logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
PESTA PORCINĂ ÎN MARAMUREȘ – Un nou focar a fost descoperit la Oncești PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 26 Octombrie 2018 12:29

Al doilea focar de Pestă porcină a fost confirmat la Ieud. Avem și al treilea focar la Oncești confirmat de laboratorul din București. 
Va reamintim că de teama pestei porcine africane oamenii au început a își tăia animalele din gospodărie.
 
ACTUALIZARE Din datele care se cunosc până acum se pare că samsarul din Oncești ar fi vândut porci și în Rozavlea și Dragomirești. Autoritățile spun că în aceste două zone nu au fost raportate probleme până acum. Ancheta își urmează cursul, iar acum autoritățile încearcă să prevină apariția altor focare in județ.
Citeşte mai mult...
 
Cod galben de ploi în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 August 2018 11:21

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţul Maramureş un cod galben de ploi valabil în intervalul 27 august, orele 11:00 – 23:00, fenomenele vizate fiind perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.
 
Meteorologii ţin să precizeze că pe parcursul zilei de luni, 27 august, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia, Maramureș și zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Citeşte mai mult...
 
Localitățile Rona de Jos și Rona de Sus, afectate de secetă PDF Imprimare Email
Luni, 27 August 2018 11:15

Cu mari nepăceri se confruntă localnicii din Rona de Sus. Acestea sunt generate de seceta prelungită.
 
“Suntem serios afectați de lipsa apei. Pentru a compensa lipsa acesteia, suntem nevoiți să apelăm la transporturi cu autospeciala de pompieri din dotarea primăriei. Efectuăm câte zece transporturi cu apă pe zi, atât pentru locuitorii din Rona de Sus, cât și pentru cei din Coștiui. Sperăm să revină ploile, să putem și noi scăpa de această problemă”, a spus Ioan Romaniuc, primarul comunei Rona de Sus.
 
Probleme cu apa se regăsesc și la Rona de Jos.
Citeşte mai mult...
 
DN18 Baia Mare -Sighet, recepţie fără toalete PDF Imprimare Email
Duminică, 26 August 2018 08:12

Recepţia lucrărilor la DN 18 Baia Mare –Sighet ar urma să se facă în toamna acestui an, după ce maramureşenii au trebuit să aştepte aproximativ opt ani de zile până să vadă finalizat drumul naţional. În acest moment se lucrează la marcajele rutiere, după care se va trece la montarea plaselor de protecţie în zonele vulnerabile de pe acest traseu.
 
Un minus la acest proiect ar fi lipsa toaletelor din parcările amenajate de-a lungul Pasului Gutâi. Totuşi, în vârful Pasului Gutâi ar putea reapare acea toaletă publică care a mai existat cândva, cel mai probabil urmând a fi cu plată. Toaleta publică care a existat la un moment dat în apropierea hanului (şi care azi nu mai există) era una insalubră, de care nu se ocupa nimeni.
Citeşte mai mult...
 
Primul bloc de locuinţe ANL se dă în folosinţă la Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Iulie 2018 08:41

Unul dintre cele două blocuri ANL nou-construite se va da în folosinţă în perioada imediat următoare. Acesta este destinat în principal persoanelor care au fost evacuate din casele retrocedate către vechii proprietari, însă apartamente vor primi şi familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, care nu au unde să stea.

Cele două blocuri sunt identice şi oferă câte 48 de locuinţe fiecare, împărţite în garsoniere, apartamente cu două camere şi cu trei. Cererile înregistrate la primărie pentru o locuinţă sunt însă mult mai multe decât poate oferi momentan municipiul. Horea Scubli, primarul din Sighetu Marmaţiei, ne-a precizat: „Dăm în folosinţă un bloc de locuinţe sociale şi îl finalizăm pe al doilea. Ele sunt amplasate la intrare în Sighet pe partea stângă. Sper să constituie un nucleu al unui viitor cartier în zonă, pentru că Sighetul fiind mic, în zona centrală nu are unde să se mai extindă. Sunt câte 48 de apartamente în fiecare imobil şi cuprind garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere. Pe fiecare nivel e din fiecare fel câte un apartament. Blocurile sunt identice. Colegii din Consiliul Lo­cal cred au definitivat deja lista repartiţiilor şi probabil că în cel mai scurt timp ne vom apuca de predarea apartamentelor către viitorii chiriaşi. Aceştia vor fi în primul rând cei care au fost evacuaţi din casele retrocedate, pentru că de la acest lucru am pornit şi am reuşit să aducem banii, pe programul acela. Se vor completa chiriaşii cu persoane nevoiaşe, care nu au o locuinţă. La primărie avem însă vreo 4.000 de cereri în total! 

Citeşte mai mult...
 
RUPERE DE NORI ÎN MARAMUREȘ – Inundațiile au făcut prăpăd la Desești. Șuvoaiele au ajuns până pe DN 18 iar 10 gospodării au fost inundate PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Iulie 2018 15:06

Avertizările emise de meteorologi și hidrologi ieri, 6 iulie, pentru județul Maramureș, au pregătit autoritățile județene pentru ce e mai rău. În localitatea Desești am avut parte ieri de o adevărată rupere de nori. Ploile abundente au format torenți de pe versanți iar șuvoaiele de apă au măturat tot ce au prins în cale.
 
 
Într-un timp extrem de scurt, Drumul Național 18, pe raza localității Desești, era acoperit de ape iar 10 gospodării au fost inundate. Pompierii maramureșeni au intervenit de urgență.
„Pe raza unității administrativ teritoriale au căzut într-un interval scurt precipitații abundente (rupere de nori). Cantitățile de apă cumulate au condus la formarea de torenți de pe versanți. Acestea au transportat aluviuni (material lemnos, vegetație și noroi), care au colmatat podețe. Șuvoaiele de apă s-au revărsat pe drumul național și au inundat 10 curți gospodărești și anexe. 
Citeşte mai mult...
 
Doi connsilieri locali doresc demolarea garajelor si inlocuirea lor cu unele standard PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Iunie 2018 07:01

Consilierii locali Mihali Gavrila si Nicolae Iuga au initiat un proiect de hotarare prin care se doreste demolarea garajelor existente pe domeniul public al municipiului Sighetu Marmaţiei, precum şi proiectarea şi construirea unor garaje standardizate de către autoritatea locală a municipiului Sighetu Marmaţiei. Proiectul este afisat pe site-ul Primariei Sighet si este supus eventualelor pareri, propuneri, sugestii si opinii venite din partea sighetenilor, care pot fi depuse personal la Primarie sau trimise pe mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 
Sensuri giratorii apărute pe DN 18 Baia Sprie – Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Iunie 2018 10:48

Şoferii care circulă în aceste zile pe drumul naţional care leagă Baia Sprie de municipiul Sighetu Marmaţiei au parte de o surpriză în zona Fereşti. La intersecţia cu drumul care duce către staţiunea Ocna Şugatag a apărut un sens giratoriu uriaş, a cărui menire, spun cei de la Poliţia Rutieră, este aceea de fluidizare a traficului. 
 
Dorin Gherman, şeful Serviciul Rutier Maramureş, a declarat, pentru Axanews.ro, că acel sens giratoriu este absolut necesar în condiţiile ân care cei care veneau dinspre Sighetu Marmaţiei către Ocna Şugatag ân acea zonă nu aveau o vizibilitate foarte bună.
Citeşte mai mult...
 
Reguli de bază atunci când vă aflați în natură PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 31 Mai 2018 07:35
Având în vedere faptul că în perioada următoare foarte multe persoane se vor afla în staţiunile turistice montane de pe raza judeţului nostru, jandarmii maramureşeni reamintesc tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvata a acestora.
Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate de respectarea de către turişti a unor reguli de bază atunci când se află în natură, după cum urmează:
Citeşte mai mult...
 
Autoturism semnalat ca fiind furat, în valoare de 50.000 lei, descoperit in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 30 Mai 2018 11:17

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au descoperit în zona de responsabilitate un autoturism semnalat ca fiind furat din Marea Britanie, a cărui valoare se ridică la suma de 50.000 de lei.

*În data de 28 mai a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a identificat în trafic și oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Sighetu Marmației, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România.
Din primele verificări s-a constatat faptul că autoturismul era condus de un cetățean român, Alin S., în vârstă de 34 de ani.
În urma verificărilor efectuate și a consultării bazelor de date, polițiștii de frontieră au constatat faptul că mașina în cauză figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Marea Britanie.
Ultima actualizare Miercuri, 30 Mai 2018 11:26
Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare sânge pe 30 mai la Spitalul Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Spitalul Municipal Sighet   
Marţi, 29 Mai 2018 16:59

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei va desfasura in data de 30.05.2018 incepand cu orele 9:00 în incinta Ambulatorului Integrat din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, o noua campanie de donare de sange.
Campania “Noi punem suflet, voi sange” are menirea de a-i ajuta pe bolnavii aflati în stare critica, care au nevoie acută de sange, si de a suplimenta necesarul spitalului sau al Centrului de Transfuzii Baia Mare. 
Cunoscand aceasta realitate, nu putem să fim indiferenţi la suferinta semenilor nostri. Tocmai de aceea reamintim de fiecare data ca sangele este un dar al vietii, ca Dumnezu ne invaţa sa ne iubim aproapele ca pe noi insine si ca doar asa putem sa constientizam importanta donarii de sange doar daca reusim sa ne punem în locul celor care aflati pe patul de spital. Si nicio clipa sa nu uitam ca acest sange pretios care salvează vieti nu este un medicament care sa poată fi cumparat de la farmacie, ca acest sange trebuie oferit de cineva....
Citeşte mai mult...
 
Bunuri contrafăcute, ce poartă numele unor mărci de renume descoperite de polițiștii de frontieră la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Mai 2018 07:16

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat mai multe articole de îmbrăcăminte și parfumuri care purtau numele unor mărci de renume, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 17 mai a.c., în jurul orei 11.30, un echipaj mobil de la Sectorul PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza municipiului Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Pasat, cu număr de înmatriculare specific Franței, condus de Costel V., în vârstă de 29 ani. În autoturism se mai afla, în calitate de pasager, un tânăr în vârstă de 16 ani, ambii domiciliați pe raza județului Ialomița.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii manifestă dezinteres în ceea ce privește constituirea asociațiilor de proprietari PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Aprilie 2018 10:31

Cu mici excepții, sighetenii care domiciliază la bloc manifestă dezinteres pentru constituirea asociațiilor de proprietari. Administrația publică locală încearcă să-i determine pe aceștia să înființeze asociații de proprietari.

 “La nivelul municipiului Sighetu Marmației avem constituite doar 13 asociații de proprietari. Chiar dacă acestea există din punct de vedere juridic, în realitate nu prea funcționează. Deși am purtat discuții, au fost derulate campanii media, nu am reușit să-i convingem pe cei care domiciliază la bloc să-și înființeze asociații de proprietari. Ne confruntăm cu o reținere ce-și are suportul pe neîncrederea în viabiliatea acestor forme de organizare.

Avantajele asociațiilor de proprietari sun multiple, cum ar fi: ușurința derulării unor lucrări de modernizare și reabilitare a apartamentelor cât și a zonelor ambientale aferente cartierelor, accesul la împrumuturi avantajoase și la finanțări, un  sistem de plată a utilităților eficient prin care se economisește timp etc.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 378

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact