logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


Ziua Jandarmeriei Române PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 10:44

În 3 aprilie, Jandarmeria Română împlineşte 159 de ani de la înfiinţare. Momentul este sărbătorit şi în Maramureş.

Programul manifestărilor va începe azi, în centrul oraşului Şomcuta Mare, la ora 10.00, cu o prezentare a tehnicii, ţinutei şi armamentului din dotare, a unor tehnici de intervenţie şi autoapărare, exerciţii demonstrative, filme documentare, jandarmii prezentând cu acest prilej şi oferta educaţională pentru şcolile militare ale MAI, pentru anul 2009.În municipiul Sighetu Marmaţiei, manifestările vor începe marţi, 31 martie 2009, de la ora 11.00, pe platoul din faţa cinematografului, iar în Baia Mare, miercuri, în parcul Mara, începând cu ora 11.00. Joi, 2 aprilie, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, se va organiza "Ziua Porţilor Deschise", eveniment la care sunt invitaţi toţi cetăţenii începând cu ora 10.30. Adunarea festivă dedicată acestei aniversări va avea loc în clubul unităţii, cu începere de la ora 10.00.

Citeşte mai mult...
 
Zece intervenţii "de foc" în doar două zile PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 10:39

În 27 - 28 martie, pompierii maramureşeni au participat la nu mai puţin de zece intervenţii, de toate tipurile, în toate colţurile judeţului.

Vineri, 27 martie, la 12.30, pompierii băimăreni au transportat o bolnavă supraponderală, de 48 de ani, de la locuinţa ei de pe strada Culturii până la ambulanţă. Puţin după ora 13.00, pompierii Secţiei Vişeu de Sus au lucrat, timp de o oră, la evacuarea apei dintr-o fântână a unei gospodării de pe strada Libertăţii, în care se afla o pisică moartă. La 12.47, pompierii din Baia Mare au fost chemaţi în ajutor, la un foc de vegetaţie uscată, în Seini. Incendiul a fost stins după patru ore de luptă, dar flăcările au afectat 15 hectare de teren. La 16.10, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au fost chemaţi să deblocheze uşa de la intrarea într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Unirii. Înăuntru era blocat fiul de doi ani al proprietarei. Seara, în jurul orei 20.00, subofiţerii Detaşamentului Baia Mare au stins un foc ce a distrus circa 85% dintr-o maşină, aflată pe strada Principală în comuna Recea. Flăcările au izbucnit, probabil, din cauza unei scurgeri de combustibil. În acelaşi timp, un alt echipaj de pompieri băimăreni a fost solicitat la spălarea carosabilului pe bulevardul Republicii, din municipiu, pentru înlăturarea scurgerilor de la un autoturism implicat într-un accident rutier. La ora 22.10, pompierii din Sighetu Marmaţiei au stins un foc izbucnit la coşul de evacuare a fumului, al unui imobil de pe strada Independenţei din localitate.

Citeşte mai mult...
 
Anathema va canta la Bucuresti in aprilie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 29 Martie 2009 17:17

AnathemaSala Palatului va gazdui miercuri, 29 aprilie 2009, ora 20:00, concertul trupei Anathema.Vincent si Daniel Cavanagh, Lee Douglas, Les Smith, Jamie Cavanagh si John Douglas vin în formatie completa.

Va fi primul concert Anathema cu toti membrii trupei, la 15 ani distanta de la ultima reprezentatie din Bucuresti în aceasta formula. Dupã Anathema Unplugged de la Cisnadioara din 2007, sold-out inca din primele doua ore de la anuntare, apoi Sala de Festivitatii a Casei de Cultura Preoteasa vanduta anul trecut în numai trei zile de la deschiderea caselor de bilete, Anathema vine la Sala Palatului cu toata trupa. Se anunta un concert de nota zece pentru un public foarte special.

Citeşte mai mult...
 
La Centrul Cultural Francez din Sighet a recitat insusi Apollinaire PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2009 14:25

Elevii participanti la seria de evenimente ale Festivalului "Primavara Poetilor - Le Printemps des Poetes", organizate saptamana trecuta la Sighetu Marmatiei de Biblioteca "Laurentiu Ulici", Liceul "Regele Ferdinand", Colegiul National "Dragos Voda" si postul "Radio Sighet", au avut parte de un moment surpriza pe care nu-l vor uita curand. Vineri, la Centrul Cultural Francez gazduit de Scoala cu clasele I-VIII nr. 10, tinerii au recitat poezii, au cantat si au impartit fluturasi continand versurile unor poeti locali. De asemenea, au realizat caligrame, acrostihuri si karaoke pe una dintre melodiile facute celebre de interpretul Gilbert Becaud. O deosebita surpriza au avut-o cand au auzit vocea marelui poet francez Guillaume Apollinaire (1880-1918) recitandu-si una dintre celebrele creatii, "Le Pont Mirabeau", inregistrate cu aproape o suta de ani in urma.

Citeşte mai mult...
 
BEEP 2010 - Best European Environmental Practices for Biodiversity Conservation PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 28 Martie 2009 10:35

Asociatia VALEA VERDE din Sighet tocmai a editat volumul „BEEP 2010 - Best European Environmental Practices for Biodiversity Conservation” (BEEP 2010 – cele mai bune metode europene de conservare a biodiversitatii). Anul 2010 va fi Anul International al Biodiversitatii, asa ca Asociatia Valea Verde Sighet s-a pregatit deja pentru a celebra evenimentul prin intermediul acestui material. Volumul este scris in limba engleza si este tiparit la un nivel tipografic de exceptie, plin de poze realizate la un inalt nivel artistic, cu un continut plin de substanta. Acesta incepe cu o descriere a unor arii protejate din Europa: Trebon (Cehia), Vilm Island (Germania), Peninsula Nordica si Alpii (Italia), Bardenas Reales (Spania), Camargue – Rhone Delta (Franta), Delta Dunarii (Romania), Duna Drava National Park (Ungaria), ajungand la prezentarea biodiversitatii si a vietii traditionale din Maramures. Pe urma sunt prezentate diverse proiecte de reconstructie ecologica din Olanda, Finlanda, Austria, ajungandu-se si la proiectul Marea Neagra. Un alt capitol important al acestui volum este cel de educatie si cercetare ecologica, fiind prezentate proiecte din Slovenia, Austria, Belgia, Monaco. Volumul prezentat aici contine si alte materiale interesante, printre care si o prezentare a activitatii Green Valley in Europa.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Martie 2009 20:40
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior601602603604605606607608609610UrmătorSfârşit »

Page 608 of 623

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact