logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


Salariile inaltilor demnitari se vor majora de la 1 august. Guvernul nu a mai amanat marirea lor, asa cum a promis Victor Ponta PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iulie 2015 16:45
Inaltii demnitari se vor bucura incepand cu 1 august 2015 de majorari salariale, asa cum a aprobat Guvernul pe 8 iulie, intr-o sedinta condusa de Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar in acea perioada. Practic, promisiunea premierului Victor Ponta ca va amana aplicarea ordonantei privind majorarea salariilor pentru demnitari nu a mai fost onorata. Pe 10 iulie, Ponta a afirmat ca la urmatoarea sedinta de Guvern va fi adoptata o alta ordonanta, urmand sa salariile demnitarilor sa creasca odata cu cele ale bugetarilor. Pe 24 iulie, a spus ca odata cu rectificarea bugetara va fi luata o decizie politica si in privinta acestor salarii. In cele din urma, majorarea salariilor demnitarilor a fost cuprinsa chiar in rectificarea bugetara.
 
Ultima actualizare Marţi, 28 Iulie 2015 17:05
Citeşte mai mult...
 
Rectificare bugetara: Transporturile, Sanatatea, Cultura, MAE, Energia si TVR vor avea bugete diminuate PDF Imprimare Email
Luni, 27 Iulie 2015 08:46

 Transporturile pierd peste un miliard de lei la rectifcarea bugetara, suma alocata initial proiectelor cu finantare externa nerambursabila, iar bugetul Sanatatii pierde 600 de milioane lei, bani redirectionati catre fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. De asemenea, bugetul Ministerului Culturii va fi diminuat cu aproximativ 2 milioane de lei, dar din acesti bani peste 700 de mii se vor aloca Teatrului National de Opereta "Ion Dacian". Totodata, bugetul Ministerului Fondurilor Europene se reduce cu 25 milioane de lei, iar Ministerul Energiei si Televiziunea Romana pierd 15 milioane lei, informeaza Mediafax. 
 
In schimb, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice va beneficia de o majorare bugetara de 1.222 milioane lei, pentru plata alocatiilor de stat pentru copii majorate, a pensiilor si indemnizatiilor.
Citeşte mai mult...
 
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind pensiile militare de stat PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Iulie 2015 06:21

 Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile militare de stat, informeaza Admnistratia Pezidentiala. Decizia vine la cateva zile dupa promulgarea legii pensiilor membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei si pe cea privind statutul functionarului public parlamentar, si la o saptamana dupa ce seful statului a respins noul Cod Fiscal pe motiv ca ar putea dezechilibra bugetul.
 
Proiectul de lege privind pensiile militare de stat a fost adoptat in data de 30 iunie 2015 de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. Legea prevede ca baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate in sase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate, potrivit Agerpres.
Citeşte mai mult...
 
Punctul de vedere al consilierului local av. Oniţa-Ivaşcu Daniela despre situația Clubului Sportiv Municipal Sighetu Marmatiei (comunicat de presă) PDF Imprimare Email
Scris de Av Oniţa-Ivaşcu Daniela   
Miercuri, 01 Iulie 2015 12:32

Dragi sigheteni, va asigur ca nu am fost niciodata impotriva dezvoltarii, promovarii si finantarii activitatilor sportive din Municipiul Sighetu Marmatiei, insa consider ca este important a va aduce la cunostinta motivul real al imposibilitatii legale a adoptarii proiectului de hotarare privind incheierea unui contract de finantare cu Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmatiei.
 
Pentru ca acest proiect sa poata indeplini conditiile de legalitate, pana la incheierea contractului de finantare, trebuiau respectate niste etape prevazute de Legea nr. 350/2005, etape care nu au fost parcurse.
 
In sprijinul celor relatate mai sus va atasez avizul negativ cu recomandarea secretarului Municipiului Sighetu Marmatiei, recomandare pe care am verificat-o si subsemnata, ajungand la concluzia ca aceasta este in conformitate cu legislatia in vigoare. Este bine sa cunoasteti si faptul ca atat avizele comisiilor de specialitate cat si avizul Secretarului Municipiului sunt CONSULTATIVE , in consecinta se naste firesc intrebarea : De ce acest proiect nu a fost supus votului in plenul Consiliului Local ??? Nu credeti ca ar fi fost interesant de vazut cum ar fi votat toti consilierii locali acest proiect ?? Daca tot este un proiect asumat de toata clasa politica , recomand sa-l supunem votului in plen, pentru a ne asuma cu totii raspunderea asupra acestuia !! ”
Ultima actualizare Miercuri, 01 Iulie 2015 12:44
Citeşte mai mult...
 
Avocatii - parlamentari au votat o mica imunitate pentru avocati: Procurorii nu mai au voie sa ridice calculatoare, nici comunicari cu clientii/ Avocatii nu raspund daca nu denunta fapte de coruptie despre care afla in exercitarea profesiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Iunie 2015 08:48

 Procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat, nici a "suporturilor de sune, imagine si date", adica a calculatoarelor sau telefoanelor mobile apartinand avocatilor. Asa suna unul dintre amendamentele admise la legea avocaturii depuse de senatorul PSD, Ioan Chelaru, si insusite de Comisia Juridica din Senat. Raportul Comisiei juridice cu aceste modificari a ajuns astazi in plen, urmand ca maine sa fie votate modificarile la legea avocaturii. 
Un alt amendament depus tot de senatorul PSD Ioan Chelaru prevede ca avocatii nu raspund daca nu denunta fapte de coruptie despre care afla in exercitarea profesiei, sunt obligati sa o faca doar in cazurile de infractiuni cu violenta sau terorism. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 13 of 140

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact