logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
ONCEŞTI – Comuna va fi dotată de anul viitor cu mașini și utilaje noi PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Luni, 18 Decembrie 2017 12:01

De curând, între comuna Oncești și comuna Ohok din Ucraina, s-a semnat un acord de înfrățire. În urma acestuia, ambele comune ar urma să beneficieze, din 2018, printr-un proiect cu finanțare europeană, de utilaje și mașini noi.
 
Este vorba de o mașină de pompieri, o ambulanţă, o sirenă pentru alarmare și un generator de curent nou nouț. Proiectul a fost deja depus la Guvernul Ungariei, iar în momentul de față se află în etapa de evaluare.
 
”Sperăm ca lucrurile să decurgă bine și să nu întâmpinăm probleme. Acest proiect transfrontalier ne-ar putea aduce mari beneficii atât nouă, cât și confraților noștri ucrainieni”, a declarat primarul comunei Oncești, Matei Godja. Tot aici, s-a depus un proiect prin Grupul de Acțiune Locală Mara-Gutâi, prin care urmează să se achiziționeze un buldoexcavator.
Citeşte mai mult...
 
Muzeul Maramuresan din Sighetu Marmatiei ia pozitie vizavi de intentia conducerii orasului de a ceda Casa ,,Elie Wiesel,, catre Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România PDF Imprimare Email
Scris de Gheorghe Todinca   
Miercuri, 13 Decembrie 2017 17:09

 

 

 

 

 
Who let the dogs out? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 13 Decembrie 2017 16:58

Incet-incet strazile din Sighet incep sa fie invadate din nou de haite de caini vagabonzi. Stim ca exista un adapost de caini in oras, care functioneaza numai unii stiu cum si in ce conditii, dar avem un serviciu de ecarisaj la nivel de primarie care cam tot timpul a fost cam inexistent. Doar atunci cand se semnala in presa de cetateni vreun caz mai aparte, isi facea aparitia pe strada un medic veterinar angajat al Primariei si vreo 2-3 zile se facea ca lucra. Apoi totul era dat uitarii. Si ca o fi, ca nu o fi, o vreme strazile orasului chiar nu erau patrulate de haite de caini.

Dar de la o vreme apar din nou, semn ca istoria se repeta. Cu siguranta ca vina o poarta si cetatenii care nu prea au chef sa isi tina cainii prin curti sau sa ii sterilizeze, iar atunci cand ajung ,,parinti,, de catei, ii arunca in strada fara a le pasa de ei sau macar sa se gandeasca ca ii pot duce la adapost sau ii pot oferi altor iubitori de animale. Drept urmare, Sighetul este din nou asaltat de caini fara stapan. 

P.S - Facand o paralela cu fimul ,,Planet of the Apes,, oare cum ar arata Sighetul in fata unei invazii de caini?:))))) - Asteptam sa vedem?

 
Casa Memorială „Elie Wiesel” trebuie să rămână Sighetului! PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Miercuri, 13 Decembrie 2017 15:54

,,Stimaţi consilieri locali ai Municipiului Sighetu-Marmaţiei,

Din nou vi se cere să decideţi soarta unei instituţii emblematice de cultură sighetene. De data aceasta este vorba despre Casa Memorială „Elie Wiesel”. Muzeul Culturii Evreieşti.

Astfel, joi, 14 decembrie, va trebui să aprobaţi, sau nu, cererea Secretariatului General al Guvernului României, care, la solicitarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, vrea să cedaţi această Casă emblematică pentru Sighet către Institutul bucureştean.

Directorul Institutului, Alexandru Florian (de altfel, la o simplă căutare pe Google, puteţi afla cine este respectivul) s-a întâlnit pe 5 septembrie la Bucureşti cu primarul Horia Scubli, care a fost atunci şi acolo de acord cu cedarea Casei Wiesel către Institutul Holocaustului. Prin cererea adresată a doua zi Guvernului, Florian ne-a jignit profund: „prin transferul Casei Wiesel la Institut, se creează condiţiile financiare şi de expertiză profesională pentru relansarea activităţilor biografice şi memorialistice precum şi cele de civilizaţie evreiască în Sighet. Astfel se va putea valorifica patrimoniul istoric prin înscrierea acestui edificiu în circuitul naţional şi european al turismului memorialistic şi de promovare a lui Elie Wiesel”! Chiar aşa?!

Istoria Casei Wiesel a început în 2000, când demersurile directorului de atunci al Muzeului, dr. Mihai Dăncuş, au dus la demararea investiţiei. Inaugurarea a avut loc în 2002, în prezenţa lui Elie Wiesel însuşi, a Marelui Rabin Menahem Cohen, a Preşedintelui României, a ambasadorilor SUA şi Israelului etc. Unde erau pe atunci Alexandru Florian şi Mihai Tudose? De ce Sighetul nu poate să se bucure de ceea ce a construit? Căci Casa a fost reparată şi menţinută în funcţiune de-a lungul anilor cu banii oraşului. Ca o fereastră a Sighetului către ţară şi lume. Doar numele Wiesel se vinde bine. Iar Florian vrea acum s-o înscrie în “turismul memorialistic”, cică.

Citeşte mai mult...
 
Protest spontan la Casa Județeană de Pensii din Baia Mare și Sighetu Marmației. Toți angajații au întrerupt munca PDF Imprimare Email
Luni, 11 Decembrie 2017 10:58

Aproximativ 50 de angajați ai Casei Județene de Pensii Maramureș au intrat într-un protest spontan. Același lucru se întâmplă și la Casa Locală de Pensii din Sighetu Marmației.
 
Angajații sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc.
 
”Suntem nemulțumiți de salarii, am întrerupt programul de lucru și suntem toți adunați în holul instituției. Dorim să intrăm și noi în anexa de pe administrație cu salarii egale cu celelalte instituții. Noi, cei din Ministerul Muncii, suntem cu cele mai mici salarii și muncim foarte mult. Sunt mobilizate și alte Case de Pensii respectiv Sălaj, Bistrița, Satu Mare, Cluj, Bihor, Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui și mai intră Argeș, Târgu Mureș. Încet, încet se mobilizează toate Casele de Pensii din Țară”, a declarat pentru InfoMM.ro, Dana Vasile, jurist Casa de Pensii Maramureș.
Citeşte mai mult...
 
Structura SRI Sighet şi o parte a Poliţiei Sighet riscă să rămână fără sediu PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 11:41

Clădirea care găzduieşte structura SRI Sighet şi o parte a Poliţiei Sighet face obiectul unui proces de retrocedare către Parohia Ortodoxă nr. 1 Sighet.
 
Terenul pe care se află clădirea a aparţinut Bisericii Ortodoxe încă din anul 1921, an în care s-a înfiinţat primul Protopopiat Ortodox de la Sighet. Ulterior, în mod abuziv, s-a edificat clădirea, încă din perioada stăpânirii maghiare, aici funcţionând o şcoală de pădurari, iar după 1948 a fost luată de Statul Român şi dată spre folosinţă noi înfiinţate Securităţi. Până în anul 1952, într-un mod oarecum bizar, în aceeaşi clădire au funcţionat atât Securitatea cât şi Secretariatul Protopopiatului Ortodox Sighet, acesta din urmă la parterul clădirii, iar după această dată parterul a fost dat spre folosinţă Miliţiei Sighet.
Citeşte mai mult...
 
Fonduri europene pentru reabilitarea Palatului Cultural PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Decembrie 2017 20:54

Recent Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a semnat contractul de finanţare a proiectului „Conservarea, reamenajarea şi punerea în valoare a Palatului Cultural din Sighetu Marmaţiei”. Valoarea proiectului este de 21.638.613,81 lei. Majoritatea banilor provin din fonduri europene, co-finanţarea Episcopiei fiind de 991.743,54 lei. Durata proiectului este de 36 luni.
 
Fondurile sunt destinate Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”.„La mijlocul anului 2016, cu binecuvântarea PS Iustin, o echipă tânără a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a început munca de documentare, iniţiere şi elaborare a unui proiect care părea greu realizabil. Proiectul a avut până la urmă finalitatea doritã, prin semnarea contractului de finanţare”, a declarat Pr. dr. Bogdan Gavra.
Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare de sânge pentru tânăra Petrovai Ioana Georgiana, pe 5 decembrie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Noiembrie 2017 21:34

Marti, 5 decembrie, începând cu ora 9:00, la Spitalul Municipal din Sighetu Marmatiei, va avea loc o campanie de donare de sange la care va invitam sa luati parte. 

Tânăra Petrovai Ioana Georgiana, 17 ani, elevă la Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației, în urma unui accident rutier starea ei de sănătate este foarte gravă. Grupa sa de sange ii permite sa primească sânge de la orice persoană sănătoasă. Georgiana este o tânără veselă, plină de viață, cu visuri mari și idealuri mărețe, un copil matur și un exemplu de curaj pentru noi toți! 

Va reamintim ca puteti dona sange, indiferent de grupa. In momentul recoltarii va rugam doar sa menționați persoana pentru care donati, iar sangele donat se va indrepta spre acea persoana. 

Cine poate dona?

Ultima actualizare Marţi, 28 Noiembrie 2017 22:54
Citeşte mai mult...
 
Rotaract Sighet: Mos Nicolae cauta ajutoare (1-3 decembrie 2017, platoul Mara) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Noiembrie 2017 16:50

Rotaract Sighet: Mos Nicolae cauta ajutoare (1-3 decembrie 2017, platoul Mara)

Citeşte mai mult...
 
Pentru a evita închiderea drumului, autoritățile județene au decis montarea în regim de urgență a parapeților în Pasul Gutâi PDF Imprimare Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 09:45

La ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost aprobată reorganizarea acestuia, prin ordin al prefectului de Maramureș. Au fost discutate două solicitări pentru acordarea de locuințe modulare pentru persoane din localitățile Baia Mare și Suciu de Sus. Ambele cereri au fost respinse, deoarece solicitările reprezintă cazuri sociale.
 
 
În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 809/2008, dar și a celorlalte acte normative cu privire la gestionarea situațiilor de urgență, se precizează că pot beneficia de acordarea, aprobarea și distribuirea de construcții ușoare din elemente   modulare  doar  persoanele sinistrate.
 
Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Vasile Moldovan, a declarat că au fost transmis mai multe adrese, inclusiv de către Serviciul Poliției Rutiere Maramureș cu privire la montarea parapeților de protecție pe DN 18, în Pasul Gutâi, instituțiilor abilitate (CNAIR, DRDP CLUJ, SC Aktor SA).
Ultima actualizare Luni, 27 Noiembrie 2017 09:49
Citeşte mai mult...
 
Traficul rutier şi pietonal prin punctul de frontieră Sighet, reluat de astăzi PDF Imprimare Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 09:13

Odată finalizate lucrările la podul istoric de peste Tisa din Sighetu Marmaţiei se vor ridica restricţiile de circulaţie instituite de autorităţi la debutul acestor lucrări.Anunţul a fost făcut de către Primăria Sighet, care a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei că reparaţiile la Podul Istoric de peste Tisa, care leagă PTF Sighetu Marmaţiei (România) de PTF Solotvino (Ucraina) s-au finalizat.
 
Aşadar, de astăzi, 27 noiembrie a.c., traficul rutier şi pietonal prin punctul de frontieră se desfăşoară, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în condiţii normale.
 
“Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmatiei ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea stabilirii măsurilor comune, astfel încât în momentul în care se va ridica restricţia, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ şi fluent”, a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.
Citeşte mai mult...
 
Peste jumătate de kilogram de canabis, descoperit de polițiștii de frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Noiembrie 2017 20:56
Luni, 7 noiembrie a.c., în jurul orei 00.30, un echipaj mobil din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localității Câmpulung la Tisa, jud. Maramureș, un autocar marca Volvo care circula pe ruta România – Spania.
În urma verificărilor efectuate în bagajul unui pasager, au fost descoperite, disimulate în pungi de cafea, cinci pachete din folie transparentă, vidate, în care se afla o substanță vegetală verde-oliv.
Drept urmare, persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, unde a fost identificată ca fiind I.A., în vârstă de 40 ani, domiciliată pe raza județului Maramureș.
În urma inventarierii substanței descoperite a rezultat cantitatea de 573 de grame substanță vegetală verde-oliv, posibil canabis, cantitate care a fost ridicată și predată lucrătorilor din cadrul Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate Maramureș, în vederea continuării cercetărilor.
Citeşte mai mult...
 
Casting organizat in Sighet pentru un film austriac PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Octombrie 2017 21:28

Joi, 9 noiembrie, 2017, va avea loc la Sighetu-Marmatiei casting pentru rolul feminin din pelicula austriaca de lung-metraj ce se va filma la inceputul anului viitor in zona Transilvania-Maramures.
Domnisoarele/doamnele in varsta de 25-35 de ani, care cunosc (la nivel conversational) engleza sau germana, au un job intr-un restaurant/cafenea, receptie de hotel/pensiune, magazin sau salon de coafura/cosmetică si sunt interesate să joace în acest film sunt asteptate la un interviu-probă. Până atunci, le rugăm să trimită un mesaj în privat aici: https://www.facebook.com/pg/filmcastingAU
Nu sunt necesare experiența în actorie sau emoțiile.
Ultima actualizare Marţi, 31 Octombrie 2017 21:36
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 380

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact