logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


ANI: Primarul Sighetului, Ovidiu Nemes, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului de viceprimar PDF Imprimare Email
Luni, 22 Iunie 2015 12:57

Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre NEMES OVIDIU GHEORGHE, Primar al Municipiului Sighetu Marmaţiei, Judetul Maramures, si fost viceprimar. 

 
1) NEMES OVIDIU GHEORGHE s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului de viceprimar, intrucat a detinut in perioada 02 iulie 2008 - 26 august 2011, simultan cu functia de viceprimar, si functia de administrator la 3 societati comerciale, incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. 
Ultima actualizare Luni, 22 Iunie 2015 13:10
Citeşte mai mult...
 
Kovesi: Imunitatea parlamentarilor ar trebui eliminată complet. E o aplicare preferenţială a legii PDF Imprimare Email
Scris de Gandul.info   
Vineri, 12 Iunie 2015 13:43

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, spune că imunitatea parlamentarilor ar trebui eliminată complet, apreciind că nu este normal ca un vot politic să se substituie justiţiei şi că este o aplicare preferenţială a legii, prin care se creează discriminări faţă de restul populaţiei. Odată cu reluarea procesului de revizuire a Constituţiei, dar şi pe fondul numeroaselor cereri ale procurorilor DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a unor parlamentari, există şanse, cel puţin teoretice, ca imunitatea parlamentară să fie ori eliminată, ori mult restrânsă. Membrii comisiei de revizuire a legii fundamentale au păreri împărţite cu privire la acest subiect.

Codruţa Kovesi a spus, miercuri seară, la Digi24, că nu este normal ca un vot politic să se substituie justiţiei, ea criticându-i pe parlamentari pentru că fac scut în jurul colegilor lor care au probleme cu legea, blocând actul de justiţie.
Citeşte mai mult...
 
Victor Ponta, urmarit penal de DNA in dosarul lui Dan Sova. Presedintele Iohannis i-a cerut demisia, premierul refuza sa demisioneze, soarta lui atarna de votul deputatilor PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2015 13:14

Premierul Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineata la DNA, iar procurorii au anuntat printr-un comunicat oficial ca "au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel". Procurorii DNA il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); complicitate la evaziune fiscala in forma continuata; spalarea banilor. De asemenea, "procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei". In comunicatul DNA se arata ca procurorul sef al DNA initiaza procedura de sesizare a Camerei Deputatilor, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata Ponta Victor-Viorel, deputat, care in perioada in care se presupune ca a savarsit infractiunile de conflict de interese a indeplinit functia de prim-ministru. Presedintele Iohannis i-a cerut premierului demisia, dar Ponta a anuntat ca nu va demisiona din fruntea Guvernului. Ca urmare, soarta lui Ponta ca premier e acum la mana deputatilor.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2015 13:20
Citeşte mai mult...
 
Primarul din Giuleşti, declarat definitiv incompatibil PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 29 Mai 2015 08:24

Gheorghe Vraja, primarul comunei maramureşene Giuleşti, a fost declarat incompatibil în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia instanţei a venit în data de 21 mai, soluţia fiind respingerea recursului ca fiind nefondat. „Decizia nr.2114/21.05.2015.Respinge recursul declarat de Vraja Gheorghe împotriva Sentinţei nr.522 din 25 octombrie 2013 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată, în ședinţă publică, astăzi 21 mai 2015”, se arată în soluţia pe scurt. Potrivit ANI, Vraja s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 mai 2012, întrucât acesta nu şi-a încetat raporturile de serviciu din funcţia de Secretar al Comunei Giuleşti, pe perioada participării la alegerile locale din Comuna Giuleşti pentru funcţia de Primar al comunei. Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile legale potrivit cărora „funcţionarii publici de conducere pot fi numiţi în funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu. Funcţionarii publici de conducere pot candida pentru funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu”. 

Ultima actualizare Vineri, 29 Mai 2015 08:30
Citeşte mai mult...
 
ALEGERI LOCALE 2016 - Se va introduce un sistem electronic de verificare a votantilor PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2015 16:05

Un sistem electronic de verificare a votantilor va fi introdus la alegerile locale din 2016, in fiecare sectie de votare, astfel incat se va sti instantaneu daca o persoana a mai votat in acea zi, iar Guvernul si-a luat angajamentul pentru realizarea sistemului, spune deputatul PNL Victor Paul Dobre. 
 
Potrivit lui Dobre, Legea alegerilor locale prevede ca, la intrarea in sectia de votare, CNP-ul fiecarui votant sa fie introdus de catre un operator intr-o baza de date valabila la nivel national. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 140

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact