logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Drumuri de legătură între zonele folclorice din Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 20 Martie 2017 09:28

E deja circulabil firul de drum asfaltat între comuna Strâmtura de pe Valea Izei, către Petrova de pe Valea Vișeului, un proiect făcut de Primăria Strâmtura. „Am turnat asfalt, pe șapte kilometri, mai e de făcut stratul de uzură și se mai lucrează la poduri și podețe. Se circulă și la acest moment” spune primarul Ioan Pasere.
 
Înainte, singura traversare între cele două văi era pe la Bocicoiel, între Bogdan Vodă și Vișeu de Jos. Nu e primul loc unde drumurile intercomunale de traversare între zone folclorice sunt considerate de mare importanță pentru autoritățile locale. Anul trecut, Botiza și Groșii Țibleșului au reușit finalizarea drumului ce leagă Valea Izei de Țara Lăpușului. Culmea, alte trei rute mai erau disponibile. Unul e între Botiza și Băiuț, unde chiar există un drum forestier folosit odinioară de mașinile cu muncitori ce mergeau la mină.
Citeşte mai mult...
 
„Şi mie îmi pasă de oraşul nostru!’’ pe 24 martie 2017 in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Martie 2017 09:14

Primăria Sighetu Marmaţiei ; Herodot Grup şi Poliţia Ecologică vă invită să vă alăturaţi campaniei : „Şi mie îmi pasă de oraşul nostru!’’ Vrei un oraş curat? Alătură-te nouă! Împreună să avem o primăvară curată! Acţiunea „Şi mie îmi pasă de oraşul nostru!” are ca obiectiv salubrizarea şi igienizarea zonelor verzi din cartierele de locuinţe, a parcurilor şi grădinilor publice, salubrizarea şi igienizarea cursurilor de apă. Nu în ultimul rând, acţiunea are că scop dezvoltarea spiritului civic al cetăţenilor, prin implicarea directă a acestora în activităţile cuprinse în program. Mobilizarea generală va avea loc vineri 24 Martie, ora 10:00, pe Pietonala Sighet! Vă aşteptăm alături de noi. 

Citeşte mai mult...
 
Azi se intrerupe apa pe strada Alexandru Ivasiuc din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Martie 2017 09:08

Întreruperea furnizării apei potabile în următoarele zone este consecința unor lucrări de modernizare și reabilitare la rețeaua de distribuție a apei potabile. Chiar dacă aceste lucrări crează disconfort locuitorilor din zonă, ele sunt necesare pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și pentru a asigura locuitorilor accesul la apă potabilă și la sistemul de canalizare.

20-Mar-2017 10.00 - 16.00 cuplare cămine de scară fără apă Cartier Alexandru Ivasiuc bl.1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Citeşte mai mult...
 
Programul Prima Baie, la Stramtura PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Duminică, 19 Martie 2017 11:41

Autorităţile din comuna Strâmtura de pe Valea Izei pornesc anul acesta un program ce umbreşte promisiunile uneori deşănţate ale guvernanţilor: vor finanţa din bugetul local camere de baie pentru bătrânii ce nu au asemenea posibilităţi!
 
„Recunosc, am văzut ideea undeva, cred că la o doamnă din Bistriţa. Din bugetul local vom finanţa utilarea câte unei camere de baie pentru bătrânii fără posibilităţi. Va fi Programul «Prima Baie»! Acum, bătrânii se duc în fundul curţii, pe timp de iarnă îşi mai şi rup picioarele pe gheaţă. Am făcut canalizare, dar la ce s-o branşăm? Am decis, împreună cu Consiliul Local, să le facem o cameră pe care s-o dotăm cu o chiuvetă, un WC şi o vană, într-o încăpere a lor. Se potriveşte perfect, la casele vechi de lemn moroşeneşti, să facem din o jumătate a cămării sau în şopru. Am gândit deja suma, vom aloca în acest buget pentru 20-30 de camere de baie, la bătrâni. Dacă merge, la anu’ facem 50! Dar să fie clar: la oameni bătrâni fără posibilităţi, nu la tineri ce au casă nouă şi nu şi-au luat dotările încă, nu la pensionari de mină cu 1.500 de lei pensie. Facem şi anchetă socială, ca să nu fie discuţii” spune Ioan Pasere, primarul comunei Strâmtura.
Ultima actualizare Duminică, 19 Martie 2017 11:43
Citeşte mai mult...
 
Țigări transportate cu snow-mobilul și ascunse într-un scaun auto pentru copii, descoperite de polițiștii de frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 16 Martie 2017 13:11

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat peste 5.600 pachete țigări, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară cu ajutorul unui snow-mobil, pe la frontiera verde, sau ascunse în locuri special amenajate în autoturisme, prin punctele de trecere a frontierei.                                               

* Ieri, 15 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte, județul Maramureș, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Citeşte mai mult...
 
Intrarea în Parcul Naţional Munţii Rodnei, monitorizată video PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Martie 2017 08:54

Problemele care au fost anul trecut în Parcul Național Munții Rodnei fac ca autoritățile locale să treacă la luarea unor măsuri. Și cum s-a dovedit de nenumărate ori că montarea unor camere de supraveghere descurajează infractorii, intențiile administrației din Borșa sunt de a monta asemenea camere în zona Mănăstirii Pietroasa. Borșa este unul dintre orașele din Maramureș unde există supraveghere video. Nici Baia Mare nu are camere video, iar în Borșa acestea și-au arătat, după cum recunosc autoritățile locale, de nenumărate ori utilitatea, infracționalitatea scăzând cu 90%.
 
„Noi lucrăm în continuare la extinderea sistemului de supraveghere video din oraș. Nu știu exact când va fi montată fibra optică și pe zona Pietroasa, dar este în planul nostru, pe viitor. În oraș avem o supraveghere video montată de primărie, sunt 64 de camere care supraveghează toate arterele principale și toate intersecțiile din oraș, inclusiv supraveghere video a clădirilor pe care le administrează primăria.
Citeşte mai mult...
 
Primarii din Maramureş speră la finalizarea investiţiilor începute în turism PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Martie 2017 08:49

Investiţiile începute şi finanţate de către Ministerul Dezvoltării au fost şi ele aduse în discuţie la întâlnirea cu vicepremierul Sevil Shhaideh de zilele trecute. Ministrul Dezvoltării a vizitat judeţul Maramureş preţ de câteva ore, timp suficient pentru a avea întâlniri cu primarii din judeţ pe tema absorbţiei fondurilor europene şi a proiectelor pe care aceştia le pot depune pentru a demara investiţii în drumuri, şcoli sau dispensare.
Citeşte mai mult...
 
11 primării din Maramureş au semnat pentru menţinerea Judecătoriei Dragomireşti PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Vineri, 10 Martie 2017 09:13

Primarii din 11 localităţi din Maramureşul istoric fac front comun pentru a soluţiona problema Judecătoriei Dragomireşti, pe care unele autorităţi centrale vor să pună lacătul. Edilii din Dragomireşti, Săliştea de Sus, Săcel, Bogdan Vodă, Ieud, Botiza, Poienile Izei, Şieu, Rozavlea, Strâmtura, Bârsana au trimis adrese către Ministerul de Justiţie, CSM, Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Maramureş şi Preşedinţia României.
 
Potrivit primarului oraşului Dragomireşti, Vasile Ţiplea, în urma audienței avute cu Ministrul de Justiţie, în data de 2 februarie, reieșea faptul că lipsa judecătorilor la Judecătoria Dragomirești reprezintă problema esențială în menținerea judecătoriei în localitate. “Cum această problemă este pe cale de a se rezolva, conform celor spuse de CSM, în ședința din 28 februarie, posturile de judecător urmând a fi completate în urma concursului ce urmează a se finaliza până în data de 22 mai 2017, la care am înțeles că sunt depuse până în acest moment 7 dosare, vă rugăm solicitaţi Curţii de Apel Cluj să nu demareze procesul de redistribuire a dosarelor aflate pe rol la judecătoria Dragomirești înainte de finalizarea concursului pentru judecători, o eventuală rearondare a localităților de la Judecătoria Dragomirești justificându-se doar în cazul neocupării posturilor”, se arată în adresa trimisă de primarul Vasile Ţiplea ministrului Justiţiei.
Citeşte mai mult...
 
Campanie - „Jandarmii salvează o viaţă!” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Martie 2017 13:26
Începând cu data de 06 martie a.c., jandarmii maramureşeni au demarat o campanie de donare sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare şi în localitatea Sighetu Marmaţiei, campanie intitulată „Jandarmii salvează o viaţă!”, activitate organizată în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
 
Pe parcursul desfăşurării campaniei, un număr de 30 de jandarmi au donat sânge, ajutând în acest fel semenii noştri aflaţi în suferinţă.
 
Această acţiune se înscrie în cadrul unei campanii umanitare iniţiate încă din anii precedenţi la nivelul Jandarmeriei Române, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă.
Citeşte mai mult...
 
Urmărire în trafic şi focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Martie 2017 12:57

        Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei desfășurate la frontiera de nord, aproximativ 11.300 pachete cu ţigări, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

       * În data de 6 martie a.c., la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

          Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sighet a identificat în trafic, pe raza localităţii Tisa, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen, despre care existau informații că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

          Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase, însă, conducătorul auto a ignorat semnalele legale şi a continuat deplasarea în mare viteză. Autoturismul a fost blocat pe o stradă de pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, la volanul acestuia aflându-se A.P., de 17 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Sighetul dispărut PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Joi, 02 Martie 2017 17:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie rară (cca 1900) cu turnul Puskapor (turnul prafului de puşcă). Construit pe malul Izei pentru depozitarea periculoasei pulberi a armatei, turnul a fost demolat în anul 1930. Podul construit ulterior în apropierea sa se numeşte şi azi Podul Puşcapor (Puşcopor).

Teofil Ivanciuc

 
Ultima actualizare Joi, 02 Martie 2017 17:07
 
Sigheteanca Andreea Coman, succes cu covoare tradiţionale „reinterpretate” la cel mai mare târg de decoraţiuni home&deco din lume PDF Imprimare Email
Scris de 2mnews.ro   
Luni, 27 Februarie 2017 13:44

Acolo se-ntâlnesc lumile, aşa se spune. Un Turn Babel contemporan – furnicăreala e formată din 142.000 de vizitatori din 154 de ţări. Aveţi încredere în numărătoare, organizatorii sunt nemţi. Februarie 2017, Frankfurt pe Main. Pe o suprafaţă de aproape 330.000 de metri pătraţi, 4.500 de firme din 96 de ţări îşi expun creaţiile la cel mai mare târg de decoraţiuni interioare din lume: Ambiente 2017.
 
 
Printre cei mari, o sigheteancă. A parcurs peste 800 de kilometri, de undeva de prin Auvergne (acolo unde s-au „născut” cauciucurile Michelin), pentru a ajunge în acel „Turn Babel” să arate lumii… covoare tradiţionale maramureşene. Păi cum să vii tu, măi fată, să te aşezi lângă British Jewellery&Giftware International, Hoff Interieur, Kare Design sau Robbe&Berking? Bine.
Ultima actualizare Luni, 27 Februarie 2017 13:54
Citeşte mai mult...
 
Sancţiuni aplicate de către jandarmii sigheteni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Februarie 2017 08:40

Jandarmii aflaţi în timpul serviciului pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, în cursul zilei de miercuri, 22 februarie a.c.,au aplicat sancţiuni contravenţionale privind  încălcarea  unor prevederi legale.

În jurul orei 16:10, un bărbat în vârstă de 28 de ani din Sighetu Marmaţiei,  aflându-se pe strada Dragoş Vodă la Casa de Bătrâni, a adresat injurii, expresii şi cuvinte jignitoare asistentei şi a provocat scandal de faţă cu  pacienţii. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei.

În faţa clubului ,,Monaco’’, situat pe strada Bogdan Vodă, în jurul orei 23:00,  jandarmii au intervenit pentru aplanarea unui conflict între doi tineri care îşi adresau injurii, cuvinte şi expresii jignitoare, indignând persoanele aflate în acel loc. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 26 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact