logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL


Noua taxă auto: ''Nu ne dorim o nouă penalitate sau o nouă taxă, vrem doar un aer mai curat'' PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 10:57

Ministrul propus al Mediului, Graţiela Gavrilescu, a afirmat, luni, în comisiile reunite de specialitate din Parlament, că un proiect privind înlocuirea timbrului de mediu nu este încă finalizat, dar că nu are în vedere o nouă penalitate sau o nouă taxă de înmatriculare pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină second hand, ci doar ‘să respirăm un aer mai curat’.

‘Anul acesta, mi-am propus ca bugetul AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu, n.r.) să fie adoptat la finele lunii februarie – începutul lunii martie. Prin bugetarea din Fondul de Mediu vom avea fonduri pentru sistemele de instalaţii privind gestionarea deşeurilor. Cât priveşte timbrul de mediu, spun că, decât să ne grăbim să facem lucruri nu tocmai benefice, mai bine lucrăm cu paşi mai înceţi. Proiectul nu este încă finalizat. Nu ne dorim să punem o nouă penalitate sau o nouă taxă de înmatriculare pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină second hand. Ne dorim doar să respirăm un aer mai curat. Vrem să facem o proiect responsabil pentru generaţiile viitoare’, a afirmat Gavrilescu.

Maşinile cu norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcţie de emisii. Ministrul a mai spus că vor fi trei criterii în funcţie de care va fi stabilită noua taxă: capacitatea cilindrică a autovehicului, norma de poluare şi cantitatea de emisii de dioxid de carbon a maşinii. O altă declaraţie despre noua taxă a venit de la preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) care a spus că aceasta se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto la maşină.

Citeşte mai mult...
 
Drumul judeţean Bogdan-Vodă – Vişeu de Jos ar putea fi reabilitat pe fonduri transfrontaliere PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 10:49

Dacă ar fi să ne luăm după ce ne spun cei de la Consiliul Judeţean Maramureş, în acest an ar trebui să avem lucrări serioase pe drumurile judeţene. Asta pentru că anul trecut au fost depuse pentru finanţare (au şi primit-o unele dintre ele) numeroase proiecte, valoarea acestora fiind undeva la 100 milioane de euro. Administraţia judeţeană are în plan reabilitarea unor drumuri judeţene cu ajutorul fondurilor transfrontaliere. Aici vorbim îndeosebi de drumuri judeţene aflate în zona graniţei cu Ucraina.

„Mai există şi proiecte noi pe care le avem în vedere, pe care o să le discutăm în perioada următoare. Nu avem încă buget pe 2018, dar odată cu aprobarea bugetului vom discuta şi de alte proiecte pe care o să încercăm să le obţinem prin programele transfrontaliere, pe România – Ucraina, pe România – Ungaria – Ucraina – Slovacia. Sunt drumuri judeţene în special în nordul judeţului, în zonele de graniţă cu Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
Romania, in topul tarilor care vor pierde cei mai multi locuitori pana in anul 2050 PDF Imprimare Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 11:55

Organizația Națiunilor Unite a precizat care sunt țările care vor pierde cei mai mulţi locuitori până în anul 2050. Populația României se va reduce drastic cu 5 milioane de locuitori. Până în anul 2050, țara va avea 14,3 milioane de locuitori, comparativ cu 19,6 milioane în 2017, scrie publicatia rusa Isvestia, citata de Rador. 
 
Datele sunt publicate în raportul Departamentului de Afaceri Economice și Sociale "Perspectivele Populației Mondiale" pe site-ul ONU. Potrivit sursei citate, organizația a remarcat că, în fiecare an, creșterea populației mondiale este de 83 de milioane de oameni. Această tendință va continua până în 2050, însă în 10 țări, dimpotrivă, se înregistrează o scădere a populației, care va atinge un maxim până în anul 2050.
 
Cel mai rapid declin al numărului de locuitori se înregistrează în Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, România, Serbia, Croația și Ucraina. Potrivit ONU, în Bulgaria, în 2017, erau 7 milioane de persoane. Până în 2050, nu vor fi mai mult de 5,4 milioane de persoane. Situația este similară în Croația.
Citeşte mai mult...
 
Cat de scump e un boiler electric PDF Imprimare Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 11:21

Toata lumea a observat faptul ca, aparatele pentru bucatarie sunt tot mai scumpe iar din aceasta cauza, majoritatea persoanelor cauta alternative. Totusi, un boiler electric nu necesita o investitie foarte mare si chair daca e asa, banii vor fi scosi in cativa ani de la achizitia sa. Insa, ca sa iti ofer toate informatiile necesare, am pregatit un material de calitate cu toate aspectele importante privind achizitia unui boiler.
 
Din aceasta cauza, trebuie sa ii oferi o atentie cat mai mare si sa ti cont de aceste aspecte in momentul in care vei cumpara un boiler electric.
 
Investitia intr-un boiler electric
In mod normal, investitia intr-un boiler electric, este mai mare de 200 ron si daca aceasta suma ti se pare mare, atunci trebuie sa intelegi ca in timp, vei economisi mult mai multi bani. Practic, aceasta este suma cu care se vand cele mai simple si mai mici modele, deoarece piata se afla la alt nivel. Indiferent de situatie, nu trebuie sa te sperii, deoarece doar daca folosesti un boiler electric poti intelege cu adevarat utilitatea sa.
Citeşte mai mult...
 
S-a dat lege: se poate iesi la pensie mai devreme! Ce trebuie sa faci ca sa te pensionezi anticipat PDF Imprimare Email
Luni, 22 Ianuarie 2018 17:30

Cei care nu vor sa iasa la pensie la limita de varsta stabilita prin lege se pot pensiona anticipat, urmand a beneficia de pensie anticipata partiala.

Exista insa cateva conditii care trebuie respectate:

– stagiul de cotizare de 35 de ani trebuie sa fie realizat complet;

– pensionarea anticipata poate fi ceruta cu cel mult cinci ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare, 63 de ani la femei, 65 de ani la barbati.

Cel care se pensioneaza anticipat in acest fel, odata ce va indeplini conditiile de la pensionarea pentru limita de varsta, va trece automat la acest tip de pensie.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 505

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact