logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Lansare de carte: Ion Maris - Vesperare (24.03.2017 @ UBB Sighet) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Martie 2017 14:43

Lansare de carte: Ion Maris - Vesperare (24.03.2017 @ UBB Sighet, ora 14).

Citeşte mai mult...
 
Hollosy Simon - 160 de ani de la nastere - Sighet (25.03.2017) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Martie 2017 11:28

Hollosy Simon - 160 de ani de la nastere - Sighet (25.03.2017).

Citeşte mai mult...
 
Lansare carte Daniela Tordoi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Martie 2017 13:12

 
Marșul pentru viață la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Martie 2017 13:04
În ședința de lucru din data de 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației Studenți pentru viață de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, eveniment care va avea loc în după amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei Vestiri.
Anul acesta, Marșul pentru viață se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!.  Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).
Citeşte mai mult...
 
Proiect Liceul Tehnologic Marmatia - "Elevii de azi, top managerii de maine" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 14 Martie 2017 20:49

 
VIDEO: Purim - Megillat Esther 5777 la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 13 Martie 2017 16:46

Haman, nepotul lui Hagag din tribul Amalek-nume de cod pentru Îndoieli- a vrut sa distrugă poporul israelit(simbol al spiritualității), însă Megillat Esther(în traducere-revelația ascunsului) dezvăluie secretele prin care poporul isralit este salvat iar Haman este ucis în locul iudeilor. Purim nu este nicidecum celebrarea uciderii unui om-(chiar dacă acesta este Haman) ci victoria asupra îndoielilor și negativităților, culminînd cu terminarea perioadei de exil prin reconstrucția Templului din Ierusalim.  

Filmare obtinuta prin amabilitatea domnului dr. Sorin Markus.

Ultima actualizare Luni, 13 Martie 2017 17:32
 
Rotaract Sighet organizeaza campionat de rummy @ The Coffee Factory pe 16.02.2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 12 Martie 2017 11:31

Campionat de rummy la The Coffee Factory organizat de catre Rotaract Sighetu-Marmatiei in cadrul Saptamanii Rotaract (13-19 martie). 

Taxa de participare este de 5 lei, iar fondurile stranse vor fi folosite pentru urmatoarele proiecte Rotaract Sighet. 

Citeşte mai mult...
 
Cine-Musique-Verite @ Centrul Cultural Sighet (10.03.2017) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Martie 2017 14:53

Cine-Musique-Verite @ Centrul Cultural Sighet (10.03.2017).

Citeşte mai mult...
 
Omagiu adus de Ziua Internațională a Femeii la Centrul Cultural Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Martie 2017 13:17
Centrul Cultural Sighetu Marmației, prin secțiile sale, prin formațiile și artiștii consacrați,debutanți, tineri și copii, a organizat două spectacole de excepție dedicate zilei de 8 Martie - Ziua Internațională a Femeii. Evenimentul a fost deschis de d-na Ileana Nemeș-Pop (membru al Consiliului de administrație a Centrului Cultural) și de ing. Horia Scubli, primarul municipiului.
Câteva zeci de spectactori au aplaudat spectacolul „DE ZIUA TA FEMEIE !”, susținut de cei mai importanți interpreți ai cântecului popular din municipiu și de Ansamblul Folcloric MARA. Scenariul spectacolului- scris de Dorel Todea- a vorbit despre importanța evenimentului, despre respectul și dragostea pentru femeie, aducând un omagiu mamei, soției, iubitei, prietenei sau colegei de muncă.
Citeşte mai mult...
 
Un tânăr va alerga 1500 de kilometri, de la Sighet până la Dunăre PDF Imprimare Email
Scris de Monitorul de Cluj   
Marţi, 07 Martie 2017 09:31

Un clujean şi-a propus să bifeze o performanţă pentru România: să alerge Arcul Carpatic, ceea ce înseamnă peste 1500 de kilometri. “Nu este un concurs, este o provocare cu mine”, spune tânărul care va pleca în expediţie în câteva luni.

Andrei Sovereşan (25 de ani) nu este străin de maratoane şi competiţii de alergat. A participat la toate maratoanele din munţii din România, la cel mai mare maraton din lume, Ultra Trail du Mont Blanc, a alergat sute de kilometri prin Alpii din Franţa, Elveţia şi Italia şi acum se pregăteşte de o nouă provocare: 1500 de kilometri de alergat prin Munţii Carpaţi. “Din octombrie, după ce nu am terminat cursa Dalmacija Ultra Trail (Slovenia) şi am fost foarte supărat, am încercat să găsesc metode să mă motivez cumva şi să continui alergarea. Am avut o perioadă destul de lungă în care efectiv nu mai aveam voinţă să alerg şi încercam cumva să mă motivez. Am tot căutat concursuri şi tot aşteptam să prind loc la  Western States din SUA. Din nefericire, nu am avut noroc să ajung acolo, am fost 5000 de aplicanţi pe 300 de locuri, şansele erau destul de mici, am fost, din nou, dezamăgit, după care, în luna decembrie, a venit prietena mea cu o idee să fac ceva mai special. Şi de aici a venit ideea cu alergarea Arcului Carpatic. Aceste este principalul plan pe 2017. Nu este un concurs, este o provocare cu mine”, a povestit tânărul pentru Monitorul de Cluj. Andrei spune că acest traseu nu s-a mai făcut până acum prin alergare. 

Citeşte mai mult...
 
Expozitie Muzeul Maramuresean PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 06 Martie 2017 13:13
Miercuri 8 Martie 2017, Muzeul Maramureşean, Secţia de Etnografie, găzduieşte expoziţia de artă plastică dedicată femeilor artist.
 Expoziţia uneşte pe simeze două grupuri de doamne din Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, pe care le uneşte dragostea pentru actul de creaţie, culoarea, frumosul. Expoziţia va cuprinde lucrări de pictură, grafică, pictură pe sticlă, pastel, tehnici mixte.
 Vernisajul va avea pe strada Bogdan Vodă nr.1, Secţia Etnografie, ora 14:00
Prezente pe simeze din Sighetu Marmaţiei: Ileana Pipaş; Ioana Ileana Vraja; Silvia Boar; Ana Ulici; Bacs Balea Dana Izabela; Rebeca Dan; Dradici Renata; Katinca Dan; Pasenciuc Liliana; Ştefania Adela Pop; Szabo Dănuţa; Ierima Laura; Gabriela Rosuş; Lia Stan;
 
Baia Mare : Mihaela Ganţa; Alina Modârcă; Eleonora Florian; Mirona Pintean; Camelia Mosima; Balazsi Lavinia.
 
Rezultate proiect De Dragobete Rotaract Serveste PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Februarie 2017 13:10
Vineri a avut loc cea de-a treia editie a proiectului De Dragobete Rotaract Serveste !, proiect al clubului Rotaract Sighet. Intr-o atmosfera de sarbatoare, tinerii rotaractieni si-au asumat pentru o seara meseria de ospatari pentru a servi unei cauze nobile. Banii obtinuti din bacsis si din tombola vor fi folositi in proiectul De Ziua Femeilor Uitate care va avea loc la Caminul de Batrani din oras. Pe data de 8 martie, rotaractienii impreuna cu seniorii clubului Rotary Sighet vor oferi un spectacol locatarilor caminului, precum si articole vestimentare si fructe. 
De Dragobete Rotaract Serveste, s-au strans 2000 de ron, suma record pentru acest proiect ale costuri nu au fost foarte mari. Programul artistic de vineri a insemnat recital la pian si chitara oferit de Hodor Alexandru Si Buftea Nemes Alexandru, iar vocal Andreea Maris si Andreea Chis. Tinerii artisti sunt membrii ai clubului Interact Sighet. 
Citeşte mai mult...
 
La Centrul Cultural Sighetu Marmatiei a avut loc a treia ediție a Concursului de Lectură „BĂTĂLIA CĂRŢILOR” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 25 Februarie 2017 08:14

Centrul Cultural, Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației au fost organizatorii celei de-a treia ediții a Concursului Național de Lectură ”Bătălia Cărților” etapa zonală. Cincisprezece elevi au susținut o pledoarie pentru lectură, concurând la cele două premii de la secțiunile ”Cea mai bună fișă de lectură” și ”Convinge-mă să citesc”.
Prin acest concurs s-a dorit popularizate cărţile destinate copiilor şi adolescenţilor, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.
Concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor și atragerea lor, ca cititori, la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației. Ideea organizării concursului ”Bătălia Cărților” la Sighetu Marmației, îi aparține profesoarei Odarca Bout, care a inițiat realizarea acestui proiect la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 217

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact