logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Sarbatoarea Voluntariatului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 06 Iunie 2017 10:40

Asociația Frați Minori Capucini din Sighetu Marmației organizează cea de-a IX-a ediție a “Sărbătorii Voluntariatului”. Evenimentul va avea loc duminică, 11 iunie, începând cu ora 14.00, în Parcul Grădina Morii (în caz de vreme nefavorabilă, în sala festivă a Liceului Dragoș Vodă).

Scopul acestui eveniment constituie promovarea voluntariatului în cadrul comunității sighetene prin generarea de valoare socială respectiv promovarea competențelor și abilităților sociale, cum ar fi: pacea, toleranța, spiritul civic, responsabilitatea, implicarea, angajamentul și solidaritate socială.

În aceast an asociația Frați Minori Capucini, organizatorul principal al evenimentului a ales ca temă a acestei ediții, una dintre fericirile rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos pe munte: “Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”.

Pacea este mai mult decât un concept, mai mult decât o stare de spirit, ar trebui să fie starea naturală a lumii, condiția esențială pentru ca orice comunitate să funcționeze, precum afirma Ludwig Von Mises: "Societatea s-a ridicat prin opera păcii, esenţa societăţii este să facă pace.

Pacea întemeiată pe adevăr, dreptate și dragoste este cel mai mare bun social. Ea ușurează ridicarea condițiilor de viață ale fiecărui om și înalță popoarele, aducându-le prosperitate și fericire. 

Aceasta pace între oameni și popoare, după care nazuiește orice societate, izvorăște din învățătura creștină, din pacea omului cu Dumnezeu și din pacea cu omului cu sine însuși, de care se bucura numai cei ce săvărșesc binele.

Despre aceasta pace deplină vorbește Iisus când spune discipililor Săi: “Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă” (Ioan 14, 27).

Citeşte mai mult...
 
Garage sale - Ziua copilului - In parcul central din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 31 Mai 2017 15:55

 
La Palatul Cultural din Sighetu Marmației a vut loc premiera piesei "Curajul mamei mele" de George Tabori PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 30 Mai 2017 07:21
Fundatia Tarbut și Centrul Cultural Sighetu Marmației au reușit performanța unei premiere de teatru în România, realizând spectacolul cu piesa  "Curajul mamei mele" de George Tabori, în traducerea lui Victor Scoradeț , regizor - Jennifer Herszman Căpraru (Teatrul Asylum Canada), asistent de regie și regia de lumini- Ioan Dorel Todea, ilustrația muzicală- Mihai Chiș și Gheorghe Ștețca, producător Peninah Zilberman și Alina Marincean.
        Organizatorii s-au bucurat de sprijinul   Institutului Magyar Balsassi, Goethe Institut Buchuresti,Ioanei Dragoș Gajdo de la  Teatrul de Stat Reginei Maria Oradea, George Ofrim Sighetu Marmației,Galeriei de modă Ileana Vassiliev și de acordul Gustav Kiepenheuer Bühnenvertriebs.
        George Tabori (1914-2007) maghiar de origine evreiască, a fost un cunoscut dramaturg, regizor și scriitor. Tabori s-a văzut nevoit să părăsească Germania în 1933, din cauza originii sale evreiești, întrucât naziștii acaparaseră puterea dar, nu a reușit să-și convingă părinții să emigreze. Tatăl său a murit în 1944 la Auschwitz. Mama sa, Elsa, a scăpat de deportare într-o împrejurare norocoasă. 
Citeşte mai mult...
 
Eveniment prilejuit de constructia unei noi sinagogi la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2017 06:39

Filmare oferita de catre domnul Markus Sorin.

 
Proiect - "Educatie dincolo de cuvinte" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Mai 2017 08:45

Liceul Tehnologic Marmaţia în parteneriat cu Colegiul Național "Dragoș-Vodă" şi Centrul Școlar de Educație Incluzivă derulează în perioada aprilie – mai 2017 proiectul educaţional:

"EDUCAȚIE DINCOLO DE CUVINTE"

Scopul proiectului:

- atragerea de finanțări extrabugetare din sponsorizări și donații în vederea îmbunătățirii bazei didactico-materială și a fondului de jucării de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației ca urmare a eficientizării actului educațional și creșterii șanselor de reușită școlară în rândul elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES);

Citeşte mai mult...
 
Lansare a carte: "Oameni de seama ai Maramuresului" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 17 Mai 2017 14:07

Vineri, 19 Mai 2017, ora 13:00

                                                       Palatul Episcopal din Sighetu Marmației

                                                         (Casa de Cultură)

 
Noaptea Muzeelor la Sighetu Marmatiei, 20 mai 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 17 Mai 2017 13:58

 
PROGRAMUL FESTIVALULUI NATIONAL DE FOLCLOR PENTRU COPII ,, Am fost s-om fi” 07-09 2017, Sighetu Marmatiei, Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Mai 2017 12:22

1.    Vineri 5.05.2017

- Ora 10.00 – Atelierul de creatie– pentru prescolari – Gradinita cu program Prelungit Nr. 9 Sighetu Marmatiei.

      -Ora 12.00 – Atelierul de creatie -pentru ciclul primar–  Şcoala Gimnazială Nr. 2 Sighetu Marmaţiei;

2. Luni 08.05.2017

  - Ora 11.00- EXPOZITIA DE PICTURA LA MUZEUL MARAMURESULUI

        - Ora 13.00–Festivitatea de deschidere a Festivalului National de Folclor,, Am fost s-om fi’’,   Spectacol concurs in Parcul Central - Participa toate formatiile invitate;

Citeşte mai mult...
 
Filmul ”Ana, mon amour”, câștigător al Ursului de argint de la Berlin in 2017, va rula în Sighet pe 11 mai la Friend's Pub PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 Mai 2017 14:47

Filmul Ana, mon amour, regizat de Călin Peter Netzer şi premiat anul acesta la Berlinale cu Ursul de Argint pentru realizări artistice şi tehnice deosebite (montaj), va fi proiectat în perioada următoare într-o serie de orașe din țară în care nu există un cinematograf sau, pe care, nu le-a atins până acum în timpul exploatării în cinematografe.

Astfel, pe 11 mai , filmul va avea o proiecție specială la Friends Pub - Sighet începând cu ora 17:00. Biletele vor fi puse în vânzare la fața locului iar prețul unuia este de 5 lei.

Ultima actualizare Joi, 04 Mai 2017 18:17
Citeşte mai mult...
 
Au început înscrierile pentru Maraton ExploreMaramureș Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 23 Aprilie 2017 15:37

Maraton EXploreMaramures este o competiţie sportivă de alergare montană organizată de Maramărul , EXploreMed&Familia 31 - Animatie pentru copii.Competiţia are 4 probe de concurs:proba de maraton, cu o lungime totală a traseului de 42 km, proba de semimaraton, cu o lungime totală a traseului de 22,5 km, proba de cros cu o lungime aproximativ de 6 km şi proba EXploreKIDS&Family ce se desfăşoara pe o distanţă de aproximativ 3 km.
 
Toate traseele se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate şi vor fi semnalizate corespunzător de către organizatori. Startul şi sosirea vor fi în parcul Grădina Morii, localizată în Sighetu Marmatiei, judeţul Maramures.
Citeşte mai mult...
 
La Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației a avut loc a patra ediţie a evenimentului „Paşti în Maramureş” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 19 Aprilie 2017 11:46

Conform tradiției, evenimentul a debutat cu un moment religios oficiat de reprezentanții Protopopiatului  Ortodox Român și cuvântul  de salut al primarului municipiului Sighetu Marmației, ing.Horia Scubli .

Evenimentul a prilejuit și de această dată o întâlnire a satelor Maramureșului, cu spectacole prezentate într-un cadru autentic, respectiv Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației. Organizatorii și-au dorit  să promoveze, încă de la prima ediție,satul tradițional maramureșan, în care să se regăsească elementele de identitate ale locului: muzica, portul, meșteșugurile și bucatele.

Reprezentanți din localitățile Sighetu Marmației, Săpânța, Oncești, Călinești, Bogdan Vodă, Bârsana, Moisei, Giulești și Slatina, au prezentat elemente din  tradițiile, obiceiurile  și bucatele preparate de Paști,  ce se păstrează cu sfințenie în satele din Maramureș. Spre deosebire de ceilalți ani, de această dată spectacolul susținut de formațiile și soliștii prezenți la eveniment , s-a desfășurat în fiecare gospodărie reprezentativă pentru fiecare sat.Cei prezenți au avut posibilitatea să participe direct la joc, să cânte împreună cu formațiile artistice, să guste din bucatele pregătite de gospodine.

Citeşte mai mult...
 
Vernisaj Lumina din lumina pe 12 aprilie 2017 la Centrul Cultural Sighetu-Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 Aprilie 2017 15:29

Vernisaj "Lumina din lumina", 12 aprilie 2017, ora 14 la Centrul Cultural Sighetu-Marmatiei.

Ultima actualizare Marţi, 11 Aprilie 2017 15:39
Citeşte mai mult...
 
Concert Hristos a inviat! la Centrul Cultural Sighet pe 11 aprilie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 09 Aprilie 2017 13:37

Concert " Hristos a inviat" la Centrul Cultural Sighet pe 11 aprilie 2017, ora 19. 

Pret bilet - 20 lei. 

Ultima actualizare Duminică, 09 Aprilie 2017 13:46
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 219

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact