logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
400.000 de dolari ascunşi într-un autoturism, descoperiţi la Biroul Vamal de Frontieră Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 02 Mai 2017 12:09

În data de 1 mai 2017, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet au descoperit 400.000 de dolariamericani nedeclaraţi, ascunşi sub locaşul roţii de rezervă a unui autoturism Maserati înmatriculat în Ucraina.

În data de 1.05.2016, în jurul orelor 18:30, în urma unui control vamal efectuat la intrarea în România asupra unui autoturism înmatriculat în Ucraina, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet au descoperit 400.000 USD într-o cavitate a autoturismului, amplasată în portbagajul acestuia, sub locaşul roţii de rezervă. Conform propriilor declaraţii, suma în numerar descoperită în urma controlului vamal aparţinea în proporţii egale celor doi cetăţeni care călătoreau cu autoturismul în cauză, fiecare având în proprietate câte  200.000 USD. 

Ultima actualizare Marţi, 02 Mai 2017 12:16
Citeşte mai mult...
 
161 de profesori din Maramureş au susţinut examenul de Definitivat PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 12:54

Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017, s-a desfăşurat în 20 aprilie, în 42 de centre de examen din ţară (câte unul în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti).
 
La acest examen s-au înscris 6.417 candidaţi (161 din Maramureş) care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. În această sesiune, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ se organizează la 90 de discipline.
 
Proba scrisă a conţinut itemi din domeniul disciplinei de specialitate şi al metodicii predării/didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competenţă didactică este evaluat şi prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate.
Citeşte mai mult...
 
ÎN AŞTEPTAREA BANILOR: Peste 800 de sălişteni, în pericol din cauza unui pârâu PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 12:50

Obiectivul „Lucrări de regularizare a pârâului Bâleasa pe porţiunea ce străbate intravilanul oraşului Săliştea de Sus” a fost inclus în lista de investiţii a Administraţiei Naţionale „Apele Române”, fără să i se aloce, în ultimii cinci ani, resurse financiare realizării ei.
 
Nu o spunem noi, o confirmă Prefectura Maramureş, care subliniază că nu au fost alocaţi bani pentru această investiţie, deşi este cunoscut faptul că, în anii 1993, 1998, 2001, 2008, 2010 şi 2012, pe pârâul Bâleasa din oraşul de pe Valea Izei, au fost înregistrate viituri majore. Aceste viituri, se arată în raportul Instituţiei Prefectului, au „condus la afectarea parţială sau totală a gospodăriilor, distrugerea şi degradarea drumurilor, podurilor şi podeţelor, fiind afectate 286 de gospodării cu o populaţie de 860 de locuitori)”.
Ultima actualizare Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 13:22
Citeşte mai mult...
 
LUCRĂRI PE DN 18: Şoferii, sfătuiţi să ocolească Pasul Prislop PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 12:43

DN 18, zona cuprinsă între Moisei şi intrarea în judeţul Suceava, este în plin şantier. Drumarii au început să lucreze serios, astfel că şoferii trebuie să fie mult mai atenţi în trafic decât de obicei. A trecut şi Paştile, astfel că acum cele două firme care se ocupă de DN 18, până la limita cu judeţul Suceava, se pot apuca s` lucreze la capacitate maximă. Şoferii care traversează această parte a Maramureşului ştiu că se circulă destul de anevoios, drumarii „atacând” podeţele şi podurile de pe traseu, circulaţia fiind deviată pe un singur sens de multe ori.
 
Întrebat fiind despre o posibilă închidere a Pasului Prislop atunci când se va turna asfalt (după modelul Pasului Gutâi), prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ, a declarat că, în acest moment, nu se ia în calcul o astfel de variantă. Recunoaşte că s-a discutat această problemă, dar spune că s-a convenit să se meargă pe ideea de a-i determina pe şoferi să aleagă DN 17 C cât de mult posibil pentru a ajunge în Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Turiştii reclamă la Garda de Mediu lipsa curăţeniei din localităţile Maramureşului PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Marţi, 18 Aprilie 2017 08:18

Depozitele de deşeuri necontrolate descoperite de către comisarii Gărzii de Mediu Maramureş sunt mai multe decât cele de anul trecut. La Prefectura Maramureş au fost recent comunicate concluziile rezultate în urma acţiunilor de verificare a modului de efectuare a salubrizării cursurilor de apă şi a localităţilor din judeţul Maramureş.
 
În scopul verificării modului de salubrizare şi igienizare a cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor, s-au constituit două comisii mixte în cadrul Instituţiei Prefectului. Una pentru sistemul hidrotehnic Someş, alta pentru sistemul hidrotehnic Tisa. În perioada 15 martie – 7 aprilie, cele două comisii au verificat 43 de cursuri de apă şi afluenţi (inclusiv torenţi) şi toate cele 76 de UAT-uri din judeţ.
Citeşte mai mult...
 
PREMIERĂ NAŢIONALĂ: La Ocna-Şugatag licenţă de exploatare a apei sărate PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Marţi, 11 Aprilie 2017 12:30

Staţiunea Ocna-Şugatag este una din destinaţiile turistice extrem de căutate de către maramureşeni, dar nu numai, în perioada verii. Oamenii cu probleme de sănătate vin aici pentru a face tratamentul prescris de medic. Acţiunea apei sărate asupra sănătăţii omului este cunoscută din cele mai vechi timpuri. Administraţia locală încearcă acum să obţină licenţa de exploatare a apei sărate, licenţă pe care, spune primarul Mihai Ivaszuk, nu o are nimeni, la nivel de ţară.
 
„Chiar zilele trecute, am fost la Agenţia Naţională a Resurselor Minerale să depunem documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei/licenţei de exploatare a apei sărate în Ocna-Şugatag. Licenţă pe care, la această oră, nu o are nimeni. Acest lucru va însemna o lucrare foarte serioasă pentru noi. Spre bucuria mea, prefectul judeţului a fost alături de echipa de la Ocna-Şugatag, alături de mine, şi am dezbătut problema amănunţit. Inclusiv situaţia staţiunii Benesind.
Citeşte mai mult...
 
Spitalul din Sighetu Marmaţiei, ocolit de medicii specialişti PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Duminică, 09 Aprilie 2017 08:46

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se confruntă de ani buni cu o criză de medici specialişti. Unitatea spitalicească se bazează în acest moment pe câte un singur medic la secţiile Anestezie şi terapie intensivă, Radiologie, Diabetologie, Oncologie şi Pneumologie, în condiţiile în care ar mai fi nevoie de cel puţin încă un medic la fiecare specializare.
 
La spitalul din Sighetu Marmaţiei nu se pot efectua astfel operaţii în timpul nopţii şi nici examene computer-tomograf, toate cazurile urgente fiind direcţionate către Spitalul Judeţean „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.
Citeşte mai mult...
 
Primul strat de asfalt pe DN 18 Moisei –Cârlibaba, în 2017 PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Duminică, 09 Aprilie 2017 08:40

Pe drumul national 18 care leagă județul Maramureș de județul Suceava se lucrează din plin în aceste zile. Prefectul Sebastian Mihai Lupuț s-a deplasat recent la Borșa, pentru a verifica modul în care se desfășoară lucrările pe DN18, loturile Moisei-Borșa și Borșa-Cârlibaba.
 
La sediul Primăriei Borșa a avut loc o întâlnire cu reprezentații celor două firme care se ocupă de drum, cu șefii de șantier, cu primarul orașului Borșa și primarul și viceprimarul comunei Moisei. În acest context, a fost prezentat modul în care se desfășoară în acest moment lucrările la cele două tronsoane ale DN18 care aparțin de județul Maramureș și s-a discutat modul cum vor evolua lucrările în anul 2017, ținând cont de finanțarea acordată de CNAIR.
Citeşte mai mult...
 
DOSARUL “AVOCAŢII” - Fostul primar al Sighetului, condamnat la închisoare cu suspendare PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Vineri, 07 Aprilie 2017 14:01

Fostul primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a fost condamnat definitiv la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. El se face vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice. În acelaşi dosar a fost condamnat cu suspendare şi fostul director economic al primăriei.
 
Ambii au fost trimişi în judecată după ce au încheiat contracte de asistenţă juridică pentru instituţie, însă acest lucru s-a întâmplat cu încălcarea dispoziţiilor legale, fapt care a generat un prejudiciu de aproape 35.000 lei.
 
# Soluţia pe scurt a instanţei
Citeşte mai mult...
 
Anunț oprire apă în municiunul Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 Aprilie 2017 17:25
S.C.VITAL S.A.- Agenția Sighetu Marmației, anunță că pentru remedierea  unei avarii la conducta de distributie a apei de pe strada Doboies , se va întrerupe  furnizarea apei  in noaptea de miercuri 05.04.2017  spre joi  06.04.2017 intre orele 22,00 -06,00 , pentru consumatorii din Sighetu Marmației și localitățile Tisa și Crăciunești.
 
Lucrările sunt executate de S.C. IMI  S.A.,  Baia Mare în baza contractului de lucrări MM-CL-15 “Reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare menajera in localitatile Baia Mare, Sighetu M, Baia Sprie, Tautii Magheraus, Targu Lapus, Seini si Viseul de Sus.
 
Pe această cale ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru ca durata şi impactul lor asupra dumneavoastră să fie minime.
Citeşte mai mult...
 
Verificări sistematice la toate punctele de trecere a frontierei, conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 Aprilie 2017 12:10

Ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei, autoritățile de control la frontieră din statele Uniunii Europene, inclusiv Poliţia de Frontieră Română, vor efectua, începând cu data de 07 aprilie a.c., verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre.

Acestea constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE (și anume cetățenii UE și membrii familiilor lor care nu sunt cetățeni ai UE)  atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Citeşte mai mult...
 
Intreruperi ale furnizarii apei maine, 31.03.2017 in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 30 Martie 2017 14:43

Întreruperea furnizării apei potabile în următoarele zone este consecința unor lucrări de modernizare și reabilitare la rețeaua de distribuție a apei potabile. Chiar dacă aceste lucrări crează disconfort locuitorilor din zonă, ele sunt necesare pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și pentru a asigura locuitorilor accesul la apă potabilă și la sistemul de canalizare.

Data Interval orar Motivul Influență asupra consumatorilor Zona afectată
31-Mar-2017 09.00 - 16.00 cuplare branșamente fără apă Piața 1 Decembrie 1918 bl.O1, O2, O3, O4, H1, H2, I2, I4, I5, I6
         

 

Ultima actualizare Joi, 30 Martie 2017 14:48
 
„Ziua Porţilor Deschise” la sediul Detaşamentului de Jandarmi Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 30 Martie 2017 14:12

 „Ziua Porţilor Deschise” ocupă un loc important în cadrul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române în judeţul Maramureş.

În cadrul activităţilor organizate şi desfăşurate cu ocazia aniversării a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş şi-a propus şiacţiunea  „Ziua Porţilor Deschise”. Anul acesta Jandarmeria Maramureş vă invită să îi treceţi porţile în ziua de vineri, 31 martie a.c.,  începând cu ora 11.00., la sediul din municipiul Baia Mare  şi cu ora 10.00., la sediul Detaşamentului de Jandarmi Sighetu Marmaţiei. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 378

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact