logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
O ce veste minunata! - colind de incheiere PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:37

 
Sculati boieri mari! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:36

 
O ce veste minunata! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:29

 
Sara de Craciun... PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:22

 
Asta-i sara de Craciun! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:13

 
Leru-i Doamne ler! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:04

 
Pensiile maramureşenilor, luate la recalculat de Casa de Pensii PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Decembrie 2017 10:04

Finalul de an aduce o recalculare a pensiilor la mai multe categorii de pensionari, printre cei mai afectaţi fiind cei care au fost încadraţi în grupa I de muncă. O recunosc cei de la Casa de Pensii Maramureş, care spun că deja au fost înregistrate sute de contestaţii din acest punct de vedere.
 
Lucica Pop, directorul Casei Judeţene de Pensii, a arătat, în cadrul şedinţei privind încasările la bugetul consolidat al statului de la Prefectura Maramureş, că 6.696 dosare de pensie beneficiază de recalculare conform Legii nr.192/2015, fiind emise 4.090 de decizii.
 
„Legat de recalcularea pensiilor, noi avem în desfăşurare, conform Legii 192/2015, din totalul de pensii 6696 care au intrat în această recalculare, până la finele lunii noiembrie noi am emis 4090 de decizii, iar 2606 sunt în curs de soluţionare. După cum ştiţi, marea parte a acestor decizii, aproximativ 90%, din calcul a reieşit o sumă mai mică decât cea care era în plată, mai ales, pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă, în subteran. Ne-am ales cu peste 300 de contestaţii doar pe această lege şi, la cum evoluează lucrurile, se pare că vom mai înregistra şi alte contestaţii. La Legea 155/2016, din 522 de cereri au fost soluţionate 512, am emis 346 de decizii, au fost 166 de răspunsuri administrative, ceea ce înseamnă că nu făceau obiectul acestei legi. Mai sunt de soluţionat 10 dosare”, a spus Lucica Pop.
Citeşte mai mult...
 
ONCEŞTI – Comuna va fi dotată de anul viitor cu mașini și utilaje noi PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Luni, 18 Decembrie 2017 12:01

De curând, între comuna Oncești și comuna Ohok din Ucraina, s-a semnat un acord de înfrățire. În urma acestuia, ambele comune ar urma să beneficieze, din 2018, printr-un proiect cu finanțare europeană, de utilaje și mașini noi.
 
Este vorba de o mașină de pompieri, o ambulanţă, o sirenă pentru alarmare și un generator de curent nou nouț. Proiectul a fost deja depus la Guvernul Ungariei, iar în momentul de față se află în etapa de evaluare.
 
”Sperăm ca lucrurile să decurgă bine și să nu întâmpinăm probleme. Acest proiect transfrontalier ne-ar putea aduce mari beneficii atât nouă, cât și confraților noștri ucrainieni”, a declarat primarul comunei Oncești, Matei Godja. Tot aici, s-a depus un proiect prin Grupul de Acțiune Locală Mara-Gutâi, prin care urmează să se achiziționeze un buldoexcavator.
Citeşte mai mult...
 
Muzeul Maramuresan din Sighetu Marmatiei ia pozitie vizavi de intentia conducerii orasului de a ceda Casa ,,Elie Wiesel,, catre Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România PDF Imprimare Email
Scris de Gheorghe Todinca   
Miercuri, 13 Decembrie 2017 17:09

 

 

 

 

 
Who let the dogs out? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 13 Decembrie 2017 16:58

Incet-incet strazile din Sighet incep sa fie invadate din nou de haite de caini vagabonzi. Stim ca exista un adapost de caini in oras, care functioneaza numai unii stiu cum si in ce conditii, dar avem un serviciu de ecarisaj la nivel de primarie care cam tot timpul a fost cam inexistent. Doar atunci cand se semnala in presa de cetateni vreun caz mai aparte, isi facea aparitia pe strada un medic veterinar angajat al Primariei si vreo 2-3 zile se facea ca lucra. Apoi totul era dat uitarii. Si ca o fi, ca nu o fi, o vreme strazile orasului chiar nu erau patrulate de haite de caini.

Dar de la o vreme apar din nou, semn ca istoria se repeta. Cu siguranta ca vina o poarta si cetatenii care nu prea au chef sa isi tina cainii prin curti sau sa ii sterilizeze, iar atunci cand ajung ,,parinti,, de catei, ii arunca in strada fara a le pasa de ei sau macar sa se gandeasca ca ii pot duce la adapost sau ii pot oferi altor iubitori de animale. Drept urmare, Sighetul este din nou asaltat de caini fara stapan. 

P.S - Facand o paralela cu fimul ,,Planet of the Apes,, oare cum ar arata Sighetul in fata unei invazii de caini?:))))) - Asteptam sa vedem?

 
Casa Memorială „Elie Wiesel” trebuie să rămână Sighetului! PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Miercuri, 13 Decembrie 2017 15:54

,,Stimaţi consilieri locali ai Municipiului Sighetu-Marmaţiei,

Din nou vi se cere să decideţi soarta unei instituţii emblematice de cultură sighetene. De data aceasta este vorba despre Casa Memorială „Elie Wiesel”. Muzeul Culturii Evreieşti.

Astfel, joi, 14 decembrie, va trebui să aprobaţi, sau nu, cererea Secretariatului General al Guvernului României, care, la solicitarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, vrea să cedaţi această Casă emblematică pentru Sighet către Institutul bucureştean.

Directorul Institutului, Alexandru Florian (de altfel, la o simplă căutare pe Google, puteţi afla cine este respectivul) s-a întâlnit pe 5 septembrie la Bucureşti cu primarul Horia Scubli, care a fost atunci şi acolo de acord cu cedarea Casei Wiesel către Institutul Holocaustului. Prin cererea adresată a doua zi Guvernului, Florian ne-a jignit profund: „prin transferul Casei Wiesel la Institut, se creează condiţiile financiare şi de expertiză profesională pentru relansarea activităţilor biografice şi memorialistice precum şi cele de civilizaţie evreiască în Sighet. Astfel se va putea valorifica patrimoniul istoric prin înscrierea acestui edificiu în circuitul naţional şi european al turismului memorialistic şi de promovare a lui Elie Wiesel”! Chiar aşa?!

Istoria Casei Wiesel a început în 2000, când demersurile directorului de atunci al Muzeului, dr. Mihai Dăncuş, au dus la demararea investiţiei. Inaugurarea a avut loc în 2002, în prezenţa lui Elie Wiesel însuşi, a Marelui Rabin Menahem Cohen, a Preşedintelui României, a ambasadorilor SUA şi Israelului etc. Unde erau pe atunci Alexandru Florian şi Mihai Tudose? De ce Sighetul nu poate să se bucure de ceea ce a construit? Căci Casa a fost reparată şi menţinută în funcţiune de-a lungul anilor cu banii oraşului. Ca o fereastră a Sighetului către ţară şi lume. Doar numele Wiesel se vinde bine. Iar Florian vrea acum s-o înscrie în “turismul memorialistic”, cică.

Citeşte mai mult...
 
Protest spontan la Casa Județeană de Pensii din Baia Mare și Sighetu Marmației. Toți angajații au întrerupt munca PDF Imprimare Email
Luni, 11 Decembrie 2017 10:58

Aproximativ 50 de angajați ai Casei Județene de Pensii Maramureș au intrat într-un protest spontan. Același lucru se întâmplă și la Casa Locală de Pensii din Sighetu Marmației.
 
Angajații sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc.
 
”Suntem nemulțumiți de salarii, am întrerupt programul de lucru și suntem toți adunați în holul instituției. Dorim să intrăm și noi în anexa de pe administrație cu salarii egale cu celelalte instituții. Noi, cei din Ministerul Muncii, suntem cu cele mai mici salarii și muncim foarte mult. Sunt mobilizate și alte Case de Pensii respectiv Sălaj, Bistrița, Satu Mare, Cluj, Bihor, Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui și mai intră Argeș, Târgu Mureș. Încet, încet se mobilizează toate Casele de Pensii din Țară”, a declarat pentru InfoMM.ro, Dana Vasile, jurist Casa de Pensii Maramureș.
Citeşte mai mult...
 
Structura SRI Sighet şi o parte a Poliţiei Sighet riscă să rămână fără sediu PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 11:41

Clădirea care găzduieşte structura SRI Sighet şi o parte a Poliţiei Sighet face obiectul unui proces de retrocedare către Parohia Ortodoxă nr. 1 Sighet.
 
Terenul pe care se află clădirea a aparţinut Bisericii Ortodoxe încă din anul 1921, an în care s-a înfiinţat primul Protopopiat Ortodox de la Sighet. Ulterior, în mod abuziv, s-a edificat clădirea, încă din perioada stăpânirii maghiare, aici funcţionând o şcoală de pădurari, iar după 1948 a fost luată de Statul Român şi dată spre folosinţă noi înfiinţate Securităţi. Până în anul 1952, într-un mod oarecum bizar, în aceeaşi clădire au funcţionat atât Securitatea cât şi Secretariatul Protopopiatului Ortodox Sighet, acesta din urmă la parterul clădirii, iar după această dată parterul a fost dat spre folosinţă Miliţiei Sighet.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 21 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact