logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


Basescu: Promisiunile din campanie nu pot fi indeplinite PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 08:52

Traian BasescuPresedintele Traian Basescu s-a adresat astazi pentru prima oara Parlamentului ales in noiembrie. Reiterand faptul ca actualul Guvern este sustinut de o larga majoritate parlamentara si beneficiaza de 70% din voturile populatiei, majoritate care poate fi sansa Romaniei de a trece peste criza cu costuri cat mai mici, Basescu spune ca romanii au nevoie de si mai multa solidaritate pentru a fi siguri de succes.
 
"Aceasta coalitie puternic majoritara in Parlament trebuie sa fie orientata spre diminuarea efectelor crizei, spre dialog cu cetateanul si spre modernizarea Romaniei. Criza economica este in egala masura un risc, dar si o sansa. Cuvantul de ordine este reforma statului. Daca reforma nu este facuta, niciun Guvern si nicio larga majoritate nu isi justifica existenta in fata cetatenilor", a sustinut presedintele in fata Parlamentului, despre care spune ca trebuie sa devina un factor mai activ al asigurarii coerentei actiunilor guvernamentale.

Citeşte mai mult...
 
Senatorul Mihai Bârlea a oferit peste o mie de garoafe sighetencelor PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 07:02

Senator Gheorghe BarleaCabinetul din Sighetu Marmaţiei al senatorului Gheorghe Mihai Bârlea funcţionează, şi funcţionează bine, după orar şi cu senatorul prezent în fiecare sâmbătă. “Nu se poate să lipsesc”, mărturiseşte senatorul. “Sunt o mulţime de probleme care trebuie rezolvate, nu neapărat în calitate de senator, ci ca om, provenit din comunitate. Zilele trecute am avut de explicat locuitorilor din Năneşti (n.r. satul natal al senatorului) de ce va trebui ca elevii şcolii din sat să meargă la Bârsana. Apoi, sunt probleme de fond funciar, de retrocedări... Oamenii au nevoie să fie ascultaţi, au nevoie de lămuriri şi, din păcate, cei din administraţie nu au nici timpul necesar şi poate nici răbdarea să le ofere”, a spus Bârlea. 
De altfel, şi pentru sâmbătă, 7 martie, la cabinetul condus de ing. Grigore Şteţ au fost înscrişi în audienţe aproape o sută de persoane. Ba mai mult, datorită unor conjuncturi, audienţele s-au mutat şi în stradă, apoi la societatea Steilmann şi s-au terminat la un restaurant din municipiu. “Împreună cu membrii biroului permanent local PD-L, G.M. Bârlea a oferit personal de 8 Martie peste o mie de garoafe femeilor, ocazie cu care a stat de vorbă cu ele pe diverse probleme de actualitate, printre care criza economică şi situaţia femeilor din Sighet, angajate ale societăţilor care lucrează în sistem “lohn”, cele mai ameninţate de şomaj.

Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii din stradă vor primi un spor de 10% la salariu PDF Imprimare Email
Luni, 09 Martie 2009 08:58

Inspectoratele de poliţie, poliţie de frontieră şi jandarmi vor colabora în cadrul programului “Strada 2009” lansat de ministrul Nica

Ieri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a susţinut o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor judeţene MAI. Videoconferinţa a fost urmată de o conferinţă de presă. Tema videoconferinţei a fost prezentarea bilanţului “Strada 2009”, acţiune începută în 18 februarie. Toleranţă zero împotriva infracţionalităţii a cerut ministrul Administraţiei şi Internelor în cadrul videoconferinţei de ieri. În cadrul aceleiaşi şedinţe de lucru ministrul a avertizat: “cine-şi face treaba în MAI rămâne, cine nu pleacă”.

Scopul acţiunii demarată în urmă cu aproape o lună este acela de “curăţare a străzilor” din punct de vedere infracţional. “Este nevoie de o acţiune în forţă care să restabilească încrederea că avem controlul asupra străzilor, asupra infracţionalităţii. Avem nevoie de acţiuni controlate, nu heirupiste,” a precizat ministrul Nica atât la lansarea acţiunii, cât şi în cadrul videoconferinţei de ieri.

Citeşte mai mult...
 
In sistemul public se acorda peste 90 de sporuri, bonusuri, prime si indemnizatii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Martie 2009 18:47

Peste 90 de sporuri, prime, bonusuri si indemnizatii se acorda in sistemul public din Romania, de cele mai multe sporuri beneficiind functionarii publici-15,urmati de politisti cu 11 sporuri si salariatii din armata cu cate 10 sporuri,potrivit unui raport al Bancii Mondiale analizat de guvernul Boc.

Functionarii publici beneficiau la nivelul anului 2007 de 15 sporuri, plata orelor suplimentare, prima de concediu, prima anuala, plus alte, angajatii din invatamant primeau 8 sporuri si 4 indemnizatii, iar cei din politie si politia de frontiera de 11 sporuri si 8 indeminzatii, prime si bonusuri, informeaza NewsIn.

Salariatii din armata, jandarmerie, informatii si judiciar de 10 sporuri, salariul pozitiei, salariul gradatiei, salariul de merit si alte 6 indemnizatii si bonusuri, funtionarii conttractuali de 5 sporuri si alte 20 de bonusuri si indemnizatii, iar angajatii din sanatate, de 7 sporuri si alte 7 bonusuri, prime si indemnizatii, potrivit raportului Bancii Mondiale comandat de fostul executiv si intocmit in 2008, ce se afla in prezent pe masa guvernului Boc, care incearca sa gaseasca o solutie pentru salarizarea unitara a bugetarilor.

Citeşte mai mult...
 
Legea salarizarii unice ar putea bloca majorarea salariilor bugetarilor cu venituri mari PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 14:55

Bugetarii cu salarii mari nu vor mai beneficia de majorari pentru o perioada care va fi stabilita prin Legea salarizarii unice, iar in acest interval vor creste salariile bugetarilor care castiga putin, a declarat joi premierul Emil Boc.

"Cel care astazi primeste 15 milioane (lei vechi, n.r.), dupa adoptarea Legii salarizarii unice va primi tot 15 milioane. Unul care primeste 50 de milioane va primi in continuare acea suma de bani, insa s-ar putea ca un interval de timp, pe care o vom stabili prin Lege, nu va beneficia de majorari salariale asa cum vor beneficia cei care sunt la baza salarizarii", a declarat premierul la postul public de radio. Seful Executivului a precizat ca niciun salariu de baza nu va scadea odata cu adoptarea Legii salarizarii, transmite NewsIn.

Boc a declarat ca inexistenta Legii salarizarii unice a facut posibila aparitia unor legi "sectoriale" mai avantajoase pentru diferite categorii socio-profesionale, diferenta dintre salariile din sistemul bugetar fiind si de 1 la 50. Principiile Legii salarizarii unice vor fi discutate cu specialisti in administratie publica, sindicate si patronate.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit »

Page 133 of 140

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact