logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Victor Ponta, urmarit penal de DNA in dosarul lui Dan Sova. Presedintele Iohannis i-a cerut demisia, premierul refuza sa demisioneze, soarta lui atarna de votul deputatilor PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2015 13:14

Premierul Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineata la DNA, iar procurorii au anuntat printr-un comunicat oficial ca "au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel". Procurorii DNA il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); complicitate la evaziune fiscala in forma continuata; spalarea banilor. De asemenea, "procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei". In comunicatul DNA se arata ca procurorul sef al DNA initiaza procedura de sesizare a Camerei Deputatilor, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata Ponta Victor-Viorel, deputat, care in perioada in care se presupune ca a savarsit infractiunile de conflict de interese a indeplinit functia de prim-ministru. Presedintele Iohannis i-a cerut premierului demisia, dar Ponta a anuntat ca nu va demisiona din fruntea Guvernului. Ca urmare, soarta lui Ponta ca premier e acum la mana deputatilor.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2015 13:20
Citeşte mai mult...
 
Primarul din Giuleşti, declarat definitiv incompatibil PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 29 Mai 2015 08:24

Gheorghe Vraja, primarul comunei maramureşene Giuleşti, a fost declarat incompatibil în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia instanţei a venit în data de 21 mai, soluţia fiind respingerea recursului ca fiind nefondat. „Decizia nr.2114/21.05.2015.Respinge recursul declarat de Vraja Gheorghe împotriva Sentinţei nr.522 din 25 octombrie 2013 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată, în ședinţă publică, astăzi 21 mai 2015”, se arată în soluţia pe scurt. Potrivit ANI, Vraja s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 mai 2012, întrucât acesta nu şi-a încetat raporturile de serviciu din funcţia de Secretar al Comunei Giuleşti, pe perioada participării la alegerile locale din Comuna Giuleşti pentru funcţia de Primar al comunei. Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile legale potrivit cărora „funcţionarii publici de conducere pot fi numiţi în funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu. Funcţionarii publici de conducere pot candida pentru funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu”. 

Ultima actualizare Vineri, 29 Mai 2015 08:30
Citeşte mai mult...
 
ALEGERI LOCALE 2016 - Se va introduce un sistem electronic de verificare a votantilor PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2015 16:05

Un sistem electronic de verificare a votantilor va fi introdus la alegerile locale din 2016, in fiecare sectie de votare, astfel incat se va sti instantaneu daca o persoana a mai votat in acea zi, iar Guvernul si-a luat angajamentul pentru realizarea sistemului, spune deputatul PNL Victor Paul Dobre. 
 
Potrivit lui Dobre, Legea alegerilor locale prevede ca, la intrarea in sectia de votare, CNP-ul fiecarui votant sa fie introdus de catre un operator intr-o baza de date valabila la nivel national. 
Citeşte mai mult...
 
Deputatii cu absente nemotivate, sanctionati cu retinerea a 1% din indemnizatie pentru fiecare zi PDF Imprimare Email
Luni, 04 Mai 2015 17:45

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, sanctionarea a 4 deputati, Mircea Rosca, Florentin Gust, Aurelian Popescu si Andrei Sava, care au absentat nemotivat de la Parlament in noiembrie si decembrie anul trecut, acestora urmand sa li se retina 1% din indemizatie pentru fiecare zi de absenta. Secretarul Camerei Nicuale Mircovici a facut aceste precizari, dupa sedinta Biroului Permanent, aratand ca a fost aprobata in acest sens o nota a secretarului general al Camerei Cristian Buican. 
Citeşte mai mult...
 
Un proiect de lege care ar permite functionarilor sa-si angajeze rudele a fost adoptat tacit de Senat PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2015 09:05

 "Un proiect de lege de modificare a Codului Penal care ar permite functionarilor publici sa-si angajeze rudele pana la gradul II, inclusiv, fara ca acest lucru sa fie considerat conflict de interese a fost adoptat tacit de Senat, anunta stiripesurse.ro. 
 
Proiectul a avut aviz negativ atat de la Ministerul Justitiei cat si de la Comisia Juridica a Senatului. 
 
Senatul este prima camera sesizata, decizia finala apartinand deputatilor. 
 
Potrivit Codului Penal, CAPITOLUL II - Infractiuni de serviciu, Art. 301 - Conflictul de interese: 
Citeşte mai mult...
 
Deputatii incearca iar sa-si creeze superimunitate. Regulamentul Camerei, modificat cu o prevedere respinsa de Curtea Constitutionala in 2013 PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2015 15:03
 

Deputatii si-au pregatit terenul pentru a se putea apara mai bine in fata procurorilor anticoruptie, modificand Regulamentul Camerei Deputatilor, astfel incat procedura de incuviintare a arestarii preventive sa fie mult mai grea, scrie gandul.info.
 
Astfel, membrii Camerei vor ca toate cererile venite de la DNA sa contina toate "motivele concrete si temeinice", modificare pe care, de altfel, parlamentarii au mai incercat sa o introduca in urma cu doi ani si pe care Curtea Constitutionala a declarat-o neconstitutionala. 
Ultima actualizare Marţi, 24 Martie 2015 18:13
Citeşte mai mult...
 
Guvernul creste impozitul pe toate terenurile, in Codul Fiscal actualizat PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Martie 2015 11:01

Impozitul pe terenul intravilan si cel extravilan pregatit de Guvern pentru anul viitor a fost majorat in proiectul actualizat de Cod Fiscal, comparativ cu documentul anuntat in urma cu o luna, prin cresterea valorilor la care este inmultita suprafata terenului, pentru stabilirea sumei de plata.
 
 Noul document, datat 13 martie si obtinut de agentia Mediafax, prevede cresteri atat in cazul terenurilor amplasate in intravilan si inregistrat in registrul agricol la categoria de folosinta "terenuri cu constructii", cat si pentru terenurile arabile din intravilan.
 
Sistemul de impozitare a proprietarilor de terenuri aflate in intravilan anuntat de Guvern in urma cu o luna era unul modificat fata de cel practicat in prezent, prin inlocuirea actualelor valori fixe cu grile avand o limita minima si una maxima, cota maxima de impunere fiind dubla comparativ cu actualele taxe.
Citeşte mai mult...
 
Senatorul Maramuresului Istoric, Liviu Marian Pop, in randul celor care au respins majorarea alocaţiilor copiilor PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2015 15:35

Veşti proaste pentru maramureşeni! Copiii acestora nu vor beneficia de o creştere a alocaţiilor de stat în perioada următoare, întrucât reprezentanţii lor în Parlamentul României nu au considerat măsura drept oportună sau sustenabilă din punct de vedere financiar. Asta în condiţiile în care se alocă infinit mai mulţi bani de la buget pentru deţinuţii, câinii vagabonzi sau pentru parlamentari.
 
Senatorii au respins, marţi, 24 februarie, o propunere legislativă a PNL care ar fi modificat Legea privind alocaţia de stat pentru copii în sensul majorării cuantumului acesteia la 200 de lei, începând cu data de 1 ianuarie 2015.
 
Propunerea de lege viza modificarea art. 3, alin. 1 din Legea nr. 61/1993, astfel: „cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte la valoarea de 200 lei, începând cu 1 ianuarie 2015”. În prezent, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă (ISR).
Citeşte mai mult...
 
Consilierul local Dana Onita-Ivascu si-a prezentat raportul de activitate pe anul 2014 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Februarie 2015 14:00

Consilierul local Dana Onita-Ivascu si-a prezentat pe site-ul Primariei Sighet raportul de activitate in cadrul CL Sighet pe anul 2014. Fiind singurul consilier care a decis sa se prezinte in fata sighetenilor cu un astfel de demers, am decis sa postam mai jos acest document in speranta ca si alti consilieri locali ii vor urma exemplul. 

 
RAPORT DE ACTIVITATE 2014  - Consilier local Daniela Oniţa-Ivaşcu
 
În temeiul prevederilor art. 51 alin. 4 din Legea nr. 215/2001 cu privire la administraţia publică locală, fiecare ales local din România are obligativitatea de a prezenta anual un raport de activitate privind desfăşurarea mandatului său. Scopul acestui demers este asigurarea transparenţei la nivelul administraţiei locale, pentru ca fiecare cetăţean să poată urmări activitatea aleşilor publici. În calitate de consilier în Consiliul Local al municipiului Sighetu-Marmaţiei, în anul care a trecut am încercat să-mi pun toate cunoştinţele ca avocat şi întreaga capacitate de muncă în folosul cetăţeanilor. 
Ultima actualizare Marţi, 24 Februarie 2015 14:12
Citeşte mai mult...
 
Şapte consilieri locali din Rozavlea şi-au anunţat demisiile PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 06 Februarie 2015 15:54

Maramureşul ar putea avea trei localităţi în care să se desfăşoare alegeri înainte de termen. Dacă la început a fost vorba doar despre localitatea Săpânţa, apoi a venit rândul celor de la Bocicoiu Mare, iar ultimul caz apărut este cel de la Rozavlea, unde nu mai puţin de 7 aleşi locali şi-au depus demisiile.
 
Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian a fost înştiinţat despre aceste lucruri şi aşteaptă acum ca primarul Vasile Mârza să respecte legea.
 
”Mi-a venit încheierea de şedinţă de Consiliu Local în care s-au luat trei hotărâri de Consiliu Local. Am dat aceste trei hotărâri adoptate la Biroul Juridic din cadrul Prefecturii Maramureş şi am să le atac în contencios-administrativ. Primarul din Rozavlea ar trebui acum să respecte legea, să ia în discuţii cele 7 demisii şi să ia act că în momentul de faţă Consiliul Local Rozavlea este în blocaj.
Citeşte mai mult...
 
Elena Udrea, dusa cu mandat la DNA. Este acuzata de de spalare de bani si fals in declaratii de avere in legatura cu banii din dosarul Microsoft PDF Imprimare Email
Joi, 29 Ianuarie 2015 14:34

Elena Udrea a fost adusa joi cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce anuntase pe pagina sa de Facebook ca urmeaza sa fie dusa la DNA. Potrivit unor surse judiciare, DNA o suspecteaza ca a stiut ca sotul sau de la acel moment, Dorin Cocos, ar fi obtinut sume de bani din traficul de influenta realizat in dosarul Microsoft, iar acesti bani ar fi fost fost investiti intr-o firma din care Udrea insasi a incasat dividende. (Articol in curs de actualizare)

Ora 12.08: Surse judiciare sustin ca in perioada 2009 - 2013 Elena Udrea a mentionat in declaratia de avere cumpararea mai multor proprietati a caror valoare depaseste veniturile obtinute ca ministru, deputat sau profesor universitar, iar procurorii suspecteaza ca Udrea a folosit veniturile din alte surse - imprumuturi, dividende, asumandu-si raspunderea pentru provenienta acestora. Or, DNA sustine ca Dorin Cocos, sotul lui Udrea la acel moment, a facut trafic de influenta, iar banii obtinuti au fost utilizati pentru cumpararea de imobile si pentru creditarea firmelor sale. DNA sustine ca din declaratiile de avere ale Elenei Udrea din perioada 2009 - 2014 rezulta ca aceasta stia provenienta fondurilor utilizate pentru achizitionarea de bunuri comune cu Dorin Cocos, mai ales ca Udrea ar fi stiut de intentia lui Cocos de a obtinere chitante false privind restituirea unui pretins imprumut de la Dinu Pescariu (si el inculpat in dosarul Microsoft).

Ora 12.04: Potrivit unor surse judiciare, Elena Udrea este acuzata de procurori ca nu a mentionat in declaratia sa de avere nimic legat de imprumuturile pe care Dorin Cocos le daduse firmei hoteliere SC Euro Hotels International Co SRL, desi Udrea a declarat ca a primit dividende de la aceasta firma. DNA sustine ca imprumuturile date de Cocos (sotul lui Udrea la acel moment) mascau de fapt mita de 9 milioane de euro primita de Cocos in dosarul Microsoft

Citeşte mai mult...
 
Deputatul Radu Zlati, atac la serviciile secrete: Sefii Procuraturii Generale si SRI pun presiune asupra Curtii Constitutionale PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Vineri, 09 Ianuarie 2015 10:07

 Deputatul PNL Radu Zlati a declarat joi ca sefii Procuraturii Generale si SRI folosesc tragedia din Franta pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale (CCR), care are pe rol judecarea contestatiei pe care liberalii au depus-o cu privire la Legea securitatii cibernetice.
 
"Este intristator insa faptul ca factori de raspundere din fruntea unor institutii de forta ale statului roman, ma refer la conducatorii Procuraturii Generale si ai SRI, au gasit de cuviinta de a folosi tragedia care indoliaza societatea franceza pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale, care are pe rol judecarea contestatiei pe care PNL a depus-o cu privire la Legea Securitatii Cibernetice", spune Radu Zlati intr-un comunicat remis joi AGERPRES.
Citeşte mai mult...
 
Anul electoral a umplut vistieria Bisericii. Cultele au primit suplimentari record, de 22 milioane euro, de la Guvern in 2014 PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Decembrie 2014 11:13

Cultele incheie un an in care au beneficiat de sume record de la bugetul de stat, prin rectificari, in comparatie cu banii alocati astfel in ultimii 3 ani. Peste 22 milioane de Euro au castigat bisericile in 2014 numai prin rectificari, pe langa cei 70 de milioane de Euro alocati la inceputul anului prin bugetul de stat. Secretariatul de Stat pentru Culte a transmis, la solicitarea HotNews.ro, cati bani au primit cultele, in ultimii 3 ani, prin legea bugetului, si cati prin suplimentarile ulterioare. Cele mai mari sume castigate prin rectificari s-au dus pe constructii si reparatii de biserici. Institutia anunta in raspunsul trimis HotNews.ro ca din 2015 va urmari alocarile financiare pe care le fac si primariile catre biserici, precum si numarul de biserici din Romania. 
 
Guvernul le-a dat bisericilor 22 milioane de Euro in anul alegerilor prezidentiale, numai prin rectificari bugetare. Acesti bani se adauga la cei 70 de milioane de Euro pe care cultele i-au primit la inceputul anului, prin bugetul de stat. Spre comparatie, in 2013 cultele au primit in plus, prin rectificari, putin peste 7 milioane de Euro, iar in 2012 au primit prin rectificari un plus de aproape 10 milioane de Euro - bani care nu fusesera prevazuti in bugetul initial pus in dezbatere de Guvern si adoptat de Parlament. Datele au fost furnizate de Secretariatul de Stat pentru Culte, la solicitarea HotNews.ro. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 54

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact