logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Suma garantata de stat la achizitionarea primei case ar putea creste PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 07:03

Guvernul ar putea majora plafonul de 60.000 de euro, reprezentand valoarea imprumutului garantat de stat pentru achizitionarea primei locuinte, si ar putea dubla suma totala alocata de Executiv pentru acest program, a declarat luni premierul Emil Boc.

"Incepem cu 60.000 de euro. Daca viata ne va demonstra ca va trebui sa gandim o alta formula, nu avem rigiditate absoluta. Dupa cum avem flexibilitate sa mai marim fondul de garantii guvernamentale cu inca 100 de milioane de euro", a declarat Boc la RRA, citat de NewsIn.

Premierul a spus ca, prin programul "Prima casa", bancile vor imparti riscul nerambursarii creditului cu statul si s-a declarat convins ca, din acest motiv, foarte multe banci vor fi interesate sa participe la programul guvernamental. El a precizat ca statul devine proprietarul casei daca persoanele care contracteaza imprumutul nu reusesc sa achite ratele.

Citeşte mai mult...
 
470.257 buletine de vot tipărite pentru euroalegeri in Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 25 Mai 2009 10:29

La alegerile europarlamentare îşi pot exercita dreptul de vot cetăţenii cu domiciliul în ţară sau străinătate, care au dreptul de a alege membrii din România în Parlamentul European.

Oricare cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europe, altul decât România, care are domiciliul sau reşedinţa în ţara noastră are, în conformitate cu legislaţia în vigoare, dreptul de a alege membrii din România în Parlamentul European.

• 382 de secţii de votare în judeţ

În judeţul Maramureş au fost organizate şi delimitate, pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, 382 secţii de votare. În conformitate cu prevederile legii nu vor fi înfiinţate şi organizate secţii de votare "speciale" în gări, spitale, autogări etc. Pentru buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare, în judeţul nostru vor fi tipărite 470.257 buletine de vot, 401.282 timbre autocolante şi 1910 ştampile cu menţiunea "Votat". Necesarul de buletine de vot şi timbre autocolante a fost stabilit în funcţie de situaţia cu privire la numărul cetăţenilor cu drept de vot din Maramureş, la care s-a adăugat procentul de 10% prevăzut de lege.

• Liste electorale permanente, speciale şi suplimentare

Citeşte mai mult...
 
Principele Radu: Patru greseli au agravat criza economica PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 09:50

Principele Radu DudaPrincipele Radu, candidat la presedintia Romaniei, sustine ca politicienii care conduc Romania se preocupa prea mult de sarbatori campenesti si lansari electorale si ii acuza de "iresponsabilitate, obtuzitate si egoism" in aceasta perioada de criza, relateaza Mediafax.

"Patru greseli au agravat criza economica in perimetrul romanesc, toate strict determinate de iresponsabilitate, obtuzitate si egoism", sustine el.

Cele patru greseli acuzate de Principele Radu:

- Incapacitatea liderilor de a lua in calcul prognozele si de a proiecta durabil in domeniul economic si financiar

- Votarea unor legi pentru scopuri pur electorale sau servind interesele catorva in detrimentul tuturor celorlalti

- Introducerea, intr-un moment nepotrivit, a unor reglementari fiscale restrictive de tipul impozitului forfetar, care ingreuneaza, daca nu distruge, in conditii de criza economica, viata multor intreprinderi mici

- Management politic clientelar al banilor publici - poate cea mai grava eroare

Citeşte mai mult...
 
Activitatea parlamentara a deputatului UDMR Istvan Beres PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 18 Mai 2009 12:00

ing. Istvan BeresMaterialul prezentat in continuare l-am primit din partea deputatului UDMR Istvan Beres. Noi nu ne asumam nicio responsabilitate in privinta continutului acestui articol, Sighet Online dorind DOAR sa prezinte activitatea parlamentara a alesilor locali in Parlamentul Romaniei.

 

Ţinutul uitat de timp” - deputat UDMR Istvan Beres

"In 2006 au existat 3 programe de finanţare pentru pregatirea aderarii tarilor candidate din Europa Centrala si de Est (programe de preaderare), de care a beneficiat si Romania. Acestea erau PHARE, ISPA si SAPARD. Toate trei erau instrumente de pre-aderare, prin care UE a sprijinit tarile candidate in pregatirile de aderare. Diferentele intre aceste trei programe constau in
faptul ca ele se adreseaza unor grupuri de beneficiari diferite iar domeniile de referinta sunt, de asemenea, diferite. PHARE a oferit sprijin pentru
crearea cadrului legislativ si a structurilor administrative, pentru proiecte in domeniul democratizarii si dezvoltarii societatii civile, pentru investitii in infrastructura, inclusiv proiecte de cooperare transfrontaliera. Programele PHARE a avut ca principal beneficiar institutiile administratiei publice, in vederea consolidarii acestora pentru adoptarea si implementarea acquisuluicomunitar .

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 13:00
Citeşte mai mult...
 
Activitatea parlamentara a senatorului PD-L Gheorghe Mihai Birlea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 18 Mai 2009 11:14

conf. dr. Gheorghe Mihai BirleaMaterialul prezentat in continuare l-am primit din partea Biroului senatorului PD-L Gheorghe Mihai Birlea. Noi nu ne asumam nicio responsabilitate in privinta continutului acestui articol, Sighet Online dorind DOAR sa prezinte activitatea parlamentara a alesilor locali in Parlamentul Romaniei.

"Orice societate democratica functioneaza cu standarde de moralitate unanim acceptate, care nu permit membrilor societatilor respective sa manipuleze realitatea in asa masura incat sa ajunga sa condamne, cu o vocatie demna de o cauza mai buna, exact rezultatul propriei actiuni.

In pofida speculatiilor rau-voitoare, Romania este un stat democratic, in evolutie inca. Romanii au dobandit capacitatea de a identifica pasii corecti pentru asigurarea bunastarii proprii. Dupa decenii de frustrarii si oprimare ideologica, si-au recapatat gandirea de buni gospodari, evalueaza posibilitatile si realitatile, proiecteaza prioritati si le raporteaza la bugetele proprii.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:41
Citeşte mai mult...
 
Principele Radu Duda: Am 10% din intentia de vot si in cateva luni ajung la 20% PDF Imprimare Email
Luni, 18 Mai 2009 08:12

Principele Radu DudaCifra reala care indica intentiile de vot pentru candidatura principelui Radu Duda la alegerile prezidentiale din noiembrie 2009 este de 10% si a fost prezentata la 22 aprilie de sondajul efectuat de CCSB, scrie principele pe blogul sau. Mai mult, Radu Duda isi asigura sustinatorii ca in urmatoarele 3-4 luni, acesti 10% vor deveni 20%.

"In ultima vreme au aparut in presa cifre care induc in eroare cu privire la intentiile de vot ale romanilor la alegerile prezidentiale.

Am remarcat o ingrijorare la oamenii care ma sustin in mod entuziast pentru noiembrie 2009. Dar, am remarcat cu parere de rau ca si unii analisti politici importanti se lasa influentati de o manipulare efectuata destul de subtil si cu oarecari rezultate.

Va rog sa cititi randurile de mai jos pana la capat, pentru a putea impreuna sa limpezim, pe cat posibil, lucrurile:

- Partidele politice sunt in campanie electorala pentru alegerile la Parlamentul European, asadar este normal sa foloseasca sondajele prezidentiale pentru a atrage electoratul in 7 iunie 2009.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 08:15
Citeşte mai mult...
 
Şefii propuşi de PDL, destituiţi înainte de numire PDF Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2009 08:13

Marţi au fost demişi patru manageri de spitale maramureşene printr-o decizie luată de ministrul Sănătăţii. Doi dintre aceştia, Vasile Bodnar şi Emilia Petruţ-Ţiculeanu, au fost nominalizaţi la conducerea spitalelor din Sighetu Marmaţiei, respectiv Târgu Lăpuş, de către PDL. Ieri, la doar trei zile după ce Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a fost în Maramureş, a căzut şi capul inspectorului general Mariana Pop. Nici n-a împlinit o lună de la instalarea ei în fruntea Inspectoratului Şcolar de către liderii PDL.
Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile poate fi considerată o reglare de conturi între cei doi parteneri de coaliţie. Replica dată de liderii PSD a fost foarte clar anunţată de Mircea Dolha în cadrul unei conferinţe de presă organizate în urmă cu vreo 10 zile. Atunci Dolha a ameninţat cu ruperea protocolului local dacă PDL nu îşi retrage oamenii numiţi la conducerea celor trei instituţii. Declaraţiile acestuia au iscat un scandal în rândul conducerii PSD. A fost nevoie de intervenţiile celor doi preşedinţi, Eugenia Godja şi Mircea Man, pentru ca apele să se liniştească. 

Citeşte mai mult...
 
Mircea Man cere pastrarea directorilor de spital la Sighet si Lapus PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 14:30

Mircea ManDecizia de demitere a patru dintre managerii de spitale maramuresene, luata de ministrul Sanatatii, Ion Bazac, i-a surprins pe liderii judeteni ai PD-L. Doi dintre sefii care au ramas fara contract erau sustinuti politic pentru a ramane in functii, insa planurile democrat-liberalilor au fost date peste cap.

 Cei care aveau sprijin din partea PD-L sunt Vasile Bodnar, de la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, si Emilia Petrut -Ticuleanu, din cadrul unitatii Targu Lapus. Acestora li s-a imputat faptul ca au avut cheltuieli foarte mari cu medicamentele prescrise pacientilor si ca nu au indeplinit o serie de indicatori de management prevazuti in contracte.

 Vizat de demitere a fost si managerul Spitalului Judetean Baia Mare, Danut Muresanu, respectiv cel al unitatii din Viseu de Sus, Flore Bora. In cazul acestora era asteptata o masura de acest gen, dat fiind ca partidele aflate la guvernare au anuntat ca au in vedere inlocuirea lor cu directori agreati politic.

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Tiberiu Valeanu este noul consilier judetean PSD PDF Imprimare Email
Joi, 30 Aprilie 2009 15:19

Inginerul Tiberiu Valeanu este noul consilier judetean din partea Partidului Social Democrat Maramures. Sigheteanul i-a lua astfel locul lui Alexandru Cosma in Consiliul Judetean (CJ) Maramures, care a fost numit intre timp subprefect al judetului. Comisia de validare a constatat ca social-democratul indeplineste conditiile impuse de lege pentru a intra in forul administrativ, iar in sedinta de ieri a CJ, Valeanu a depus si juramantul. Dupa investirea sa in functie a fost modificata si componenta unor comisii din cadrul CJ. Astfel, noul consilier judetean PSD a fost numit in comisiile de Sanatate si Protectia Copilului. Tiberiu Valeanu face parte din organizatia PSD Sighetu Marmatiei si are experienta in domeniu, pentru ca a mai fost consilier judetean in mandatul 2000-2004.

Citeşte mai mult...
 
Ministrul Internelor va infiinta politia locala PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Aprilie 2009 14:21

Ministrul Internelor, Dan Nica, a anuntat ca va infiinta politia locala, care va avea atributii in domeniul ordinii si linistii publice si a circulatiei rutiere.

"Vom avea doua tipuri de politisti in Romania: politia locala si politia nationala", a anuntat miercuri Nica la finalul sedintei Comitetului interministerial referitor la procesul de descentralizare din Romania. Potrivit ministrului, politia locala va avea competente extinse si va functiona la nivelul fiecarei localitati unde exista politie comunitara, informeaza NewsIn.

"Am transferat prin legea politiei locale acele competente care trebuie sa fie la comunitatile locale pentru ca ele sa-si faca mai bine treaba si sa fie mai aproape de cetateni, atat in ceea ce priveste paza bunurilor, protejarii integritatii corporale, cat si pentru gestionarea circulatiei pe drumurile publice, mai ales in interiorul oraselor, inclusiv parcari si ridicarile de masini", a mai spus Nica.

Citeşte mai mult...
 
Pesedistii maramureseni ameninta sa rupa alianta cu PD-L PDF Imprimare Email
Luni, 27 Aprilie 2009 08:18

Coarda care leaga PD-L si PSD e atat de intinsa in Maramures incat sta sa puste. Dupa ce zilele trecute democrat-liberalii si-au instalat proprii oameni pe o serie de posturi din judet, care conform protocolului ar fi trebuit sa revina social-democratilor, astazi, liderii locali ai PSD au anuntat public ca nu accepta astfel de “derapaje” si au dat un “ultimatum” colegilor de alianta.

 Presedintele organizatiei Baia Mare, Mircea Dolha, a aratat ca una dintre masurile luate vizeaza interdictia instalarilor pe functiile de conducere din deconcentrate pe propunerile PD-L care necesita avizare din partea ministrilor de resort ai PSD. Blocajul va ramane in picioare, a spus acesta, pana in momentul in care democrat-liberalii isi vor retrage oamenii avansati pe posturile care nu li se cuvin.

Citeşte mai mult...
 
Mircea Ciocan nu mai candidează la şefia CNSLR Frăţia Maramureş PDF Imprimare Email
Luni, 27 Aprilie 2009 07:51

Mircea CiocanLa sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şedinţa Biroului Operativ al CNSLR Frăţia Maramureş. Întâlnirea a avut ca scop stabirea noilor candidaţi pentru structura de conducere a filialei judeţene a acestei confederaţii sindicale. S-a hotărât ca Mircea Ciocan, preşedintele CNSLR Frăţia Maramureş, să nu mai candideze pentru nicio funcţie în Biroul Operativ. 

Pentru funcţia de preşedintele CNSLR Frăţia Maramureş s-au înscris cu totul alţi candidaţi decât cei stabiliţi înainte de suspendarea Conferinţei Judeţene a organizaţiei. S-a retras din cursă (sau a fost nevoit s-o facă?) Mircea Ciocan, preşedintele filialei judeţene CNSLR Frăţia. Aceasta, după ce se vehiculase ideea că în urma unui control s-au descoperit mai multe nereguli. Raportul comisiei de cenzori a scos însă basma curată această problemă, probabil condiţionând acest lucru de renunţarea la candidatură a preşedintelui Ciocan.

Citeşte mai mult...
 
Senatorul Bârlea, îngrijorat de situaţia muncitorilor de la Unitatea Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 27 Aprilie 2009 07:45

Gh. Mihai BarleaSâmbătă, la Sighetu Marmaţiei, senatorul Gheorghe Mihai Bârlea a organizat o conferinţă de presă pentru a informa despre activitatea parlamentară de până acum. A avut opt interpelări, două declaraţii politice şi două iniţiative legislative privind cetăţenia celor din Republica Moldova şi modificarea normelor de aplicare a Legii nr. 96 privind pensiile parlamentarilor, precum şi asupra rectificării bugetare ce urmează a fi aprobată miercuri în Parlament. 

“Rectificarea bugetară s-a impus datorită fluidităţii realităţii economice în care trăim, crizei financiare şi în urma negocierilor cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană. În scurta perioadă de la aprobarea bugetului s-au cumulat nişte exigenţe şi trebuie să ne conformăm în consecinţă pentru a putea beneficia de asistenţa financiară a acestor instituţii”, a spus Bârlea. 
În ceea ce priveşte impozi-tul forfetar, senatorul a afirmat că n-a fost iniţiativa guvernului Boc, ci o pretenţie explicit formulată de către FMI şi contrar rezervelor formulate “(...) el nu va afecta un număr foarte mare de agenţi economici, aşa cum se clamează în anumite medii, pentru că interesul nostru este de a păstra stabilitatea economică şi locurile de muncă şi, mai ales, să protejăm prin politici adecvate categoriile sociale cu venituri mici”.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 49 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact