logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL


Din bugetul județului pentru 2018, suma de 13.453,96 mii lei s-a alocat la învățământ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Martie 2018 08:09

Din totalul propriu al județului pe anul 2018, în sumă de 362.000,50 mii lei la venituri și 387.643,40 mii lei la cheltuieli, consilierii județeni au aprobat, prin vot, alocarea pentru secțiunea Învățământ a sumei de 13.453,96 mii lei. Astfel, Școala Gimnazială Baia Mare va beneficia de 1.730,27 mii lei, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare de 966,35 mii lei, Școala Gimnazială Specială Sighetu Marmației de 892,28 mii lei, Școala Gimnazială Specială Vișeu de Sus de 1026,06 mii lei, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Lăpuș de suma de 754,90 mii lei, iar Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Baia Mare de 871,10 mii lei.

În proiectul de hotărâre propus spre aprobarea plenului de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, s-a stabilit nivelul cheltuielilor privind drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special în anul 2018. S-a aprobat, astfel, suma de 855,41 mii lei pentru Școala Gimnazială Specială Baia Mare,457,35 mii lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare, 372,28 mii lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Sighetu Marmației, 382,06 mii lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Vișeu de Sus și 320,90 mii lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Lăpuș.

Citeşte mai mult...
 
Bugetul propriu al județului Maramureș a fost aprobat de consilierii județeni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Martie 2018 07:53

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată la finalul lunii februarie, aleșii județeni au aprobat bugetul județului pentru anul 2018. Datele au fost prezentate de șeful administrației județene, Gabriel Zetea, care a menționat faptul că, bugetul propriu pe anul 2018 al județului Maramureș a fost atent analizat și stabilit de către aparatul propriu al instituției.

”Le mulțumesc directorilor din cadrul Consiliului Județean pentru modul profesionist în care au participat cu propuneri și proiecte, am avut numeroase discuții cu instituțiile din subordinea instituției, au fost săptămâni grele de muncă, săptămâni în care am încercat ca această sumă pe care o avem la dispoziție pentru anul în curs să putem să o așezăm și pe partea de cheltuieli de funcționare, și pe partea de cheltuieli de dezvoltare, pentru ca prioritățile județului Maramureș să poată fi satisfăcute. Bugetul Maramureșului s-a stabilit la suma de 362.000,50 mii lei la capitolul venituri și la suma de 387.643,4 mii lei la cheltuieli, cu un deficit de 25.642,90 mii lei care va fi acoperit din excedentul anilor anteriori”, a precizat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș. 

În data de 3 ianuarie 2018, prin Legea nr. 2 s-a aprobat bugetul de stat pe anul 2018, iar Legea a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 4 din 3 ianuarie 2018. Proiectul bugetului propriu al județului s-a publicat pe site-ul Consiliului Județean Maramureș și în presa locală în 2 februarie 2018, iar în termenul stabilit de lege, de 15 zile, nu s-au înregistrat contestații. Pentru întocmirea bugetului au fost consultați ordonatorii de credite ai bugetului, direcțiile, compartimentele și birourile din cadrul aparatului propriu al Consiliului județean. 

Citeşte mai mult...
 
Registrul Auto Român nu vrea închisoare pentru cei cu ITP suspendat sau expirat PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Februarie 2018 16:42

Registrul Auto Român vine cu o serie de precizări legate de informaţiile apărute ân presă, cum că autorităţile ar dori să vină cu un proiect de lege prin care posesorii de autovehicule care au ITP suspendat sau expirat, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmirea unui dosar penal.

RAR respinge aceste informaţii apărute în mass-media şi precizează că nu a avut niciodată și nici nu are în vedere o astfel de inițiativă, deoarece normele legale în vigoare prevăd clar că abaterea menționată mai sus reprezintă contravenție sancționată doar prin amendă (ca sancțiune principală) și puncte de penalizare (ca măsură complementară).

“Așadar, spre exemplu, în cazul în care un autovehicul este oprit de poliție în trafic și se constată că are ITP expirat, pe lângă sancțiunea principală și cea complementară se dispune și reținerea certificatului de înmatriculare, fapt ce va atrage după sine, începând cu 20 mai 2018 și suspendarea înmatriculării , fără consecințe de natură penală.

Citeşte mai mult...
 
Un sighetean “a prădat” de mai multe ori acelaşi magazin PDF Imprimare Email
Joi, 08 Februarie 2018 16:18

Un sighetean care a încercat să sustragă bunuri dintr-o societate comercială nu a mai avut noroc. A fost prins de agentul de pază, care a anunţat poliţia, iar acum este cercetat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Miercuri după-amiază, la ora 18.15, agentul unei firme de pază şi protecţie a sesizat poliţia că a reţinut o persoană care a încercat să sustragă bunuri dintr-un magazin situat în Piaţa 1 Decembrie 1918 din municipiul Sighetu Marmaţiei. Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii au identificat un tânăr de 21 de ani din municipiu, bănuit de comiterea faptei.

Citeşte mai mult...
 
Romania, ultimul loc in UE la capacitatea de a tine in tara si de a atrage personal calificat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Februarie 2018 13:45

Romania este pe ultimul loc in Europa din punct de vedere al capacitatii de a atrage si tine in tara personalul calificat, arata un studiu al think-tank-ului belgian Bruegel. In conditiile recesiunii si somajului ridicat consemnate dupa 2008, lipsa fortei de munca a fost un factor minor. Dar, incepand cu revenirea economica de dupa 2012, criza fortei de munca a reaparut. 
 
Recent, severitatea acestei probleme a depasit maximul pre-criza, mai ales in tarile din centrul si estul Europei, noteaza sursa citata. De aceea, concluziile din perioada pre-criza sunt valabile si acum: emigratia din tarile din centrul si estul Europei are un impact negativ major asupra pietei locale a muncii si creeaza deficit de lucratori. 
 
Pe de alta parte, arata sursa citata, cota de cetateni straini din populatie este scazuta, de sub 2% din populatie in tari din regiune precum Bulgaria, Croatia, Ungaria, Lituania, Polonia, Romania si Slovacia. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 505

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact