logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Elevii Liceului “Regele Ferdinand” au făcut curăţenie pe malurile râului Iza PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 05:41

Săptămâna trecută, Primăria Sighet şi Direcţia Apelor Maramureş au lansat o amplă campanie de curăţire a malurilor râului Iza din zona municipiului Sighetu Marmaţiei. Un binevenit ajutor a venit şi din partea elevilor Liceului “Regele Ferdinand”. “Poate termenul de campanie nu e cel mai potrivit, pentru că acţiunile nostre au un caracter permanent”, afirmă Sorin Grigor, inspector de mediu de pe lângă Primăria Sighet şi al biroului local al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. “Din păcate, curăţirea malurilor râului Iza nu se pot rezuma doar la o campanie deoarece, odată cu intrarea în drept a sezonului cald, cetăţenii lasă în urma lor cantităţi considerabile de ambalaje din masă plastică, situaţie existentă şi de-a lungul potecilor dealului Solovan. La asta se adaugă şi gunoaiele pe care le aduce apa, gunoaie care se depun mai ales la picioarele podurilor. Sper însă că în viitor situaţia se va schimba datorită educaţiei ecologice desfăşurată la nivelul instituţiilor de învăţământ. Săptămâna asta am avut sprijinul liceenilor de la “Regele Ferdinand” care au adunat mizeriile din zona podului din Parcul Grădina Morii, iar pentru perioada de după vacanţă elevii celorlalte licee şi şcoli din oraş şi-au anunţat intenţia de a colabora cu Primăria”.

Citeşte mai mult...
 
Grădiniţa 13 din Sighet a primit în vizită un grup de educatoare din Biserica Albă PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 05:33

Săptămâna trecută, Grădiniţa nr. 13 din Sighetu Marmaţiei a primit vizita unui grup de educatoare din localitatea Biserica Albă din Ucraina. Evenimentul a avut loc în cadrul schimburilor de experienţă dintre cele două instituţii româneşti din stânga şi dreapta Tisei, iniţiat de directorea grădiniţei gazdă, Zoe Rusu. “Împreună cu colegele, am decis să colaborăm cu câteva educatoare din Ucraina în privinţa practicii pedagogice, colaborare din care atât noi, cât şi ele avem de învăţat”, ne-a spus Zoe Rusu. Educatoarele din Ucraina au participat la o zi de program, au urmărit spectacolul copiilor intitulat “Paştele la români” şi au vizitat obiective turistice din municipiu. “A fost o experienţă interesantă şi importantă pentru noi, educatoarele grădiniţelor româneşti din Ucraina”, a spus Ileana Popovici, coordonatoarea grupului din Biserica Albă. “Chiar dacă în mare, metodologia educării copiilor nu diferă prea mult, noi avem o datorie sfântă în a-i învăţa pe copiii noştri limba română şi de a le oferi elementele culturale de bază, izvorâte din obiceiurile şi tradiţiile româneşti pentru a-i creşte în spiritualitatea românescă. Tocmai de aceea, considerăm nepreţuit sprijinul acordat de colegele noastre din Sighetu Marmaţiei”.

Citeşte mai mult...
 
Ne pleacă medicii din judeţ în străinătate PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 05:28

La această dată, în Maramureş sunt zece unităţi sanitare publice cu paturi, dintre care nouă spitale de stat şi unul privat. Asistenţa medicală primară este asigurată prin 289 cabinete de medicină de familie. Dintre ele, 250 sunt în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. La nivelul întregului judeţ, maramureşenii îşi pot trata suferinţele adresându-se unui număr de 1.018 medici. În total, personalul sanitar ajunge la 4.364 de angajaţi. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, dr. Alexandru Ilieş, este îngrijorat de faptul că tot mai mulţi medici pleacă să muncească în străinătate. Un fenomen absolut normal, spune el, având în vedere că fiecare tinde spre mai bine, iar salariile sunt incomparabile într-o ţară occidentală. Medicii iau calea străinătăţii cu toate că în ultimii ani condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea în Maramureş s-au îmbunătăţit simţitor.

Citeşte mai mult...
 
Blaga a semnat reabilitarea drumului Baia Sprie - Bârsana PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 05:12

Zi mare pentru autorităţile maramureşene prezente sâmbătă la Satu Mare, unde s-a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea drumului Baia Sprie - Bârsana. Festivitatea a avut loc în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga.
Au ţinut să participe Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean, directorul general al ADR N-V, Claudiu Coşier, parlamentari, primari ai localităţilor prin care trece drumul, membrii echipei care au elaborat proiectul.
Reabilitarea drumului Baia Sprie - Cavnic - Ocna Şugatag - Călineşti - Bârsana va costa 92,9 milioane lei, din care valoarea nerambursabilă, provenită de la UE, este de 76,5 milioane lei, adică 82%. Ministrul Vasile Blaga a cerut autorităţilor maramureşene să treacă imediat la faza organizării licitaţiilor de execuţie.

Citeşte mai mult...
 
Românii care plantează copaci vor primi bani de la Ministerul Mediului PDF Imprimare Email
Duminică, 12 Aprilie 2009 00:25

Un program de împăduriri, iniţiat de Ministerul Mediului, prevede că românii care plantează copaci vor primi bani de la stat. Prin acest program vor fi împădurite 10.000 de hectare de teren, fiind alocate în acest sens 25 de milioane de euro, fonduri nerambursabile. Potrivit ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, în acest program se pot înscrie şi persoane fizice, care îşi iau angajamentul că plantează şi apoi întreţin copacii respectivi.

Citeşte mai mult...
 
Incendiu pe Dealul Solovan PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 06:24

Gospodarii iesiti sa curete vegetatia uscata fac prapad si la Sighetu Marmatiei. In aceasta dupa-amiaza, din cauza unor focuri lasate nesupravegheate, pe Dealul Solovan, de la marginea municipiului, a izbucnit un incendiu.

 Conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, flacarile au afectat aproximativ 1,5 hectare si au fost stinse cu greutate din cauza terenului accidentat.

 Un incendiu de proportii a avut loc si la Ariesu de Padure, unde 4 hectare de teren au fost cuprinse de flacari. Si in acest caz, vinovati de daunele produse sunt satenii care au vrut sa scape de vegetatia crescuta pe terenurile agricole.

Citeşte mai mult...
 
Utilaj, furat din Franta, dat in urmarire prin Interpol si gasit la Nanesti PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 11:36
Politistii de frontiera maramureseni au depistat si retinut, ieri, 9 aprilie a.c., un utilaj industial in valoare de peste 80.000 de euro, dat in urmarire prin Interpol, ca fiind furat din Franta.

In urma verificarilor si cercetarilor efectuate de catre lucratorii nostri a fost identificat si autorul furtului, acesta fiind un barbat de 21 de ani din localitatea Borsa.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni au continuat actiunile pe linia traficului international de autovehicule furate, in zona Maramuresului Istoric, sub coordonarea procurorului.

Astfel, ieri, 9 aprilie a.c., lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, pe raza localitatii Nanesti, judetul Maramures, un utilaj in valoare de peste 80.000 euro, declarat ca fiind furat din Franta. S-a luat legatura cu autoritatile franceze, prin Biroul de Contact Oradea, care ne-au comunicat faptul ca autovehiculul figureaza ca fiind furat inca din luna noiembrie 2008.

Citeşte mai mult...
 
Comerţ illicit cu ţigări ucrainene în Piaţa Agroalimentară din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 11:24

În data de 09.04.2009, în jurul orei 15.00, în urma unei acţiunii de cooperare cu Poliţia Sighetu-Marmaţiei în Piaţa Agroalimentară din localitate, jandarmii din cadrul patrulei de ordine publică au surprins-o pe S. Valeria de 39 ani, din Sighetu-Marmaţiei, în timp ce încerca să comercializeze ţigări ucrainene, fără a avea documente de provenienţă a mărfii. Datorită acestui fapt, femeia a fost sancţionată contravenţional cu avertisment scris şi s-a dispus confiscarea mărfii pe care o avea asupra sa.

Citeşte mai mult...
 
O sigheteanca a primit 500 lei amenda pentru ca a alertat organele de ordine fără a avea un motiv întemeiat PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 11:19

Cu câteva zile în urmă, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice într-un bar situat pe strada Nicolae Titulescu din Sighetu Marmaţiei, U. Eleonora de 41 ani din aceiaşi localitate a alertat organele de ordine prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă “112”, fără a avea un motiv întemeiat, fapt pentru care a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei.

Citeşte mai mult...
 
A furat lemne „Dintre Sepinţi” PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 11:15

Marţi, 07.04.2009, în jurul orei 19.30, în urma unei acţiuni desfăşurate în cooperare cu lucrătorii Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei, jandarmii au surprins un bărbat care ridica material lemnos din fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic, din locul numit „Între Sepinţi”, fără a avea acordul organelor competente. După identificare s-a stabilit că este vorba despre O. Ioan, de 40 ani, din Câmpulung la Tisa, acesta fiind sancţionat cu amendă în sumă de 60 lei.

Citeşte mai mult...
 
IPJ Maramureş cauta candidaţi pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti si SRI PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 10:59
Recrutarea se realizează în raport de locul de domiciliu sau de reşedinţă al candidaţilor potrivit opţiunii acestora.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii legale şi specifice de recrutare:

- să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; 

- să cunoască limba română scris şi vorbit;

- să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

Ultima actualizare Vineri, 10 Aprilie 2009 11:05
Citeşte mai mult...
 
Cazul copilului batut de catre un educator la Ocna-Sugatag a fost preluat de politie PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 10:47

Poliţiştii de la Ocna Şugatag au preluat lucrarea penală înaintată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş privind bărbatul în vârstă de 38 de ani din Ocna Şugatag, angajat la Centrul de Plasament din aceeaşi localitate. Faţă de acesta jandarmii au efectuat acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire. Se pare că bărbatul a lovit un minor în vârstă de 15 ani, instituţionalizat la Centrul de Plasament, pe motiv că respectivul copil ar fi agresat verbal o colegă. Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta şi în funcţie de cele constatate vor lua măsuri.

Citeşte mai mult...
 
Elevii Şcolii 2 din Sighet şi-au vizitat colegii din Câmpulung la Tisa PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 07:01

Acţiunea face parte dintr-un parteneriat derulat între cele două unităţi şcolare

În cadrul parteneriatului “Punţi între sat şi oraş”, elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 2 din Sighetu Marmaţiei au făcut o vizită colegilor de la şcoala din Câmpulung la Tisa. Au ales această ocazie, pentru a-i felicita de Paşti, aceştia fiind în marea lor majoritate credincioşi romano-catolici şi reformaţi. Pentru vizita colegilor din Sighet, copiii din Câmpulung s-au pregătit din timp: au organizat o expoziţie, având ca temă tradiţiile şi obiceiurile pascale ungureşti şi au prezentat un mini-spectacol artistic cu recitaluri, dansuri, cântece şi tradiţionalele poezioare cu care feciorii se duc la stropit.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 362 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact