logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Victoria Berbecaru din Botiza expune covoare la Paris PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Septembrie 2009 07:24

In perioada 13-20 septembrie, Victoria Berbecaru va expune la Paris o colectie de opt covoare cu motive maramuresene, vopsite in culori vegetale. Covoarele din Botiza vor fi expuse timp de o saptamana in cadrul Parohiei Ortodoxe Romane, care este amplasata foarte aproape de celebra Catedrala Notre-Dame. Berbecaru este singura confectionera de covoare care va expune in respectivul spatiu. Ea este o prezenta constanta la astfel de manifestari, covoarele sale traditionale au fost expuse la Oxford, Hamburg, Berlin, Strasbourg sau Viena. In Botiza, Berbecaru are o pensiune unde ii invata pe cei doritori tainele confectionarii covoarelor traditionale maramuresene, vopsite numai in culori naturale.

Citeşte mai mult...
 
Hram la Rozavlea de Sfântă Mărie Mică PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Septembrie 2009 09:48

Pentru credincioşii ortodocşi din Rozavlea, ziua de 8 septembrie are o semnificaţie aparte. În această zi se face prăznuirea "Naşterii Maicii Domnului" sau "Sfântă Mărie Mică", biserica din centrul localităţii Rozavlea ţinându-şi, totodată, hramul.

Acest lăcaş de cult a fost ridicat la rangul de mănăstire la 15 august 1971, prin sfinţirea sa de către Preafericitul Patriarh lustinian. Slujbele speciale, cu ocazia hramului de la Rozavlea, vor fi oficiate de către P.S. Iustin Sigheteanul, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu un numeros sobor de preoţi. P.S. Iustin este considerat a fi unul dintre fiii satului ai localităţii Rozavlea. Părintele Grigore Andreica, protopop ortodox Vişeu de Sus, a spus că răspunsurile la Sfânta Liturghie din ziua hramului vor fi date de către corul catedralei episcopale Baia Mare. Hramul Bisericii "Naşterii Maicii Domnului" este o sărbătoare care are aceeaşi semnificaţie pentru credincioşii din zonă, la fel ca "Adormirea Maicii Domnului". Încă din ajun, credincioşii din satele învecinate se adună în procesiuni religioase la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Rozavlea, unde îşi petrec noaptea în cântări şi rugăciuni.

Citeşte mai mult...
 
ETHEREAL AMBIENT EVENING la Brasov - ultimele detalii PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 07 Septembrie 2009 18:51

ArcanaAu mai ramas 5 zile pana la noua Seara Speciala organizata de Kogaionon si DonisArt. ETHEREAL AMBIENT EVENING va incepe sambata, 12 septembrie, la orele 19.00, accesul publicului in sala Centrului Reduta fiind permis incepand cu orele 18.00, unde va rula un interesant film inchinat artistei Lisa Gerrard, cunoscuta voce feminina din Dead Can Dance.

Pe langa standurile de accesorii muzicale nelipsite de la evenimentele din Brasov (Beauty Of Pain si Bestial), cei de la Arcana vor veni si ei cu cateva detalii interesante, printre care ultima varianta de tricouri, cu un design cu totul deosebit, plus noul album al lui Peter Bjargo - “A Wave Of Bitterness”, aparut in urma cu cateva zile la labelul german Kalinkaland Records.

Ultima actualizare Luni, 07 Septembrie 2009 18:55
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Zilele Câmpulungului PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Duminică, 06 Septembrie 2009 21:02
Sâmbătă şi duminică în comuna Câmpulung distracţia a fost la ea acasa deoarece s-au desfăşurat zilele comunei.

Din programul organizat de autorităţi de-a lungul celor două zile nu au lipsit un campionat de fotbal,  concerte de muzică, seară de dans, discotecă în aer liber dar şi expoziţie de sculptură, pictură, obiecte de artizanat din  nuiele. De asemenea  festivitatea de înmânare a Diplomei de "Cetăţean de Onoare" lui Szepi Emeric.

Despre toate acestea dar şi despre buna convieţuire a tuturor etniilor din această localitate ne-a vorbit  într-un material video primarul comunei Câmpulung, domnul Pop Valentin dar şi prefectul judeţului Maramureş, domnul Sandu Pocol:

Ultima actualizare Duminică, 06 Septembrie 2009 21:12
Vezi video
 
Prezentarea modei la Radio Sighet (4 septembrie 2009) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 06 Septembrie 2009 11:23
 
Video: La Sala Radio Sighet a avut loc o paradă de modă de excepţie prezentată de Miss Queen Europe 2009 PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Septembrie 2009 09:49

Se pare că vineri, 4 septembrie, conjunctura astrelor a fost favorabilă publicului sighetean iubitor de frumos: cei prezenţi la Sala Radio Sighet au avut ocazia să particpe la o paradă de modă în care, creaţiile vestimentare au concurat cu frumuseţea manechinelor printre care şi Miss Queen Europe 2009, în decorul tablourilor de mari dimensiuni semnate de pictorul francez Cyril Vassiliev şi cântecele Deliei Gogea din Viena - în organizarea unui vălenar stabilit în Austria, dedicat promovării Maramureşului în ţara valsului. Faptul că am amintit de "conjunctura astrelor" nu este întâmplătoare: tocmai întâmplarea a făcut ca Ioan Gogea, preşedintele Asociaţiei Culturale Româno-Austriece "Unirea" din Viena să fie cu familia în vizită la rudele din Vălenii Călineştiului şi Sighetu-Marmaţiei şi, tot din întâmplare, Ioana Enache, eleva Colegiului Naţional "Dragoş Vodă" - câştigătoarea coroanei Miss Queen Europe 2009 - să aibe un moment de respiro între prezentările de modă şi sesiunile foto pentru revistele de modă din Bucureşti iar creatoarea de modă Ileana Schelever-Vasiliev să fi terminat o colecţie de toamnă-iarnă. La toate astea s-a adăugat tenacitatea celor de la Radio Sighet care au montat expoziţia şi au mixat sonorizarea aferentă ca în doar 24 de ore să poată avea loc un eveniment despre care cu siguranţă se va mai vorbi multă vreme de-acum încolo.

Ultima actualizare Duminică, 06 Septembrie 2009 17:39
Citeşte mai mult...
 
Festivalul National de Arte pentru Liceeni a ajuns la Marea Finala PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Septembrie 2009 11:34

Festivalul National de Arte pentru Liceeni a ajuns la Marea Finala.
Luni, 7 si Marti, 8 septembrie, la Bucuresti, la Palatul Copiilor, se vor intalni cei 105 liceeni nominalizati ai celei de-a 8-a editii LicArt. Dupa un an in care, luna de luna, s-au inscris si au concurat mii de elevi din toata tara, acum a sosit momentul sa fie anuntati castigatorii celui mai mare concurs de gen din Romania. Si nu oricum, ci in cadrul unui eveniment pe masura concursului, a entuziasmului si talentului acestor liceeni.
Astfel pe parcursul celor doua zile, tinerii nominalizati, dar nu numai (pentru ca sunt invitati la eveniment toti cei care iubesc poezia, fotografia, teatrul si muzica), vor lua parte la workshop-uri sustinute de profesionisti, vor asista la spectacole de teatru si la recitaluri de muzica folk. Vor vizita expozitii si case memoriale din Bucuresti. Se vor bucura de vernisarea expozitiei cu fotografiile nominalizate si de lansarea volumului colectiv cu poeziile nominalizate. Pe scurt, un eveniment unic in viata lor de liceeni. Asta, desigur, daca nu vor fi nominalizati si in editia viitoare, LicArt 2010!

Citeşte mai mult...
 
Gazeta de Maramures organizeaza "Turul rezistenţei anticomuniste" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Septembrie 2009 08:07

La 20 de ani de la căderea regimului comunist şi 61 de ani de la transformarea închisorii Sighet în închisoare politică, prin încarcerarea primului lot de deţinuţi politici, un grup de elevi de la Liceul Dragoş Vodă, GAZETA de Maramureş realizează o serie de acţiuni care au ca scop cunoaşterea istoriei recente şi luptei anticomuniste din Maramureş, intitulate generic „Eroii rezistenţei anticomuniste”.

Avem onoarea de a vă invita în perioada 5-6 septembrie 2009 la un tur al principalelor nuclee ale rezistenţei anticomuniste din Maramureş. Veţi avea ocazia să aflaţi detaliile luptei anticomuniste chiar de la eroii supravieţuitori ai acesteia.

Citeşte mai mult...
 
Foto si video de la lansarea A Car in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 03 Septembrie 2009 20:16
 
 
 
 
 
 Filmarile si pozele ne-au fost puse la dispozitie de catre dl. Popovics Robert, un fidel cititor al Sighet-Online.ro. Ii multumim pe aceasta cale.
Ultima actualizare Joi, 03 Septembrie 2009 21:40
Citeşte mai mult...
 
În 5-6 septembrie - Zilele Câmpulungului PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Septembrie 2009 08:19

Acest sfârşit de săptămână se anunţă a fi unul plin de distracţie în comuna Câmpulung. În 5 - 6 septembrie, autorităţile au pregătit două zile de spectacol, dans şi voie bună.

Activităţi desfăşurate cu ocazia zilelor comunei:
Sâmbătă, 5 septembrie:
13.00 - Meci de deschidere al Cupei Dembrovschi, ediţia a IX-a; 
13.00 - 18.00 - Campionat de minifotbal; Meci Old - Boys; Concurs de executat lovituri de la 11 metri;
18.00 - 24.00 - Seară de dans în aer liber;
20.00 - 22.00 - Program artistic la căminul cultural, organizat de Asociaţia culturală "Longi - Prati". Pe scenă va urca formaţia "Buza Virag";
22.00 - 24.00 - Concert formaţia "Minimax" Sighetu Marmaţiei.
Duminică, 6 septembrie:

Citeşte mai mult...
 
Legea Jandarmeriei Rurale din 1 septembrie 1893 şi importanţa sa istorică PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 31 August 2009 13:05

După Războiul de Independenţă din 1877-1878, întreg sistemul militar, administrativ şi de menţinere a ordinii interne a fost reorganizat. S-au îmbunătăţit structurile de bază ale statului român modern; printre ele o atenţie particulară s-a acordat Jandarmerie. Necesitatea unei forţe specializate, puternice, a cărei misiune principală să o constituie paza şi ordinea de stat, asigurarea liniştii şi libertăţii cetăţeanului, protecţia proprietăţii, precum şi a modului de aplicare şi respectare a legilor ţării, au determinat intensificarea acţiunilor factorilor de conducere politică şi militară pentru elaborarea unei legi de organizare a Jandarmeriei rurale.

O primă încercare are loc în 1885 când generalul Radu Mihail, prefectul Poliţiei Bucureşti a elaborat un proiect de lege pentru organizarea Jandarmeriei în întreaga ţară, dar din cauza divergenţelor de opinie dintre partidele politice, nu s-a concretizat.

Doi ani mai târziu, în mai 1887, primul ministru I.C. Brătianu, cu prilejul expunerii de motive la Legea comunală aprecia că ”gendarmeria comunală rurală va fi mai bună decât poliţia rurală de până acum.” De altfel, Legea comunală adoptată la 7 mai 1887 stipula la Art. 82: „printr-o lege specială se va organiza un serviciu de gendarmerie comunală rurală, determinându-se condiţiile de numire, grade. Uniforme, salariul, atribuţiile şi relaţiile de serviciu.

Citeşte mai mult...
 
Psycho Symphony in Sighet la NOM FEST 4 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 31 August 2009 11:48

Psycho SymphonyFormatia Psycho Symphony din Carei îşi începe activitatea în 1992, pentru început sub formă de trio instrumental cu fraţii Gindele la secţia ritmică şi Attila Mogyorós la chitară. În 1993, cu sosirea chitaristului Emil Gherasim, trupa se transformă în cvartet. De atunci componenţa este neschimbată: Emil Gherasim chitară/voce, Attila Mogyorós chitară, Róbert Gindele bas, Gábor Gindele tobe.

Prima înregistrare demo în componenţa stabilă de cvartet este realizată în ianuarie 1994, în studioul HNS din Satu Mare.

Al doilea demo intitulat "The Killing Look" apare în ianuarie 1996, înregistrat în studioul HNS din Satu Mare.

Ultima actualizare Luni, 31 August 2009 12:30
Citeşte mai mult...
 
NOM FEST 4 in Sighet pe 13 septembrie 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 31 August 2009 11:40

uminica, 13 septembrie 2009, va avea loc cea de a patra editie a celebrului deja festival de rock din Sighetu Marmatiei, NOM FEST 4. Acesta va avea loc in Club VERSUS, cu incepere de la ora 19, pretul unui bilet fiind de doar 10 RON. Trupele invitate sa cante si sa incante sufletele rockerilor sigheteni sunt: Fireball (Baia Mare), Halat Alb (Sighet), Ultimu’ Nivel (Baia Mare), NOM (Sighet) si Psycho Symphony (Carei), poate cea mai tehnica trupa din Romania ultimilor 20 ani... o formatie cu un succes mult mai mare in strainatate, unde valoarea este apreciata ...
„După succesul primelor două ediţii NOM Fest, la care au participat numeroase trupe susţinute de peste 300 de spectatori la fiecare edi
ție, in 2008, din lipsă de fonduri și susținere am organizat manifestarea ”MOȘ CRĂCIUN E ROCKER” în cardul festivalului NOM Fest, care a avut ca scop colectarea de jucării pentru copiii defavorizati din Sighet. Concertul a avut un real succes, strângându-se peste 200 de jucării care au fost donate Centrului de Copiii ”Madre Colomba” din Sighetu Marmației. A venit rândul sa organizăm şi ediţia a IV-a, ediţie care este aşteptată de fanii noştri şi ai celorlalte trupe pe care ne-am gândit sa le invităm.

Ultima actualizare Joi, 10 Septembrie 2009 16:49
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit »

Page 211 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact