logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL


10 măsuri pentru dezvoltarea turismului maramureşean PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Vineri, 25 Mai 2018 07:59

Deşi, cei care dau pe bandă titluri de Ambasador al Turismului susţin exact contrariul, industria ospitalităţii în judeţul Maramureş nu merge bine deloc, regiunea aflându-se abia pe locul 18 în România, conform numărului oficial de vizitatori[i] (sigur, statisticile sunt departe de a fi perfecte)!
   Maramureşul, străbătut din goana maşinii, arată cam jalnic, nu ca cel de pe internet, un veritabil haos arhitectonic, fără miile de case din lemn acoperite cu draniţă, fără sătenii îmbrăcaţi în continuu în straie populare ce umblă de colo-colo în căruţele trase de cai, boi sau bivoli...
   În realitate, chiar dacă numărul de turişti este nemeritat de mic, lucrurile stau mult mai bine decât pare, după cum am arătat-o atunci când am propus înscrierea regiunii în UNESCO ca peisaj cultural[ii]:  Astfel, sute de locuitori ai regiunii practică încă cel mai mare număr de meşteşuguri şi ocupaţii populare autentice din Europa contemporană; numărul practicanţilor agriculturii tradiţionale de semi-subzistenţă este de ordinul miilor; acolo se păstrează atât cel mai variat şi arhaic grup de instalaţii hidraulice ţărăneşti din lemn aflate încă în funcţiune în Europa; obiceiurile laice şi religioase sunt conservate ca nicăieri altundeva; nu în ultimul rând, Ţara Maramureşului are una dintre cele mai ridicate biodiversităţi din Europa, cu 11 mii de specii de plante şi animale, cu păduri virgine, carnivore mari etc.
   Din păcate, fără informaţii foarte solide ori fără un ghid bun, majoritatea celor enumerate mai sus par simple poveşti de demult şi nu lucruri care pot fi văzute cu adevărat în ziua de azi...

Citeşte mai mult...
 
Cum alegem rochia pentru majorat? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 20 Mai 2018 11:44

Majoratul reprezinta acel moment care duce adolescentul imatur dar plin de dorinte si vise frumoase inspre maturitate. Atunci isi castiga libertatea de a fi asa cum isi doreste, cadou care vine la pachet si cu o viata asupra caruia porta intreaga responsabilitate.

 

Fiecare tanar isi doreste ca acest eveniment unic in viata sa sa ramana cat mai mult timp in amintirea sa si a invitatilor. De aceea, pe langa alegerea locatiei, un detaliu foarte important este alegerea garderobei.

 

In special fetele isi doresc din tot sufletul sa aiba cele mai frumoase rochii de majorat. O fata poate fi de mai multe ori mireasa intr-o viata, dar nu poate avea decat o singura petrecere de majorat in toata viata, asa ca acea sarbatoare trebuie sa fie perfecta, iar ea trebuie sa arate mai bine ca niciodata. De aceea, alegerea rochiei de majorat se face din timp, tinandu-se cont de o multime de detalii. Pe langa acest aspect, trebuie tinut cont si de faptul ca o astfel de rochita trebuie sa fie cat mai confortabila pentru persoana care o poarta.

 

In ultimul timp, alegerea unei astfel de garderobe a devenit mai mai facila datorita faptului ca exista inclusiv magazine online, precum Mahoni.ro, unde pot fi studiate sute de modele de rochii, unele dintre ele fiind concepute special pentru majorat. Stand in fata unui ecran de calculator sau telefon mobil, oricine acum sa analizeze o multitudine de rochii care ar incapea cu greu intr-un magazin real. Faptul ca aceasta perindare printre rafturi se poate face in confortul locuintei proprii, fara a mai pierde timp si energie, este un alt avantaj foarte mare pentru cumparator.

Citeşte mai mult...
 
20 APRILIE – Bursa Generală a Locurilor de Muncă în Baia Mare și Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Joi, 19 Aprilie 2018 09:47

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la nivel naţional, în data de 20 aprilie.

Evenimentul se va desfăşura la nivelul tuturor celor 42 de agenţii pentru ocuparea forţei de muncă şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional.
În Maramureș, Bursa Generală a Locurilor de Muncă va avea loc în Baia Mare (Casa Armatei, Str. Hortensiei nr. 1A) si Sighetu Marmației (la punctul de lucru al AJOFM Maramureș, str. Al. Ivasiuc nr.17).

Citeşte mai mult...
 
De ce e luna mai ideala pentru o vacanta in Antalya PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Aprilie 2018 08:26

Antalya este una dintre destinațiile turistice cele mai apreciate de către români datorită unei excelente combinații între plajele deosebit de frumoase, obiectivele turistice încarcate de istorie, serviciile de calitate superioară oferite de lanțurile hoteliere și prețurile cât se poate de rezonabile. 
 
O vacanta Antalya este foarte potrivită ca destinatie de concediu atât pentru familiile cu copii, cât și pentru tinerii aflați în căutarea de distracție și petreceri nocturne, fiecare având numeroase opțiuni pentru a transforma concediul într-o colecție de amintiri frumoase. 
Citeşte mai mult...
 
CJ Maramureș pregătește cererea de finanțare pentru reabilitarea tronsonului DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Martie 2018 08:26

Consiliul Județean Maramureș intenționează pregătirea cererii de finanțare și a documentelor însoțitoare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile prin Programul Operațional Comun România – Ucraina pentru reabilitarea tronsonului DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa. Proiectul își propune inițierea procesului de dezvoltare a sistemului de infrastructură rutieră între România și Ucraina, precum și întărirea capacității instituționale a celor două comunități de a iniția procese de dezvoltare socio-economice comune.

Proiectul răspunde nevoilor identificate la nivelul local privind asigurarea accesibilității locuitorilor comunelor Valea Vișeului, Bistra, Petrova, Leordina, Repedea, Ruscova, Poienile de sub Munte la punctul de frontieră Sighetu Marmației, a căror intervenție pe sectorul de drum DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa este mult îngreunată și nu se poate realiza în timp oportun.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 505

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact