logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
CAZ REVOLTĂTOR LA SIGHET – Carcase de porc transportate pe podeaua mașinii de către o binecunoscută măcelărie din Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Actual MM   
Marţi, 11 Decembrie 2018 15:21

Situație revoltătoare surprinsă de un cititor al ActualMM. Acesta a surprins modul în care o măcelărie cunoscută din Maramureș,care își desfășoară activitatea în Baia Mare, transportă carcase de porc în alte localități. În imaginea susprinsă chiar astăzi dimineață, 8 decembie, în Sighetu Marmației, se văd carcase de porc aruncate efectiv pe podeaua dubei care le transportă, podea pe care angajații calcă cu încălțămintea murdară. Carcasele sunt apoi oferite spre vânzare consumatorilor care nici nu bănuiesc în ce condiții le ajunge carnea pe masă.
 
„Am surprins această imagine la Piața Agro alimentară Sighet și mi se pare cel puțin revoltător. Ne mirăm apoi că ne îmbolnăvim? Astea sunt condiții de transport pentru carne? Unde sunt controalele, unde mai e Protecția Consumatorului în aceste situații?”, se întreabă sigheteanul consternat de situația surprinsă.
 
Mai grav este că, deși un caz asemănător a avut loc la Sighet în urmă cu câteva luni, se pare că nimănui nu îi pasă nici măcar de sancțiuni, darămite de sănătatea consumatorilor care plătesc mulți bani pentru produsele lor.
Citeşte mai mult...
 
Probleme pe DN18 Sighet – Moisei și DN17C, zona Săcel PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Decembrie 2018 15:17

Drumul național 18, porțiunea cuprinsă între Sighetu Marmației și Moisei, începe să aibă unele probleme. Din această cauză șoferilor le este recomandat de către Serviciul Rutier Maramureș să manifeste maximă atenție, pentru a nu exista probleme nedorite.
 
Atenție trebuie și pentru DN17C, care leagă Maramureșul de Bistrița-Năsăud, în zona Săcel. Acolo, aproape de ieșirea spre Moisei, există un podeț unde au apărut probleme, fiind făcută semnalizarea corespunzătoare. La toate acestea se adaugă gropile de pe acest drum național.
Ultima actualizare Marţi, 11 Decembrie 2018 15:33
Citeşte mai mult...
 
CABINET EXPERTIZĂ SIGHET – Casa de Pensii caută medic expert de cinci ani fără succes PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Decembrie 2018 15:13
Casa Județeană de Pensii Maramureș caută medic expert pentru cabinetul de expertiză medicală din Sighet de cinci ani de zile, nimeni nefiind interesat de acest post.
 

În cadrul Casei Județene de Pensii Maramureș funcționează Serviciul de Expertiză Medicală Maramureș, care are in componență patru cabinete  de expertiză medicală, trei dintre acestea fiind în Baia Mare, iar unul în Sighetu Marmației.
 
Conform organigramei în acest serviciu sunt prevăzute opt posturi, din care patru posturi de medic expert.
 
„În momentul de față avem două posturi vacante și anume medic expert Cabinetul de Expertiză Medicală Sighetu-Marmației și medic expert Cabinet de Expertiză Medicală Baia Mare II și un post vacant de asistent medical. Postul de medic expert din cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală Sighetu-Marmației este vacant din ianuarie 2013. Cu toate că postul a fost scos la concurs de mai multe ori, nu s-a prezentat nici un candidat în vederea ocupării acestui post”, a spus Lucica Pop.
Citeşte mai mult...
 
O brad....frumos? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Decembrie 2018 16:13

Ca in fiecare an in luna decembrie, centrul Sighetului beneficiaza de unele cosmetizari prilejuite de apropierea sarbatorilor de iarna.....doi mosi cracanati peste trecerile de pietoni, doua-trei dughene de lemn unde ingheata vanzatorii langa vinul prea fiert, sau langa kolacsii reci, un...ceva de lemn unde sa iti faci poze cu sceneta nasterii sau cu mosu' venit in fuga dupa serviciu si plictisit de numa-numa - si vesnicul ''brad'' de Craciun, adus cine stie de pe unde, dar care macar pastreaza o traditie....este la fel in fiecare an. Adica nu e frumos. Pe bune! Ati mai vazut undeva un asemenea brad, care nici macar nu este pus drept? Adica prin tot orasul nu s-a gasit o firma care sa imprumute cateva ceasuri un laser pentru a se pune bradul drept?....Si suntem ironici cand spunem asta.

Cel mai bine e sa privesti - ca nu se poate spune sa admiri, ca nu ai ce - bradul dupa ce se lasa seara....ca in timpul zile parca e un urias pus pe rele si care vrea sa cotropeasca orasul.

Daca dam un search pe goagal(stim cum se scrie dar nu are importanta) vedem ca in alte orase din tara brazii sunt...brazi. Adica poti sa te uiti la ei si in timpul zilei fara a te speria de ei. Acum nici brad ca in New York la Rockfeller Center nu avem pretentia, dar macar un brad care sa ii faca pe turistii din timpul festivalului de datini sa VREA sa isi faca poze cu el - macar un brad frumos, un brad mandru romanesc, plin de fainosag sa aduceti! Ne laudam codrii seculari si padurile cele batrane! Si Ocolul Silvic atata a putut? Ca banuim ca de acolo vine bradul si nu de prin curtea sau hectarele de padure ale vreunui stab sighetean provine namila asta de i se zice brad!

In incheiere rugam parintii, indragostitii, turistii, fotografii amatori sau profesionisti sa faca poze cu bradul doar dupa orele 17:00. Doar asa le va veni sa fredoneze in gand ''O brad frumos!''. 

Atentie! Nu se recomanda privitul bradului intre orele 08:00 si 16:55! Dauneaza grav simtului estetic!

Oare daca il rugam pe Fuego sa o roage pe mama lui sa ne impodobeasca si noua bradul?! Ce ziceti!

P.S - Acest articol poate fi si un pamflet, dar tot atat de bine poate fi si cruda imagine a realitatii sighetene de azi.

      Autorul/autorii acestui articol au un simt al umorului foarte bine dezvoltat!

 
Program furnizare apă potabilă în municipiul Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 Decembrie 2018 15:32

Din cauza secetei din ultima perioadă, Agenția Sighetu Marmației SC VITAL SA va întrerupe furnizarea  apei potabile la utilizatorii din municipiul Sighetu Marmației. Întreruperea se va face începând de azi, 3 decembrie 2018, între orele 24.00 – 05.00.

Programul va fi modificat în funcție de evoluția precipitațiilor.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul S.C. VITAL S.A. la numerele de telefon: 0262 - 212 550, 0262 -  215 150 *1 *2, 0362 – 401 052* 3, 0372 - 753 660.

Ultima actualizare Joi, 28 Martie 2019 15:00
Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmației, rămâne fără apă, de luni seara până marți dimineața (26 - 27.11.2018) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Noiembrie 2018 10:54

S.C.VITAL S.A.- Agenția Sighetu Marmației, anunță că pentru remedierea unei avarii la conducta de aducțiune a apei de pe strada Căprioarei, se va întrerupe furnizarea apei în noaptea de luni  26.11.2018 spre marți 27.11.2018 între orele 23.00 -03.00, pentru toți consumatorii din Sighetu Marmației.

Pe această cale ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru ca durata şi impactul lor asupra dumneavoastră să fie minime.
Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul S.C. VITAL S.A. tel: 0262 212550; 0262 215150, *1,*2, 0362 401052, 3,  0372 752661.

Citeşte mai mult...
 
Judecătoria Sighetu Marmaţiei intră în reparaţii capitale PDF Imprimare Email
Joi, 22 Noiembrie 2018 09:15

La Judecătoria Sighetu Marmaţiei au fost demarate, în cursul acestei luni, ample lucrări de reparaţii capitale, consolidare, restaurare, extindere şi modernizare, în baza unui proiect redactat şi avizat în perioada 2014-2017. Pentru acesta, s-a organizat, la începutul acestui an, procedura simplificată de achiziţie publică, procedură încheiată la data de 9 octombrie 2018, au anunţat reprezentanţii Tribunalului Maramureş.
 
Lucrările sunt realizate de firma SC Axa Reconst S.R.L. din Sighetu Marmaţiei, se vor întinde pe o perioadă de 24 de luni şi vor avea un cost total în valoare de 9.687.355,25 lei.
Citeşte mai mult...
 
SCANDAL ÎN RODNEI – Pădure făcută rumeguş, tăieri ilegale şi multe probleme legislative PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Noiembrie 2018 12:56

Parcul Naţional Munţii Rodnei este în centrul unui nou scandal din cauza unor tăieri ilegale depistate de cei de la Agent Green şi prezentate de cei de la Inspectorul PRO. Potrivit stirileprotv.ro, reprezentanţii ″Agent Green″⁣ au filmat un utilaj care mărunţea copaci sănătoşi, în loc de scoarţă şi de crengi, aşa cum prevede legea. Toate acestea au făcut ca ministrul Apelor şi Pădurilor să trimită de urgenţă Corpul de Control.
 
Agent Green susţine că toate aceste tăieri ilegale surprinse de camerele de luat vederi se întâmplă în Valea Lala, în totl 92 de arbori fiind tăiaţi aici ilegal, după cum confirmă şi comisarii Gărzii Forestiere Cluj. Tocătorul forestier are rolul de a curăţa pădurea după o exploatare forestieră, resturi care rămân în urma unei exploatări forestiere. De ce rumeguş? Pentru că, potrivit prevederile legale, un camion plin cu rumeguş nu trebuie declarat în platforma SUMAL dacă pleacă dintr-un depozit de cherestea, ci numai dacă provine din mijlocul pădurii.
Citeşte mai mult...
 
SIGHETU MARMAŢIEI – Trotuarele de pe strada Mihai Eminescu, brăzdate de gropi PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Noiembrie 2018 14:56

Strada Mihai Eminescu este una dintre cele mai circulate străzi ale Sighetului, cu precădere de către pietoni. Strada face legătura cu parcul Grădina Morii, loc preferat de foarte mulți localnici pentru petrecerea timpului liber. Trotuarele străzii arată jalnic. Gropile apărute de-a lungul timpului produc neplăceri pietonilor.
 
‘’Mai în fiecare zi merg la Grădina Morii. Trebuie să fiu foarte atent să nu calc în vreo groapă de pe trotuar. Nu s-au mai făcut reparații de multă vreme”, a spus Vasile Pop, pensionar.
 
“Când este timp frumos merg la Grădina Morii. Fiind suferind, mă deplasez cu ajutorul unui baston. Nu o data am dat cu el în gropile de pe trotuar. Era să cad’’, a spus Ioan Ardelean, pensionar.
Citeşte mai mult...
 
PREMIERĂ ÎN MARAMUREŞ – Aplicaţie online pentru turiştii din Bârsana PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Noiembrie 2018 14:52

Autorităţile din Bârsana au decis direcţia de dezvoltare în viitoarea perioadă. Turismul este soluţia pentru ca această comunitate să prospere.
 
Mai ales că această comună a devenit, recent, staţiune turistică de interes local. Cu toate că, datorită notorietăţii pe care o are mănăstirea, ar putea merita mai mult, în perioada următoare.
 
# Bârsana, staţiune de interes local
Decizia care atestă faptul că Bârsana este staţiune de interes local urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, în curând. Desigur, există nişte criterii care oferă acest titlu. Principalul priveşte spaţiile de cazare. În prezent, Bârsana are 20 de pensiuni, cu vreo 127 locuri de cazare. “Strategia noastră de dezvoltare se axează pe turism. Pe acest segment mergem. În acest fel, vom putea obţine mai multe fondur de la Uniunea Europeană. Avem pensiuni, însă sunt mulţi doritori care şi-au manifestat deja intenţia de a realiza şi altele. Sunt deja proiecte depuse pentru pensiuni şi se aşteaptă finanţarea”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Teodor Ştefanca, primarul comunei Bârsana.
Citeşte mai mult...
 
31 de societăți comerciale și persoane fizice, verificate de polițiștii maramureșeni PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Noiembrie 2018 14:49

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au verificat la sfârşitul săptămânii trecute 31 de societăţi comerciale şi persoane fizice. Obiectivul prioritar al acţiunilor l-a constituit protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
 
Controalele efectuate la sediile celor 21 societăţi comerciale şi 10 persoane fizice au vizat verificarea termenelor de valabilitate ale produselor agroalimentare, respectarea legislaţiei în domeniul caselor de marcat, dar şi combaterea şi descurajarea contrabandei cu tutun.
A fost constatată o infracţiune de contrabandă şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 6500 lei. Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea 665 kg legume fructe, în valoare de aproximativ 2500 lei.
Citeşte mai mult...
 
PREMIILE EFP 2018 – Un liceu din Sighetu Marmației, laureat la categoria Junior Achievement Europe PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018 11:11

Premiile de excelenta in domeniul educatiei si formarii profesionale (EFP) 2018 au fost inmanate vineri, la Viena, iar printre laureati se numara si Liceul Tehnologic Marmatia, din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures. Vineri, 9 noiembrie comisarul european Marianne Thyssen a inmanat premiile, in cadrul conferintei de inchidere a Saptamanii europene a competentelor profesionale 2018, potrivit portalinvatamant.ro.
 
„Este o placere sa fiu astazi aici si sa vad de cat sprijin se bucura educatia si formarea profesionala in intreaga Europa. Fiecare dintre dumneavoastra a contribuit la succesul acestei a treia editii a Saptamanii europene a competentelor profesionale. Campania noastra s-a adresat milioanelor de europeni pentru a-i convinge de faptul ca EFP reprezinta o prima alegere excelenta. Cu ajutorul dumneavoastra, ne vom continua eforturile pentru recunoasterea educatiei si formarii profesionale drept o optiune care conduce la cariere de succes si o alegere benefica pentru intreaga Europa”, a declarat comisarul Thyssen.
Liceul Tehnologic Marmatia a fost laureat la categoria destinata companiilor si cursantilor – Junior Achievement (JA) Europe. Totodata, liceul este unul dintre cele 17 institutii de invatamant castigatoare ale competitiei scoala Antreprenoriala a Anului.
Citeşte mai mult...
 
CRIMĂ LA SIGHET – Un bărbat a fost bătut până a murit PDF Imprimare Email
Duminică, 11 Noiembrie 2018 08:45

Situaţie şocantă în Sighetu Marmaţiei. Un bărbat în vârstă de 59 de ani din municipiul de pe Tisa a fost găsit fără suflare în dimineaţa zilei de sâmbătă, în jurul orei 08.00, în apartamentul în care locuia.
 
Grozăvia s-a produs în cartierul Alexandru Ivasiuc. Bărbatul, pe numele său Gheorghe V., locuia singur. Însă, obişnuia să fie vizitat de diverşi prieteni. La fel s-a întâmplat şi în noaptea de 9 spre 10 noiembrie. La un moment dat, a izbucnit o ceartă între el şi invitaţi şi s-a ajuns la bătaie.
 
În urma loviturilor primite, la nivelul capului şi coastelor, sigheteanul a murit. A fost găsit după ore bune. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, iar în cursul zilei de sâmbătă, a fost efectuată necropsia. Primele informaţii indică faptul că leziunile suferite au fost incompatibile cu viaţa.
Ultima actualizare Duminică, 11 Noiembrie 2018 10:20
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 379

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact