logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


LIVE TEXT - Romania isi alege presedintele. Vedeti cum voteaza maramuresenii si ceilalti romani din tara si strainatate PDF Imprimare Email
Duminică, 16 Noiembrie 2014 07:57

ACTUALIZARE ORA 20: Prezenta la vot la nivel national inregistrata pana la ora 19:00 este de 58,66%. In mediul urban prezenta la urne a fost de 57,50%, iar in mediul rural - 60,23%. In Bucuresti s-a inregistrat o prezenta mare - 60,25%. Judetul cu cea mai ridicata prezenta la vot este Ilfov - 73,66%. Cea mai scazuta prezenta s-a inregistrat in Harghita - 44,21%.
 
Aproape 230.000 de maramureseni au votat pana la ora 19.00, in cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidentiale. Potrivit ultimelor date raportate de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Maramures, prezenta la vot in judet a fost, inainte cu doua ore de inchiderea sectiilor, de 53.19%. 
 
Urna mobila a fost si ea utilizata la scrutinul de astazi, 2.124 de alegatori folosindu-se , pana acum, de aceasta facilitate. Fata de ultimele alegeri prezidentiale, cele din 2009, procentul inregistrat la ora 19.00 este mai mare cu 5.61%%. 
 
Prezenta uriasa la vot in diaspora: 284.970 pana la ora 19.00 (ora Romaniei), potrivit datelor BEC. In turul 1, przenta totala fusese de 161.054 persoane. Prezenta masiva la vot in Diaspora va creste, pentru ca cele mai multe tari din Europa sunt cu o ora in urma Romaniei (chiar cu doua ore, cazul Londrei), asa ca numerele vor creste.
 
In plus, in SUA si Canada votul abia a inceput, as aca si de acolo se vor mai aduna cateva mii de voturi.
 
Sectiile fruntase pana la ora 19.00 (ora Romaniei):
Ultima actualizare Duminică, 16 Noiembrie 2014 21:55
Citeşte mai mult...
 
Stimate domnule viitor preşedinte… (Articol de Moise Guran) PDF Imprimare Email
Scris de Moise Guran   
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 19:47

… Oricum te-o fi chemând, Klaus Werner sau Victor Viorel. În perspectiva votului din această duminică eu, alegătorul tău, îmi doresc să-mi răspunzi la câteva întrebări. Vreau să ştiu ce părere ai despre câteva situaţii date, clare, în care mai mult ca sigur complicatul mandat ce te aşteaptă te va pune:
 
1. În primul rând, aş vrea să ştiu ce vei face dacă Rusia va executa în Republica Moldova, ţară vecină şi mai mult decât prietenă, aceleaşi tipuri de manevre separatiste pe care le-a făcut anul acesta în Ucraina. Conflictul se reaprinde şi se apropie, iar de acum dorinţa Rusiei de a domina nordul Mării Negre este clar. Poate la primăvară, poate mai devreme … dar ştim deja că în Republica Moldova va izbucni o mişcare separatistă.
Ce ar trebui să facă, cum şi mai ales cât, ar trebui să se implice România într-un astfel de conflict?
Ultima actualizare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 21:34
Citeşte mai mult...
 
Religia nu mai este obligatorie in scoala PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 19:42

Curtea Constitutionala a decis astazi ca este neconstitutional articolul din legea educatiei care spune ca "La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor  sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie". Judecatorii Curtii au apreciat ca cei care trebuie sa faca o solicitare sunt parintii care doresc ca aceste cursuri de Religie in scoala sa fie urmate de copiii lor, transmite Agerpres. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca argumentatia Curtii porneste de la ideea ca cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea.

 
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) anunta intr-un comunicat de presa ca astazi, 12 noiembrie 2014, "a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii invatamantului nr.84/1995 si ale Legii educatiei nationale nr.1/2011".
Ultima actualizare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 20:58
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: PS Iustin Sigheteanu, episcopul Maramuresului: Votati-l pe al nostru! Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Noiembrie 2014 08:25

Un inalt prelat, in public, le da ordin preotilor ca in ziua votului, direct de la biserica si in tinuta de slujba sa mearga direct la votare si sa se asigure ca enoriasii voteaza un ortodox (adica pe Victor Ponta pentru ca Klaus Iohannis este crestin de confesiune lutherana), potrivit stiripesurse.ro care citeaza nordvest-tv.ro.Acesta  mesajul adresat public de PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului (de fata erau deputatul Ovidiu Silaghi si seful CJ Satu Mare, ambii din gruparea rupta din PNL cu Tariceanu si aliata cu PSD).

 
"Sa dati dovada de iubire de neam si tara si de purtare de grija. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete incoronate si nici regi, dar sunt de-ai nostri si e bine sa le dam credit pentru ca fiecare a facut cat a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e daca nu face bine sa nu faca rau. Siguri ca demnitarii sunt doua tabere si unii vor spune Votati-l pe al nostru si ceilalti Votati-l pe al nostru, iar noi va spunem Votati-l pe al nostru! Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce.", a fost indemnul PS Iustin Sigheteanul(sursa: nordvest-tv.ro).
Ultima actualizare Marţi, 11 Noiembrie 2014 08:46
Citeşte mai mult...
 
Document InfoMM.ro - Alegeri prezidentiale turul I in Sighet: Klaus Iohannis 39,35%, Victor Ponta 33,15% PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Miercuri, 05 Noiembrie 2014 09:41

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a adus scoruri neaşteptate în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Maramureş. Per total, Klaus Iohannis scrutinul a fost adjudecat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 36,55% din sufragii, la numai 162 voturi distanţă de candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, care a adunat 36,46% din voturi.
 
Situaţia diferă, însă, la o analiză a rezultatelor înregistrate în fiecare unitate administrativ-teritorială în parte. Se pare că Iohannis a câştigat marile oraşe din judeţ, inclusiv cele două municipii, în timp ce voturile din mediul rurar au mers, mai degrabă, spre Ponta.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 140

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact