logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Zilele Calinestiului în data de 8 septembrie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Septembrie 2021 11:00

Asociaţia GAL Mara-Gutâi, în calitate de co-organizator, alături de Primăria comunei Călinești organizează în data de 8 septembrie, ”Zilele Călineștiului”. Scopul evenimentului este de a promova produsele locale, meșteșugurile zonei și mesteșugarii. Cei prezenti vor putea participa la un târg de produse locale, dar și la un spectacol oferit de: Ansamblul folcloric ”Mara”, Ansamblul ”Datina” Văleni, Ansamblul ”Calineștii Țării Maramureșului”, precum și formația Ansamblului ”Mara” condusă de Mihai Chiș. Alături de aceștia, pe scena vor mai urca Ioan Godja, Măriuca Verdeș, Ileana Matus, Voichița Nemeș Andreica și Anghelina Timiș-Lungu. ”Zilele Călineștiului” vor începe de la ora 14.00 și sunt asteptați cu mic, cu mare, toți iubitorii de tradiție și serbare câmpenească.

Citeşte mai mult...
 
SEMINAR DE INFORMARE REFERITOR LA ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI ”Caravana oportunitatilor de formare” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 Iulie 2021 07:18
In data de 16.07.2021, ora 15:00, Asociatia George Ofrim, în parteneriat cu Asociația Consensual în calitate de Beneficiar și Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară – INDECO, a organizat Seminarul de informare cu privire la activitatile proiectului „Caravana oportunitatilor de formare” cod MySmis 135022,  la Hotel „Grădina Morii” (Sala de conferințe).
Proiectul are o perioadă de implementare de 24 luni, în intervalul 01 aprilie 2021 – 31 martie 2023, iar principalele rezultate preconizate sunt:
- 660 persoane angajate in regiunile Nord Est sau Nord Vest (judetele Iasi, Suceava, Botosani, Maramures, Bistrita-Nasaud, Satu Mare) vor beneficia de consiliere profesionala si tutorat, dezvoltarea carierei si cautarea de noi oportunitati pentru locuri de munca ;
- 640 persoane isi vor imbunatati abilitatile de baza si transversale, atat profesionale, cat si non-profesionale, precum si a competentelor antreprenoriale prin participare la programe de Formare Profesionala Ccontinua (34 cursuri autorizate ANC si 10 cursuri informale/training);
Ultima actualizare Luni, 19 Iulie 2021 07:42
Citeşte mai mult...
 
Deschidere aniversară TIFF la Borșa și Sighetu Marmației - „Dineu cu vecinii de sus”, în premieră pe 23 iulie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Iulie 2021 16:06

Spectatorii din Borșa și Sighetu Marmației se vor bucura de o premieră vineri, 23 iulie 2021, când filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Cluj-Napoca se va vedea simultan și în cinematografele lor. Evenimentul marchează aniversarea a 20 de ediții ale celui mai mare festival de film din România, comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020) fiind proiectată în aceeași zi, simultan, în 20 de localități din țară.

Ultima actualizare Joi, 15 Iulie 2021 16:14
Citeşte mai mult...
 
Manifestare de suflet la Clubul Salariaţilor CFR Iaşi de la Râpa Galbenă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Aprilie 2021 16:39

Pe 23 aprilie 2021, Clubul Salariaţilor CFR Iaşi, Asociaţia Filateliştilor Feroviari din România şi Comitetul de Iniţiativă pentru Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi  au organizat o manifestare culturală cu ocazia Zilei feroviarilor şi a Anului european al căilor ferate. În cadrul manifestării care a fost găzduită de sala de spectacole a Clubului Salariaţilor CFR de la Râpa Galbenă din Iaşi a fost prezentat publicului un amplu mesaj, după cum urmează:
"Declararea Zilei Feroviarilor în fiecare an în data de 23 aprilie, constituie o recunoaştere a contribuţiei însemnate la dezvoltarea României depusă de cei care au activat sau activează în prezent, în sistemul de transport pe calea ferată.

Ultima actualizare Luni, 26 Aprilie 2021 16:46
Citeşte mai mult...
 
MANGALIA NEWS la ANIVERSAREA celor 9 ANI de la LANSARE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Februarie 2021 21:27

Marți, 23 februarie, cotidianul online Mangalia News și-a aniversat cel de-al nouălea an de existenţă. Începuturile au fost trasate prin anii 2005-2006, cu blogul profesorului Traian Lupu: https://traianlupum.wordpress.com/, iar de prin anul 2010, viziunea de a promova oraşul Mangalia, sudul litoralului şi valorile româneşti a devenit tot mai clară şi s-a concretizat în ceea ce reprezintă astăzi Mangalia News.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Februarie 2021 08:30
Citeşte mai mult...
 
Expoziția foto-documentară ”Revoluția Română din Decembrie 1989 – 31 de ani” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Decembrie 2020 08:46