logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
SACEL: 10 hectare de teren cuprinse de flacari PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 12:44

O suprafata imensa de teren aflata in zona Valea Carelor din localitatea Sacel a fost parjolita ieri de flacari. Focul s-a extins cu repreziciune in zona acoperind nu mai putin de 10 hectare. Localnicii au cerut ajutorul pompierilor pentru a stinge incendiul. iar de la ora 15:50 si pana dupa 20:00 echipajele de interventie au luptat cu valvataia.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, Cornel Babut, a precizat pentru citynews.ro ca interventia a fost una dificila dat fiind ca terenul in zona e accidentat iar pompierii au fost nevoiti sa urce pe jos circa 2 kilometri pana sa ajunga la perimetrul incendiat. “S-au folosit lopeti, maturoaie. A fost o misiune grea la care au luat parte atat efectivele garzii Bogdan Voda, cat si membri ai serviciului de voluntari local”.

Citeşte mai mult...
 
De pe trotuar în pârâu PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 10:52

Ieri, la ora 14.00 s-a produs un accident rutier la intersecţia străzilor Sarca cu Cimbrului. Vasile D. de 21 de ani din Borşa conducea un autoturism şi a efectuat o manevră de întoarcere cu spatele fără să se asigure. Astfel a acroşat o femeie în vârstă de 63 de ani care a căzut în Pârâul Sarca, de la o înălţime de 1.5 metri. Femeia a fost rănită şi a rămas internată sub supraveghere la spital.

Citeşte mai mult...
 
Tentativă de furt la agenţia unei bănci din Bârsana PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 10:48

Ieri dimineaţă în jurul orei 04,00, poliţiştii din Bârsana au fost sesizaţi că la agenţia unei bănci din localitate s-a declanşat sistemul de alarmă. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că persoane necunoscute au intrat prin efracţie în sediul agenţiei şi au încercat, fără succes însă, să forţeze bancomatul. Prejudiciul cauzat prin distrugere este de 1500 lei. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi distrugere, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Citeşte mai mult...
 
Jandarmii maramureşeni la datorie pe timpul sărbătorilor pascale PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 09:18

La fel ca în anii precedenţi, sărbătorile Pascale vor putea fi petrecute de către cetăţenii  Maramureşului în linişte şi bucurie deplină alături de cei dragi. Pentru aceasta, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş vor fi prezente pe întreg teritoriul judeţului pentru a asigura ordinea publică, astfel încât cu toţii să putem sărbători în tihnă Învierea Domului .

În stradă, în zona locaşurilor de cult şi a locurilor de agrement din Baia Mare, începând cu data de 18 aprilie 2009, un număr de 290 jandarmi vor fi permanent în misiune. De asemenea, jandarmii maramureşeni vor asigura ordinea publică în apropierea bisericilor din Sighetu Marmaţiei, a Mănăstirii „Prislop” din Borşa, a Mănăstirii „Rohia” şi a lăcaşurilor de cult din Şomcuta Mare şi Târgu Lăpuş,  iar în staţiunile turistice Izvoare , Mogoşa, Cavnic şi Borşa, efective importante de jandarmi vor veghea la  liniştea celor ieşiţi la receere în natură.

Citeşte mai mult...
 
Finantele au pus sechestru pe bunurile Primariei Rozavlea PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 18:20

Ministerul Finantelor a intocmit un top national al firmelor cu cele mai mari datorii la bugetul de stat. El numara 20.000 de societati comerciale din care 400 sunt din Maramures. Topul "Rusinica" intocmit de Ministerul Finantelor va fi publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administare Fiscala. Teodor Luputi, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures, ne-a declarat ca din cele 400 de firme maramuresene "de top", majoritatea sunt societati mari deoarece acestea acumuleaza de regula datorii insemnate.
Pe lista figureaza si doua institutii. Este vorba de Corpul Gardienilor Publici Maramures, datoriile lor, de 2.146.199 lei, situand unitatea pe locul al doilea in lista noastra, a adaugat Luputi. A doua institutie din Maramures care figureaza in clasamentul national al datornicilor este Primaria din Rozavlea. Datoria de 1.469.056 lei vizeaza sumele Sapard privind lucrarea la aductiunea de apa din localitate.

Citeşte mai mult...
 
Datoriile spitalelor din judet catre furnizori au fost acoperite PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 15:59

Spital Municipal SighetConducerea Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) a anuntat, astazi, ca s-a ajuns in sfarsit la zi cu plata serviciilor din cadrul unitatilor sanitare cu paturi. Conform directorului adjunct, Alexandru Bondre, in cursul zilei s-au efectuat viramente in valoare de 9,7 milioane de lei catre spitalele si centrele de permanenta din judet, astfel incat managerii acestora vor putea sa acopere inainte de Paste cheltuielile restante.

 Directorul a mai aratat ca, in ciuda crizei financiare, CJAS Maramures sta destul de bine la capitolul incasari. “In baza unui protocol incheiat cu Directia de Finante am putut contacta o serie de contribuabili. Astfel, in lunile ianuarie si februarie am trimis peste 650 de instintari de plata si iata ca, in luna martie, am colectat de la aceste persoane fizice autorizate 1,172 milioane de lei noi.

Citeşte mai mult...
 
Beată la sala de judecată PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Aprilie 2009 10:25

O femeie din Sighetu Marmatiei s-a prezentat la judecatorie, “ametita” bine de aburii alcoolului pe care l-a consumat. Ieri, in jurul orei 9.00, jandarmii aflati de serviciu la Judecatoria Sighet, au sanctionat-o contraventional, cu amenda in valoare de 100 lei pe Iuliana B., de 50 ani. Femeia, aflandu-se sub influenta băuturilor alcoolice a patruns in sediul institutiei si a refuzat in mod repetat sa ofere amanunte privind scopul vizitei si identitatea sa.

Citeşte mai mult...
 
Sancţiuni pentru cerşetorie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Aprilie 2009 10:18

Marţi,14.04.2009 în jurul orei 10.25, patrula mixtă de ordine publică compusă dintr-un lucrător al Jandarmeriei şi unul al Poliţiei Sighetu Marmaţiei, l-a surprins pe strada Bogdan Vodă din localitate, pe N. Ioan, de 42 ani, din Baia Sprie, în timp ce apela în mod repetat la mila cetăţenilor, deşi este o persoană aptă de muncă. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei. În aceiaşi zi, câteva ore mai târziu, o altă patrulă mixtă de pe raza municipiului Baia Mare, l-a surprins pe A. Ioan, de 56 ani, domiciliat în localitatea Baia Sprie, fără ocupaţie, în timp ce apela la mila publicului, deşi este, de asemenea, o persoană aptă pentru muncă, faptă pentru care a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei.

Citeşte mai mult...
 
186 de elevi la Olimpiada naţională de pedagogie şi psihologie PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 10:13

Liceul Regele Ferdinand din municipiul Sighetu Marmaţiei este în aceste zile (14 - 17 aprilie 2009) gazda Olimpiadei naţionale de pedagogie şi psihologie. Evenimentul se bucură de prezenţa unor invitaţi de seamă, prof. univ. dr. Vasile Chiş, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi inspectorul general al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), Iolanda Cătineanu. Aceştia vor fi preşedintele, respectiv preşedintele executiv al competiţiei.

Deschiderea festivă a olimpiadei a avut loc aseară, la ora 18.00, la Sala George Enescu a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice. Programul evenimentului continuă astăzi cu proba scrisă, timp de trei ore, de la 9.00 la 12.00. Participanţii au posibilitatea de a vizita în cursul după-amiezii şi câteva din obiectivele turistice ale Maramureşului istoric. "La acest eveniment participă 188 elevi de la licee pedagogice din toate colţurile ţării. Maramureşul este reprezentat de opt elevi de la singurul liceu cu profil pedagogic din judeţ, "Regele Ferdinand" din Sighetu Marmaţiei. Vor fi prezenţi 67 dascăli, din care 33 fac parte din comisia centrală de evaluare.

Citeşte mai mult...
 
Noile reguli de TVA pun cruce pieţei auto PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 08:00

In contextul economic actual, eliminarea deductibilitatii TVA la achizitiile de masini va duce la un declin si mai abrupt al pietei auto locale, cred reprezentantii companiilor din piata.

Şi Asociatia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România a comunicat, ieri, că, prin acest proiect, Ministerul Finantelor Publice propune de fapt un blocaj pe piaţa auto şi în sectoarele care depind în mare măsură de aceasta: mentenanţă şi service.
 
Ordonanţa de urgenţă adoptată sâmbătă de guvern stipulează că firmele vor putea deduce TVA, până la 31 decembrie 2010, doar pentru maşinile folosite la anumite activităţi, precum taximetria, şcolile de şoferi sau pentru automobilele utilizate în scop comercial în vederea revânzării. 

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii pe maluri culeg PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Miercuri, 15 Aprilie 2009 05:58

Primaria Sighetu Marmatiei, lucratori ai SGA Maramures, Sistem Hidrotehnic Tisa Sighet sunt angrenati într-o actiune de salubrizare a malurilor rîurilor Tisa, Iza Ronisoara si lacului lui Nasui de pe raza municipiului Sighetu Marmatiei.

Zilele trecute, l-am întîlnit la Gradina Morii pe ing. Alexa Bout, sef Sistem Tisa- Sighet, care ne-a relatat: Azi actionam pe Iza, din zona Valea Cufundoasa, parc dendrologic, pîna la pod Abator, cu elevii Liceului "Regele Ferdinand" din clasele XII A, X B, IX B si C însotiti de dirigintii Stan Iulian, Angela Lenghel, Anuta Ardelean, Simion Bogîlda si Odarca Bout, dar si cu "voluntarii" de la 416. Noi am venit cu 8 oameni, doua mijloace de transport si am asigurat manusile de cauciuc si sacii pentru colectare. Salubrizarea se face pe toate cursurile de apa importante din întreg judetul cu concursul primariilor si consiliilor locale. Din partea primariei Sighet este azi alaturi de noi ing. Sorin Grigor. Dupa terminarea actiunii de salubrizare, pe 18 aprilie, vor iesi pe teren cei de la Garda de mediu, care vor aplica sanctiuni drastice primariilor si populatiei, acolo unde va fi cazul.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 06:25
Citeşte mai mult...
 
Despre Apa, ca esenta a vietii! PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Marţi, 14 Aprilie 2009 16:43

În cadrul activitatilor dedicate Zilei mondiale a apei, care s-a sarbatorit imediat dupa echinoctiu, elevii Scolii cu clasele 1-8 " Dr. Ioan Mihalyi de Apsa", ai scolii nr. 6 si Centrului de plasament Sighetu Marmatiei au vizitat saptamîna trecuta la Craciunesti Statia si Frontul de captare a apei potabile pentru municipiul Sighet.

Aici, oaspetii au post întîmpinati de directorul SC Acaterm ing. Ioan Caravelea, seful Statiei, ing. Ioan Negrutiu si biologul Victor Crauciuc, seful statiei de epurare Sighet.

În cadrul vizitei la casa pompelor si statiei de clorinare s-a explicat elevilor ca apa este o sursa vie epuizabila, care nu trebuie poluata. Copiii trebuie educati de mici în spirit ecologic, sa înteleaga natura, sa o iubeasca. Gazdele au oferit informatii vizitatorilor, care sunt si beneficiari ai acestei trude. Apa de la robinet strabate un drum lung si este potabila datorita eforturilor celor care se ocupa de captarea ei la Craciunesti, satul situat la 8 kilometri de oras. Elevii au aflat amanunte despre apa pe care o consuma sau utilizeaza, despre obligatiile ce revin generatiilor viitoare pentru ca apa sa circule în natura nepoluata de om, de stiinta si tehnica sa.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 05:40
Citeşte mai mult...
 
21.500 de lei pentru turismul maramuresean PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 15:48

Oficialii din Ministerul Turismului au alocat o prima transa de bani pentru finantarea proiectelor din Maramures. Suma care va fi virata la bugetul e de 11.500 de lei, la care se adauga inca 10.000 de lei destinate special localitatii Cavnic. 

Seful administratiei maramuresene, Mircea Man, a precizat pentru citynews.ro ca sumele venite de la Bucuresti vor fi investite pentru modernizarea zonelor schiabile din judet. “Este vorba de acel celebru proiect Schi in Romania. Urmeaza sa discutam despre distribuirea fondurilor in cadrul urmatoarelor intalniri de consiliu”, a subliniat Man.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior351352353354355356357358359360UrmătorSfârşit »

Page 360 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact