptămâna trecută, elevii Şcolii cu Clasele I-VIII nr. 5 s-au jucat cu cei de la Centrul de Zi şi Centrul de primire în regim de urgenţă. În aceste zile, elevii Şcolii “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, sub îndrumarea învăţătoarei Angelica Bodea şi a profesoarei Ileana Sima, le-au prezentat un montaj literar intitulat “Patimile lui Iisus”.

Citeşte mai mult...
 
Elevii Liceului “Leovey Klara” din Sighet au lansat o revistă şcolară PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 07:03

Liceul Loevey KlaraElevii Liceului de predare în limba maghiară “Leovey Klara” din Sighetu Marmaţiei au lansat revista şcolară “Cikkelde” - în traducere aproximativă “Articoladă” - publicaţie care oglindeşte fidel preocupările liceenilor. În paginile sale găsim de toate: de la evenimente şcolare la recenzii ale unor filme de succes, de la bancuri la maxime şi cugetări, de la horoscop la teste şi creaţii proprii, printre care şi proză în limba română. Merită de apreciat faptul că, spre deosebire de alte publicaţii similare din Sighetu Marmaţiei, alegerea materialelor, redactarea lor şi punerea în pagină au fost făcute exclusiv de elevi, profesorii având ocazia să vadă doar produsul finit.

Citeşte mai mult...
 
Anul acesta, 18 lucrări de construcţii din judeţ au fost oprite temporar PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 06:55

Serviciul Control Calitate Lucrări de Construcţii (SCCLC) Maramureş a efectuat 384 de acţiuni şi controale în primul trimestru al anului. Deşi în programul de control erau incluse doar 304 astfel de acţiuni, inspectorii maramureşeni au depăşit planul cu aproape 30%. Arpad Virag, şef serviciu la SCCLC Maramureş, ne-a declarat că în 40% din controale s-au constatat mici deficienţe. “În acţiunile întreprinse pe parcursul primelor trei luni ale anului am descoperit 159 deficienţe mici la proiecte, în cazul avizărilor, la execuţia lucrărilor, pe piaţa produselor din domeniul construcţiilor şi în privinţa disciplinei în urbanism, la unităţile administrativ teritoriale”, a spus interlocutorul. Cele mai multe deficienţe s-au înregistrat în privinţa calităţii proiectelor şi a execuţiei construcţiilor.

Citeşte mai mult...
 
Dezbatere publica la sediul Acaterm SA pe seama incheierii noilor contracte de furnizare /prestare pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizare PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Miercuri, 08 Aprilie 2009 21:03

ULTIMA ORA: S-au postat raspunsuri oficiale din partea SC VITAL SA Baia Mare la comentariile/ intrebarile publicate de catre cititori la acest articol.

Marti si miercuri, in clubul firmei Acaterm SA din Sighetu Marmatiei, au avut loc dezbateri publice la care au participat reprezentantii Acarerm SA (actualul operator apa-canal din municipiul Sighetu Marmaţiei) si SC Vital Baia Mare (viitorul operator apa-canal din municipiul Sighetu Marmaţiei) pe de o parte si reprezentantii cetatenilor care locuiesc in cele peste 200 de blocuri din localitate, de cealalta parte.

Subiectul principal al acestor discutii a fost modul in care firma SC Vital Baia Mare urmeaza sa factureze serviciile de apa si canalizare, la nivelul limitei de proprietate, dupa ce aceasta va prelua serviciul public de alimentare cu apa si canalizare din Sighetu Marmaţiei.

Incepand cu data de 01.04.2009 SC Vital doreste sa inceapa actiunea de incheiere a noilor contracte de furnizare /prestare pentru serviciile de alimentare cu apa si canalizare insa in cazul cetatenilor care locuiesc la bloc a aparut o situatie noua. La aceste imobile punctul de delimitare va fi contorul general din caminul de bransament al blocului si nu apometrul individual din apartament ca pana acum. Astfel apare necesitatea organizarii locatarilor in asociatii de proprietari constituite la nivel de scara /bloc/ grup de blocuri, sa-si mandateze persone cu prerogative de repartizare a cheltuielilor lunare sau, a treia varianta, sa-si construiasca instalatie proprie de la contorul general din caminul de bransament al blocului pana in propriul apartament sisa incheie contract individual cu operator apa-canal.

Toate aceste aspecte au fost pe larg explicate de catre Radu Micle, juristul SC Vital Baia Mare si ing. Ioan Caravelea, directorul SC Acaterm SA Sighet.

Bineinteles ca nu au lipsit discutiile aprinse pe fondul multor nemultumiri din partea reprezentantilor locatarilor.

Va invitam sa urmariti intreaga dezbatere in imaginile video de mai jos.

Ultima actualizare Luni, 13 Aprilie 2009 18:45
Urmareste imaginile video
 
La Sighet, un cetăţean a lovit maşina poliţiei şi i-a agresat pe poliţiştii aflaţi în misiune PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Aprilie 2009 12:15
Ieri, la ora 20.30, în timp ce un echipaj de poliţie efectua serviciul de patrulare pe str. Piaţa Libertăţii din Sighet, a efectuat semnal regulamentar de oprire a unuia autoturism care circula cu viteză mare. La volanul maşinii se afla Lorinţ R., de 41 de ani din Sighetu Marmaţiei, cunoscut cu antecedente penale. Pentru că nu a oprit la semnalul poliţiştilor, echipajul a trecut la urmărirea acestuia cu autoturismul de serviciu care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Conducătorul auto, în încercarea de a scăpa, a intrat în coliziune cu maşina poliţiei. Apoi, Lorinţ R. i-a ameninţat şi agresat pe poliţişti. Suspectul a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări. Ulterior a fost luată măsura internării acestuia la Secţia Psihiatrie a Spitalului Sighetu Marmaţiei în vederea efectuării unei expertize medico – legale psihiatrice.
Citeşte mai mult...
 
Workshop dedicat IMM-urilor din judeţul Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 08 Aprilie 2009 10:34

Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş în colaborare cu Fundaţia Publică pentru Progresul Industriei din Budapesta organizează în perioada 29-30 aprilie 2009, la Centrul de Instruire şi Marketing al C.C.I. Maramureş (Aleea Expoziţiei nr. 5, Baia Mare), între orele 9.00 – 17.15 un workshop dedicat IMM-urilor din judeţul Maramureş având ca tematică:

Metode-TRANS-Syl – Transfer de cunoştinţe în domeniile:

-Logistică

-Managementul Calităţii

-Managementul Proiectelor, întocmire şi abordare

Ultima actualizare Miercuri, 08 Aprilie 2009 10:38
Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmatiei, gazda Olimpiadei Naţionale de Pedagogie şi Psihologie PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Aprilie 2009 07:32

Liceul Regele FerdinandJudeţul Maramureş va găzdui, în perioada 14-17 aprilie, Olimpiada Naţională de Pedagogie şi Psihologie. Competiţia se va desfăşura la Liceul “Regele Ferdinand” din municipiul Sighetu Marmaţiei. Preşedintele olimpiadei este prof. univ. dr. Vasile Chiş, de la Universitatea “Babeş- Bolyai” din Cluj-Napoca, iar preşedinte executiv - profesor Iolanda Cătinean, inspector general MECI. 
Olimpiada va reuni peste 200 de elevi din mai multe judeţe ale ţării. Deschiderea festivă va avea loc în 14 aprilie, ora 18, la Sala “George Enescu” a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice. Probele scrise vor avea loc în 15 aprilie, între orele 9 şi 12, după care elevii vor avea prilejul de a vizita câteva obiective turistice din Maramureşul istoric. Festivitatea de premiere a câştigătorilor se va desfăşura în 17 aprilie.

Citeşte mai mult...
 
Schimb de cadouri între Şcoala “Dr. Ioan Mihaly de Apşa” şi Grădiniţa 8 din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Aprilie 2009 06:54

Într-o comunitate multietnică, aşa cum e municipiul Sighetu Marmaţiei, copiii au bucuria de a avea parte de două sărbători, cu cadourile şi micile spectacole dedicate Paştelui. 
Cu ocazia Paştelui romano-catolic, ieri, preşcolarii Grădiniţei nr. 8 au fost vizitaţi de colegii lor mai mari de la Şcoala cu Clasele I-VIII “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”. Aceştia le-au adus felicitări, coşuleţe confecţionate de ei, conţinând celebrele ouă-surpriză, şi poezioare de sezon. La rândul lor, preşcolarii i-au primit cu poezii, felicitări şi s-au mândrit cu expoziţia de lucrări proprii pe care au pregătit-o special - o abundenţă de iepuraşi, ouă colorate, flori şi fluturi. Educatoarele şi învăţătoarele Ioana Hotico, Melinda Băldean-Gintner şi Antonia Franyi, organizatoarele întâlnirii, s-au trasnformat ad-hoc în iepuraşi cu nasurile vopsite şi mustăţi. 
Trebuie menţionat că programul comun al celor două instituţii este un parteneriat care funcţionează de trei ani. De altfel, evenimente similare vor avea loc în tot cursul săptămânii, cu schimburi de “experienţă” între copiii grupelor româneşti, ucrainene şi maghiare.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 363 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact