logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
ZZ TOP va cânta in România PDF Imprimare Email
Luni, 17 August 2009 13:34

ZZ TopConcertul americanilor de la ZZ TOP va avea loc la Sala Polivalenta din Capitala, pe data de 20 octombrie, de la ora 20:00, informeaza organizatorii. Biletele se pun in vanzare in cursul zilei de luni, 17 august.

ZZ Top a luat nastere in Texas (1969) si si-a pastrat aceeasi componenta de-a lungul celor aproape 40 de ani de existenta. Trupa este formata din Billy Gibbons (chitara, voce), Dusty Hill (chitara bass, voce) si Frank Beard (tobe, percutie). Stilurile abordate de ZZ Top: blues-rock, hard rock, southern rock, texas blues.

“That little 'ol band from Texas", cum s-au autointitulat rockerii, este apreciata mai ales pentru piese ca Gimme All Your Lovin', La Grange, Rough Boy si Tush.

Cu 24 de discuri de platina primite de-a lungul carierei si cu 20 de milioane de albume vandute numai in SUA, cei de la ZZ Top sunt faimosi datorita palariilor texane, ochelarilor de soare si barbilor lungi ale lui Billy Gibbons si Dusty Hill.

Citeşte mai mult...
 
Un sighetean, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Informatică PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 16 August 2009 14:18

CN Dragos VodaElevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică. Medalia de argint a concursului din Bulgaria i-a revenit lui Marius Drăguş, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, fost elev pana in clasa a VIII-a al Colegiului National Dragos Voda.

Cosmin Gheorghe, unul dintre elevii care anul acesta a luat medalia de aur, a participat si la olimpiada din 2007 de la Cairo, unde a primit medalia de argint. Cel de-al doilea elev care a terminat concursul cu o medalie de aur este Bogdan Cristian Tataroiu; anul trecut, el a obtinut la acelasi concurs medalia de bronz, iar in anul 2007 - medalia de argint.

Ultima actualizare Duminică, 16 August 2009 16:27
Citeşte mai mult...
 
In Memoriam Daniel N. Dubiuc PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 15 August 2009 08:39

Daniel N. DubiucAseară, 14 august 2009, cei care l-au cunoscut pe Daniel Nicolae Dubiuc şi-au comemorat prietenul bătut crunt în noaptea de 11 august 2008, în jurul orei 01:30, pe strada Libertăţii din Sighet, şi decedat pe 14 august 2008. În urma acestui trist eveniment, pe 22 august 2008 a avut loc un miting de protest, “Lipsa siguranţei cetăţenilor in municipiu”, acţiunea desfăşurându-se pe platoul din faţa cinematografului Muncitoresc.

Acum, la un an de la decesul lui Daniel Dubiuc, prietenii şi membrii familiei au efectuat un marş al tăcerii, din faţa barului „Guliver”, trecând pe la locul unde s-a întâmplat nefericitul eveniment, până la cimitir unde au lăsat câteva coroane de flori. La final, prietenii s-au intalnit la barul "Guliver" unde au ascultat impreună muzica preferată a lui Daniel Dubiuc. Evenimentul a fost unul discret, intim, organizatorii nedorindu-şi o mediatizare a acestei comemorări pentru a nu fi acuzaţi de campanie de imagine.

Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să aline durerea familiei!

Ultima actualizare Luni, 17 August 2009 13:05
Citeşte mai mult...
 
Adormirea Maicii Domnului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 15 August 2009 06:42

Maica Domnului este cea mai inalta sfintenie omeneasca cunoscuta si cinstita de Sfanta Biserica, iar Adormirea Maicii Domnului este cea mai de seama dintre sarbatorile ei. Este o sarbatoare pregatita, precum se stie, printr-un post de doua saptamani. In Sfanta Scriptura, nu aflam nimic despre moartea Maicii Domnului. In schimb, cantarile si imnele de la Vecernia si Utrenia sarbatorii ne vestesc adevarata traditie a Bisericii in aceasta privinta:

Cand a binevoit Hristos, Dumnezeul nostru, sa ia la Sine pe Maica Sa, atunci cu trei zile mai inainte, a facut-o sa cunoasca, printr-un inger, mutarea ei de pe pamant la viata cea cereasca. Deci, instiintandu-se Nascatoarea de Dumnezeu despre aceasta, s-a bucurat, cu bucurie mare, si s-a suit degraba in Muntele Maslinilor, ca sa se roage.

Citeşte mai mult...
 
Prins cu peste 4.000 litri de rachiu în maşină PDF Imprimare Email
Vineri, 14 August 2009 12:57

Pe raza localităţii Dragomireşti, a fost identificată o persoană din Sighetu Marmaţiei care transporta cu autoutilitara furgon 4.187 litri rachiu natural din fructe, în diverse recipiente din plastic de 1,5 litri, 2 litri, 3 litri şi 20 de litri care nu sunt marcate potrivit Titlului VII din Legea nr. 571/2003.

Totul a început de la un apel telefonic primit de către comisarii Gărzii Financiare Maramureş. Aceştia, în colaborare cu IPJ Maramureş - Serviciul de Investigare a Fraudelor, au identificat o autoutilitară care transporta ilegal produse alcoolice. Marfa avea o valoare totală de 83.740 lei, fiind găsită în saci de rafie şi ascunsă printre alte bunuri. Conform art. 173 din Legea nr. 571/2003 ţuica şi rachiurile din fructe sunt asimilate alcoolului etilic, iar conform art. 168 din norma de drept, "este interzisă producerea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi este interzisă deţinerea unui produs accizabil în afara antrepozitului fiscal dacă  acciza pentru acel produs nu a fost plătită". De asemenea, conform Normelor de aplicare a Legii nr. 571/2003, "pentru cantitatea care depăşeşte limita de 50 de litri de produs, nivelul accizei datorate este nivelul standard al accizei pentru aloolul etilic, respectiv 750 euro/hl alcool pur". Prejudiciul estimativ adus bugetului general consolidat al statului prin neplata accizei la cantitatea de rachiu natural transportată este de 55.147,19 lei. "Organele de cercetare penală urmează să stabilească persoana vinovată şi dacă fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii.

Citeşte mai mult...
 
Mihaela Fodor este noul presedinte al Asociatiei ecologie-turism “Nordica” din Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 14 August 2009 12:47

Organizatia a fost infiintata anul trecut, de un grup de prieteni iubitori ai naturii

 Joi, intr-una dintre salile extensiunii sighetene a Universitatii “Babes-Bolyai” a avut loc adunarea generala a Asociatiei ecologie-turism “Nordica” din Sighetu-Marmatiei, adunare care incheie anul de mandat 2008/2009 al conducerii organizatiei. Dupa trecerea in revista a proiectelor derulate in noul de mandat, a prezentarii stadiului in care se afla cele in curs de derulare, presedintele Mihail Gerald Manole si-a predat mandatul Mihaelei Fodor, care va conduce destinele organizatiei in perioada 2009/2010.

 Reusite deosebite in mandatul trecut

 In partea a doua a adunarii generale au fost discutate proiectele viitoare. Asociatia ecologie-turism “Nordica” a fost infiintata anul trecut, de un grup de prieteni iubitori ai naturii, interesati de monitorizarea mediului si a dezechilibrelor ecologice, conservarea si protejarea biodiversitatii, promovarea unui turism ecologic, precum si initierea, dezvoltarea si sustinerea unor proiecte sociale, culturale si educative. In anul care a trecut, asociatia se poate lauda cu infiintarea site-ului www.fotomaramures.ro, devenit intre timp o adevarata marca, site-ul cu pricina avand zilnic cativa mii de vizitatori din tara si de peste hotare si aproape 300 de colaboratori. Printre reusitele asociatiei se numara publicarea de harti, sustinerea de cursuri si diverse programe educative pe teme ecologice in mai multe scoli din Sighetu-Marmatiei si localitatile invecinate, initierea declararii habitatului castorilor de pe Tisa drept arie protejata, precum si proiectul de anvergura aflat in derulare privind plantarea unei perdele verzi in jurul platformei de deseuri menajere a municipiului, proiect a carui etapa urmatoare se va derula in aceasta toamna. Tot in aceasta toamna se va finaliza proiectul realizat in colaborare cu administratia publica locala privind construirea unui adapost pentru cainii comunitari. In ceea ce priveste proiectele de viitor, asupra lor vom reveni in momentul demararii lor.

Citeşte mai mult...
 
Ansamblul “Mara” din Sighet a fost victima tensiunilor politice din Cipru PDF Imprimare Email
Vineri, 14 August 2009 08:43

Anuntam zilele trecute ca Ansamblul “Mara” din Sighetu-Marmatiei a fost invitat la Festivalul International de dansuri folclorice (”Euro-Mediterranean Dance Festival”), ce se desfasoara anual in localitatea Limassol, in partea greceasca a Ciprului. Ansamblul a raspuns cu bucurie la invitatie, sentiment care, odata ajunsi la destinatie, s-a transformat in frustrare si deziluzie: organizatorii festivalului nu au permis reprezentantilor Romaniei sa urce pe scena!

Tensiunile dintre partea greaca si cea turca dureaza de 50 de ani

Data fiind situarea sa intre Europa, Asia Mica si Africa de Nord, Ciprul a fost un teritoriu intens disputat, stapanit pe rand de egipteni, asirieni, persi, macedoneni, romani, bizantini, arabi – ca sa enumeram doar cativa. In anul 1571 a fost cucerit de turci, apoi cedat temporar Marii Britanii, independenta fata de aceasta fiind proclamata in 1960. Dar conflictele dintre populatia greaca si turca au impus trimiterea de trupe ONU. Ca urmare a unei lovituri de stat a Garzii Nationale grecesti in 1974, armata turca a ocupat o treime din nord-estul insulei proclamand-o stat autonom si federal apoi Republica Turca a Ciprului de Nord. Toate tratativele dintre cele doua comunitati nu au dus la niciun rezultat, iar referendul de reunificare din 2004 a fost un esec: divizarea insulei in doua state de sine statatoare se mentine si azi, iar relatiile dintre cele doua administratii sunt departe de a fi amiabile, generand situatii pe care un om intreg la minte nu le poate intelege.

Citeşte mai mult...
 
La Poienile Izei s-a desfăşurat tabăra internaţională "Tradiţie vs. Modernism" PDF Imprimare Email
Joi, 13 August 2009 11:56
În perioada 20 iulie - 10 august, în comuna Poienile Izei s-a desfăşurat un proiect de anvergură derulat de Asociaţia Tinerilor Intreprinzători "Concordia" (ATIC) - preşedinte Andrei Denis Codrea, finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în domeniul educaţiei şi formării profesionale prin programul "Tineret în acţiune". Trecând peste barierele lingvistice şi culturale, 24 tineri cu vârstele cuprinse între 15 şi 25 ani din Israel, Turcia, Serbia şi România, şi-au însuşit meşteşuguri tradiţionale maramureşene în cadrul a trei ateliere de lucru, respectiv olărit şi elemente de artă decorativă, ţesătorie şi bucătărie, la care s-a adăugat şi un al patru-lea atelier de foto-video, reprezentând "modernismul" din titlul proiectului. După ce şi-au bătătorit palmele pe roata olarului alături de celebrii meşteri din Săcel, tinerii participanţi au învăţat să prepare vopsele din plante cu care să coloreze lâna toarsă chiar de ei ca apoi să treacă la războiul de ţesut şi, bineînţeles la oale, pentru a învăţa să pregătească bucatele tradiţionale maramureşene. Nici după-amiezele nu au fost de tihnă: cântecele şi dansurile maramureşene s-au împletit cu cele turceşti, sârbe şi evreieşti şi cu diversele concursuri, care mai de care mai năstruşnice, de la confecţionatul măştilor de carnaval la cel de body-painting, de la desenele pe asfalt la pictura peisagistică şi sport.
Citeşte mai mult...
 
Ambasadorul Israelului la Bucureşti a primit în dar cheia oraşului Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 13 August 2009 09:35

După o scurtă întâlnire cu oficialităţile şi comunitatea evreiască din Oradea, ambasadorul Israelului la Bucureşti, David OREN, s-a aflat ieri, pentru prima dată, în Sighetu Marmaţiei.

Vizita a debutat la sediul Primăriei oraşului, unde ambasadorul David OREN a fost primit de către şeful de cabinet, purtătorul de cuvânt Spiridon Pralea. În cadrul discuţiilor, au fost abordate mai multe probleme, care s-au axat în primul rând pe dezvoltarea relaţiilor economico-culturale, accentul fiind pus în special pe domeniul energiilor alternative (foarte dezvoltate în Israel), precum şi pe sistemul de aducţiune a apei.
David Oren s-a arătat încântat de oraşul lui... Elie Wiesel.

Citeşte mai mult...
 
Colaborare romano-maghiara pentru informarea consumatorilor privind serviciile turistice PDF Imprimare Email
Joi, 13 August 2009 07:39

O delegatie formata din specialisti maghiari in probleme de protectie a consumatorilor s-a aflat in aceasta saptamana in Maramures, intr-un schimb de experienta din regiunile de la granita in domeniul turismului. Directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Maramures, Olivia Ardelean, a precizat ca scopul programului este rezolvarea mai rapida a problemelor pe care le intampina consumatorii maghiari in judetele Maramures, Satu Mare si Bihor, respectiv cei romani in regiunile Debrecen si Eger, dar si informarea corecta a acestora cu privire la serviciile turistice de care pot beneficia in tara vecina. Pe parcursul vizitei in Maramures, oaspetii maghiari au participat inclusiv la controale efectuate de comisarii de la CJPC la diferiti operatori economici din domeniul turismului la Suior, Sighetu Marmatiei si Sapanta. Programul de colaborare a fost initiat ca o consecinta a numarului mare de turisti romani care merg in zona Debrecen-Eger, dar si turisti maghiari care isi petrec vacantele in judetele Maramures, Satu Mare si Bihor, si are ca scop o mai buna informare a acestora. Olivia Ardelean a declarat ca in viitorul apropiat reprezentantii institutiilor similare din domeniul protectiei consumatorilor, romani si maghiari, vor incheia un acord de colaborare in domeniul protectiei consumatorilor, respectand legislatia impusa de Uniunea Europeana.

Citeşte mai mult...
 
Ambasadorul statului Israel face o vizita oficiala in Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 11 August 2009 06:40

David OrenMiercuri, 12 august, ambasadorul statului Israel in Romania va fi in judetul nostru in cadrul unei vizite de lucru, in care se va intalni cu reprezentantii administratiilor locale din Baia Mare si Sighetu-Marmatiei, precum si cu cei ai comunitatilor evreiesti din cele doua localitati. David Oren, licentiat al Facultatii de Stiinte Politice si Relatii Internationale, si-a inceput mandatul de ambasador in Romania in anul 2007. In cariera lui de diplomat, a lucrat la misiunea israeliana din cadrul Natiunilor Unite pe probleme de afaceri politice la Consiliul de Securitate si Secretariatul ONU, a fost directorul Departamentului Economic din cadrul Ministerului de Externe din Israel, consul la Toronto si membru al Departamentului pentru America de Nord din cadrul Ministerului de Externe.

Citeşte mai mult...
 
Hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Sighet a adunat sute de credinciosi PDF Imprimare Email
Duminică, 09 August 2009 15:46

O multime de credinciosi a participat duminica, 9 august, la hramul bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Sighetu-Marmatiei, pastorita de preotul protopop Vasile Aurel Pop, eveniment marcat prin prezenta PS Justinian Chira Maramureseanul, arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului, insotit de preotul dr. Stefan Cristian, consilier eparhial, conducatorului sectorului cultural. Precum la botez credinciosul primeste odata cu numele si ingerul sau pazitor de primejdii sufletesti si trupesti care sta in fata lui Dumnezeu si se roaga sa dea harul Sau cel ceresc, asa si hramul bisericii – lacas de slujire, rugaciune, reculegere duhovniceasca si mantuire – devine inger ocrotitor al comunitatii drept-maritoare, tarnosirea fiind actul de botez al lacasului de inchinaciune, iar icoana sfantului patron se aseaza la mare cinstire in randul intai in iconostas. Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, initial greco-catolica, a fost construita in stil neogotic de mesteri italieni intre anii 1890-1892, lacasul fiind pictat de Traian Biltiu-Dancus si Tasso Marchini intre anii 1930-1932 si restaurat in anul 2004 de Raluca Ceicu Biltiu-Dancua, sotia lui Sebastian Ceicu Biltiu-Dancus, nepot al pictorului, cea mai apropiata ruda in viata a pictorului. Sfintirea bisericii “Adormirea Maicii Domnului” a avut loc la 10 august 2008, si a fost oficiata de PS Justinian Chira si Justin Hodea Sighetanul.

Citeşte mai mult...
 
Duminica are loc hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 06 August 2009 19:48

Duminica, la Sighetu-Marmatiei are loc hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” si un an de la sfintirea lacasului, oficiata in 10 august 2008 de PS Justinian Chira Maramureseanul si Justin Hodea Sigheteanul. Sarbatoarea va incepe inca de sambata, cand un sobor format din sapte preoti va sluji Vecernia, Litia, Sfintirea apei si Sfanta Taina a Maslului. Sarbatoarea bisericii sighetene pastorita de preotul protopop Vasile Aurel Pop va fi patronata de PS Justinian Chira Maramureseanul, arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului, insotit de preotul dr. Stefan Cristian, consilier eparhial, conducatorului Sectorului cultural.

Ultima actualizare Joi, 06 August 2009 19:52
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit »

Page 213 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact