logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Parcul dendrologic din Sighet a fost pregatit pentru sezonul de vara PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 15:42

Alaturi de Parcul Gradina Morii, Parcul dendrologic din Sighetu Marmatiei este unul dintre locurile preferate de localnici. Asezat de-a lungul raului Iza, ofera atat un strand natural, cat si zonele de umbra cautate in zilele toride de vara.
In aceste zile, Ocolul Silvic si Primaria Sighet, in colaborare cu societatea de salubriate SC Herodot SRL, s-au pus pe curatat< oamenii ocolului au inlaturat gunoaiele lasate de cetateni si cele aduse de ape, au toaletat arborii si, acolo unde se putea, au tuns arbustii, iar beneficiarii Legii nr. 416 au curatat partea exterioara parcului. Impartirea activitatii nu s-a datorat insa unei coordonari, ci faptului ca parcul dendrologic apartine Ocolului Silvic si ca atare, administratia locala nu poate sa intervina asupra lui. De altfel, de-a lungul anilor s-au facut incercari repetate de a trece parcul in administrarea primariei, dar fara succes.

Citeşte mai mult...
 
Contrabanda in munti la 1400 m altitudine si pe malul raului Tisa, in aceeasi noapte PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 11:07

Politistii de frontiera maramureseni au depistat, in aceeasi noapte de 13/14 aprilie 2009, doua actiuni de contrabanda desfasurate de catre trei cetateni ucraineni si trei romani.

Prima actiune a fost depistata in munti la 1400 metri altitudine la Valea Viseului, unde pentru retinerea grupului de ucraineni s-au tras opt focuri de arma.

La numai trei ore, a fost depistata si cea de-a doua activitate de contrabanda, de data aceasta, pe malul raului Tisei, pe directia localitatii Sighetu Marmatiei.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures cu privire la desfasurarea unor activitati de contrabanda pe directia localitatii Valea Viseului si Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, lucratorii nostri au luat masuri specifice pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat.
Ultima actualizare Marţi, 14 Aprilie 2009 11:18
Citeşte mai mult...
 
A plonjat cu masina in raul Iza PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 11:03

Un sofer ametit de aburii alcoolului s-a “racorit” ieri in raul Iza. Politistii din Salistea de Sus au fost sesizati ca pe DJ 186 s-a produs, in jurul orei 19.00, un accident rutier. Echipa care s-a deplasat la fata locului a constatat ca Toader I. de 27 de ani din localitate, fiind sub influenta alcoolului (0.87 mg/l alcool pur in aerul expirat), a ajuns cu masina in raul Iza.

Tanarul conducea un autoturism spre Dragomiresti, cand, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul volanului, a derapat, a iesit de pe carosabil si a plonjat in albia raului. Soferul auto a fost ranit usor, dar masina a fost serios avariata.

Citeşte mai mult...
 
Măsuri luate de jandarmi pe perioada de prohibiţie PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 10:34

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş s-a încheiat o convenţie de cooperare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, organizându-se periodic misiuni în comun pe domeniul piscicol. În urma analizei activităţilor desfăşurate cu conducerea A.J.V.P.S. Maramureş s-a constatat o dublare a cererilor de legitimaţii de pescuit la nivelul judeţului, fapt datorat rezultatelor obţinute precum şi mediatizării intense a acestora.

Astfel de la începutul anului 2009 jandarmii maramureşeni, în colaborare cu reprezentanţii A.J.V.P.S. au executat un număr de 11 misiuni la care au participat 36 de cadre ale I.J.J. Maramureş, în urma acestora s-au aplicat 7 amenzi contravenţionale în valoare de 2 100 lei.

Citeşte mai mult...
 
Garda Financiară a capturat 1,25 tone de băuturi alcoolice PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 05:53

Luna trecută, Garda Financiară Maramureş a verificat sute de agenţi economici şi a întocmit un număr de 654 acte de control. Acţiunile întreprinse indică o mai mare disciplină financiară întrucât raportul între firmele controlate şi cel al operatorilor cu abateri s-a îmbunătăţit faţă de lunile precedente. Astfel, s-au constatat abateri la 408 firme din judeţ. Cezar Călin Chilat, comisar şef adjunct al Gărzii Financiare Maramureş, ne-a declarat că s-au dat 446 de amenzi. Din total, 442 s-au aplicat firmelor şi 4 la persoane fizice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 1.315.800 lei.
De asemenea, s-a dispus confiscarea de bunuri şi de sume în lei şi valută ce totalizează 42.590 lei. În urma acţiunilor întreprinse de comisarii maramureşeni, au fost virate la bugetul de stat 547.900 lei, a menţionat Călin Chilat. El a adăugat că au fost înaintate organelor de cercetare 25 de sesizări penale, prejudiciul total fiind de 951.510 lei.

Citeşte mai mult...
 
Maramureşul mai are nevoie de 30 milioane euro pentru finalizarea lucrărilor la Barajul Runcu PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 05:46

Baraj RuncuCirca 30 milioane de euro ar mai fi necesare pentru ca lucrările la Barajul Runcu să fie finalizate la termenul stabilit, anul 2012. Autorităţile mizează şi pe anumite fonduri de la bănci europene, dar sunt optimiste şi pentru că, în acest an, pentru continuarea lucrărilor la baraj s-au alocat aproape 40 milioane lei. 

Stadiul lucrărilor de la Barajul Runcu a constituit principalul subiect dezbătut ieri, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În şedinţa desfăşurată la Palatul Administrativ din Baia Mare s-au mai adus în discuţie problemele referitoare la verificările construcţiilor hidrotehnice de pe râurile interioare din judeţ, aprobarea planului de activităţi şi situaţia alocării de resurse financiare pentru eliminarea efectelor inundaţiilor de anul trecut. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureş, Iuliu Szekely, a precizat că pe râul Vişeu, pe sectorul Valea Vişeului, digul afectat de inundaţiile din luna iulie anul trecut este în curs de refacere, iar digul care protejează fondul de captare de la Crăciuneşti a fost refăcut. Totodată, în conformitate cu planul de măsuri pe râurile Vişeu şi Vaser, s-au efectuat, luna trecută, lucrări de igienizare a malurilor şi îndepărtarea materialului lemnos. În curs de derulare este şi acţiunea de decolmatare a secţiunilor podurilor şi de salubrizare a cursurilor de apă.

Citeşte mai mult...
 
Săptămâna viitoare are loc licitaţia pentru firmele ce vor face lucrări la drumurile judeţene PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 05:29

Mircea ManFirmele care vor executa lucrările de întreţinere la drumurile judeţene din Maramureş ar putea fi desemnate săptămâna viitoare. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Mircea Man, a declarat ieri că judeţul a fost împărţit în şase loturi şi că doreşte ca la licitaţia pentru întreţinerea drumurilor să participe cât mai multe firme. “Susţin în continuare privatizarea societăţii Drumuri şi Poduri. Dorim ca la licitaţie să se înscrie cât mai multe firme, mai ales că am pus condiţii minime, iar câştigătorii să ne arate cum se face întreţinerea la drumuri. Comisia va face totul pentru ca firma câştigătoare să fie cât mai bună. În ce priveşte societatea Drumuri şi Poduri Maramureş, nu doresc decât ca aceasta să devină o firmă serioasă, care să poată câştiga inclusiv licitaţii internaţionale”, a arătat Mircea Man. Totodată, preşedintele CJ a precizat că deja s-au luat toate măsurile necesare pentru pregătirea licitaţiei în ce priveşte modernizarea drumului judeţean care face legătura între Baia Sprie şi Bârsana. Mircea Man: “Încercăm să organizăm cât mai repede licitaţia pentru demararea lucrărilor la drumul judeţean Baia Sprie - Bârsana, mai ales că investiţia reprezintă o legătură importantă pentru dezvoltarea economică a Maramureşului”. Contractul de finanţare a fost semnat la sfârşitul săptămânii trecute, investiţia fiind estimată la circa 30 milioane de euro.

Citeşte mai mult...
 
Maine, la Sighet incepe Olimpiada Nationale de Pedagogie si Psihologie PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 15:34

Maine, in municipiul Sighetu Marmatiei se da startul primei editii Olimpiadei Nationale de Pedagogie si Psihilogie, care se adreseaza a elevilor din liceele pedagogice. Aceasta va reuni un numar de 188 de elevi din 33 de judete ale trii, precum 68 de profesori insotitori si membri ai comisiei centrale. Competitia se va desfasura pe parcursul a 3 zile, iar judetul Maramures va fi reprezentat de 8 elevii de la Liceul „Regele Ferdinand”. Deschiderea festiva va avea loc azi, incep]nd cu ora 18, in sala „George Enescu” de la :coala de Muzica din Sighet. Proba de concurs este programata in 15 aprilie, cu incepere de la ora 9, la Liceul „Regele Ferdinand”. Festivitatea de premiere va avea loc in 17 aprilie, la ora 10, in sala festiva a Scolii de muzica.

Citeşte mai mult...
 
Evenimente rutiere la Sighet si Moisei PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 10:28

La Sighet

Pe str. 22 Decembrie s-a produs un accident rutier duminică la 18.35. Sigheteanul Marin D. de 50 de ani se deplasa pe bicicletă deşi era sub influenţa alcoolului. A efectuat un viraj la stânga fără să se încadreze corect şi fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un moped condus regulamentar de Sever V. de 69 de ani din Sighetu Marmaţiei. În urma impactului Sever V. a fost rănit şi a rămas internat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Ultima actualizare Luni, 13 Aprilie 2009 10:31
Citeşte mai mult...
 
Trei tineri din Sârbi au ajuns la spitalul din Sighet in urma unui scandal dintr-un bar PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 10:21
Poliţiştii din Budeşti au fost sesizaţi astănoapte, în jurul orei 02.00, că la un bar din localitatea Sârbi are loc un scandal. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, cinci tineri s-au luat la ceartă. Cearta a degenerat în violenţe astfel că scandalagii au spart sticla de la două uşi şi un geam termopan şi au distrus mai multe sticle cu băuturi alcoolice din bar. Poliţiştii au identificat suspecţii: Vasile R. de 19 ani, Petru R. de 25 de ani, Gheorghe V. de 22 de ani din Sârbi şi Vasile B. de 26 de ani şi Mihai B. de 26 de ani din Budeşti. Trei dintre aceştia (Vasile B., Gheorghe B. şi Petru R.) au suferit vătămări corporale şi au fost internaţi la spitalul din Sighet.
Ultima actualizare Luni, 13 Aprilie 2009 10:25
Citeşte mai mult...
 
Mormane de gunoaie în centrul Sighetului PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 09:37

Sighetu Marmaţiei se vrea a fi un municipiu european, dar, din păcate, este încă foarte departe de a atinge acest statut. Lipsa elementarului spirit civic la unii dă naştere unor situaţii jenante care aruncă o pată asupra tuturor.

În pofida faptului că administraţia locală încearcă menţinerea curăţeniei pe raza oraşului, cetăţeni lipsiţi de bun-simţ se dedau la acte care nu le fac cinste. În anumite zone ale municipiului, unele chiar centrale, se pot vedea mormane de gunoaie, de resturi menajere şi moloz care sunt aruncate de diverşi agenţi economici fără pic de ruşine, aceste locuri devenind adevărate focare de infecţie. Zona din preajma Şcolii Nr. 2 a devenit o adevărată rampă de gunoi, care se întinde şi în curtea Oficiului Poştal Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Piaţa din Sighet, inundată cu... dejecţii PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 09:29

Piaţa agroalimentară Sighetu Marmaţiei este principalul loc de unde cetăţenii se aprovizionează cu legume, fructe sau lactate. Condiţiile în care se derulează, însă, aici, activităţile comerciale, lasă mult de dorit. Normele igienico-sanitare sunt încălcate, iar autorităţile închid ochii.

Produsele sunt vândute chiar de pe jos, iar hala de lactate arată jalnic. Cu puţin timp în urmă, în piaţa sigheteană a avut loc un incident care ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care cei responsabili înţeleg să-şi facă treaba. Din cauza deteriorării sistemului de canalizare, se ajunge la situaţii de-a dreptul penibile. În urma înfundării canalizării, apa a inundat o parte a pieţei, aducând cu ea şi resturi menajere. Imaginea dejecţiilor alături de legumele şi fructele expuse spre vânzare a tăiat pofta clienţilor de a mânca, ce să mai vorbim de a cumpăra.

Citeşte mai mult...
 
Garaj pe post de grajd pentru porci si cai în cartierul Unirii PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 09:17

Cu o situaţie ieşită din comun se confruntă cetăţenii din cartierul Unirii, domiciliaţi în blocurile 26, 28, 30. În urmă cu opt ani, un vecin de-al lor, care este chiriaş, şi nu proprietar, şi-a construit un garaj. În loc să îl folosească pentru a-şi ţine maşina în interior, acesta l-a transformat într-un grajd unde a adus un cal, porci şi câini.

Disperaţi, vecinii încearcă de opt ani să îl determine pe bărbat să desfiinţeze grajdul. Negăsind înţelegere la acesta, s-au adresat autorităţilor, dar în zadar.
"În mijlocul Sighetului se întâmplă asta! Am încercat de multe ori să îl facem să înţeleagă că nu este normal ca un grajd să fie în faţa blocului. Am fost de nenumărate ori la primărie. Ni s-a promis că vor dărâma acest grajd, dar nu s-a făcut nimic, noi fiind nevoiţi să suportăm nesimţirea acestui vecin care a sărit la noi la bătaie şi ne tot ameninţă că unge uşile cu bălegar. Am ajuns la capătul răbdării. Am fost şi la poliţie, dar nici aici nu am găsit înţelegere. Nu mai ştim ce să facem cu el", a spus Maria Rachiş.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 361 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact