logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


Consilierul local Dana Onita-Ivascu si-a prezentat raportul de activitate pe anul 2014 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Februarie 2015 14:00

Consilierul local Dana Onita-Ivascu si-a prezentat pe site-ul Primariei Sighet raportul de activitate in cadrul CL Sighet pe anul 2014. Fiind singurul consilier care a decis sa se prezinte in fata sighetenilor cu un astfel de demers, am decis sa postam mai jos acest document in speranta ca si alti consilieri locali ii vor urma exemplul. 

 
RAPORT DE ACTIVITATE 2014  - Consilier local Daniela Oniţa-Ivaşcu
 
În temeiul prevederilor art. 51 alin. 4 din Legea nr. 215/2001 cu privire la administraţia publică locală, fiecare ales local din România are obligativitatea de a prezenta anual un raport de activitate privind desfăşurarea mandatului său. Scopul acestui demers este asigurarea transparenţei la nivelul administraţiei locale, pentru ca fiecare cetăţean să poată urmări activitatea aleşilor publici. În calitate de consilier în Consiliul Local al municipiului Sighetu-Marmaţiei, în anul care a trecut am încercat să-mi pun toate cunoştinţele ca avocat şi întreaga capacitate de muncă în folosul cetăţeanilor. 
Ultima actualizare Marţi, 24 Februarie 2015 14:12
Citeşte mai mult...
 
Şapte consilieri locali din Rozavlea şi-au anunţat demisiile PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 06 Februarie 2015 15:54

Maramureşul ar putea avea trei localităţi în care să se desfăşoare alegeri înainte de termen. Dacă la început a fost vorba doar despre localitatea Săpânţa, apoi a venit rândul celor de la Bocicoiu Mare, iar ultimul caz apărut este cel de la Rozavlea, unde nu mai puţin de 7 aleşi locali şi-au depus demisiile.
 
Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian a fost înştiinţat despre aceste lucruri şi aşteaptă acum ca primarul Vasile Mârza să respecte legea.
 
”Mi-a venit încheierea de şedinţă de Consiliu Local în care s-au luat trei hotărâri de Consiliu Local. Am dat aceste trei hotărâri adoptate la Biroul Juridic din cadrul Prefecturii Maramureş şi am să le atac în contencios-administrativ. Primarul din Rozavlea ar trebui acum să respecte legea, să ia în discuţii cele 7 demisii şi să ia act că în momentul de faţă Consiliul Local Rozavlea este în blocaj.
Citeşte mai mult...
 
Elena Udrea, dusa cu mandat la DNA. Este acuzata de de spalare de bani si fals in declaratii de avere in legatura cu banii din dosarul Microsoft PDF Imprimare Email
Joi, 29 Ianuarie 2015 14:34

Elena Udrea a fost adusa joi cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce anuntase pe pagina sa de Facebook ca urmeaza sa fie dusa la DNA. Potrivit unor surse judiciare, DNA o suspecteaza ca a stiut ca sotul sau de la acel moment, Dorin Cocos, ar fi obtinut sume de bani din traficul de influenta realizat in dosarul Microsoft, iar acesti bani ar fi fost fost investiti intr-o firma din care Udrea insasi a incasat dividende. (Articol in curs de actualizare)

Ora 12.08: Surse judiciare sustin ca in perioada 2009 - 2013 Elena Udrea a mentionat in declaratia de avere cumpararea mai multor proprietati a caror valoare depaseste veniturile obtinute ca ministru, deputat sau profesor universitar, iar procurorii suspecteaza ca Udrea a folosit veniturile din alte surse - imprumuturi, dividende, asumandu-si raspunderea pentru provenienta acestora. Or, DNA sustine ca Dorin Cocos, sotul lui Udrea la acel moment, a facut trafic de influenta, iar banii obtinuti au fost utilizati pentru cumpararea de imobile si pentru creditarea firmelor sale. DNA sustine ca din declaratiile de avere ale Elenei Udrea din perioada 2009 - 2014 rezulta ca aceasta stia provenienta fondurilor utilizate pentru achizitionarea de bunuri comune cu Dorin Cocos, mai ales ca Udrea ar fi stiut de intentia lui Cocos de a obtinere chitante false privind restituirea unui pretins imprumut de la Dinu Pescariu (si el inculpat in dosarul Microsoft).

Ora 12.04: Potrivit unor surse judiciare, Elena Udrea este acuzata de procurori ca nu a mentionat in declaratia sa de avere nimic legat de imprumuturile pe care Dorin Cocos le daduse firmei hoteliere SC Euro Hotels International Co SRL, desi Udrea a declarat ca a primit dividende de la aceasta firma. DNA sustine ca imprumuturile date de Cocos (sotul lui Udrea la acel moment) mascau de fapt mita de 9 milioane de euro primita de Cocos in dosarul Microsoft

Citeşte mai mult...
 
Deputatul Radu Zlati, atac la serviciile secrete: Sefii Procuraturii Generale si SRI pun presiune asupra Curtii Constitutionale PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Vineri, 09 Ianuarie 2015 10:07

 Deputatul PNL Radu Zlati a declarat joi ca sefii Procuraturii Generale si SRI folosesc tragedia din Franta pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale (CCR), care are pe rol judecarea contestatiei pe care liberalii au depus-o cu privire la Legea securitatii cibernetice.
 
"Este intristator insa faptul ca factori de raspundere din fruntea unor institutii de forta ale statului roman, ma refer la conducatorii Procuraturii Generale si ai SRI, au gasit de cuviinta de a folosi tragedia care indoliaza societatea franceza pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale, care are pe rol judecarea contestatiei pe care PNL a depus-o cu privire la Legea Securitatii Cibernetice", spune Radu Zlati intr-un comunicat remis joi AGERPRES.
Citeşte mai mult...
 
Anul electoral a umplut vistieria Bisericii. Cultele au primit suplimentari record, de 22 milioane euro, de la Guvern in 2014 PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Decembrie 2014 11:13

Cultele incheie un an in care au beneficiat de sume record de la bugetul de stat, prin rectificari, in comparatie cu banii alocati astfel in ultimii 3 ani. Peste 22 milioane de Euro au castigat bisericile in 2014 numai prin rectificari, pe langa cei 70 de milioane de Euro alocati la inceputul anului prin bugetul de stat. Secretariatul de Stat pentru Culte a transmis, la solicitarea HotNews.ro, cati bani au primit cultele, in ultimii 3 ani, prin legea bugetului, si cati prin suplimentarile ulterioare. Cele mai mari sume castigate prin rectificari s-au dus pe constructii si reparatii de biserici. Institutia anunta in raspunsul trimis HotNews.ro ca din 2015 va urmari alocarile financiare pe care le fac si primariile catre biserici, precum si numarul de biserici din Romania. 
 
Guvernul le-a dat bisericilor 22 milioane de Euro in anul alegerilor prezidentiale, numai prin rectificari bugetare. Acesti bani se adauga la cei 70 de milioane de Euro pe care cultele i-au primit la inceputul anului, prin bugetul de stat. Spre comparatie, in 2013 cultele au primit in plus, prin rectificari, putin peste 7 milioane de Euro, iar in 2012 au primit prin rectificari un plus de aproape 10 milioane de Euro - bani care nu fusesera prevazuti in bugetul initial pus in dezbatere de Guvern si adoptat de Parlament. Datele au fost furnizate de Secretariatul de Stat pentru Culte, la solicitarea HotNews.ro. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 140

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact