logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
FEMEIA – ROMANȚĂ FĂRĂ SFÂRȘIT PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 12 Martie 2024 08:39

8 MARTIE 2024. Liga Scriitorilor - Filiala Iași a omagiat femeia, într-un cadru festiv deosebit. Evenimentul a avut loc la Restaurantul Hotelului Moldova din Iași, cu sala plină, aproape o sută de persoane.

Într-o atmosferă de adevărată sărbătoare au evoluat artiști de muzică ușoară și clasică,  populară și instrumentală, grupuri vocale, recitatori și bineînțeles nu au lipsit umoriștii. Dansul și voia bună au dominat spectacolul cultural-artistic.

Ultima actualizare Marţi, 12 Martie 2024 08:41
Citeşte mai mult...
 
Expoziție de fotografie „Mame cu brațele goale” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Februarie 2024 13:39

Muzeul Maramureșan vă invită joi, 7 martie 2024, ora 13.00, la deschiderea expoziției de fotografie și povești realizată de Camelia Rangu (Popescu) „Mame cu brațele goale”.  Muzeul Maramureșan este a treia organizație care găzduiește această expoziție. Anterior expoziția a fost prezentată în 2022 la Timișoara, iar în 2023 a fost itinerată la Brașov

Expoziția „Mame cu brațele goale”, organizată în perioada 7 martie-7 mai 2024, face parte din proiectul artistic, educațional și social cu același nume început în septembrie 2021 de artista Camelia Rangu (Popescu) pe tema pierderii de sarcină. El a apărut din experiența personală și din nevoia acută de a căuta alte mame cu povești similare și de a forma un altfel de „acasă” alături de ele. Timp de 15 luni au fost colecționate poveștile femeilor care au experimentat acest tip de traumă. Poveștile primite au fost folosite ca sursă de inspirație pentru fotografii „metaforă”, imagini blânde care să însoțească privitorul de-a lungul lecturii unor dureri de multe ori ascunse. Una din patru femei pierde o sarcină, iar această expoziție oferă un spațiu de reflecție pe teme ca doliu, vindecare și acceptare. Mai multe informații despre proiect pot fi accesate aici: https://www.facebook.com/mamecubratelegoale

Citeşte mai mult...
 
Noaptea Muzeelor la Sate, un eveniment care pune în valoare patrimoniul cultural rural al României PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 31 August 2023 12:43

Noaptea Muzeelor la Sate, o premieră la nivel național și european va avea loc pe 2 septembrie 2023. 

Ultima actualizare Joi, 31 August 2023 12:49
Citeşte mai mult...
 
„Maratonul Ursoii” 2023: O provocare sportivă reluată în pitorescul Ieud PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 August 2023 10:35
Ieud, Maramureș, 19 august 2023 – Comuna maramureșeană Ieud se pregătește pentru cea de-a 15-a ediție a „Maratonului Ursoii”, eveniment sportiv dedicat iubitorilor alergării și a naturii într-un cadru spectaculos de pe Valea Izei.
„Maratonul Ursoii” revine în acest an cu un concurs de alergare ce constă într-o probă de cros pe o distanță de 10 kilometri, programată pentru sâmbătă, 19 august 2023, începând cu ora 10.00.
Ultima actualizare Vineri, 11 August 2023 10:40
Citeşte mai mult...
 
CULTURĂ ȘI FRUMUSEȚE ÎN „DULCELE TÂRG” AL IEȘILOR PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 25 Iulie 2023 09:38

22 iulie 2023. Manifestare cultural-artistică organizată de LSR - Filiala Iași - Nord Est, Clubul Salariaților CFR Iași și UZPR - Filiala Iași

Zi de vară toridă care nu a împiedicat ca multă lume iubitoare de frumos, din Vaslui, Neamț, Bălți ( Republica Moldova) sau alte localități, să se îndrepte spre Sala de spectacole a Clubului CFR Iași.

Ilie Serediuc, președintele LSR - Filiala Iași - Nord Est, a salutat publicul și a mulțumit Clubului Salariaților CFR Iași pentru găzduire, a prezentat invitații și musafirii prezenți în sală. Alături de public s-a aflat și o delegație din Republica Moldova, în frunte cu poeta Veronica Rusu-Bucico.

Citeşte mai mult...
 
Invitatie lansare de carte Mona Simon PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Iunie 2023 13:19

 
Tradiții și obiceiuri străbune la Școala Gimnazială Nr 5 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 Mai 2023 07:17

La Școala Gimnazială Nr 5, Sighetu Marmației s-a desfășurat  a VII-a ediție a Concursului Regional ,,Tradiții și obiceiuri străbune,, înscris în Calendarul Activităților Educative  Regionale.

La concurs au participat peste 160 de lucrări ale preșcolarior din județele  Constanța, Olt, Teleorman, Galați, Ilfov, Argeș, Vâlcea, Dolj, Botoșani, Sălaj, Hunedoara, Brașov  și Maramureș.

Jurizarea s-a făcut în funcție de secțiunea aleasă, de grupă și de câteva reguli: respectarea temei, originalitate, corectitudinea tehnicii, rafinamentul coloristic.

Ultima actualizare Miercuri, 03 Mai 2023 07:20
Citeşte mai mult...
 
Paști în Maramureș - 17 aprilie 2023 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 12 Aprilie 2023 12:29

Municipiul Sighetu Marmației în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Centrul Cultural Sighetu Marmației și Muzeul Maramureșan, organizează în Muzeul Satului Maramureșean  ”Mihai Dăncuș” pe data de 17 aprilie 2023 “Paști în Maramureș”.

Evenimentul, care a devenit deja o tradiție pentru Maramureș și care anul acesta sărbătorește 10 ani de la prima ediție, își dorește să promoveze satul traditional Maramureșean în zi de sărbătoare cu tot farmecul lui: muzică, port, meşteşuguri, bucate, într-o locaţie autentică: Muzeul Satului Maramureşean din Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Invitație Expoziție de icoane pe sticlă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 Aprilie 2023 11:37

 
Maestrul Gheorghe Codrea în expoziție de pictură dedicată universului maramureșean la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Martie 2023 08:10

Expoziția de pictură „Șapte taine. O retrospectivă maramureșeană Gheorghe Codrea” curatoriată de Alexandra Ilnițchi-Ardelean se va deschide joi, 30 martie 2023, de la ora 14.00. Vernisajul va avea loc la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul" din Sighetu Marmației, în Sala de expoziții Justinian Arhiepiscopul aflată la etajul 1 al clădirii.

După o primă întâlnire cu publicul maramureșean în expoziția organizată la Galeria de Artă UAP Baia Mare, artistul Gheorghe Codrea își face acum debutul expozițional pe simezele orașului natal. Expoziția „Șapte taine. O retrospectivă maramureșeană Gheorghe Codrea” va fi itinerată într-o formă extinsă cu acest prilej, având în prim-plan creațiile inspirate din lumea satului maramureșean.

Citeşte mai mult...
 
Toti barbatii mei - in regia Monei Gavrilas si in interpretarea actritei Diana Gubernea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 14 Martie 2023 12:02

Invitaţie la teatru lansată de Rotary Sighet & bEvent.ro. Piesa de teatru ”Toți bărbații mei” (un spectacol pentru femei și cei care vor să le înțeleagă) se va juca pe 24 martie, începând cu ora 19.00, la Școala de Muzică și Arte Plastice Sighet, sala „Monica Chifor”. Spectacolul este o creație Inorog Art (București) după Cristian Juncu, cu actrița Diana Giubernea, în regia Mona Gavrilaș.

Ultima actualizare Joi, 30 Martie 2023 07:27
 
”Experimentul Pitești”, pe 18 martie 2023 la Memorialul din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 14 Martie 2023 11:57

Proiecția filmului în scop caritabil ”Experimentul Pitești”, pe 18 martie 2023 la Memorialul din Sighet
 
Asociația Culturală SunRai vă invită la proiecția filmului în scop caritabil ”Experimentul Pitești” care va avea loc la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei (str. Corneliu Coposu nr. 4, Sighetu Marmației), sâmbătă 18 martie, de la ora 18:00. 
 
Intrarea se va face doar pe bază de rezervare la numărul de telefon 0743200095, fiind disponibile un număr de 100 de bilete gratuite pentru acest eveniment realizat în scop caritabil. Filmul este subtitrat în limba engleză. Turneul românesc începe cu proiectarea filmului în Sighetu Marmației. 
 
”Experimentul Pitești” este primul lung-metraj istoric românesc finanțat exclusiv din colectare de fonduri pe platforme naționale si internaționale. Documentarea a început în 2011, filmările având loc în 2015 sub coordonarea regizoarei Victoria Baltag, având la bază un scenariu scris de Victoria Baltag și Alexandra Axinte. Filmul este produs de Victoria Baltag Production prin Asociația Connections. 
 
Actorii principali ai filmului sunt Ion Caramitru (decedat în 2021), Axel Moustache, Sergiu Moraru. Impresionat de subiectul, dar şi de miza artistică a filmului, precum şi de cadrul independent de realizare, Ion Caramitru s-a alăturat echipei pro bono. 
 
Povestea începe cu momente din viața socială a anilor 1942-1948 (zona Moldovei, Iași), aduce în prim-plan psihologia umană și culminează cu punerea în imagini a "fenomenului reeducării" în România (1948-1954). Reconstituirea evenimentelor petrecute în această perioada s-a realizat în urma unei documentări de arhivă amănunțite, de mai bine de trei ani. 
 
Prima parte a filmărilor s-a desfăşurat la Iaşi – Colegiul Naţional „C. Negruzzi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Vila Sonet – Muzeul „Mihai Codreanu”, Râpa Galbenă, strada Sărărie, Primăria şi centrul oraşului, de la Palatul Culturii, până la Catedrala Mitropolitană. De asemenea, s-a filmat şi în Aroneanu, sat tradiţional românesc, unde sunt două case autentice din 1944.
Citeşte mai mult...
 
PURIM - Casa Memorială Elie Wiesel, marți, 7 Martie, 2023 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 06 Martie 2023 09:01

Cu ocazia Sărbătorii Purim, Muzeul Marmureșan organizează un eveniment la care sunteți invitați să descoperiți o parte din moștenirea culturală a comunității evreiești. Evenimentul care va avea loc la Muzeul Culturii evreiești din Maramureș. Casa Memorială Elie Wiesel, marți, 7 Martie, 2023, începând cu ora 14:00, vă propune să participați la o expoziție cu măști din colecția și creația artistei plastice Adela Ștefania Pop, să descoperiți lucruri mai puțin știute despre această sărbătoare și povestea din spatele ei, precum și să gustați preparate specifice. Va fi organizată și o sesiune de fotografii cu măști și costume, dar mai ales va fi veselie, așa cum cere această sărbătoare. 

 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact