logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Apele Române continuă lucrările la acumularea Runcu din județul Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Octombrie 2020 08:59

Administrația Națională ”Apele Române” continuă lucrările la acumularea Runcu din județul Maramureș, prin Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa. În cadrul rectificării bugetare din acest an, valoarea creditelor rambursabile pentru obiectivul de investiții Runcu a fost majorată la 15 milioane de lei.

Această valoare reprezintă 30% din valoarea totală a fondurilor alocate pentru continuarea lucrărilor strategice de infrastructură în domeniul managementului inundațiilor”, ERVIN MOLNAR, director general ANAR.

Această sumă va fi folosită pentru realizarea următoarelor lucrări:

Citeşte mai mult...
 
O echipă de elevi din Sighet va crea un proiect digital pentru Noaptea Muzeelor 2020 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Octombrie 2020 11:05

Noaptea Muzeelor anunță câștigătorii apelului de proiecte „Animații, Puzzle, Investigații... Vino și te joacă cu colecțiile la muzeu!” dedicat tinerilor creatori digitali din școlile și liceele din țară. Lansat în premieră în acest an de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, sub marca Noaptea Muzeelor, concursul național de creații pentru echipele de elevi s-a bucurat de un real interes, cu nu mai puțin de 32 de înscrieri de propuneri originale, care pun în valoare patrimoniului local muzeal și îl reinterpretează inovativ sub formă de producții digitale.

Datorită numărului mare de proiecte depuse, precum și a valorii foarte ridicate și apropiate între aplicații, Rețeaua Națională a Muzeelor a decis suplimentarea finanțării. Astfel, pe lângă cele 7 proiecte anunțate inițial ca eligibile pentru finanțare, RNMR va sprijini și inițiativa Palatului copiilor din Tulcea.

Proiectele care vor primi sprijin financiar și logistic pentru implementare anul acesta sunt următoarele:

Citeşte mai mult...
 
Țigări în valoare de aproximativ 137.000, lei confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 19 Octombrie 2020 09:19

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției Frontieră Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni individuale dar și în cooperare cu alte autorități, aproximativ 11.800 pachete cu ţigări, în valoare de peste 137.000 lei, precum și plante și substanțe psihotrope.

În data de 17 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Sighetu Marmației, oamenii legii s-au deplasat la un imobil nelocuit, aflat în construcție, de pe raza localităţii Rona de Sus, județul Maramureș, unde aveau date că se află depozitată o  cantitate mare de ţigări provenită din activităţi de contrabandă.

Lucrătorii noștri au descoperit în interiorul imobilului unsprezece colete ce conțineau țigări de contrabandă, un ambalaj sferic învelit în staniol ce conținea o substanță  de culoare verde- oliv cu miros înțepător specific cannabisului, precum și două plante de dimensiuni mici,  posibil tot cannabis.

Citeşte mai mult...
 
Un tânăr maramureșean arestat 30 de zile pentru trafic de droguri PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 19 Octombrie 2020 09:13

Poliţiştii de frontieră maramureșeni şi lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Maramureș, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Maramureș, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza localității Rona de Sus - județul Maramureș la persoane implicate în traficul de droguri. Faţă de un tânăr în vârstă de 22 de ani, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Poliţiştii de frontiera maramureșeni şi lucrători de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Maramureș, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramureș, au demarat activităţi specifice în vederea identificării şi probării activităţii infracţionale a unor cetăţeni români care acţionau coordonat la săvârşirea infracţiunii de „trafic de droguri de risc”, cu scopul de a obţine beneficii financiare.

Astfel, în ziua de 16 octombrie a.c., în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Judecătoria Maramureș, oamenii legii au descins la trei domicilii de pe  raza localității Rona de Sus – județul Maramureș, la persoane implicate în activități de trafic de  droguri.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri, astfel: 72 gr cannabis, 26 plante de cannabis, 120 comprimate M.D.M.A. (metilendioximetamfetamină), semințe cannabis, mai multe pachete cu țigări de proveniență Belarus și Duty Free, suma de 20.000 lei, 3 stații de emisie recepție, precum și alte elemente probatorii şi înscrisuri. 

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a aprobat procurarea online de bilete gratuite și abonamente la transportul feroviar pentru studenți PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 08:37

După mulți ani, studenții vor putea procura online bilete/ abonamente gratuite la transport feroviar!

Guvernul a aprobat în data de  8 octombrie 2020, în urma demersurilor Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC)  și  la inițiativa CFR Călători, modificarea H.G. nr. 42/2017 prin care studenții și elevii își pot procura online și prin automatele de vânzare legitimațiile de călătorie cu trenul. Reglementările vor intra în vigoare din momentul apariției hotărârii în Monitorul Oficial. 

ANOSR a solicitat constant în ultimele zile reprezentanților Guvernului României să urgenteze aprobarea Hotărârii de Guvern convenite cu CFR Călători care să modifice reglementarea transportului studenților cu trenul și să prelungească valabilitatea legitimațiilor vizate din anul universitar precedent. Astfel, anunțăm că din momentul publicării în Monitorul Oficial, prin HG-ul aprobat ieri, studenții vor putea procura bilete gratuite cu legitimația vizată pentru anul universitar 2019-2020 până pe 31 octombrie!

Citeşte mai mult...
 
Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit la Sarasău PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 09 Octombrie 2020 12:31

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău în cooperare cu reprezentanții IPJ Maramureș au descoperit și indisponibilizat un autoturism Volkswagen Touran, în valoare de 10.000 de lei, care figurează ca fiind furat din Germania.

În data de 7 octombrie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Sarasău- ITPF Sighetu Marmației în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de autoturisme furate din străinătate.

Astfel, în jurul orei 10.10, la sediul unei societăți comerciale de pe raza localității Sarasău, județul Maramureș, a fost identificat un autoturism marca  Volkswagen Touran.

În urma unor verificări suplimentare, în bazele de date, s-a constatat faptul că autoturismul figurează în Interpol ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile din Germania.

Citeşte mai mult...
 
Țigări de contrabandă, armă neletală, sume în lei și valută descoperite de polițiștii de frontieră, într-un autoturism PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 09 Octombrie 2020 12:28

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit într-un autoturism țigări în valoare de 23.800 lei, o armă neletală și diferite sume în lei si valută, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Doi maramureșeni sunt cercetați pentru contrabandă în formă agravantă, iar autoturismul în valoare de aproximativ 25.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul instituției.

Ieri, 8 octombrie 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 06.15, colegii noștri au identificat în staționare, pe o stradă secundară de pe raza localității Bocicoel, județul Maramureș, un autoturism la volanul căruia se afla cetățeanul român C.D., în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Vasile Moldovan este noul primar al municipiului Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 29 Septembrie 2020 07:47

Municipiul Sighetu Marmației și-a ales noul primar. Este vorba despre Vasile Moldovan, candidatul Coaliției pentru Maramureș, avocat de profesie, fost prefect al județului Maramureș.

Potrivit ultimei centralizări după renumărarea voturilor, acesta a câștigat cursa pentru fotoliul de primar, cu o diferență de 46 de voturi față de contracandidatul său din partea PNL, Daniela Onița-Ivașcu.

Mai jos mesajul lui Vasile Moldovan de pe pagina sa de facebook.

A fost extrem de greu. Avem de puțină vreme rezultatul oficial de la Biroul Electoral Municipal.

Sunt foarte bucuros doamnelor, domnişoarelor şi domnilor pentru că mi-aţi acordat încrederea dumneavoastră!

Sunt foarte bucuros că aţi apreciat modul în care echipa noastră, a Coaliţiei pentru Maramureş şi cu mine, ne-am prezentat în această campanie, promovând atât proiectele noastre, cât şi ale dumneavoastră!

Ultima actualizare Marţi, 29 Septembrie 2020 08:02
Citeşte mai mult...
 
APIA lansează 3 scheme noi de sprijin pentru fermieri! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Septembrie 2020 08:54

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidități care periclitează continuitatea activităților agricole, respectiv a producției primare în agricultură, în sectoarele antemenționate, acestea fiind cele mai afectate de impactul COVID-19.

Având în vedere pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, fermierii vor fi sprijiniți în vederea reluării fluxului tehnologic normal al fermei și menținerea viabilității fermelor.

Citeşte mai mult...
 
Trei călăuze arestate preventiv pentru trafic de migranți la frontiera cu Ucraina PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 Septembrie 2020 10:44

Poliţiştii de frontieră maramureșeni au depistat trei cetățeni ucraineni, care au sprijinit patru indieni să treacă frontiera din Ucraina în România, cu intenția de a ajunge în state din vestul Europei. Cei trei ucraineni sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

În data de 18 septembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 16.00, colegii noștri au observat, pe direcția localității Săpânța, mai multe persoane care au trecut prin albia râului Tisa, din Ucraina în România.

În momentul în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, persoanele au urcat într-un microbuz care a demarat în trombă spre localitatea Remeți. Alte două persoane, vorbitoare de limba ucraineană, au fost reținute chiar la fața locului.

În continuare, polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mijlocului de transport și au reușit oprirea acestuia în localitatea Teceu Mic. Mașina, un Mercedes Vito înmatriculat în România, era condusă de către un cetățean ucrainean în vârstă de 40 de ani. În interiorul acesteia se aflau patru cetățeni indieni, cu vârste cuprinse între 24 și 30 de ani.

Citeşte mai mult...
 
Traista cu bunatati prezinta Ziua Recoltei - Un proiect nascut in perioada starii de urgenta a prins aripi si se dezvolta in continuare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 14 Septembrie 2020 15:31

 
Contrabandă la 1930 metri altitudine, în Munții Maramureșului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Septembrie 2020 09:33

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, aproximativ 8.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, cantitate ce urma să fie transportă și ulterior comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

O parte din țigări a fost transportată din Ucraina în România, cu drona, iar o altă cantitate prin Munții Maramureșului, la o altitudine de 1930 m.

Ieri, 02 septembrie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 11.00, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Repedea, județul Maramureș, pe muntele Pop Ivan, la o altitudine de 1930 metri, mai multe persoane care transportau în spate, dinspre frontiera de stat spre interiorul localității, colete voluminoase.

Citeşte mai mult...
 
MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă 560.000 lei finanțare pentru 607 de tineri sportivi și artiști PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 20 August 2020 23:28

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img-150x150.jpgCOMUNICAT DE PRESĂ

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 15-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor

În urma jurizării de specialitate, 607 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de 560.000 de lei

În cadrul celor 15 ediții ale programului, între anii 2006-2020, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 de lei, pentru 2.765 de tineri talentați

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 381

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact