logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Ansamblurile Corale din Maramures s-au intalnit la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 26 Octombrie 2009 11:02

In organizarea Asociatiei Culturale “Hollosy Simon”, sambata 24 octombrie, la Biserica reformata din municipiul Sighetu Marmatiei pastorita de protopopul Sipos Istvan, s-a desfasurat cea de-a IX-a editie a Intalnirii Ansamblurilor Corale din zona Maramuresului Istoric, la care au participat corurile bisericilor romano-catolice si reformate din Ocna Sugatag, Viseu de Sus, Campulung la Tisa si Sighetu Marmatiei, precum si corurile de copii din Ocna Sugatag si al Liceului de predare in limba maghiara “Leovey Klara” care, prin microrecitalul de poezie dedicata evenimentelor Revolutiei din 1956 cu care au punctat partile muzicale, au dat un plus de culoare evenimentului. Intalnirea Ansamblurilor corale a fost onorata de prezenta presedintelui de onoare a Uniunii Corale Maghiare din Romania – Guttman Mihaly, a reprezentantilor Fundatiei pentru Crestinatate – Endreffy Ildiko si Molnar Ferenc precum si a deputatului Stefan Beres.

Citeşte mai mult...
 
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir PDF Imprimare Email
Scris de Pr.Vasile- Aurel Pop   
Luni, 26 Octombrie 2009 08:59
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, acest mucenic vrednic de toată lauda, s- a născut în nordul Greciei, în cetatea Solon, Tesalonicul de astăzi. Din sinaxarul zilei aflăm că tatăl său era conducătorul militar al acestei cetăţi, şi era creştin, dar ţinea în taină acest lucru pentru că era perioada în care toţi cei ce credeau în Iisus Hristos, în Dumnezeu, şi mărturiseau cuvântul evangheliei erau aspru prigoniţi. De mic copil Dimitrie era crescut şi educat de părinţii lui în frică de Dumnezeu, în dragoste faţă de Iisus Hristos şi Evanghelia Sa sfântă şi mântuitoare, şi împreună în genunchi  se rugau în faţa a două icoane ce le aveau în casa lor, a Mântuitorului şi a Maicii Domnului, şi pe care le ţineau la loc de mare cinste.
       Pe când tânărul Dimitrie avea vârsta de 20 de ani tatăl său a murit. Împăratul Maximilian a chemat la el pe Dimitrie şi văzându-l înţelept şi viteaz, l-a numit în locul vrednicului său tată. Întorcându- se în patria sa, în Tesalonic, în loc să-i prigonească pe creştini aşa cum i- a poruncit Maximilian, a început a mărturisi pe Hristos şi a învăţa dreapta credinţă, mărind pe Dumnezeu Cel în Treime închinat şi cinstit. Împăratul Maximilian întorcându- se biruitor de la un mare război împotriva sciţilor şi sarmaţilor, a pornit mari serbări tocmai la Tesalonic. Este chemat şi tânărul Dimitrie să aducă jertfe zeilor l-a care se închina împăratul, dar acesta a înţeles că a sosit momentul ca înaintea crudului împărat să-şi afirme credinţa în singurul şi adevăratul Dumnezeu, Cel ce a făcut cerul şi pământul, toate cele văzute şi nevăzute. Întărit de Duhul Sfânt a înţeles că nu este suficient să crezi !
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Primul zbor cu parapanta organizat de Sighet Online PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Duminică, 25 Octombrie 2009 20:10
Aşa cum promiteam într-un articol anterior, Sighet Online împreuna cu Asociaţia de Zbor cu Aeronave Ultrauşoare Paranord Sighetu Marmatiei am organizat o sesiune de sărituri cu cei care au dorit  să guste această aventură pentru prima dată şi s-au înscris din timp prin  intermediul Sighet Online.

S-a  început cu o scurtă pregătire privind decolarea si aterizarea precum şi despre manevrarea parapantei. Dupa aceasta, a urmat startul mult asteptat. Au fost şi ratări la început dar până la urmă au venit şi reuşitele.  “Zborul cu parapanta îţi oferă senzatii extraordinare care nu pot fi exprimate în cuvinte! O experienţă unică!” a spus unul dintre participanţi.

Mulţumim Asociaţiei de Zbor cu Aeronave Ultrauşoare Paranord Sighetu Marmatiei pentru sprijinul acordat şi îi felicitam pe cei care au avut curajul să încerce pentru prima oară acest sport extrem:  Augustin Adela, Ipote Daniel, Olear Tamara, Boieroiu Dan, Pintea Marius, Pop Alina, Jitaru Bogdan.

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:57
Vezi video
 
Colegiul National Dragos Voda - Aniversare 90 de ani (1919-2009) 4 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Octombrie 2009 12:47
 
Colegiul National Dragos Voda - Aniversare 90 de ani (1919-2009) 3 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Octombrie 2009 12:46
 
Colegiul National Dragos Voda - Aniversare 90 de ani (1919-2009) 2 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Octombrie 2009 12:45
 
Colegiul National Dragos Voda - Aniversare 90 de ani (1919-2009) 1 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Octombrie 2009 12:43
 
VIDEO: Colegiul National "Dragos Voda" a aniversat 90 de ani de la infiintare PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 25 Octombrie 2009 12:32

Colegiul National “Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei aniverseaza zilele acestea 90 de ani de existenta. Respectul se impune nu doar datorita varstei, ci si performantelor acestei institutii de invatamant care a creat de-a lungul timpului. Primul director al liceului a fost numit profesorul dr. Eugen Szeles in 1919. De-a lungul existentei sale, liceul a functionat in incinta unei scoli primare, in cladirea fostului liceul piarist romano-catolic, in Palatul Culturii si in cladirea scolii de fete “Domnita Ileana”, iar din 1946 a revenit in cladirea in care functioneaza si astazi.

Aniversarea din acest an s-a dorit una care sa ramana mult timp in memoria tuturor celor ce au asistat la aceasta sarbatoare, iar acest lucru s-a reusit din plin la aniversarea celor 90 de ani ai scolii.

Ultima actualizare Luni, 28 Decembrie 2009 08:34
Citeşte mai mult...
 
Alexandru Andries lanseaza “Petala” si “Desen si arhitectura” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Octombrie 2009 11:27

Dubla lansare marti, 27 octombrie, la ora 18.00, in Ceainaria Carturesti din Bucuresti: Alexandru Andries le-a pregatit admiratorilor si prietenilor doua motive de bucurie. Primul vine sub forma unui disc cu 18 piese noi, intitulat “Petala” – disponibil atat pe suport CD, cat si sub forma de LP Vinyl pentru audiofili – si este insotit si ilustrat de un album de arta fotografica aparut la Editura Vellant. Cel de-al doilea vine sub forma unui volum intitulat “Desen si arhitectura”, fiind in egala masura un ghid in desen si un excurs prin memoria anilor de studentie si ucenicie din timpul regimului comunist. “Petala”
Discul “Petala” a prins forma plecand de la ideea unui material liric, in alt registru decat albumul social-politic “Oficial”, aparut in 2008 - dublat de dorinta unui altfel de sunet, care sa “imbrace” noile cantece in haine mai calde si mai potrivite mesajului: de aici doua sunete diferite de chitara, cea cu corzi de plastic (in stanga) si cea de jazz (in dreapta) care isi fac simtita prezenta pe intregul album si care dau un aer cu totul special inregistrarilor.

Ultima actualizare Duminică, 25 Octombrie 2009 11:41
Citeşte mai mult...
 
O sigheteancă, la „Miss Intercontinental”2009- Republica Belarus PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Duminică, 25 Octombrie 2009 11:21

Bledea LiaÎn urma câstigării unui concurs organizat la Cluj de o agenţie de modele, asigheteanca Lia Maria Bledea a ajuns să participe la Miss Intercontinental Romania 2009, la Piatra Neamţ. La sfârşitul unui "cantonament" de 7 zile, au fost alese 4 fete care să reprezinte ţara la diferite concursuri internationale în 6 ţări diferite: Miss Supranational ( finala mondială în Polonia), Miss Tourism Metropolitan (Malaezia), Miss Globe International( Albania, Muntenegru, Kosovo),Miss Intercontinental( Belarus. Tot atunci, Lia- Maria a mai câştigat un premiu special, să devină imaginea unui site al make-up artistului Alex Rădulescu, cunoscut atât în ţară cât şi în străinătate. Finala Mondială a concursului câştigat de Lia a avut loc in Belarus,Minsk, la finele lui septembrie. Acolo, Lia, reprezentanta României, a stat două săptămâni. Împreună cu celelalte 55 de fete de pe toate continentele, au vizitat 5 oraşe din Belarus. « În fiecare loc vizitat am fost întâmpinate de fanfare, majorete, primari, prefecţi,fotografi, ziarişti. Am vizitat fabrica Belaz(tractoare şi autocamioane), o mină de sare, castele, muzee , şi multe alte locuri interesante. După o săptămână de excursie, ne -am întors la Minsk pentru. a începe pregătirile pentru. show-ul final. Acea săptămână a fost foarte obositoare, toată ziua repetiţii şi pauze scurte . Unele concurente au fost prietenoase, altele mai competitive. Colega mea de cameră a fost Miss Macedonia, m-am înţeles bine cu ea. M-am înţeles bine si cu fetele din: Thailanda, Malta, Serbia, Panama, Puerto Rico,SUA, El Salvador, Pakistan, Grecia, Columbia, Austria,Coreea, Ghana. Un fotograf din Belarus Mi-a spus că nu ştia că româncele sunt aşa de frumoase.

Ultima actualizare Duminică, 25 Octombrie 2009 12:04
Citeşte mai mult...
 
“Hai sa dam mana cu mana, sa pasim in viata IMPREUNA!” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009 08:23
Asociatia Tineri Intreprinzatori CONCORDIA din Sighetu-Marmatiei, Maramures, în parteneriat cu Association Multimedia Emploi din Franta, Asociatia Centrul Regional de Initiere si Servicii din Sighetu-Marmatiei, Institutul pentru Politici Sociale din Bucuresti, Asociatia Femeilor Rome din Romania, Bucuresti, Asociatia pentru Comunitate si Familie 2006 din Constanta, Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala ASSOC din Baia Mare si colaboratorul din Anglia, LEARN.org.uk Ltd, implementează proiectul “Hai sa dam mana cu mana, sa pasim in viata IMPREUNA!” finanţat prin POSDRU/70/6.2./S/40813.

Proiectul va fi implementat in 4 regiuni din Romania: Maramures, Brasov, Bucuresti si Constanta, pe o durata de 24 de luni, incepand din 01.09.2009.

Obiectivul proiectului: "Configurarea unui sistem de sprijin integrat pentru promovarea participarii la viata sociala si accesul pe piata muncii a tinerilor proveniti din Institutiile de plasament si a tinerilor cu dizabilitati.”

Citeşte mai mult...
 
Ioan Munteanu expune pictură şi sculptură la Sala Radio Sighet PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009 08:14
Ioan MunteanuO parabolă tibetană vorbeşte despre un înţelept care meditează în grădină, având sub priviri pomi înfloriţi, ierburi, arbuşti, o lume splendidă de care însă nu se lasă ispitit ci începe să scoată din ea mental frunzele, una câte una, ramurile, florile, pământul, până nu mai rămâne nimic: nemulţumit de coaja lucrurilor, el caută ceva mai adânc în spatele lor, un temei al fiinţei. Înţeleptul tibetan scoate lumea din forfota lumii din gândire, pentru a rămâne la gândire. Această parabolă mi-a venit în minte în faţa picturilor semnate de profesorul Ioan Munteanu: precum înţeleptul tibetan, absolventul secţiei de pictură a Facultăţii de Litere a Universităţii de Nord din Baia Marte scoate lumea din culoare, pentru a rămâne la culoare. Ioan Munteanu propune sighetenilor o pictură nemijlocită de materialitatea lumii: între el şi culoare, nu se mai află natura, ea devenind culoare picturală, aşa cum muzica este sunet muzical. Profesorul Colegiului Naţional "Dragoş Vodă" şi-a asumat misiunea de a lucra în limbajul unei viziuni pure, abordând pictura abstractă, nonfigurativă, în care structurează artistic culoarea, spritualizând-o, o pictură care - ca şi muzica - se hrăneşte din propriul limbaj, neintermediată de obiect, de literatură.
Citeşte mai mult...
 
Nopţi Galileene la Sighet - sesiunea de observaţii a fost reprogramată pentru duminică PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Octombrie 2009 20:39

Manifestarea astronomică Nopţi Galileene din cadrul Anului Internaţional al Astronomiei 2009 este în plină desfăşurare. Joi şi vineri în municipiul Sighet s-au desfăşurat diverse acţiuni în cadrul unor instituţii de învătământ: Şcoala „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, Colegiul Naţional Dragoş Vodă şi Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii. Membrii Astroclubului SARM Sighet au prezentat publicului, format din elevi şi profesori, referate, filmuleţe şi materiale electronice despre Galileo Galilei, descoperirile realizate de acesta în urmă cu 400 de ani şi alte subiecte astronomice.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit »

Page 204 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact