logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Gunoiul nostru cel de toate zilele...sa ni-l ia noua cineva astazi....sau maine?! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 04 August 2017 11:19

Oare ce spune aceasta imagine despre un oras? Despre oamenii care traiesc in acel oras? Despre firma de salubrizare? Despre micile magazine de cartier si angajatii acestora, care pur si simplu arunca ambalajele pe jos, fara a tine cont daca tomberoanele sunt pline sau nu? Despre autoritatile locale si neputinta lor in a rezolva problemele? Toti suntem vinovati pentru cum arata zona din jurul tomberoanelor din fiecare cartier din Sighet. In toate cartierele sunt probleme cu gunoaiele, mai ales pe timpul verii, dar haideti totusi sa fim putini mai civilizati, mai responsabili cu mediul din jurul nostru.

Nu o sa ne fie tuturor mai bine daca incercam sa fim mai civilizati? Si voi, adultilor, invatati-va copiii sa se comporte cu mediul din jurul lor exact asa cum fac si acasa. Sau sa inteleg ca si acasa odraslele arunca PET-ul pe jos in camera dupa ce bea apa din el? Sau punga de chipsuri goala zace pe covor in bucatarie? Cresteti-va nivelul de civilizatie dragi sigheteni!

P.S - Ocara e adresata DOAR celor care au nevoie de ea! Ceilalti....felicitarile mele pentru cum va cresteti pruncii.

 

 
Țigări de contrabandă, în valoare de un sfert de milion de lei, confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 27 Iulie 2017 11:46

În urma unor misiuni desfășurate în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 21.250 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 250.000 lei.

În unul din cazuri, poliţiştii de frontieră au urmărit peste 2 km un autoturism al cărui şofer nu a vrut să oprească la control şi în alt caz au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical pentru reţinerea contrabandiştilor care nu s-au supus somaţiilor. 

Citeşte mai mult...
 
Centrul de zi Micul Prinț vă invită să descoperiți cele mai fascinante culturi ale lumii la TABĂRA DE VARĂ 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Antonia Zavalic   
Vineri, 30 Iunie 2017 15:47

Începând cu 3.07.2017, copiii cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani sunt așteptați zilnic: dimineața (de la 9.30-12.00) și după-amiază (de la 14.00-16.00) în cadrul Centrului de Zi Micul Prinț să participe la Tabăra de Vară 2017, care se va derula pe perioada a cinci săptămâni (3 iulie- 9 august).

Deschiderea tabărei va avea loc luni, 3 iulie de la ora 10.00 la sediul Centrului de zi Micul Prinț iar înscrierile se vor face la sediul centrului pe principiul primul sosit, primul servit, existând 60 de locuri disponibile.

Programul este gratuit iar activitățile sunt organizate de un personal specializat (cu studii licențiale și masterale în domeniul asistenței sociale, psihologiei și pedagogiei), respectiv voluntari cu experiență.

Și în acest an, Centrul de zi Micul Prinț vă invită să descoperiți cele mai fascinante culturi ale lumii, continuând călătoria noastră înspre explorarea unor culturi cu mare impact modial, astfel încât fiecare săptămână va fi dedicată cunoașterii unei culturi. Ediția Taberei de Vară Micul Prinț 2017, este dedicată: dacilor, vikingilor, eschimoșilor, civilizației mayașe și civilizației nipone. 

Ultima actualizare Vineri, 30 Iunie 2017 15:52
Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presa privind circulatia pe podul peste Tisa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 24 Iunie 2017 07:50

Având în vedere preocuparea autorităților locale pentru siguranța și confortul participanților la trafic precum și a numeroaselor interpelări, informăm opinia publică de faptul că  circulația rutieră nu va fi restricționată pe Podul peste Tisa.

În următoarea perioadă vor începe lucrările de reparații și consolidare, fără a afecta major traficul rutier, acestea urmând a fi executate pe timpul nopții.

Primar Horia Scubli

 
Cifre şi realităţi din lumea moroşenilor duşi în Occident PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Vineri, 23 Iunie 2017 09:39

Statul român nu are cifre clare şi nici nu vrea să aibă, în ceea ce priveşte numărul real al românilor plecaţi la muncă în străinătate. Asta pentru că, spun gurile rele, am mai fi în ţară doar vreo 17 milioane de locuitori... În plus, s-a dovedit, la ultimul recensământ, nici primăriile nu vor să aibă cifre reale, pentru că primesc buget şi după populaţie.
 
Cel mai celebru caz din Maramureş e al oraşului Borşa, care la recensământ a fost singura localitate cu spor pozitiv faţă de recensământul anterior, când în realitate oraşul e pustiu şi sunt duşi între 10.000-12.000 de oameni în Europa, la muncă. Statistici există, totuşi. Una din ele spune că sunt duşi doar 727.540 de români, la munci, pe timp îndelungat. Adică nu la munci sezoniere. Pe baza acestor cifre date de INS... deşi se vorbeşte de 1,5 milioane de români numai în Italia... avem şi cifre pentru Maramureş.
 
Ar fi 13.551 de maramureşeni plecaţi, dintre care cei mai mulţi, 4.421 în Italia şi cei mai puţini, 18, în Norvegia. Interesant, Norvegia e o destinaţie preferată de „muncit“ a romilor de la Şomcuta, de pe Calea Mireşului... În Germania ar fi duşi doar 382 de maramureşeni, ori acolo pleacă la munci sezoniere autobuze întregi de pe Valea Izei, lunar.
Citeşte mai mult...
 
MIZERIA ÎNSEAMNĂ SĂRĂCIE: Maramureşul, mai murdar ca anii trecuţi PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Sâmbătă, 27 Mai 2017 07:34

Mizeria nu e semn de bunăstare, ci un indicator al sărăciei. Ori judeţul nu stă bine deloc la capitolul curăţenie pe cursurile de apă. O demonstrează şi controalele care au fost făcute de către comisarii Gărzii de Mediu Maramureş, care au verificat starea de salubritate a localităţilor în mai multe rânduri.
 
Au fost trei rânduri de controale, primul dintre ele fiind desfăşurat în perioada 7 martie-14 aprilie, vizând identificarea depozitărilor necontrolate de deşeuri, verificarea stării generale de salubrizare a căilor de comunicaţii, starea rigolelor stradale, a podurilor şi podeţelor, a terenurilor adiacente, precum şi a malurilor şi cursurilor de apă. În plus, au fost verificate şi obligaţiile administraţiilor publice locale care decurg din OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu.
Citeşte mai mult...
 
Controale sanitar-veterinare la pensiunile agroturistice din judeţ PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Mai 2017 10:06

Agroturismul rural ia amploare în Maramureş. Această activitate este derulată prin pensiunile de tip agroturistic, numărul acestor unităţi de cazare fiind de la an la an tot mai mare. Numai că nu oricine şi nu oricum poate deschide o astfel de pensiune, doar de dragul de a avea turişti plătitori de servicii. Sunt nişte reguli de respectat, iar autorităţile sunt cu ochii pe cei care încalcă legea.
 
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş a anunţat că va demara controalele la aceste pensiuni în perioada următoare, mai ales că vine sezonul turistic de vârf.
Citeşte mai mult...
 
Te interesează o carieră militară?Jandarmeria Maramureş recrutează tineri pentru şcolile militare de ofiţeri şi subofiţeri PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 17 Mai 2017 13:52

Jandarmeria Maramureş continuă campania de promovare a profesiei militare şi de recrutare a candidaţilor pentru instituţiile militare de învăţământ.

Campania se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează creşterea interesului acestora pentru o carieră militară.

În acest scop, personalul din cadrul Serviciului Resurse Umane, continuă desfăşurarea  activităţilor specifice la toate instituţiile de învăţământ liceal din judeţul Maramureş.

Cu această ocazie sunt distribuite tinerilor pliante cu instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi sunt prezentate diverse alte materiale care să stimuleze interesul acestora faţă de oferta educaţională.

Citeşte mai mult...
 
CONFLICT DESCHIS LA DRAGOMIREŞTI: Localnici nemulţumiţi au dat foc unui canton silvic PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Duminică, 14 Mai 2017 18:55

De mult mocneşte conflictul de la Dragomireşti în ce priveşte pădurea, dar acum a apărut şi scânteia. Localnici nemulţumiţi de abordarea şi de modul de colaborare cu Ocolul Silvic Dragomireşti au dat foc cantonului de pe Baicu!În fapt, între orele 20-23, pe 14.04, s-a produs un incendiu la cantonul silvic Baicu, spune purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Maramureş, Mihai Leşan.

 
„Cantonul a ars în totalitate, pierderea e de 100%, a mai ars în proporţie de 10% un adăpost pentru muncitori silvici, iar şura a rămas neatinsă. Incidentul se pare c-ar fi fost provocat, nu s-au identificat persoanele vinovate şi nici nu am căutat noi. Suntem silvici, nu facem anchete, dar cazul a fost preluat de organele de poliţie”, zice Mihai Leşan.
Citeşte mai mult...
 
Donează Sânge, Fii Erou! - pe 16 mai la spitalul sighetean PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 10 Mai 2017 19:31

O nouă campanie ”Donează Sânge, Fii Erou!” va avea loc in data de 16.05.2017 incepand cu orele 9.00, in incinta Ambulatorului Integrat din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei.
Scopul campaniei este de a promova un mod de viață sănătos și de a dezvolta spiritul de responsabilitate și solidaritate in randul populatiei.
La fiecare trei secunde cineva are nevoie de sange. Este o problema acuta cu care se confrunta spitalele si medicii din Romania. Ultimele studii arata ca doar doua din 100 de persoane obisnuiesc sa doneze sange. Unii doneaza regulat, altii doar cand au pe cineva drag in suferinta, astfel ca deficienta sangvina este permanenta.
Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să poţi dona sânge?
Oricine poate dona sânge, dar pentru că ne preocupă sănătatea ta atât după actul de donare, cât şi a primitorului, trebuie să indeplinesti anumite condiţii:
Citeşte mai mult...
 
Țigări de contrabandă în valoare de peste 95.000 lei, confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Mai 2017 12:30

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate în ultimele 24 de ore, 9.490 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 95.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. 

În data 2 mai a.c., în jurul orei 18.30, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vişeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, pe raza localității Săliştea de Sus, jud Maramureș, un autoturism marca Opel, condus de V.M., în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza județului Sibiu. În autoturism se mai afla, în calitate de pasager şi numitul B.D., de 41 ani, cu acelaşi domiciliu.

Citeşte mai mult...
 
400.000 de dolari ascunşi într-un autoturism, descoperiţi la Biroul Vamal de Frontieră Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 02 Mai 2017 12:09

În data de 1 mai 2017, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet au descoperit 400.000 de dolariamericani nedeclaraţi, ascunşi sub locaşul roţii de rezervă a unui autoturism Maserati înmatriculat în Ucraina.

În data de 1.05.2016, în jurul orelor 18:30, în urma unui control vamal efectuat la intrarea în România asupra unui autoturism înmatriculat în Ucraina, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet au descoperit 400.000 USD într-o cavitate a autoturismului, amplasată în portbagajul acestuia, sub locaşul roţii de rezervă. Conform propriilor declaraţii, suma în numerar descoperită în urma controlului vamal aparţinea în proporţii egale celor doi cetăţeni care călătoreau cu autoturismul în cauză, fiecare având în proprietate câte  200.000 USD. 

Ultima actualizare Marţi, 02 Mai 2017 12:16
Citeşte mai mult...
 
161 de profesori din Maramureş au susţinut examenul de Definitivat PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 12:54

Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017, s-a desfăşurat în 20 aprilie, în 42 de centre de examen din ţară (câte unul în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti).
 
La acest examen s-au înscris 6.417 candidaţi (161 din Maramureş) care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. În această sesiune, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ se organizează la 90 de discipline.
 
Proba scrisă a conţinut itemi din domeniul disciplinei de specialitate şi al metodicii predării/didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competenţă didactică este evaluat şi prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 24 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact