logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Calendar maramuresean... PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Vineri, 16 Decembrie 2016 21:39

-Pe 16 decembrie 1416, Conventul din Lelesz emite o diplomă la ordinul regelui Sigismund, prin care Bogdan şi George de Dolha sunt puşi în stăpânire în sate pe Valea Bârjabei (din Maramureşul de nord).
-La 16 decembrie 1848 are loc o mare anchetă la Ieud, trei ţărani fiind arestaţi şi condamnaţi pentru revoltă contra autorităţilor revoluţionare maghiare.
-În afara calendarului: reclamă de presă a unicului pantofar român din Sighetul anilor 1920, oraş în care românii au devenit prima dată majoritari abia după 1948...

 
Un polițist de frontieră care efectua cercetări într-un dosar de contrabandă a refuzat 500 euro mită oferiți de un inculpat în cauză PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Decembrie 2016 19:26

În perioada 15 septembrie – 15 decembrie a.c. ofițerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciului Judeţean Anticorupţie  (S.J.A.) Maramureş, în cooperare cu ofițeri ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Sectorul Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au desfășurat activități procedurale pentru documentarea și probarea unor infracțiuni de corupție în conexiune cu infracțiuni de contrabandă cu țigări.

   În fapt, la data de 14.09.2016, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Sectorul Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte a sesizat D.G.A. – S.J.A. Maramureș, cu privire la faptul că, la data de 11.06.2016, a participat, alături de alți polițiști de frontieră, la o activitate de constatare în flagrant a unei infracțiuni de contrabandă, comisă de către I.I., de 25 ani, din Maramureș. Acesta a fost depistat în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 1319 pachete conținând țigări netimbrate, fără documente de proveniență, sens în care pe numele său a fost înregistrat dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Citeşte mai mult...
 
P.S. Părinte Iustin Sigheteanul a fost ales Episcop titular al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Decembrie 2016 19:19

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit azi, vineri, 16 decembrie 2016, în şedinţă extraordinară, pentru a alege Episcopul titular al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, în scaunul rămas liber prin trecerea la Domnul a Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiscop Justinian.

Membrii Sfântului Sinod, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au ales, cu 36 de voturi pentru, din 43 exprimate, ca Episcop titular al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului pe Preasfinţitul Părinte Iustin Hodea Sigheteanul, fost, până azi, Arhiereu-vicar al Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului.

În conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române privitoare la alegerea de episcop, candidaţii au fost aleşi din lista candidaţilor eligibili transmisă de Cancelaria Sfântului Sinod. Din partea Sinodului Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului au fost nominalizați doi candidați: Preasfinţitul Părinte IUSTIN SIGHETEANUL, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului şi Preacuviosul Părinte Arhimandrit TIMOTEI BEL, Stareţul Mănăstirii Scărişoara Nouă şi exarhul Mănăstirilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Citeşte mai mult...
 
Lucrător vamal acuzat de abuz în serviciu în P.T.F. Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Decembrie 2016 20:59

Ieri, 14 decembrie a.c., în jurul orei 09.30, s-a prezentat în P.T.F. Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, călătorind cu bicicleta, Mihailo M., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 56 de ani.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, dupa efectuarea formalitatilor de intrare,  poliţiștii de frontieră au oprit persoana în cauză înainte de părăsirea perimetrului punctului de trecerea a frontierei, solicitând autorității vamale efectuarea unui supracontrol, asupra persoanei și bagajelor.

 Astfel, în urma controlului suplimentar, au fost descoperite ascunse, în interiorul unor cutii de carton, 908 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 3.000 lei.

Ţigărileau fost ridicate în vederea confiscării, iar Mihailo M. a fost sancţionat contravenţional de către organele vamale cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Totodată, față de modul în care lucrătorul vamal și-a exercitat atribuțiile de serviciu și considerându-se că prin îndeplinirea în mod defectuos a acestor atribuții a cauzat o vătămare intereselor legitime ale unei persoane juridice, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Citeşte mai mult...
 
Trei trasee cu drumuri județene, propuse pentru reabilitare PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Miercuri, 14 Decembrie 2016 17:11

Dacă este să dăm crezare autorităților județene, anul 2017 ar trebui să aducă câteva sectoare de drumuri județene reabilitate și modernizate.În atenția aleșilor se află mai multe trasee, sursele de finanțare fiind și ele identificate. Sunt totuși lucruri aflate în momentul de față la stadiul de promisiuni, iar moroșenii au sesizat acest lucru pe rețelele de socializare.
 
Maramureșenii, prin comentariile postate pe rețelele de socializare, arată că au devenit un fel de „Toma necredinciosul” și vor crede când vor vedea cu ochii lor aceste realizări.
Citeşte mai mult...
 
Maramureşenii preferă maşinile second-hand. Taxa de timbru rămâne în vigoare PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Miercuri, 14 Decembrie 2016 17:07

Lipsa banilor face ca maramureşenii să cumpere maşini second-hand. Multe dintre ele sunt aduse din afara ţării, dar trebuie să fiţi atenţi la ce fel de maşină cumpăraţi! Pentru că în funcţie de asta plătiţi timbrul de mediu.
 
Florin Şironka, şeful Serviciului Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş, a declarat că în judeţul nostru se fac foarte multe transcrieri, deci maşini care sunt înmatriculate deja se transcriu pe noii proprietari. Tot în Maramureş, susţin autorităţile, avem şi foarte multe maşini aduse din afara ţării, în marea lor majoritate second-hand, deja înmatriculate în străinătate.
Citeşte mai mult...
 
Peste 130.000 de pensionari, în Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Miercuri, 14 Decembrie 2016 17:03

Fără îndoială, Maramureșul este un județ din ce în ce mai îmbătrânit. Îmbătrânirea populației și diminuarea natalității sunt două dintre aspectele scoase în evidență inclusiv de către reprezentanții Casei de Pensii Maramureș, în ultima ședință de Colegiul Prefectural.
 
Conducerea Casei de Pensii Maramureș a făcut o prezentare a situației la nivel de județ, în primele trei trimestre din acest an. Așadar, la 30 septembrie 2016, Casa Județeană de Pensii Maramureș gestiona 131.392 de prestații de pensii de asigurări sociale și alte prestații cu caracter reparatoriu, din care 117.567 pensii, respectiv evidența contribuțiilor pentru 113.745 de persoane asigurate obligatoriu în baza a 122.398 de relații contractuale. La toate acestea se adaugă aproximativ 1.771 de persoane asigurate facultativ în sistemul public de pensii.
Citeşte mai mult...
 
PROIECT - 800.000 euro pentru un km din Drumul Nordului. Costul total ar putea depăşi 50-60 milioane euro PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Marţi, 13 Decembrie 2016 09:07

Finalul anului viitor, primăvara anului 2018. Acestea sunt termenele avansate mai mult sau mai puţin oficial de către autorităţile judeţene cu privire la startul lucrărilor pentru ceea ce înseamnă traseul Drumul Nordului.
 
Consilierii judeţeni care s-au întrunit în şedinţă extraordinară în 15 noiembrie au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre şi anume cel privind aprobarea participării Consiliului Judeţean Maramureş la cofinanţarea proiectului de reabilitare a Drumului Nordului – Maramureş, etapa I. Votul pe acest proiect a venit după ce au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru acest traseu.
 
Conform votului dat de aleşi, participarea Consiliului Judeţean la cofinanţarea acestui proiect este cu suma de 4.430.000 lei, reprezentând contribuţia solicitantului la cheltuielile eligibile. Apoi, a fost aprobată participarea CJ Maramureş cu suma de 11.877.128 lei reprezentând contribuţia solicitantului la cheltuieli neeligibile.
Citeşte mai mult...
 
Focuri de armă pentru combaterea contrabandei cu ţigări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 09 Decembrie 2016 15:14

În cursul nopţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, jud. Maramureș, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 00.00, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Valea Vișeului, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase spre un autoturism care staționa în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au încercat să fugă, abandonând maşina şi coletele.

Deoarece au ignorat somaţiile legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşind  să reţină un cetățean ucrainean, Petro G., în vârstă de 21 ani.

Citeşte mai mult...
 
Noul pod peste Tisa „se mută” la Bucureşti şi Cluj PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 09 Decembrie 2016 08:38

Discuţii interinstituţionale pentru finalizarea studiului de fezabilitate. Finalul de an aduce noi discuţii cu privire la realizarea noului pod peste râul Tisa din zona Sighetu Marmaţiei. Informaţia a fost confirmată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sebastian Lupuţ.
 
„În data de 15 decembrie, am fost solicitat de către Ministerul de Externe să particip la o întâlnire cu Vama şi Poliţia de Frontieră, pe partea de deschidere a punctului de frontieră la noul pod peste Tisa. Acolo se va face un singur punct de trecere a frontierei, pe partea română. Au loc, deci, discuţii pe tema aceasta. Odată ce va fi făcut noul pod, actualul pod nu se va închide, ci va rămâne în continuare pentru traficul pietonal şi traficul mic.
Citeşte mai mult...
 
Conditiile mizerabile din sectia Pediatrie a Spitalului din Sighet sunt aduse din nou in actualitate - O pata neagra pentru conducerea spitalului Si Primarie - RUSINE!!!!!!!!! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 08 Decembrie 2016 09:58

''Pana azi am postat doar activitati baschetbalistice pe aceasta pagina, in care am evidentiat rezultatele deosebite obtinute de catre sportivii sigheteni la nivel national si international, dar acum sunt nevoit sa fac o exceptie de la regula si sa expun o experienta nefericita traita de mine in cadrul SPITALULUI SIGHET....am avut neplacerea sa ajung cu baietelul meu la sectia de pediatrie, unde a si fost internat, la ora 20. Personalul medical a fost receptiv si in acelasi timp comportandu-se cu profesionalism, insa ce m-a facut sa reactionez in aceasta postare este faptul ca la sectia de pediatrie era un frig groaznic si in salon nu functiona caloriferul. Pe holurile sectiei m-a intampinat aceeasi atmosfera rece...fiind nevoit sa aduc de acasa o aeroterma pt a putea incalzi salonul. Am inteles ca sunt cateva astfel de aeroterme in cadrul sectiei, care sunt mutate cate 30 de minute prin fiecare salon. Ma intreb cum este posibil asa ceva intr-o sectie unde se trateaza copii? Se face cumva economie sau e lipsa de interes? Dupa cum zicea un mare coducator aseara la Antena 3, nu acuz oameni, eu acuz fapte, dar faptele pana la urma sunt actiunile oamenilor, a oamenilor care ne conduc si ne-au condus....

Domnilor conducatori si fosti conducatori, aici e vorba de copii, de viitorul acestui oras, dar se pare ca pt dvs Spitalul si institutiile de invatamnt sunt doar niste cladiri in care anumite firme trebui sa faca renovari...
In concluzie va invit pe cei care conduc acest oras si spital de asemenea sa munciti o zi in aceasta sectie...prin Primarie caloriferele sunt fierbinti, in saloanele de la Pediatrie sunt reci, e corect?Dar in biroul directorului de la Spital oare cum sunt?
Nu am avut intentia de a posta ceea ce am trait azi in aceasta sectie, dar, ma scuzati, vreau sa traiesc in Sighet si vreau sa imi cresc copilul in Sighet si totodata vreau sa dau ce am mai bun pentru orasul meu....dar ajutati-ma sa am un spital in Sighet, o scoala buna si de ce nu si un CLUB SPORTIV SCOLAR in Sighet, unde sa ne putem duce copiii sa fac sport...stim ca sportul previne riscul de imbolnavire, corect?
In concluzie, va doresc multa sanatate dragi conducatori, ca nu cumva sa fiti nevoiti sa ajungeti in acest SPITAL...am uitat...dvs mergeti la Cluj, Tg Mures...sau in strainatate.
Tot respectul si toata consideratia pentru personalul medical din spital,care isi desfasoara actvitatea in niste conditii imposibile.  ''

Ultima actualizare Sâmbătă, 10 Decembrie 2016 10:50
 
Jandarmii şi poliţiştii maramureşeni, continuă activităţile pentru prevenirea fraudelor electorale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Decembrie 2016 13:26

Ieri, 06 decembrie a.c., jandarmii şi poliţiştii maramureşeni au mai desfăşurat  o  acţiune de informare a cetăţenilor, prin distribuirea de pliante cu sfaturi şi recomandări în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la vot cu ocazia alegerilor  pentru Senat şi Camera Deputaţilor, alegeri ce vor avea loc duminică, 11 decembrie a.c.

Această campanie de informare, ”Alege să fii corect”, este iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne.

Legea electorală interzice:
      - Oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat;
      - Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales;
      - Utilizarea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals;
      - Introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât prevede legea.

Constituie contravenţii următoarele fapte:

Citeşte mai mult...
 
Acțiuni caritabile organizate de Kiwanis Maramureș pentru 200 de copii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Decembrie 2016 09:09

Moș Nicolae a fost darnic și în acest an, întreptându-și atenția și către 30 de copii de la trei case de tip familial din Sighetu Marmației care au primit din partea membrilor Kiwanis Maramureș cadouri.

De bucurie și zâmbete au avut parte și 40 de copii, tot cu ocazia Moșului Nicolae, de la școala gimnazială și grădinița din cătunul Uloha din comuna Poienile de sub Munte, princhindei la care au ajuns cu cadouri membrii Kiwanis Maramureș.

Totodată, au fost donate jucării, materiale didactice și îmbrăcăminte la 130 de copii de la Centrulde Educație Incluzivă Sighet (Școala Speciala).

De asemenea, recentKiwanis Maramureș a distribuit către Spitalul Municipal Sighetu Marmației 5 tone de materiale (paturi, mobilier medical, fotolii rulante,consumabile etc) și a donat 2 fotolii rulante electrice performante unor persoane cu probleme de sănătate din Sighet și Ieud.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 29 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact