logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Conferinţă Internaţională cu tema „Dezvoltare şi integrare europeană” la Extensiunea Universităţii „Babeş-Bolyai” din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 15 Octombrie 2009 10:03

În zilele de 16 şi 17 octombrie 2009, la Extensiunea Universităţii „Babeş-Bolyai” din Sighetu Marmaţiei are loc Conferinţa Internaţională cu tema „Dezvoltare şi integrare europeană”. Manifestarea se înscrie în ciclul de evenimente „UBB 90” prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Universităţii Române din Cluj.

Conferinţa este organizată împreună cu facultăţile patronatoare ale Extensiunii şi este structurată pe trei secţiuni:

A. Geografia în dezvoltarea teritorială;

B. Dezvoltare economică în contextul integrării europene

C. Dezvoltări pedagogice în învăţământul contemporan.

Astfel sunt adunaţi într-un context interdisciplinar geografi, economişti, psihologi, pedagogi, oameni de ştiinţă şi practicieni din domeniile de pregătire ale Extensiei.

Ultima actualizare Joi, 15 Octombrie 2009 10:30
Citeşte mai mult...
 
Video: Jan Garbarek , Chick Corea si Stanley Clarke canta la Bucharest Masters of Jazz 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 15 Octombrie 2009 07:50

Bucharest Masters of Jazz 2008 a reprezentat un adevarat regal al jazzului international, pe scena festivalului urcand nume cu rezonanta pe plan international: Al Jarreau, Dianne Reeves, Erik Truffaz, Count Basie Orchestra, Monty Alexander Trio, Chick Corea, John Mclaughlin, Nigel Kennedy.

Iubitorii de jazz si nu numai au putut lua parte la un adevarat manifest pentru muzica buna, de calitate.

Ca urmare a succesului inregistrat la prima editie, Media Services Events organizeaza in perioada 23 – 25 octombrie 2009 a doua editie a festivalului Bucharest Masters of Jazz. In luna noiembrie 2009 vor avea loc si alte evenimente organizate tot sub egida Masters of Jazz.

Bucharest Masters of Jazz a castigat in 2008 premiul Asociatiei Criticilor de Jazz, iar editia din acest an nu se va dezice cu siguranta, artistii confirmati fiind Richard Bona si Eliane Elias pe 23 octombrie, Power of Three – Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke pe 24 octombrie, Mike Stern Band si Branford Marsalis Quartet pe 25 octombrie si Jan Garbarek Group pe 25 noiembrie.

Ultima actualizare Joi, 15 Octombrie 2009 08:03
Citeşte mai mult...
 
APA - o poartă spre curcubeu... PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Miercuri, 14 Octombrie 2009 16:23
Astazi,14.10.2009,la Şcoala cu cls.I-VIII  Bistra, jud. Maramureş, s-a desfăşurat  activitatea intitulată “APA - poartă spre curcubeu..”. făcând parte dintr-un amplu proiect iniţiat de UNICEF - România prin serviciul propriu de formare continuă a resurselor umane CRIPS şi având ca scop general prevenirea instalării simptomelor de stres post-traumatic la copiii şi tinerii din localităţile afectate de inundaţii.

  La activitate au participat elevi, cadre didactice, părinţi, reprezentantul Consiliului local, d-nul viceprimar, Duciuc Vasile, d-na asistentă comunitară, Zelencsuk Maria.

   Acţiunea a debutat cu un frumos program artistic prezentat de elevele claselor a VI-a şi a VII-a care au interpretat cântece în care tema apei a fost prezentată cu sensibilitatea caracteristică vârstei.

   În Centrul de Documentare al şcolii a fost amenajată o expoziţie de acuarelă aprţinând elevilor cls. a III- a precum şi de artă fotografică în care apar cursul Vişeului la Bistra, poduri şi peisaje.

   Acţiunea a continuat cu un lectorat cu adulţii susţinut de prof. consilier educativ, Horj Iuliana. Din echipa de proiect, cu contribuţii valoroase la realizarea activităţilor, au făcut parte d-na învăţătoare Anişorac Anişoara şi profesoarele Luscalov Mariana Tanea şi Onujec Maria.

Citeşte mai mult...
 
Video: Formaţia rock Mercedes Band la Satu Mare PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 14 Octombrie 2009 10:50

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., de la ora 19.00, Casa de Cultura "F.M. Zamfirescu" din Satu Mare va fi din nou gazda unui concert rock. Sunt invitate formaţiile: Gyöker, Stereotype şi Burning Ashes din Satu Mare şi Mercedes Band din Sfântu Gheorghe.

Genurile abordate sunt:

Stereotype – hardcore cu influenţe de new school metal

Gyökér – punk

Mercedes Band – Nu Rock (mai multe informaţii despre această formaţie puteţi să găsiţi accesând site-ul www.mercedesband.ro.)

Ultima actualizare Miercuri, 14 Octombrie 2009 11:02
Citeşte mai mult...
 
Video: Transilvania Jazz Festival 2009 - Cluj Napoca (18-20 oct) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 14 Octombrie 2009 06:45

Organizatorii au aşteptat până în ultimul moment anunţarea defăşurării celei de-a treia ediţii a Transilvania Jazz Festival, la Cluj, prevăzut iniţial pentru perioada 16 - 20 octombrie. Bugetul festivalului era până ieri, moment în care compania Rosal şi-a confirmat sprijinul financiar, de doar 5.000 de lei, bani alocaţi de către autorităţile clujene. Fără aportul Rosalului, care a dublat bugetul festivalului, acesta nu ar mai fi avut loc anul acesta. În acest context, organizatorii au fost nevoiţi să renunţe la două din cele cinci zile, atât cât ar fi trebuit să dureze festivalul, dar şi la multe din numele importante anunţate iniţial.

Ultima actualizare Miercuri, 14 Octombrie 2009 10:49
Citeşte mai mult...
 
Mariana Pop (ISJMM) la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 Octombrie 2009 16:08
 
Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 Octombrie 2009 16:07
Ultima actualizare Marţi, 13 Octombrie 2009 16:11
 
Video: Seminarul International al FSLI de la Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 13 Octombrie 2009 15:49

Azi, cu incepere de la ora 10, a avut loc la Centrul de Formare si odihna “EuroSind” de la Ocna Sugatag o conferinta de presa organizata de catre Departamentul de Relatii Internationale, Parteneriate, Programe si Proiecte Internationale al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, in cadrul Seminarului International al FSLI realizat in colaboarare cu SNES Franta. Temele seminarului au fost descentralizarea invatamantului in tarile europene si comunicarea interna si externa in cadrul sindicatelor. Au fost prezenti Liviu Marian Pop (secretar general FSLI), Mariana Pop (inspector scolar judetean MM), Dorin Buda (subprefect Maramures), Mihai Patrascu alaturi de un consilier al Primariei Ocna-Sugatag si de lideri ai FSLI din mai multe judete ale tarii.

Ultima actualizare Luni, 19 Octombrie 2009 12:08
Vezi VIDEO
 
La Sighet s-a desfasurat o conferinta pe tema consumului de droguri PDF Imprimare Email
Luni, 12 Octombrie 2009 16:09

Cu titlul “Spune NU drogurilor, spune DA vietii”, sambata, la extensiunea Sighetu-Marmatiei a Universitatii “Babes-Bolyai” a avut loc o conferinta antidrog organizata de Asociatia Tinerilor Sigheteni Maghiari “SZMISZ” (”Szigeti Magyar Ifjusági Szervezet”) si Asociatia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului. La eveniment au participat asistentul universitar Degi L. Csaba (Universitatea “Babes-Bolyai”), comisar sef (r) Ioan Stefan Tohatan (Universitatea de Nord Baia Mare), precum si subinspector Ioana Lazar, de la Penitenciarul Baia Mare. Acestia au prezentat consideratii juridice privind strategia nationala antidrog, factori de risc, studiile de caz si situatia asistentei sociale a consumatorilor de droguri. Avand in vedere ca printre lectori s-a aflat si un reprezentant al Penitenciarului Baia Mare, pe langa problemele legate de subiectul conferintei, cei prezenti au fost interesati si de situatia penitenciarului, de soarta si viata detinutilor.

Citeşte mai mult...
 
Nicoale Sabau cauta talente pentru festivalul "Alina-te dor, alina" din Cicarlau PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Octombrie 2009 14:30

Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, tinerii interpreti de muzica populara mai au timp sa se inscrie la cea de-a XVII-a editie a Festivalului Folcloric National “Alina-te dor, alina”, care are loc in fiecare toamna la Cicarlau.

Evenimentul se va desfasura in zilele de sambata, 24 octombrie, si duminica, 25 octombrie, si consta intr-un concurs de interpretare rezervat solistilor cu varsta intre 16-28 de ani. De asemenea, incepand din acest an, concursul va avea si o sectiune pentru copiii intre 14 - 16 ani.

Inscrierile in festival se mai pot face pana in 22 octombrie, pe adresa Nicoale Sabau, nr. 321, Cicarlau, judetul Maramures, sau la fax 0262-215359, cu mentiunea pentru concursul “Alina-te dor, alina”.

Ultima actualizare Luni, 12 Octombrie 2009 14:35
Citeşte mai mult...
 
Elinor Ostrom - prima femeie care primeste Nobelul pentru Economie PDF Imprimare Email
Luni, 12 Octombrie 2009 13:41

Premiul Nobel pentru economie a fost atribuit americanilor Elinor Ostrom si Oliver Williamson. Cei doi au fost premiati pentru munca lor in ceea ce priveste "politicile de guvernanta economica", a anuntat luni comitetul Nobel, citat de AFP. Ostrom este prima femeie care primeste distinctia pe Economie, din 1969, cand premiul a fost acordat pentru prima oara.

Juriul Academiei din Stockholm si-a motivat decizia prin importanta studiilor realizate de cei doi pentru organizarea cooperarii in gestionarea economiei. "Cercetarile realizate de Elinor Ostrom si Oliver Williamson demonstreaza ca analizele economice pot pune in lumina cele mai multe forme de organizare sociala", a anuntat juriul.

Ultima actualizare Luni, 12 Octombrie 2009 14:15
Citeşte mai mult...
 
Trifoi cu 4 foi din Italia, via Peru - Albania! PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Luni, 12 Octombrie 2009 08:32

De câţiva ani, la Sighetu Marmaţiei şi-a făcut simţită prezenţa IL QUADRI FOGLIO (trifoi cu patru foi) din Italia. Mica plantă este aducătoare de noroc şi are foile prinse pe un ram în formă aproximativă  de Y,  cu latura cea mai lungă de 1.600 de kilometri, de la Torino la Sighetu Marmaţiei, unde celelalte 3 foi s-au extins pe strada Alexandru Ivasiuc (două) şi str.  Ion Ghica.
Pe cele 3 foi dintre Iza şi Tisa trăiesc în  3 familii mai mari  30 de tineri cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani Aceştia provin de la fosta Casă sau Leagăn de Copii  şi trăiesc acum decent, ca într-o familie adevărată, poate chiar mai bine. Cele 3 case de tip familial sunt mari, cu încăperi suficiente să găzduiască 10 copii fiecare. Ele au dormitoare cu unul până la 2-3 paturi (funcţie de vârsta copiilor), grupuri sanitare, bucătărie, sală de mese, sală de lectură,  sală de joc, câte o capelă mică etc. În curţile şi grădinile mari (800-1.500 mp) sunt amplasate aparate de joacă şi  s-au amenajat terenuri de sport (fotbal, handbal, volei, baschet, tenis de câmp). Capii de familie sunt părinţii adoptivi, respectiv familiile Ioan Molnar, Grigore Ştef şi Adalbert Stark.

Citeşte mai mult...
 
Intalnire sindicala internationala la Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Octombrie 2009 19:28

Sindicalistii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) se intalnesc, saptamana viitoare, la Ocna Sugatag cu colegii lor din Franta, la un seminar international pe tema descentralizarii in tarile europene, precum si despre comunicarea din cadrul sindicatului. Evenimentul va incepe de luni, 12 octombrie, culminand marti cu o masa rotunda la care sunt invitate sa participe inclusiv autoritatile judetene si inspectorul scolar general.

”O actiune internationala se va desfasura la Centrul de Formare Eurosind de la Ocna Sugatag, unde departamentul de Relatii Internationale al FSLI impreuna cu SNES federatia omoloaga din Franta va face un seminar pe tema descentralizarii in tarile europene si comunicare interna si externa in cadrul sindicatului. Ambele teme sunt de actualitate. Este un seminar la care vor participa colegi din toata tara, de la sindicatele afiliate FSLI. Marti va avea loc si o masa rotunda la care ii vom invita pe presedintele Consiliului Judetean, prefect, si inspectorul scolar general", a declarat liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Pop.

Sindicalistul a precizat ca a vrut sa invite la eveniment reprezentanti din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, insa intreaga ”bulibaseala" din sistem i-a dat planurile peste cap.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit »

Page 206 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact