logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


Slujba de Inviere de la Budesti va fi transmisa in direct de Antena 3 PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 17:07

Timp de doua zile, localitatea maramureseana Budesti va fi in centrul atentiei la postul national de stiri Antena 3. Primele transmisiuni in direct din Budesti sunt programate inca de s]mbata, din jurul orei 12. Va urma Slujba de Inviere care va fi transmisa in direct, alternativ cu alte zone ale tarii, de la Manastirea Rosia din Budesti. Transmisiunile directe vor continua si in Ziua de Pasti. Slujba religioasa va fi transmisa de aceasta data de la Biserica de Lemn Budesti-Susani. Pe l]nga toate acestea, Antena 3 va transmite si diverse reportaje din comuna Budesti. Acestea vor fi preluate si in buletinele de stiri de la Antena 1.

Ultima actualizare Joi, 16 Aprilie 2009 17:24
Citeşte mai mult...
 
Concurs pentru participarea la Şcoala de Vară de la Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 08:02

Fundaţia “Academia Civică” a anunţat tema concursului de admitere la Şcoala de Vară, ediţia a XII-a, care se va desfăşura la Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei, în perioada 13-20 iulie. Ca şi la ediţiile precedente, concursul se adresează atât elevilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, cât şi profesorilor de istorie din învăţământul preuniversitar. În cazul profesorilor, concursul constă în prezentarea unui plan de lecţie pentru tema “Ţăranii şi comunismul”, iar pentru elevi este o lucrare de 5-10 pagini cu tema “Ce ştiţi - din familie, cărţi, filme sau presă - despre relaţia comunismului cu ţăranii?”. Cei interesaţi pot trimite lucrările prin poştă, la adresa Fundaţiei “Academia Civică”, Bucureşti, sector 1, Piaţa Amzei nr. 13, CP 22-216, sau în format electronic la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , până la data de 15 mai. Juriul concursului va fi format din reprezentanţi ai fundaţiilor “Academia Civica” şi “Konrad Adenauer”, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Invovării. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Fundaţia “Academia Civică”, telefon 021-3129852 sau pe internet, pe site-ul www.memorialsighet.ro.

Citeşte mai mult...
 
Romania invitata de onoare la Budapesta Bookfestival 2009 PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 16:06

Romania va participa in calitate de invitata la Targului International de Carte budapestan, care va avea loc in perioada 23-26 aprilie 2009 la Millenaris. Peste 20 de scriitori au fost mobilizati de Ministerul Culturii din Romania pentru a participa la standul organizat in cadrul targului. La standul romanesc vor fi organizate prezentari de carte, mese rotunde, intalniri cu publicul dar si in afara standului vor avea loc evenimente culturale constand in expozitii, concerte si proiectii de filme.

La initiativa Institutului Cultural Roman din Budapesta, a Asociatiei Editorilor din Romania si a unor intelectuali maghiari dintre care Körössy Jozsef si Zentai Péter, directorul targului, tara noastra este invitata de onoare a editiei 2009, dupa Italia in 2007 si China in 2008, a Targului International de Carte budapestan.

Ministerul Culturii din Romania a invitat printre altii pe Theodor Paleologu, ministrul culturii, Varujan Vosganian, vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor, Denisa Comanescu, Mircea Dinescu, Traian Stef, Vasile Dan, Al.Musina, Ioan Moldovan, Marius Vernescu, Bogdan Suceava, Eginald Schlatner, Lucian Teodorovici, Filip Florian.

Citeşte mai mult...
 
AC/DC nu va canta in Romania!!! PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:29

AC/DCDupa ce s-a anuntat cu surle si trambite concertul AC / DC din cadrul festivalului Bucharest Rock Arena din perioada 30-31 mai 2009, pe toate canalele media, Cristian Busuioc, manager One Event, unul dintre organizatori ai acestui festival, vine sa faca lumina si declara: "Pe 31 mai AC/DC nu canta in Romania. Este suta la suta. Avem contraconfirmare si de la agentul trupei cu care am vorbit in urma cu doua ore. Nu stim exact daca a existat vreodata un contract, cum arata acel contract, cu cine s-a semnat si asa mai departe. Noi am avut implicarea la acest eveniment, era strict pentru artistii romani. O sa analizam dupa aceea, maine, situatia si, daca vom considera s-ar putea sa fie un proces de imagine intre noi si Play Cool".

 Iata ce spune site-ul oficial AC / DC:
"AC/DC Date In Bucharest Falsely Advertised Promoters in Bucharest, Romania have been falsely advertising AC/DC as the headliner for their 2 day Bucharest Rock Arena festival happening on May 30 and 31, 2009.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:32
Citeşte mai mult...
 
Kenny G efectueaza un turneu fulger prin Europa PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 08:29

Kenny GKenny G va concerta la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 30 aprilie, artistul promitand un show valoros, alaturi de orchestra formata din 15 muzicieni profesionisti ce il acompaniaza de fiecare data.

Putini stiu insa ca acest spectacol face parte din turneul “Rhythm& Romance”, in care castigatorul de Grammy va interpreta in stilu-i usor recognoscibil piese de pe acest album de top, dar si melodii emblematice din cariera sa, care vor trezi sentimente de nostalgie auditoriului, precum “Forever in Love”, "Going Home" sau "What a Wonderful World".

La cei 53 de ani ai sai, saxofonistul are o energie de invidiat si accepta ca si fapt obisnuit suprasolicitarea sa, dorind sa faca fericiti cat mai multi admiratori. Astfel, dupa concertul sau din Romania, Kenny G isi continua turneul in Bulgaria (1 Mai) - Sofia, Turcia (2 Mai) Istanbul, Olanda (5 Mai) – Amsterdam si Germania (6 Mai) - Neidernhausen, unde este asteptat, ca si in Romania, de foarte multi fani, extaziati de oportunitatea prilejuita de acest show.

In Romania, Kenny G va ajunge pe data de 29 aprilie cu avionul personal si va fi cazat la un hotel de lux din capitala, alaturi de staff-ul sau, avand grija sa-si rezerve timp pentru repetitii pentru ca evenimentul sa fie desavarsit si de neuitat pentru public.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:13
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior591592593594595596597598599600UrmătorSfârşit »

Page 600 of 623

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact