logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL


Ministerul Turismului a transmis 13 certificate de omologare pentru traseele turistice din Maramures PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Iunie 2018 07:10

Vesti bune si frumoase au sosit la Consiliul Judetean Maramures in cursul zilei de miercuri, 20 iunie, cand Ministerul Turismului a transmis 13 certificate de omologare pentru trasee turistice amenajate corespunzator in judetul nostru. Administratiile locale care au depus documentatii pentru omologarea acestor trasee s-au bucurat de concursul nemijlocit oferit de secretarul de stat in Ministerul Turismului, maramureseanul Bogdan Tomoiaga, anunta Consiliul Judetean intr-un comunicat de presa.

Toate cele 13 trasee sunt amenajate si intretinute de Serviciul Public Judetean Salvamont, cu sprijinul Consiliului Judetean.

Traseul Paltinu – Plai – Poiana cu narcise Tomnatec Sehleanu – Valea Tomnatec are o durata de aproximativ cinci – sase ore, un grad de dificultate mediu primavara, vara si toamna si un grad mare de dificultate iarna, iar cei care doresc sa parcurga acest traseu trebuie sa foloseasca echipament de munte potrivit sezonului. Un alt traseu turistic omologat de Ministerul Turismului este Bistra – Varful Tocarnea, care poate fi parcurs in aproximativ patru ore, iar gradul de dificultate este ridicat in timp de iarna si mediu in restul anului.

Echipamentul necesar este de munte de sezon. A fost omologat turistic si traseul Localitatea Repedea – Poiana cu narcise Tomnatec Sehlean – Paltinu, care poate fi parcurs in in sase – sapte ore, gradul de dificultate si echipamentul fiind echivalent cu traseele enumerate anterior. Un traseu cu grad de dificultate similar si echipament de munte de sezon, cu o durata medie de patru – cinci ore, este Localitatea Repedea – Chicera – Lacul Vinderel. Tot patru – cinci ore necesita si parcurgerea traseului Localitatea Repedea – Pietriceaua – Lacul Vinderel, accesibil tot timpul anului, iar echipamentul folosit trebuie sa fie potrivit pentru munte.

Citeşte mai mult...
 
APIA Maramures a inceput eliberarea de adeverinte pentru cei care doresc sa acceseze credite PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Iunie 2018 06:41

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi,

21.06.2018, eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, şi schema de mediu și măsurile de mediu şi climă), implementate în cadrul Campaniei 2018, respectiv pentru cei care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Astfel, potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, Agenția eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2018 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, și/sau pentru măsurile de mediu şi climă. De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată pentru plată pentru schemele care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, dupa caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei și că beneficiarul, la data emiterii Adeverintei, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

Citeşte mai mult...
 
Mallorca și Zakynthos, două destinații de vis pentru vara aceasta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 20 Iunie 2018 17:11


Cu toate că majoritatea celor care și-au dorit o vacanță pe o plajă exotică, și-au făcut deja rezervările pentru această vară, mai există un segment de persoane indecise și un altul care vânează ofertele Last-Minutes. Aceștia își îndreaptă tot mai mult atenția în această perioadă spre ofertele agențiilor de turism.

 

Când vine vorba de o vacanță cu adevărat exotică, insula Mallorca din largul coastelor Spaniei este una dintre destinațiile cele mai râvnite de către turiști. Cu o vegetație impresionantă și o infrastructură excelentă, Malorca este nu doar un paradis al plajelor și al distracției, dar și un loc unde poți să îți încarci bateriile într-un mod unic după un an în care s-a adunat multă oboseală.

O vacanta Mallorca nici nu costă atât e mult pe cât ar crede unii, prețurile aici fiind asemănătoare cu cele din sudul Spaniei, cu toate că aici este vorba de una dintre cele mai luxoase oaze de recreere din Europa.

Citeşte mai mult...
 
Orice transport sau colet care intră în țară va fi scanat. Ministrul Finanțelor anunță dotarea vămilor și Poștei cu echipamente PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Iunie 2018 15:15

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) ar putea dota vămile cu scanere fixe și mobile pentru ca transporturile de bunuri ce intră în țară să fie scanate, lucru care va aduce la buget în jur de un miliard de euro, de anul viitor, a anunțat Eugen Teodorovici, într-o întâlnire cu presa, menționând că și anumite puncte poștale vor avea astfel de echipamente.
 
“Până la final de an aș vrea ca în partea Est, Ucraina și Moldova și partea Serbiei să fie reabilitate punctele vamale cu echipamente de ultimă generație ca tot ce intră în țară să fie scanat. Echipamentele va fi ușor să le luăm. Va fi mai dificil la partea de reabilitare fizică a punctelor vamale: infrastructura rutieră, dotarea lor cu scanere fixe. Poate că scanerele mobile să fie în zona de Vest, unde va fi nevoie de un sistem foarte bine pus la punct. Acolo, ce intră îl oprești în trafic, îl scanezi cu scanere mobile și aia e”, a spus Teodorovici. 
Noi estimăm ca anul viitor cam un miliard de euro să intre de pe această zonă. (...) Zona de finanțe-vamă o să intre în zona de infrastructură critică și pot să atribui direct, prin negociere, orice contract de lucrări, de reabilitare.
Dacă ai șase linii de intrare, iar analiza va spune, ca să nu ai blocaj în punctele vamale, având în vedere traficul pe pe ultimii ani, că ai nevoie de 10 linii de intrare, atunci toate vor fi dotate cu scanere fixe. Poate că vor fi și 1-2 de ieșire.
Citeşte mai mult...
 
Cum poți avea parte de o vacanță ieftină în locuri pe care le credeai scumpe PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Iunie 2018 08:45

Atunci când alegi să iei o pauză de la toată munca depusă în cursul unui an și să te răsfăți alături de cei dragi într-un loc unde chiar să simți cu adevărat că ești într-o vacanță de vis, opțiunile care-ți stau la dispoziție se aleg nu doar în funcție de locul la care visezi, ci și în funcție de buget. Din acest motiv, există încă persoane care decid cu greu să facă o vacanță în afara țării, crezând că totul este exagerat de scump în funcție de posibilitățile lor financiare.

 

La o privire mai atentă a tuturor detaliilor care contribuie la calculul unei vacanțe, constatăm de fapt că o vacanță în unele locuri de vis nu costă chiar atât de mult pe cât am fi tentați să credem.

Ultima actualizare Luni, 04 Iunie 2018 08:58
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 15 of 505

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact