logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


Guvernul vrea sa elimine 18 sporuri, salariul de merit, premiile si plata orelor suplimentare PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 11:55

Guvernul propune reducerea cheltuielilor bugetare in acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare si eliminarea a 18 sporuri si indemnizatii, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta.

Potrivit NewsIn, principalele masuri propuse de reprezentantii executivului in vederea reducerii cheltuielilor de personal cu 20% in 2009 vizeaza "abrogarea Legii nr.490/2004, care reglementa acordarea unui spor de 75% pentru personalul care gestioneaza fondurile comunitare si a articolului 7 din Legea nr.1/2004 ce stipula majorarea cu 75% a salariilor de baza ale functionarilor publici si personalului contractual din cadrul Agentiei de Plati si Interventiei pentru Agricultura (APIA) si centrelor judetene acesteia".

Astfel, personalul de specialitate din cadrul structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare acordate Romaniei prin instrumente de preaderare PHARE, ISPA si SAPARD, prin Fondul European pentru Garantare in Agricultura, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si prin fondurile structurale si de coeziune "pot beneficia de salarii de baza corespunzatoare functiilor si pot beneficia de o prima lunara de pana la 75% din salariul de baza, in functie de indeplinirea criteriilor si conditiilor stabilite prin Hotarare a Guvernului".

Citeşte mai mult...
 
Prefectul şi subprefecţii numiţi de Guvern PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 09:26

În şedinţa de Guvern de ieri, executivul a aprobat numirile pe funcţii a viitorului prefect de Maramureş, Sandu Pocol, şi a celor doi subprefecţi, Dorin Buda şi Alexandru Cosma, ambii de la PSD. Cei trei pot să-şi intre în atribuţii, deoarece ei au dat concursul de funcţionari publici şi au depus jurământul în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Man.

Instalarea se va face cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, deoarece este nevoie de un reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor ca numirile să devină oficiale. Astfel, după aproape două luni de aşteptări, noul prefect şi cei doi subprefecţi îşi vor prelua sarcinile. În ceea ce-l priveşte pe Pamfil Bercean, cel care s-a aflat în ultimele luni în funcţia de subprefect de Maramureş, el va ocupa un post de inspector guvernamental, în conformitate cu mobilitatea înalţilor funcţionari publici.
Citeşte mai mult...
 
Parlamentul României - o "staţiune de odihnă şi tratament" PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 09:59

Au trecut mai bine de două luni de când deputaţii şi senatorii aleşi în colegiile uninominale din Maramureş au depus jurământul de credinţă în Parlament. Plecaţi în capitală pentru a promova proiecte viabile pentru judeţ, majoritarea au luat doar o dată cuvântul în plen.

Probabil că în cele 30 de zile de campanie electorală, aleşii noştri au vorbit atât de mult pentru a-şi convinge alegătorii, încât au decis că au nevoie de o pauză. Nu putem decât să sperăm că timpul pe care şi l-au alocat pentru odihnă nu va fi de patru ani şi că îşi vor aminti că toţi cei care le-au acordat votul şi-au pus speranţele în ei. Pe site-ul Parlamentului, deputaţii ţării sunt prezentaţi în ordine alfabetică, fără a se ţine cont de formaţiunea politică pe care o reprezintă.

• Vasile Berci (PNL) - în topul celor mai săraci demnitari

Citeşte mai mult...
 
Guvernul aruncă în braţele administraţiilor locale educaţia, sănătatea şi poliţia comunitară PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 08:18

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Cluj, că Guvernul va avea în vedere un complex pachet de legi privind descentralizarea, care aruncă în braţele administraţiilor locale educaţia, sănătatea şi poliţia comunitară. “În pachetul privind descentralizarea, trei legi vor intra în atenţia Guvernului în perioada următoare: descentralizarea de la nivelul educaţiei, descentralizarea din domeniul sănătăţii, descentralizarea în privinţa poliţiei locale. Sunt trei componente care vor da putere comunităţii locale, sunt trei domenii care vor da posibilitatea comunităţii locale să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte educaţia dintr-un judeţ”, a spus Boc. El a mai spus că şi primăriile trebuie să aibă un cuvânt de spus în managementul instituţiilor şcolare, deoarece ele alocă bani în vederea funcţionării lor. În legătură cu poliţia locală, primul-ministru a spus că acum cadrul legislativ poziţionează serviciul poliţiei rutiere, primăria şi consiliul local în locuri diferite, deşi ele trebuie să stea la aceeaşi masă pentru a asigura coerenţa oraşului.

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Mediului promite finanţarea a două proiecte majore în Baia Mare şi Sighet PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 18:12

Vor fi alocate 64 milioane de euro pentru două depozite de deşeuri menajere şi reabilitarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare

Ieri, în Sala “Europa” a Consiliului Local Baia Mare, reprezentanţii Ministerului Mediului s-au întâlnit cu primarii oraşelor maramureşene şi conducerea Societăţii Vital, unitatea care furnizează apa în municipiul Baia Mare şi operator unic pentru oraşele judeţului. Cu această ocazie, primarul Cristian Anghel i-a informat pe cei prezenţi despre scopul întrunirii, după care directorul Florian Budnar, din cadrul Ministerului Mediului, a prezentat situaţia celor două proiecte ce vor fi finanţate de Ministerul Mediului în judeţul Maramureş.

La nivel naţional, Ministerul Mediului pune la bătaie 3,3 miliarde de euro, bani care vor fi repartizaţi pentru 44 de judeţe. Cea mai mare sumă care va sosi în Maramureş revine municipiului Baia Mare, respectiv 45 milioane euro. Următoarea localitate pe listă este Sighetu Marmaţiei, cu 19 milioane euro.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit »

Page 136 of 140

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact