logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Deschiderea adapostului de caini din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Octombrie 2009 14:39
 
Locul I in Europa si 4 medalii pentru lotul Romaniei la Olimpiada de Astronomie si Astrofizica PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Octombrie 2009 07:56

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut locul I in Europa, cu patru medalii - doua de aur si doua de argint, o mentiune si un premiu special la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica.

Ioana Zelko si Marius Constantin, elevi in clasa a XII-a, la Liceul International de Informatica din Bucuresti au castigat 2 medalii de aur la editia din acest an. Miruna Oprescu, eleva in clasa a XI-a, la Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta a primit un premiu special pentru cea mai clara redactare a unei teze la proba teoretica.

Vlad Dumitru Margarint, clasa a XII-a, la Colegiul National "Gh. Rosca Codreanu" din Barlad este castigatorul celei de-a doua medalii de argint. Kruk Sandor, elev de clasa a XII-a, la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare a primit mentiune.

Citeşte mai mult...
 
Au fost noptile galileene la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Octombrie 2009 07:50

Foto: Sorin HoteaNopţi Galileene, ultimul eveniment major organizat cu ocazia Anului Internaţional al Astronomiei 2009 s-a desfăşurat în condiţii bune în Sighetu-Marmaţiei. Chiar dacă nu totul a mers cum au planificat astronomii Astroclubului SARM Sighet, până la urmă toate punctele de pe programul manifestării au fost realizate. Nopţi Galileene a debutat la Sighet joi, 22 octombrie 2009 cu prezentări de materiale despre Galileo Galilei şi descoperirile sale în trei instituţii de învăţământ sighetene: Şcoala „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, Colegiul Naţional Dragoş Vodă şi Grup Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii. De asemenea tot joi a fost inagurată la Colegiul Naţional Dragoş Vodă o expoziţie de fotografie semnată prof. Sorin Hotea. Ziua de vineri a fost rezervată observaţiilor prin telescop pentru public dar vremea nefavorabilă nu a permis acest lucru.

Citeşte mai mult...
 
Zbor cu parapanta organizat de Sighet Online si Paranord Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 27 Octombrie 2009 20:12
 
Sigheteanul Nicolae Dobos, invitat special la lansarea videoclipului formatiei Odyssey din Suceava PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Octombrie 2009 08:49

Sambata, in sala de concerte a sindicatelor din Suceava a avut loc lansarea noului videoclip al trupei locale de folk-rock Odyssey. Formatia il are in componenta pe cunoscutul chitarist si interpret vocal Relu Calcea, fost membru al trupei sighetene Prefix Folk Maramures, condusa de Nicolae Dobos. Acesta este si motivul pentru care la lansare a fost invitat si liderul Prefixului, care a urcat pe scena suceveana alaturi de cei de la Odyssey, respectiv Lucian Andrascu – tobe, Dan Saghin – bass, Ana-Cristian Leonte – vioara, vocal, Cristian Rangu – chitara, vocal, blockflote si Relu Calcea – chitara, vocal. Impreuna cu Nicolae Dobos, formatia Odyssesy a lansat melodia si videoclipul “Cel fara de nume” si au cantat impreuna slagarele formatiei, printre care si cele de pe albumul care le-a adus succesul national, “Piatra de hotar”, neuitand, in amintirea “vremurilor bune”, piesele formatiei sighetene Prefix.

Citeşte mai mult...
 
In Sighet a fost lansat un program privind integrarea sociala a tinerilor PDF Imprimare Email
Luni, 26 Octombrie 2009 17:54

Proiectul ATIC este sprijinit si de doua organizatii din Franta si Marea Britanie

Cu titlul “Hai sa dam mana cu mana, sa pasim in viata impreuna”, Asociatia Tinerilor Intreprinzatori “Concordia” (ATIC) din Sighetu-Marmatiei a lansat un amplu proiect privind configurarea unui sistem de sprijin integrat pentru promovarea participarii la viata sociala si accesul pe piata muncii a tinerilor proveniti din institutiile de plasament si a tinerilor cu dizabilitati. Proiectul se adreseaza sutelor de tineri din Maramures, Brasov, Bucuresti si Constanta si are o durata de implementare de doi ani.

“Scopul proiectului este sprijinirea si incurajarea tinerilor din centrele de plasament si a celor cu dizabilitati in descoperirea metodelor de a interactiona cu societatea, dezvoltarea responsabilitatii proprii si a unui stil de viata bine adaptat din punct de vedere social. Tot in cadrul proiectului, vom lansa un centru de informare profesionala online, pentru a facilita accesul la educatie a tinerilor din zonele rurale si a celor cu dificultati de deplasare. De asemenea, dorim sa incurajam si sa sprijinim antreprenoriatul, prin consilierea profesionala si juridica si chiar sa oferim sprijin financiar tinerilor cu spirit intreprinzator in vederea demararii unei afaceri.

Citeşte mai mult...
 
Campania "Cainele comunitar, prietenul sighetenilor" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Octombrie 2009 17:52
 
La Ocna Sugatag s-a dezvelit un monument comemorativ PDF Imprimare Email
Luni, 26 Octombrie 2009 17:48

Duminica, 25 octombrie, la Ocna Sugatag a avut loc un eveniment important pentru istoria locala, festivitatea de dezvelire a monumentului comemorativ dedicat eroilor din cele doua razboaie mondiale, lucrare arhitectonica care a existat pana prin anii ‘80 cand a fost daramat pentru a da loc constructiilor din centrul comunei.

Refacerea monumentului se datoreaza in primul rand Clubului varstnicilor “Prietenia”, care timp de cinci ani a facut demersuri pe langa autoritati. Pana la urma, cu ajutorul fostului deputat Bonis Istvan si al actualului deputat Beres Istvan, muncii arhitectilor Jakab Rita si Schneller Jablonovszky Andras, al documentatiei sotilor Laszlo si al preotului Vizauer Ferenc, monumentul a fost ridicat.

Au fost depuse coroane de flori si s-a spus “Tatal nostru”

La dezvelire, alaturi de ctitori, au participat urmasii celor cazuti in cele doua razboaie mondiale, reprezentanti ai autoritatilor locale si ale organizatiilor culturale din Ocna Sugatag, Sighetu-Marmatiei si Baia Mare. Monumentul, pe care sunt inscrise 20 de nume, a fost dezvelit de fostul deputat Bonis Istvan si Kolozsvari Karoly, a carui rude isi gasesc numele inscriptionate pe monument.

Citeşte mai mult...
 
Primul zbor cu parapanta organizat de Sighet Online si Paranord Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Octombrie 2009 16:43
 
Colegiul National Dragos Voda - Aniversare 90 de ani (1919-2009) 8 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Octombrie 2009 16:41
 
Colegiul National Dragos Voda - Aniversare 90 de ani (1919-2009) 7 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Octombrie 2009 16:38
Ultima actualizare Luni, 26 Octombrie 2009 16:40
 
Colegiul National Dragos Voda - Aniversare 90 de ani (1919-2009) 6 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Octombrie 2009 16:37
 
Colegiul National Dragos Voda - Aniversare 90 de ani (1919-2009) 5 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Octombrie 2009 15:54
 
« ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit »

Page 203 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact