logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Sensuri giratorii apărute pe DN 18 Baia Sprie – Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Iunie 2018 10:48

Şoferii care circulă în aceste zile pe drumul naţional care leagă Baia Sprie de municipiul Sighetu Marmaţiei au parte de o surpriză în zona Fereşti. La intersecţia cu drumul care duce către staţiunea Ocna Şugatag a apărut un sens giratoriu uriaş, a cărui menire, spun cei de la Poliţia Rutieră, este aceea de fluidizare a traficului. 
 
Dorin Gherman, şeful Serviciul Rutier Maramureş, a declarat, pentru Axanews.ro, că acel sens giratoriu este absolut necesar în condiţiile ân care cei care veneau dinspre Sighetu Marmaţiei către Ocna Şugatag ân acea zonă nu aveau o vizibilitate foarte bună.
Citeşte mai mult...
 
Reguli de bază atunci când vă aflați în natură PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 31 Mai 2018 07:35
Având în vedere faptul că în perioada următoare foarte multe persoane se vor afla în staţiunile turistice montane de pe raza judeţului nostru, jandarmii maramureşeni reamintesc tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvata a acestora.
Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate de respectarea de către turişti a unor reguli de bază atunci când se află în natură, după cum urmează:
Citeşte mai mult...
 
Autoturism semnalat ca fiind furat, în valoare de 50.000 lei, descoperit in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 30 Mai 2018 11:17

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au descoperit în zona de responsabilitate un autoturism semnalat ca fiind furat din Marea Britanie, a cărui valoare se ridică la suma de 50.000 de lei.

*În data de 28 mai a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a identificat în trafic și oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Sighetu Marmației, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România.
Din primele verificări s-a constatat faptul că autoturismul era condus de un cetățean român, Alin S., în vârstă de 34 de ani.
În urma verificărilor efectuate și a consultării bazelor de date, polițiștii de frontieră au constatat faptul că mașina în cauză figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Marea Britanie.
Ultima actualizare Miercuri, 30 Mai 2018 11:26
Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare sânge pe 30 mai la Spitalul Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Spitalul Municipal Sighet   
Marţi, 29 Mai 2018 16:59

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei va desfasura in data de 30.05.2018 incepand cu orele 9:00 în incinta Ambulatorului Integrat din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, o noua campanie de donare de sange.
Campania “Noi punem suflet, voi sange” are menirea de a-i ajuta pe bolnavii aflati în stare critica, care au nevoie acută de sange, si de a suplimenta necesarul spitalului sau al Centrului de Transfuzii Baia Mare. 
Cunoscand aceasta realitate, nu putem să fim indiferenţi la suferinta semenilor nostri. Tocmai de aceea reamintim de fiecare data ca sangele este un dar al vietii, ca Dumnezu ne invaţa sa ne iubim aproapele ca pe noi insine si ca doar asa putem sa constientizam importanta donarii de sange doar daca reusim sa ne punem în locul celor care aflati pe patul de spital. Si nicio clipa sa nu uitam ca acest sange pretios care salvează vieti nu este un medicament care sa poată fi cumparat de la farmacie, ca acest sange trebuie oferit de cineva....
Citeşte mai mult...
 
Bunuri contrafăcute, ce poartă numele unor mărci de renume descoperite de polițiștii de frontieră la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Mai 2018 07:16

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat mai multe articole de îmbrăcăminte și parfumuri care purtau numele unor mărci de renume, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 17 mai a.c., în jurul orei 11.30, un echipaj mobil de la Sectorul PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza municipiului Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Pasat, cu număr de înmatriculare specific Franței, condus de Costel V., în vârstă de 29 ani. În autoturism se mai afla, în calitate de pasager, un tânăr în vârstă de 16 ani, ambii domiciliați pe raza județului Ialomița.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii manifestă dezinteres în ceea ce privește constituirea asociațiilor de proprietari PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Aprilie 2018 10:31

Cu mici excepții, sighetenii care domiciliază la bloc manifestă dezinteres pentru constituirea asociațiilor de proprietari. Administrația publică locală încearcă să-i determine pe aceștia să înființeze asociații de proprietari.

 “La nivelul municipiului Sighetu Marmației avem constituite doar 13 asociații de proprietari. Chiar dacă acestea există din punct de vedere juridic, în realitate nu prea funcționează. Deși am purtat discuții, au fost derulate campanii media, nu am reușit să-i convingem pe cei care domiciliază la bloc să-și înființeze asociații de proprietari. Ne confruntăm cu o reținere ce-și are suportul pe neîncrederea în viabiliatea acestor forme de organizare.

Avantajele asociațiilor de proprietari sun multiple, cum ar fi: ușurința derulării unor lucrări de modernizare și reabilitare a apartamentelor cât și a zonelor ambientale aferente cartierelor, accesul la împrumuturi avantajoase și la finanțări, un  sistem de plată a utilităților eficient prin care se economisește timp etc.

Citeşte mai mult...
 
Sighet - oras murdar PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Aprilie 2018 09:44

 

Daca te uiti la poza, ai zice ca esti la groapa de gunoi a orasului. Si dupa aia te-ai mira ca exista acolo trotuar pavat. Dar poza nu e de la groapa de gunoi, prin urmare nici trotuarul nu este de acolo. Zona este undeva pe drumul pe care toata lumea stie ca duce spre punctul de trecere Sighet-Solotvino. Pe aproape toata portiunea cuprinsa intre fostul UIL Sighet si vama este plin de gunoi aruncat pe marginea dumului, dar pe o distanta de cativa zeci de metri sunt gramezi mari de moloz, gunoi menajer, PET-uri si tot felul de alte deseuri. Si culmea este ca nu sunt aruncate pe partea dinspre Tisa, ci pe partea dinspre oras, adica in fata curtilor. 

Sa fim noi chiar atat de nepasatori? Sa ne doara atat de tare in cot de locul in care ne aruncam gunoaiele? Chiar sa nu ne pese ca acolo sunt proprietati ale unor oameni care probabil nu agreeaza asa ceva? Sa fim atat de necivilizati? Sa nu respectam deloc natura? Sa ne fie chiar atat de greu sa depozitam gunoaiele la tomberoane sau sa solicitam la ,,Herodot,, o bena atunci cand demolam prin casa si vrem sa scapam de moloz? 

Si mai ales sa nu ne gandim ca este o zona de granita, circulata de oameni din alte orase, din alte tari? Oameni care vor ramane si cu imaginea aceasta a Sighetului? Vor povesti altora ca e frumos la Sighet, dar ca acolo, langa granita, se arunca gunoaie pe marginea drumului...

Nu stiu daca zona aceea este de competenta Primariei Sighet, sau tine de Apele Romane, dar ori de cine ar tine, ar trebui sa se faca acum un efort comun si concentrat pentru a se face curatenie in locul respectiv. Sunt o gramada de asistati sociali care pot munci, sa fie scosi acolo la munca, macar la cate o actiune de asta. Sau sa se organizeze de catre Primarie, sau de catre oricine, o actiune gen LDR(Lets Do it Romania!) si sa se ecologizeze zona.

Citeşte mai mult...
 
O nouă rută de autobuz MaraNord: Doboies-Muzeului-Centru-Spital PDF Imprimare Email
Scris de MARANORD Sighet   
Luni, 02 Aprilie 2018 14:59

TRANSPORT MARA NORD va pune in circulatie dupa Sfintele sarbatori pascale ,experimental un nou traseu pentru elevi si nu numai pe strada DOBOIES-MUZEULUI -CENTRU-SPITAL si retur cu intrare de pe str.DRAGOS-VODA (pasaj cale ferata intrare sat TISA).

Ne dorim ca acest traseu sa fie rentabil pentru calatorii nostri si pentru noi, a menționat conducerea MaraNord Sighet.

Citeşte mai mult...
 
FINANŢARE DE LA GUVERN – Cinci proiecte pentru Bârsana, cu o valoare de peste 11,5 milioane de lei PDF Imprimare Email
Scris de ActualMM.ro   
Miercuri, 28 Martie 2018 14:30

Cinci contracte de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, au fost semnate vineri, 23 martie, la sediul Primăriei Bârsana, în cadrul ședinței de Consiliu Local, la care a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
 
 
Cel mai important proiect este cel privind obiectivul de investiții ”Extindere rețea de apă în comuna Bârsana, județul Maramureș”, unde finanțarea acordată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pe PNDL2 este în sumă de 8.568.258, valoarea totală a investiției fiind de 8.817.39 lei.
Un al doilea contract care a fost semnat la Bârsana, unde finanțarea este de 989.000 lei dintr-un total de 1.059.800 lei, privește ”reabilitarea și extinderea corpului 2 de la Școala Gimnazială Mircea Vulcănescu”.
Citeşte mai mult...
 
Protejarea mediului în zona Parcului Naţional Munţii Rodnei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 27 Martie 2018 07:26

Duminică, 25 martie a.c., în jurul orelor 12.25, am fost sesizaţi prin numărul unic de urgenţe 112, despre faptul că în zona Parcului Naţional Munţii Rodnei mai multe persoane folosesc snowmobile, faptă ce contravine prevederilor O.U.G. numărul 195 din 2005 privind protecţia mediului. Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borşa s-au deplasat în zona menţionată unde au identificat trei bărbaţi şi o femeie, cetăţeni polonezi, cărora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform art. 96 alin.1 pct. 21, care prevede obligaţia de a nu intra pe suprafaţa ariilor naturale protejate şi a nu practica sporturi în afara drumurilor permise accesului public cu mijloace motorizate bazate pe folosirea combustibililor fosili.

Citeşte mai mult...
 
CAMPANIE – Se strâng fonduri pentru băiețelul din Sighetu Marmației, salvat după ce a fost declarat mort la naștere PDF Imprimare Email
Vineri, 23 Martie 2018 10:15

Povestea lui Ionuț a putut fi citită în cotidianul nostru în urmă cu puțin timp. El este băiețelul care s-a născut la Sighet și a fost declarat mort la naștere. Abia după opt ore, o asistentă a observat că se mișcă și s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor.
 
Din păcate, pentru că a fost neoxigenat o perioadă îndeungată de timp, creierul a suferit mai multe leziuni, ceea ce a dus la un diagnostic grav: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză formă spastic-diskinetică, retrad psihic și de limbaj, epilepsie. Ionuț nu a mers până acum, abia de trei ani, de când face aceste sesiuni de terapie la clinica din Barcelona a reușit să facă primii pași. „El nu a stat nici măcar în șezut, până la trei ani. Nu credeam că va face vreodată asemenea progrese”, spune mama lui, Ilenuca Dobroschi.
Citeşte mai mult...
 
Două grădinițe și două școli din Sighet, reabilitate cu peste 4,7 milioane de lei PDF Imprimare Email
Vineri, 23 Martie 2018 10:08

Peste 4,7 milioane de lei vor ajunge în municipiul Sighet pentru reabilitarea a două grădinițe și a două școli. Recent la Sighet au fost semnate patru din cele șapte contracte finanțate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua. 
 
Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației a declarat că, cea mai mare sumă se alocă Liceului Tehnologic Marmația, unde banii aprobați de MDRAP pentru reabilitarea clădirii reprezintă 2.676.633,00 lei, în timp ce valoarea totală a investiției este de 4.403.077,50 lei. Nu mai puţin de 1.025.863,00 lei s-au alocat pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 10, Sighetu Marmației, unde valoarea investiției este de 1.596.779,65 lei.
Citeşte mai mult...
 
Drumul de acces spre rampa de gunoi a Sighetului ar putea fi asfaltat PDF Imprimare Email
Joi, 22 Martie 2018 11:35

Horia Scubli, primarul Sighetului, a cerut sprijin financiar de la Consiliul Judeţean pentru asfaltarea drumului  de acces spre rampa de gunoi a Sighetului.

„Am avea nevoie de 150.000 de lei pentru asfaltarea acestui drum. Sper să fim înţeleşi aşa cum trebuie şi sunt convins că veţi găsi o soluţie să ne ajutaţi. Din nefericire, cei care locuiesc în zonă nu mai sunt dispuşi să suporte un trafic aşa mare. Noi suntem poarta pentru reziduurile menajere a întregii jumătăţi de Nord a judeţului”, a spus Horia Scubli, primarul Sighetului.

„Promit că voi supune atenţiei Consiliului Judeţean această cerere şi că la prima şedinţă o să se aloce suma cerută în acest scop”, a spus Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 18 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact