logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Fonduri europene pentru reabilitarea Palatului Cultural PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Decembrie 2017 20:54

Recent Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a semnat contractul de finanţare a proiectului „Conservarea, reamenajarea şi punerea în valoare a Palatului Cultural din Sighetu Marmaţiei”. Valoarea proiectului este de 21.638.613,81 lei. Majoritatea banilor provin din fonduri europene, co-finanţarea Episcopiei fiind de 991.743,54 lei. Durata proiectului este de 36 luni.
 
Fondurile sunt destinate Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”.„La mijlocul anului 2016, cu binecuvântarea PS Iustin, o echipă tânără a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a început munca de documentare, iniţiere şi elaborare a unui proiect care părea greu realizabil. Proiectul a avut până la urmă finalitatea doritã, prin semnarea contractului de finanţare”, a declarat Pr. dr. Bogdan Gavra.
Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare de sânge pentru tânăra Petrovai Ioana Georgiana, pe 5 decembrie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Noiembrie 2017 21:34

Marti, 5 decembrie, începând cu ora 9:00, la Spitalul Municipal din Sighetu Marmatiei, va avea loc o campanie de donare de sange la care va invitam sa luati parte. 

Tânăra Petrovai Ioana Georgiana, 17 ani, elevă la Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației, în urma unui accident rutier starea ei de sănătate este foarte gravă. Grupa sa de sange ii permite sa primească sânge de la orice persoană sănătoasă. Georgiana este o tânără veselă, plină de viață, cu visuri mari și idealuri mărețe, un copil matur și un exemplu de curaj pentru noi toți! 

Va reamintim ca puteti dona sange, indiferent de grupa. In momentul recoltarii va rugam doar sa menționați persoana pentru care donati, iar sangele donat se va indrepta spre acea persoana. 

Cine poate dona?

Ultima actualizare Marţi, 28 Noiembrie 2017 22:54
Citeşte mai mult...
 
Rotaract Sighet: Mos Nicolae cauta ajutoare (1-3 decembrie 2017, platoul Mara) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Noiembrie 2017 16:50

Rotaract Sighet: Mos Nicolae cauta ajutoare (1-3 decembrie 2017, platoul Mara)

Citeşte mai mult...
 
Pentru a evita închiderea drumului, autoritățile județene au decis montarea în regim de urgență a parapeților în Pasul Gutâi PDF Imprimare Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 09:45

La ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost aprobată reorganizarea acestuia, prin ordin al prefectului de Maramureș. Au fost discutate două solicitări pentru acordarea de locuințe modulare pentru persoane din localitățile Baia Mare și Suciu de Sus. Ambele cereri au fost respinse, deoarece solicitările reprezintă cazuri sociale.
 
 
În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 809/2008, dar și a celorlalte acte normative cu privire la gestionarea situațiilor de urgență, se precizează că pot beneficia de acordarea, aprobarea și distribuirea de construcții ușoare din elemente   modulare  doar  persoanele sinistrate.
 
Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Vasile Moldovan, a declarat că au fost transmis mai multe adrese, inclusiv de către Serviciul Poliției Rutiere Maramureș cu privire la montarea parapeților de protecție pe DN 18, în Pasul Gutâi, instituțiilor abilitate (CNAIR, DRDP CLUJ, SC Aktor SA).
Ultima actualizare Luni, 27 Noiembrie 2017 09:49
Citeşte mai mult...
 
Traficul rutier şi pietonal prin punctul de frontieră Sighet, reluat de astăzi PDF Imprimare Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 09:13

Odată finalizate lucrările la podul istoric de peste Tisa din Sighetu Marmaţiei se vor ridica restricţiile de circulaţie instituite de autorităţi la debutul acestor lucrări.Anunţul a fost făcut de către Primăria Sighet, care a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei că reparaţiile la Podul Istoric de peste Tisa, care leagă PTF Sighetu Marmaţiei (România) de PTF Solotvino (Ucraina) s-au finalizat.
 
Aşadar, de astăzi, 27 noiembrie a.c., traficul rutier şi pietonal prin punctul de frontieră se desfăşoară, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în condiţii normale.
 
“Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmatiei ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea stabilirii măsurilor comune, astfel încât în momentul în care se va ridica restricţia, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ şi fluent”, a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.
Citeşte mai mult...
 
Peste jumătate de kilogram de canabis, descoperit de polițiștii de frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Noiembrie 2017 20:56
Luni, 7 noiembrie a.c., în jurul orei 00.30, un echipaj mobil din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localității Câmpulung la Tisa, jud. Maramureș, un autocar marca Volvo care circula pe ruta România – Spania.
În urma verificărilor efectuate în bagajul unui pasager, au fost descoperite, disimulate în pungi de cafea, cinci pachete din folie transparentă, vidate, în care se afla o substanță vegetală verde-oliv.
Drept urmare, persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, unde a fost identificată ca fiind I.A., în vârstă de 40 ani, domiciliată pe raza județului Maramureș.
În urma inventarierii substanței descoperite a rezultat cantitatea de 573 de grame substanță vegetală verde-oliv, posibil canabis, cantitate care a fost ridicată și predată lucrătorilor din cadrul Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate Maramureș, în vederea continuării cercetărilor.
Citeşte mai mult...
 
Casting organizat in Sighet pentru un film austriac PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Octombrie 2017 21:28

Joi, 9 noiembrie, 2017, va avea loc la Sighetu-Marmatiei casting pentru rolul feminin din pelicula austriaca de lung-metraj ce se va filma la inceputul anului viitor in zona Transilvania-Maramures.
Domnisoarele/doamnele in varsta de 25-35 de ani, care cunosc (la nivel conversational) engleza sau germana, au un job intr-un restaurant/cafenea, receptie de hotel/pensiune, magazin sau salon de coafura/cosmetică si sunt interesate să joace în acest film sunt asteptate la un interviu-probă. Până atunci, le rugăm să trimită un mesaj în privat aici: https://www.facebook.com/pg/filmcastingAU
Nu sunt necesare experiența în actorie sau emoțiile.
Ultima actualizare Marţi, 31 Octombrie 2017 21:36
Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare de sange - Daca vrei sa donezi sange trebuie sa stai la usa potrivita PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Marţi, 17 Octombrie 2017 10:14

Astazi la Sighetu Marmatiei s-a desfasurat o noua campanie de donare de sange, in fostul sediu al Centrului de Transfuzie al Spitalului Municipal, din coltul Policlinicii, loc foarte bine cunoscut celor care vreme de multi ani au donat sange la intervale regulate, din diferite motive.

Printre donatori m-am numarat si eu, pana la inchiderea acestui punct de lucru din Sighet, am reusit sa donez vreme de 5 ani. Astazi m-am dus din nou, nu manat de dorinta de a primi vreo recompensa - cand eu donam se dadeau bonuri - , chiar nu stiu daca se da ceva acum, nu m-am interesat, ci din dorinta de a dona sange pur si simplu. Am ajuns pe la 8:30, gasind deja la rand vreo 10 persoane care, din vorbele lor, mai donasera si inainte cand veneau cei de la Baia Mare. Ne-am asezat cuminti la rand, am completat formularele alea vesnice - de parca nu se poate face o baza de date cu donatorii si sa se simplifice procedeele pre-donare - si am asteptat sa ne cheme si pe noi pe rand la donare de sange. 

Se facuse deja ora 9, cand printr-o alta usa, care dadea spre coridorul policlinicii au inceput sa intre cateva doamne - mult spus - care vroiau sa doneze sange dar sa nu fie puse in rand cu lumea - aici eram inclusi noi cei aflati la coada ,,oficiala,, unde deja eram vreo 20 de persoane  - si pe care doamnele asistente le-au lasat sa intre ca daca tot se cunosteau intre ele, de ce sa nu profite! Si noi am stat in continuare la rand, unii dintre noi gandindu-ne ca poate am gresit usa, un domn chiar a intrebat-o pe una dintre asistente daca nu cumva el s-a pus la usa gresita. Din punctul ei de vedere, nu prea conta la ce usa statea dansul, atata timp cat ea era inauntru si el afara. Si noi la fel.

Desi am vrut sa donez sange azi, am facut stanga imprejur si am plecat. Nu inainte de a face o plimbare pana in fata celeilalte usi, unde mai astepta o femeie, deci tot ceva cunostinta de-a cuiva, si care nu trebuia sa stea afara cu toata gloata...adica noi.

Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare de sânge pe 17 octombrie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Spitalul Municipal Sighetu-Marmatiei   
Duminică, 15 Octombrie 2017 09:25

O nouă campanie de sânge va avea loc în data de 17 octombrie 2017 începand cu orele 09.00 în sediul vechi al Policlinicii (Ambulatorul Integrat) din cadrul spitalului.
Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se confruntă cu o reală criză de sânge ajungându-se de cele mai multe ori la situaţia în care personalul medical să folosească stocul de urgenţă aceasta însemnând ca următorul pacient care are nevoie de o transfuzie de urgenţă să nu mai poată fi transfuzat urmând ca viaţa lui să fie pusă în pericol. 
450 ml. de viata la punga, poate salva un nou născut, o mama, un tata, un frate sau o sora. Prin urmare puteți oferi șansa de a-si trai mai departe viața. Cu o singura donare puteți salva trei vieți. Majoritatea oamenilor nu se gândesc ca vor avea vreodată nevoie de sânge și totuși ganditi-va ca sângele dumneavoastră ar putea fi de folos cuiva drag.
Sângele, se poate oferi "din inima" și este de ajuns, cu toate acestea nu este suficient pentru toată lumea care are nevoie. Și nu uitați ca donator, faceți parte dintr-o familie de care atunci când veți avea nevoie, cu siguranță veți fi ajutat.
Ultima actualizare Duminică, 15 Octombrie 2017 09:31
Citeşte mai mult...
 
Contrabanda si urmariri in trafic PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Octombrie 2017 07:23

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de FrontierăSighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 18.532 pachete cu țigări în valoare de 201.300 lei.

Doi bărbaţi sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru contrabanda, iar pentru reținerea unuia dintre ei a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au identificat în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, un autoturism marca Opel înmatriculat în Olanda, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Citeşte mai mult...
 
Doar la Sighet - Spatiul din fata unei institutii private ingradit cu stalpi metalici PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 03 Octombrie 2017 14:29

Trebuie sa recunoastem ca aceasta intersectie dintre strazile Stefan cel Mare si Mhai Eminescu este una cu probleme mari de circulatie a autovehiculelor, o intersectie in care s-au intamplat multe accidente mai mult sau mai putin grave, mai toate datorate lipsei de vizibilitate pentru cei care vor sa traverseze intersectia dinspre Gradina Morii catre centrul orasului. Desi s-au montat pe stalpi placi care interzic stationarea, multi soferi au ales sa ignore aceste indicatoare de obligare si au ales sa incurce circulatia, parcand masina chiar si pe trecerea de pietoni din coltul strazii. Atat politia rutiera cat si cea locala au aplicat amenzi celor pe care i-au prins parcati acolo, dar tot degeaba, soferii fara bun simt sau care nu s-au gandit ca le fac altora rau, au continuat sa parcheze masinile acolo.

Majoritatea celor care opreau acolo, erau veniti la clinica aflata in apropierea intersectiei, clinica care nu beneficiaza de spatii de parcare in incinta.

Solutia adoptata si pusa in practica acum cateva zile, cea de montare a unor stalpi metalici, este una buna la prima vedere, dar periculoasa pe timp de noapte, desi stalpii sunt prevazuti cu o banda reflectorizanta in partea de sus pentru a fi vizibili. Sunt curios ce se va intampla pe timpul iernii cand va ninge, cum vor actiona utilajele in acea zona, zapada adunata in interiorul zonei delimitate de stalpi oare nu va crea probleme?

Ultima actualizare Marţi, 03 Octombrie 2017 14:58
Citeşte mai mult...
 
Culturile de arbusti fructiferi, de la pasiune la afacere PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 07:27

 In ultimii ani, in tara au aparut tot mai multe culturi de arbusti fructiferi, tot mai multe persoane fiind interesate sa investeasca in culturi comerciale pe suprafete mari sau medii, cat si pe suprafete mici in curti si gradini ca o sursa de fructe pentru familie. 
       Cum tot mai multi maramureseni decid sa planteze astfel de arbusti pe propriile terenuri, stam de vorba cu dl. ing. Gadja Ioan, managerul Pepinierei ZORI DE ZI din Moisei, singura pepiniera de arbusti fructiferi din Maramuresul istoric, care o să ne dea mai multe detalii despre acest subiect.
 
Rep.: Cum ati inceput bussinesul, d-le Ioan Gadja? Si de ce?
G.I.: Buna ziua! Pot sa spun ca am fost pasionat de plante, plantari de pomi, altoiri, inca din copilarie, de altfel si pregatirea mea a evoluat aproximativ in directia asta, sunt inginer silvic.
Simplu spus, am dorit sa pornesc o afacere intr-un domeniu la care ma pricep, am sesizat oportunitatea si mi-a placut provocarea. Inmultirea arbustilor fructiferi, notiunile generale de pepiniera le aveam din facultate, dar bineinteles de la teorie la practica a fost un sir de experimente, unele reusite altele nu, din care am invatat, pana am reusit sa obtinem ceea ce ne-am propus: plante viabile, de calitate, la preturi competitive.
A fost greu la inceput dar nu am renuntat, iar acum produsele noastre pot sa spun ca sunt printre cele mai reusite din ceea ce se gaseste pe piata.
Piata arbustilor fructiferi este inca o piata mica, se importa mult, dar apar pepiniere autohtone care reusesc sa-si faca loc pe  piata. Asta ne dorim si noi.
Ultima actualizare Vineri, 05 Ianuarie 2018 23:04
Citeşte mai mult...
 
Joia neagră în Maramureş. Trei maramureşeni din Vadu Izei, Săpânța și Leordina s-au sinucis la interval de doar câteva ore PDF Imprimare Email
Joi, 21 Septembrie 2017 14:01

LEORDINA. Dramă într-o familie din Leordina. Un adolescent în vârstă de 18 ani din localitate a fost găsit fără suflare, după ce s-a spânzurat cu cablul unui prelungitor.
 
Tânărul nu a lăsat niciun bilet prin care să îşi justifice gestul extrem. Totuşi, spun unele surse, s-ar fi certat cu părinţii. Nu se cunoaşte până în prezent dacă este aşa sau nu. Vecinii şi apropiaţii au declarat că era un băiat foarte liniştit şi nu îşi pot explica din ce motiv tânărul a decis să îşi pună capăt zilelor. Se pare că în cursul serii el a fost căutat de cunoştinţe inclusiv în Petrova. Din nefericire, el a fost găsit decedat în dimineaţa zilei de joi, 21 septembrie, într-o casă care aparţine familiei şi care era în construcţie.
 
SĂPÂNŢA. Un bărbat în vârstă de 60 ani a fost găsit spânzurat în cursul dimineţii de joi. Se pare că acesta avea un istoric de tulburări psihice. El nu mai era căsătorit şi avea doi copii. Se pare că acesta a ieşit din casă joi dimineaţă, în jurul orei 06.00, iar la ora 07.12 a fost găsit spânzurat de un copac din grădină. Încă o persoană găsită spânzurată în cursul amiezii.
Ultima actualizare Joi, 21 Septembrie 2017 14:13
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 22 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact