logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Au început înscrierile pentru Maraton ExploreMaramureș Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 23 Aprilie 2017 15:37

Maraton EXploreMaramures este o competiţie sportivă de alergare montană organizată de Maramărul , EXploreMed&Familia 31 - Animatie pentru copii.Competiţia are 4 probe de concurs:proba de maraton, cu o lungime totală a traseului de 42 km, proba de semimaraton, cu o lungime totală a traseului de 22,5 km, proba de cros cu o lungime aproximativ de 6 km şi proba EXploreKIDS&Family ce se desfăşoara pe o distanţă de aproximativ 3 km.
 
Toate traseele se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate şi vor fi semnalizate corespunzător de către organizatori. Startul şi sosirea vor fi în parcul Grădina Morii, localizată în Sighetu Marmatiei, judeţul Maramures.
Citeşte mai mult...
 
La Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației a avut loc a patra ediţie a evenimentului „Paşti în Maramureş” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 19 Aprilie 2017 11:46

Conform tradiției, evenimentul a debutat cu un moment religios oficiat de reprezentanții Protopopiatului  Ortodox Român și cuvântul  de salut al primarului municipiului Sighetu Marmației, ing.Horia Scubli .

Evenimentul a prilejuit și de această dată o întâlnire a satelor Maramureșului, cu spectacole prezentate într-un cadru autentic, respectiv Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației. Organizatorii și-au dorit  să promoveze, încă de la prima ediție,satul tradițional maramureșan, în care să se regăsească elementele de identitate ale locului: muzica, portul, meșteșugurile și bucatele.

Reprezentanți din localitățile Sighetu Marmației, Săpânța, Oncești, Călinești, Bogdan Vodă, Bârsana, Moisei, Giulești și Slatina, au prezentat elemente din  tradițiile, obiceiurile  și bucatele preparate de Paști,  ce se păstrează cu sfințenie în satele din Maramureș. Spre deosebire de ceilalți ani, de această dată spectacolul susținut de formațiile și soliștii prezenți la eveniment , s-a desfășurat în fiecare gospodărie reprezentativă pentru fiecare sat.Cei prezenți au avut posibilitatea să participe direct la joc, să cânte împreună cu formațiile artistice, să guste din bucatele pregătite de gospodine.

Citeşte mai mult...
 
Vernisaj Lumina din lumina pe 12 aprilie 2017 la Centrul Cultural Sighetu-Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 Aprilie 2017 15:29

Vernisaj "Lumina din lumina", 12 aprilie 2017, ora 14 la Centrul Cultural Sighetu-Marmatiei.

Ultima actualizare Marţi, 11 Aprilie 2017 15:39
Citeşte mai mult...
 
Concert Hristos a inviat! la Centrul Cultural Sighet pe 11 aprilie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 09 Aprilie 2017 13:37

Concert " Hristos a inviat" la Centrul Cultural Sighet pe 11 aprilie 2017, ora 19. 

Pret bilet - 20 lei. 

Ultima actualizare Duminică, 09 Aprilie 2017 13:46
Citeşte mai mult...
 
Border Riders - Deschidere sezon moto 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 07 Aprilie 2017 21:05

 
Pasti in Maramures: Festivalul satelor maramuresene @ Muzeul Satului Sighet pe 18 aprilie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 07 Aprilie 2017 13:48

O noua editie Pasti in Maramures, pe 18 aprilie 2017, ora 14, la Muzeul Satului Sighetu-Marmatiei. 

Ultima actualizare Vineri, 07 Aprilie 2017 13:55
Citeşte mai mult...
 
Guitar Evening cu Istvan Aranyosi si Sorin Sima pe 13.04.2017 la The Coffee Factory Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Aprilie 2017 08:33

Guitar Evening cu Istvan Aranyosi si Sorin Sima pe 13.04.2017 de la ora 19 la The Coffee Factory Sighet. 

Intrarea libera!

Citeşte mai mult...
 
Dă un Zoom angajaților tăi! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 Aprilie 2017 15:37

Deficitul de personal este, poate, una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă companiile din România. Numai în domeniul IT, în anul 2016, a existat un deficit de 50.000 de angajați, iar firmele din producție, spre exemplu, relocă oameni și de la sute de km pentru a-i angaja. Așadar, nu este de mirare că firmele depun eforturi considerabile în a-și păstra și mulțumi angajații pe care îi au deja.

Mai mult, într-un mediu atât de dinamic, apar mereu trend-uri, concepte noi care promit să rezolve nevoile companiilor. Dacă aceste noi concepte nu sunt înțelese pe deplin și implementate corespunzător în companii, se pot transforma din investiții în cheltuieli. 

Pentru a privi cât mai obiectiv noile tendințe din piața resurselor umane, dar și pentru a afla cum pot fi acestea adaptate fiecărei companii, Azimut Happy Employees vă invită la conferința regională Zoom IN, care va avea loc în 27 aprilie, la The Office, Cluj-Napoca.

De ce este diferită conferința Zoom In?

Citeşte mai mult...
 
„Să fii român” - conferință a lui Dan Puric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 Aprilie 2017 12:03

Miercuri, 5 aprilie 2017 șijoi, 6 aprilie 2017, cunoscutul actor, eseist, autor de cărți și regizor de teatru DAN PURIC va conferenția în municipiul Sighetu Marmației și Baia Mare sub titlul „Să fii român”, la invitația Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Conferința de miercuri, 5 aprilie a.c., din Sighetu Marmației, va avea loc la ora 18,00, în Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Cu această ocazie, cei interesați vor putea să obțină autografe pe cartea cu titlul conferinței, care se va lansa în încheierea evenimentului cultural.

În Baia Mare, conferința „Să fii român” va fi susținută la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, joi, 6 aprilie, la ora 18,00. Și aici, conferința va fi însoțită de lansarea cărții „Să fii român”, pe care autorul va acorda autografe.

Dan Puric a ajuns celebru ca pantomim și în urma conferințelor pe care le ține cu mult aplomb despre demnitatea românilor, credință și simțul național românesc, încercând să trezească în auditoriul posturilor publice de televiziune și spectatorii direcți din sălile de conferințe sentimentul unei profunde și nealterate  trăiri românești.

Ultima actualizare Marţi, 04 Aprilie 2017 12:09
Citeşte mai mult...
 
Festival de teatru - editia a II-a, 5-7 aprilie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Aprilie 2017 07:27

Ultima actualizare Luni, 03 Aprilie 2017 07:30
 
În curând, în premieră absolută, la Secția de Teatru a Centrului Cultural din Sighetu Marmației „OFELIA” un text după William Shakespeare! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Aprilie 2017 07:21

În premieră absolută, Secția de Teatru a Centrului Cultural Sighetu Marmației, prezintă în interpretarea unui grup de tineri actori, o adaptare după celebra piesă „Hamlet,Prinţ al Danemarcei” de William Shakespeare.

Spectacolul va avea titlul „OFELIA” și va urmări destinul acesteia, relațiile cu celelalte personaje, cauzele care duc la sinuciderea tinerei iubite a lui Hamlet. Adaptarea textului, scenografia și regia artistică aparțin lui Ioan Dorel Todea. Este pentru prima dată când o trupă de amatori din Sighetu Marmației pune în scenă un text de William Shakespeare. Costumele vor fi asigurate de creatorul de modă Ileana Vassiliev.

Poate multi dintre noi nici nu au auzit măcar de "Hamlet",sau au auzit dar nu știu ce se ascunde cu adevărat în spatele acestui titlu. "A fi sau a nu fi: iată-ntrebarea"este celebra replică pe care o regăsim în aceasta tragedie semnată William Shakespeare. Cu ajutorul acestor cuvinte înțelegem pe deplin tulburarea sufletească ce ia naștere în interiorul tânărului Hamlet.

Citeşte mai mult...
 
Nichita, culoare si iubire. Pictura, muzica si poezie (31 martie 2017, in Sighet) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Martie 2017 13:09

Vineri, 31 Martie, Muzeul Maramureşan în colaborare cu Primăria Sighetu Marmaţiei, organizează evenimentul '' Nichita, culoare şi iubire '', în cadrul evenimentul vor expune Artişti plastici din Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura un recital de poezie susţinut de elevii Colegiului Naţional Dragoş Vodă îndrumaţi de doamna profesor Raluca Lozba dar şi un recital de chitară susţinut de Alexandru Buftea, elev tot în cadrul Colegiului Naţional Dragoş Vodă. Evenimentul va avea loc la Secţia de Etnografie a Muzeului Maramureşan, Strada Bogdan Vodă nr.1, ora 16.
Citeşte mai mult...
 
La Centrul Cultural din Sighetu Marmației a avut loc un spectacol de excepție pentru un scop caritabil ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Martie 2017 12:14

Sala de spectacole a Centrului Cultural a devenit neîncăpătoare pentru sighetenii prezenți în număr mare la un dublu eveniment artistic: lansarea romanului “PLANTA BUSOLĂ” de sigheteanca Daniela Tordoi, psihoterapeut-scriitor și reprezentația cu piesa" O noapte furtunoasă” de de I.L.Caragiale, având în rolul lui Dumitrache, pe îndrăgitul actor Adrian Păduraru, invitat special în această distribuție, spectacol în regia lui Dorel Todea.

Scopul spectacolului a fost de a veni în sprijinul familiei lui Oliver- băiețelul de patru luni care suferă de dezlipire de retină la ambii ochi-  pentru a reuși să adune suma necesară intervenției chirurgicale programată  la o clinică din statul Detroit, SUA. Solidari cu acest caz umanitar, membrii Clubului Rotary Voievodal (președinte dr.Mariana Șimon)  în parteneriat cu Centrul Cultural Sighet au organizat un eveniment cultural care și-a atins din plin scopul și care a constituit pentru participanți o adevărată bucurie dată de vizionarea unui spectacol de înaltă ținută artistică.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 218

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact