logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Drum bun prieten drag... PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 15 Septembrie 2017 16:04

 

 

 

 

 

 
Ioan Johny Popescu - remember PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 15 Septembrie 2017 13:02

Johny  a fost un nonconformist. A trăit într-o libertate de spirit fără prejudecăți. Și acum, a ales să plece dintre noi fără să ne pregătească, discret în tăcere.  Intelectual de rasă, vorbitor a mai multor limbi de circulație internațională, autor de cărți și un jurnalist de talent, o personalitate complexă !

Ioan (Johny ) Popescu s-a născut  la5 februarie 1953 la Baia Mare (unde a și decedat). A absolvit clasele I-IV la Şcoala generală nr. 3; clasele V-VIII la Şcoala generală nr. 9 Sighetu-Marmației, și-a luat examenul de bacalaureat la  Liceul "Dragoş Vodă" Sighetu-Marmației. A obținut o diplomă de desenator tehnic şi tehnică construcții și  în psiohopedagogie la International Teacher Training and Development College, Budapesta.

A avut o carieră bogată, trecând prin experiența unor funcții diferite: contabil, vitrinier-decorator, designer vestimentar, regizor tehnic la Institutul de Artă Teatrală din Târgu Mureş, profesor Şcoala de Artă "Gheorghe Chivu", director al Şcolii de limbi străine şi al Colegiului Universitar ITTDC din Cluj Napoca, regizor artistic al trupei de balet "Szálassy", redactor la cotidianul "Informaţia Zilei" , colaborator Revista Arhivei Maramureşene,  redactor la  magazinul „Sigheteanul” și timp de peste 12 ani reporter- colaborator la  postul Radio România Sighet, al Societății Române de Radiodifuziune.

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Mihali Cristian George va reprezenta Romania la festivalul international de gastronomie “Le Village International de la Gastronomie” de la Paris PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Septembrie 2017 18:34
In perioada 22 - 24 septembrie, in Paris se va desfasura " Le Village International De La Gastronomie", festival international de gastronomie aflat la a doua editie si la care vor participa peste 50 de tari din toate colturile lumii, scopul principal fiind promovarea acestora  prin intermediul produselor autentice, atat pe plan gastronomic, cultural dar si turistic . Evenimentul se va desfasura in apropierea celebrului turn Eiffel  din Paris.
 
Aflata pentru prima oarara la acest eveniment, Romania va fi reprezentata de sigheteanul Mihali Cristian George. “Am sa pregatesc bucate si retete traditionale si autohtone atat din gastronomia romaneasca veche cat si din cea recenta” ne-a declarat George.
Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:15
Citeşte mai mult...
 
Gradul de violență în școlile din județ, redus cu 50% PDF Imprimare Email
Joi, 14 Septembrie 2017 12:20

Violența în școlile din Maramureș nu mai este cea din anii trecuți. Cel puțin asta arată cifrele făcute publice de către cei de la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș la o ântâlnire care a avut loc azi, 14 septembrie, la Prefectura Maramureș.
 
Potrivit celor de la ISJ, în Maramureș sunt 592 unități de învățământ preuniversitar (304 în mediul urban și 288 în mediul rural), din care 156 de grădinițe, 317 școli, 119 licee. Din numărul total de unități școlare, 79 au asigurată pază umană, 212 unități sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, iar 229 nu dispun de servicii de pază sau sisteme tehnice de supraveghere video. Mai mult, 41 unități nu au gard împrejmuitor, 16 sunt amplasate într-o zonă iluminată necorespunzător, iar 23 se află în zonă periferică sau izolată.
Citeşte mai mult...
 
Centrul Cultural Sighet, stagiunea 2017-2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 11 Septembrie 2017 07:21

 
Restricţii temporare de trafic, prin PTF Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017 07:17

Primăria municipiului Sighetu Marmației a informat ITPF Sighetu Marmației că începand cu data de 11 septembrie 2017, se vor executa lucrări de reparații la Podul Istoric de peste Tisa, care leagă PTF Sighetu Marmației (România) de PTF Solotvino (Ucraina).

Drept urmare, zilnic, traficul rutier și pietonal va fi întrerupt pe timpul nopții, numai între orele 22.00-05.00, pe toată durata executării lucrărilor.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmatiei ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât pe timpul ridicării restricţiei controlul de frontieră să se desfășoare operativ şi fluent.

Citeşte mai mult...
 
Podul peste Iza de la Gradina Morii - traseu de adventure park PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 20:00

Daca cumva vrei sa te plimbi pe la Gradina Morii, cu siguranta vei gasi un parc frumos, curat in mare parte, plin de alei, copaci care te ocrotesc de soare, un mal al Izei nu tocmai bine intretinut, dar plin de banci intr-o parte, unde poti sa te ''hodinesti'' o vreme si sa admiri pe cealalta parte a batranei Ize, maretul Solovan, cel care a primit de-a lungul anilor pasii multor sigheteni de diferite varste, care au cutezat sa se catere pe umerii sai.

Dar...daca indraznesti sa treci podul dincolo, sa vrei sa vizitezi Izvorul Cetatii, sau teava aia ruginita ce a mai ramas din el, vei avea nevoie de tot felul de echipamente de siguranta, centuri, corzi de alpinism si altele. De ce? Pentru ca din loc in loc podul este vaduvit de scandurile care alcatuiesc tablierul, in unele locuri sunt putrede de-a binelea, in alte locuri lipsesc si cate doua scanduri una langa alta, ramanand in loc o gaura cu vedere spre apa, poate lata si de 30-40 de cm. Marturisesc ca la traversare am inceput sa ma tin de balustrada, cand am vazut ce putregaiuri sunt sub talpi.

Cine se ocupa de intretinerea podului? Ma gandesc ca Urbana, nu? Probabil s-au facut si sesizari pe faimoasa pagina a Primariei Sighet, dar o vara intreaga nu s-au gasit bani pentru 3 metri de scandura pentru a se inlocui cele putrede sau lipsa. Ori cautata o solutie definitiva care sa nu mai necesite inlocuirea periodica a lemnariei, eventual scanduri noi acoperite de placi de tartan, de tipul celor aflate pe locul de joaca pentru copii. Sa nu uitam ca dincolo de apa traiesc cateva familii platitoare de taxe si impozite la bugetul orasului si ma gandesc ca au si ele dreptul la conditii civilizate si sigure de deplasare pe pod.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 21:56
Citeşte mai mult...
 
DN 18 Baia Sprie-Sighet, finalizat de Ziua Naţională a României PDF Imprimare Email
Joi, 31 August 2017 20:32

Şoferii maramureşeni mai au de aşteptat doar câteva luni până la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi de modernizare a DN 18 Baia Sprie+Sighetu Marmaţiei. Informaţia a fost făcută publică la o întâlnire avută de prefectul de Maramureş, Vasile Moldovan şi subprefectul Alexandru Cosma cu factorii implicaţi ân acest proiect.
 
”Am convocat această întâlnire pentru a cunoaște situația tăierilor de masă lemnoasă aprobată prin ordin al ministrului și stadiul lucrărilor executate. Am remarcat în deplasările în teritoriu efectuarea lucrărilor de decapare pe tronsonul de urcare dinspre Baia Sprie, dar și copaci doborâți la coborârea spre localitatea Mara. Pentru conducătorii de autovehicule, dar și pentru noi este important ca aceste lucrări să fie finalizate, iar traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, inclusiv în perioada de iarnă, când ne vom confrunta cu ninsori și alte fenomene meteorologice specifice anotimpului rece”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
Citeşte mai mult...
 
Administraţia municipiului Sighet şi felul admirabil de cinstire a lui Hollósy Simon PDF Imprimare Email
Joi, 24 August 2017 09:29

Deunăzi s-au împlinit 160 de ani de la naşterea pictorului Hollósy Simon, fondatorul Şcolii băimărene de pictură, cel care, aducându-şi elevii de la München în Baia Mare pentru a picta pe timp de vară, a beneficiat de sprijinul primarului urbei: Oliver Thurman.

La 160 de ani de la naşterea artistului, putem cântări importanţa culturală a gesturilor din sfera acestui domeniu care au amprentat destinul unui oraş ca Baia Mare.

Hollósy Simon fiind de-al Sighetului de altfel, se şi retrage la un moment dat în apropierea oraşului natal, la Teceu (azi în Ucraina) unde-şi continuă activitatea artistică şi unde şederea lui e speculată benefic de către oficialii administraţiei orăşeneşti din Teceu. De la o statuie a pictorului şi până la galeriile de artă Hollósy din Teceu, plus manifestaţii culturale în onoarea sa, locuitorii Teceului dau lecţii de cum trebuie punctate în prezent valorile incontestabile ale trecutului.

Citeşte mai mult...
 
Primaria Sighet vrea sa modernizeze transportul din oras - Parerea cetatenilor conteaza! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 August 2017 08:47

Pe site-ul Primariei Sighetu Marmatiei se desfasoara un studiu de mobilitate, pentru a obtine fonduri necesare dezvoltarii transportului urban din oras, mesajul sondajului fiind ''Pentru sigheteni: Transportul urban din orasul nostru va fi complet modernizat si tu esti consilierul nostru principal! Completeaza chestionarul in doar 3 minute!''

Acest chestionar poate fi accesat aici.

 
Copil de patru ani, ucis de un câine în cartierul sighetean Iapa PDF Imprimare Email
Luni, 21 August 2017 15:09

Un copil în vârstă de patru ani şi jumătate a fost ucis de un câine.

Un echipajul de ambulanţă a fost solicitat de urgenţă la faţa locului. Din nefericire, leziunile suferite de micuţ au fost incompatibile cu viaţa.

Poliţiştii au deschis dosar penal oentru ucidere din culpă.

Câinele aparţine unchiului copilului, care a venit din Italia acasă, în concediu. A venit cu tot cu patrupedul, un Pitbull care, se pare, ar fi înregistrat şi vaccinat în peninsulă.

Copilul se afla în grija bunicilor, întrucât mama se află la muncă în Anglia. Tatăl ar fi acasă, însă, cu toate acestea, copilul a rămas cu bunicii.

La un moment dat, în cursul zilei de luni, 21 august, câinele s-a repezit la copil. Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, Ioana Cătană, câinele i-a secţionat copilului laringele şi traheea, decesul survenind pe loc.

Ba mai mult decât atât, fiara a târât corpul inert al micuţului câţiva metri. Bunicii au încercat să îl scoată din colţii animalului, dar fără succes.

Citeşte mai mult...
 
130 de locuri de parcare noi în Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Luni, 21 August 2017 09:39

Locurile de parcare sunt o mare problemă în municipiul de pe Tisa. Autorităţile locale sunt conştiente de aceste neajunsuri, dar recunosc că este o problemă care nu îşi va găsi rezolvare degrabă. Nu pentru că nu se doreşte acest lucru, ci fiindcă nu sunt terenuri unde să se poată demara astfel de investiţii care să ducă la o aerisire a traficului prin oraş.

„Recent am demarat una din investiţiile cele mai trebuincioase oraşului nostru: parcarea din spatele Finanţelor Publice, cu acces de pe strada Gheorghe Şincai. Odată parcată maşina acolo, se poate ieşi, în calitate de pieton pe strada pietonală (Corneliu Coposu) şi în zona centrală, desigur. Capacitatea va fi de peste 130 de autoturisme şi va permite un acces fluent şi civilizat în zona centrală. Sperăm ca în 60 de zile să putem invita sighetenii să parcheze în zona respectivă”, a spus primarul din Sighet, Horia Scubli.

El a adăugat că va fi o parcare cu plată, „dar preţurile vor fi simbolice. Vrem să adunăm nişte bănuţi, să mai putem face şi altele”. Pe reţelele de socializare, sighetenii au mai cerut toalete publice, dar şi mai multe locuri de joacă sau parcări.

Şi cum reţelele de socializare au devenit locul preferat al oamenilor pentru a-şi exprima doleanţele atunci când vine vorba de oraşul sau comuna în care locuiesc, au fost sigheteni care au ridicat unele probleme existente în oraş.

Citeşte mai mult...
 
Pescar decedat în lacul Teplița PDF Imprimare Email
Joi, 10 August 2017 22:49

Actualizare 2 La fața locului acum se află un echipaj al Ambulanței, medicii efectuând manevre de resuscitare în speranța că bărbatul își va reveni.

Actualizare1 După aproximativ două ore de la apelul făcut la 112 scafandrii au reușit să dea de trupul bărbatului. Mama și soția bărbatului trec acum prin clipe dramatice, fiind nevoite a se pregăti de înmormântare.

Actualizare La această oră, în zona Lacului Teplița, la ieșirea estică a Sighetului, aparținând de Bocicoiu Mare, se derulează căutări disperate pentru găsirea unui pescar de 30 de ani dat dispărut acum aproximativ 90 de minute.

Apelul la 112 a fost dat de către soția și mama bărbatului, care se află acum la fața locului. au fost găsite pe malul lacului mai multe bețe de pescuit, iar din primele informații se pare că ar fi intrat în apă pentru a recupera un pește. Ar putea fi vorba despre un șoc hipotermic. Căutările sunt efectuate de către Detașamentul de Pompieri Sighet, alături de polițiștii de la Bocicoiu Mare, alături de care se află și viceprimarul din Bocicoiu Mare.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 23 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact