logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


Ducu Bertzi si Roton lanseaza albumul “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert” PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 06:29

Ducu Berti & Florian PittisPentru cei care nu au ajuns la concertele sustinute de Ducu Bertzi si Florian “Motu’” Pittis, pentru cei care ii iubesc pe cei doi pentru talentul lor, pentru cei care asculta muzica buna, Roton lanseaza un album cu un spectacol live de muzica si poezie in interpretarea celor doi trubaduri. O intalnire fericita intre doi artisti minunati, o prietenie sincera, o colaborare de exceptie, un proiect senzational: “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”.

Luni 6 aprilie, incepand cu ora 19:00, iubitorii muzicii folk sunt invitati la sala Izvor a Teatrului Bulandra unde va avea loc lansarea albumului “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”. Cele 23 de cantece si poezii de pe acest material audio au fost inregistrate in spectacolul "Ducu Bertzi si prietenii sai", sustinut la data de 3 aprilie 2006 in Sala Amfiteatru a Teatrului National "I.L.Caragiale". Albumul audio cuprinde 12 piese interpretate de Ducu Bertzi, 10 poezii si o piesa interpretata de Florian Pittis, are 68 de minute si reprezinta doar o parte a materialului video care va fi lansat in toamna acestui an.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 06:56
Citeşte mai mult...
 
Concursul "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 02 Aprilie 2009 13:24

Astazi, 2 aprilie a.c. s-a desfasurat faza judeteana a Concursului "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei, in cadrul caruia prichindeii si-au putut demonstra cunostintele bine insusite de igiena personala,datorita pregatirii eficiente si muncii depuse de doamnele educatoare.

Coordonatorii concursului au fost inspectorii scolari de specialitate prof. Pop Marcela si prof. Pop Georgeta, organizatori dir. educ. Danciu Eva si dir. educ. Capolna Mioara. Din Juriu au facut parte educ. Rad Jenica, dir. educ. Tomoiaga Maria, dir. educ Barlea Cornelia, dr. Bodnaruk Rita; moderator a fost educ. Orosz Elena. Partenerii la concurs au fost: Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures, comitetele de parinti ale gradinitelor participante la concurs, Gradinita cu Program Normal nr.1 si Gradinita cu Program Normal "Regele Ferdinand" - Sighetu Marmatiei.

Concursul a ajutat la cultivarea interesului pentru problematica sanatatii si constientizarea importantei pastrarii igienei personale, si a oferit momente de neuitat pentru copiii dar si pentru parintii prezenti si cadrele educationale.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 05:38
Citeşte mai mult...
 
Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighet au plantat 60 de pini PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 07:02

Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei şi-au văzut - vorba poetului - “visul cu ochii”. Au plantat 60 de puieţi de pin, care într-un viitor nu prea îndepărtat vor crea o perdea verde între curtea liceului lor şi o staţie de distribuţie a combustibilului lichid, construită mult prea aproape de gardul despărţitor. Acţiunea, iniţiată la sugestia elevilor de învăţătoarea Dolly Orban şi profesoara Rodica Gheorghiu, a fost dusă la bun sfârşit de elevii claselor a IX-a A şi a II-a B. Aceştia, cu un elan deosebit, au ieşit la prima oră a dimineţii “să lase ceva în urma lor”, cum a afirmat una dintre eleve. 
În ceea ce priveşte proiectul, copiii claselor a II-a nu se opresc aici: din puieţii de pin primiţi de la Romsilva au păstrat 30 de fire, pe care le-au plantat în ghivece, le vor îngriji la clasă, le vor studia şi urmări evoluţia şi, dacă e cazul, vor înlocui arborii din curte care nu s-au prins, restul fiind plantate anul viitor. 

Citeşte mai mult...
 
Teatrul de Păpuşi Baia Mare prezintă spectacolul “Guliver în ţara piticilor” PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 06:40

Sâmbătă, 4 aprilie, Teatrul de Păpuşi din Baia Mare va fi gazda spectacolului pentru copii “Guliver în ţara Piticilor”, de I. Penev. Regia artistică este asigurată de Eugen Câmpeanu, iar scenografia poartă semnătura Idei Grumaz. Toţi copiii şi iubitorii acestui gen de spectacol sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 11, la Teatrul de Păpuşi. Preţul unui bilet este 3 lei.

Ultima actualizare Joi, 02 Aprilie 2009 06:54
Citeşte mai mult...
 
BARSANA/ A fost sfinţită Casa voievodală pentru oaspeţi PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 06:21

În urmă cu 16 ani, se sfinţea piatra de temelie a noii mănăstiri Bîrsana. Un an mai tîrziu, în aprilie 1994, adică de 15 ani, a venit aici ca maică stareţă monahia Filofteia, care a dovedit o dată în plus că omul sfinţeşte locul.
Cu sprijinul şi binecuvîntarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, complexul monahal a ajuns în scurt timp vestit în România şi în lume. Asta şi graţie manierei în care au fost înălţate toate construcţiile din lemn, în stil tradiţional şi specific maramureşean, după proiectele şi coordonarea directă a vestitului arhitect Dorel Cordoş.
Ultima construcţie sfinţită recent la Mănăstirea Bîrsana este Casa voievodală de oaspeţi, realizată şi mobilată special, cu piese unicat, în acelaşi stil străvechi. Casa are 14 camere (la care se vor mai adăuga încă 10 la mansardă), o sală mare de conferinţe, salon pentru servitul mesei etc.
Această clădire se adaugă celei deja existente, în afara perimetrului, unde fiinţează 60 de locuri de cazare pentru pelerini.

Ultima actualizare Joi, 02 Aprilie 2009 06:54
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior601602603604605606607608609610UrmătorSfârşit »

Page 606 of 623

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact