logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Senatorul Gheorghe Bârlea la 6 luni de mandat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Iulie 2009 14:00

Gheorghe BarleaAzi, 3 iulie 2009, de la ora 10:30 a avut loc o conferinţă de presă a senatorului Gheorghe Bârlea prin care domnia sa a dorit să-şi prezinte activitatea sa pe parcursul primelor 6 luni de mandat ca senator în Parlamentul României. Evenimentul a avut loc la sediul biroului parlamentar din str. Libertăţii, loc unde senatorul se întâlneşte aproape săptămânal cu cetăţenii care doresc să-şi discute problemele cu dânsul.

Deoarece am postat pe site imagini video cu conferinta de presa, nu o sa scriu mai mult, ci o sa va invit sa urmariti in continuare filmuletele pentru a afla mai multe detalii despre ce a avut de spus domnul conf. dr. Gheorghe Bârlea dupa 6 luni de mandat în calitate de senator in Parlamentul României.

Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Iulie 2009 08:38
Citeşte mai mult...
 
Deputatul Buciuta cere bani pentru şcoala din Poienile de Sub Munte PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iulie 2009 06:34

Deputatul Ştefan Buciuta, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, a solicitat Ministerului Educaţiei suplimentarea fondurilor alocate pe anul 2009 pentru Şcoala nr. 4 din localitatea Poienile de Sub Munte, pentru terminarea lucrărilor de reabilitare a unităţii de învăţământ. Amendamentul propus de deputatul Buciuta a fost aprobat în Parlament, dar suplimentarea fondurilor s-a făcut doar cu suma de 30.000 lei, nu cu 300.000 lei, aşa cum a solicitat acesta. Banii suplimentari sunt necesari pentru că lucrările efectuate de constructori până acum se ridică la suma de 400.000 lei, conform situaţiei de lucrări. Pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de circa 430.000 lei. În şcoala respectivă învaţă 328 elevi, în 10 săli de clasă.

Ultima actualizare Joi, 02 Iulie 2009 06:36
Citeşte mai mult...
 
Alice în Ţara Minciunilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Iulie 2009 15:53

Parlamentul RomanieiCineva citeşte lângă noi dintr-o carte fără poze. O carte fără poze şi fără dialoguri e ca România fără politicieni. O ţară tristă, îngândurată, în care nu te mai minte nimeni. Cum să trăieşti într-un loc în care nu se întâmplă decât lucruri reale? Noroc că e ora la care trebuie să apară Iepuraşul Grăbit. Îşi scoate ceasul de la vestă. „Vai, vai!”, zice. Şi: „Hă, hă, hă! O să întârzii”... Ne luăm după clopul lui cu pene de struţ. Ne trage după el într-o gaură ca un tunel, un puţ foarte adânc. Coborâm, coborâm, coborâm, în lumea lui, în Ţara Electoralia. La început e prea întuneric ca să desluşim ceva, apoi peisajul se luminează şi se animă. În România asta sunt mereu alegeri, România asta e mereu pavoazată. Are poze şi dialoguri. Personaje care în România reală ar trece neobservate se proiectează aici cu contururi groase, cu gurile lor uriaşe ca nişte mori cu zbaturi care macină adjective. Cetăţenii ţării Electoralia – o turmă de umbre fericite – vor fi scoşi din case să-i petreacă la aeroport pe cei care vor câştiga Neuroparlamentarele. Cum să vă explic?

Ultima actualizare Miercuri, 01 Iulie 2009 15:59
Citeşte mai mult...
 
52% dintre romani cred ca alegerile sunt fraudate PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Iulie 2009 14:16

Perpetuarea neregulilor la procesele electorale derulate in ultimii 19 ani ii determina pe 52% dintre romani sa considere ca alegerile din Romania sunt fraudate. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie privind perceptia romanilor despre fraudarea alegerilor, realizat intre 24 si 27 mai 2009, de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) si comandat de Asociatia Pro Democratia (APD). Sondajul a fost realizat intre 24 si 27 mai 2009 pe un esantion de 1.205 persoane, cu o marja de eroare de 2,2%.

 Analizand raspunsurile la sondaj se poate observa faptul ca cei mai multi dintre romani, 39%, cred ca voturile sunt cumparate prin distributia de ajutoare prin intermediul primariei inaintea alegerilor. Pentru 85% dintre romani cea mai eficienta metoda de stopare a practicilor de frauda electorala este sanctionarea mai dura a acestui fenomen. Mai mult de jumatate dintre romani, 51%, sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu.

Citeşte mai mult...
 
La Sighet s-a desfăşurat Şcoala Politică de Vară “Gheorghe I. Brătianu” PDF Imprimare Email
Luni, 29 Iunie 2009 11:14

Pe lângă staff-ul PNL, au participat tineri din întreaga ţară şi Republica Moldova

În perioada 25-28 iunie, la Sighetu-Marmaţiei s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a Şcolii Politice “Gheorghe I. Brătianu”, organizată de Tineretul Naţional Liberal, având ca temă împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia din 1989. Au participat tineri din întreaga ţară şi din Republica Moldova.

Printre lectori s-a numărat şi Crin Antonescu, preşedinte PNL care, alături de Florin Alexe, preşedinte TNL, Radu Stroe, secretar general PNL, Ludovic Orban, vicepreşedinte PNL, deputatul Cristian Adomniţei, Ingrid Zaarour, preşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL, analistul politic Dan Mihalache, Andrei Muraru, cercetător în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Puiu Fesan, fost secretar de stat pentru problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Peter Andreas Bochmann, director general pentru sud-estul Europei al Fundaţiei “Fridrich Naumann” şi mulţi alţii. Aceştia au vorbit tinerilor cursanţi despre perioada comunistă, desfăşurarea evenimentelor din decembrie 1989 şi viziunea liberală asupra evoluţiei partidelor şi evenimentelor politice ale ultimilor 20 de ani.

Basarabenii au prezentat evenimentele din aprilie de la Chişinău.

Citeşte mai mult...
 
La Sighetu-Marmaţiei se desfăşoară Şcoala Politică "Gheorghe Brătianu" PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 12:08

Între 25-28 iunie, Crin Antonescu, Bogdan Olteanu şi Ludovic Orban vor fi la Sighetu-Marmaţiei.

În perioada 25-28 iunie, la Sighetu-Marmaţiei se desfăşoară Şcoala Politică "Gheorghe Brătianu" organizat de organizaţia de tineret a Partidului Naţional Liberal cu participarea unor personalităţi de marcă ai PNL, printre care Crin Antonescu - preşedinte PNL, Florin Alexe - preşedinte TNL, Radu Stroe - secretar general PNL, Bogdan Olteanu - vicepreşedintele Parlamentului României, Ludovic Orban - vicepreşedinte PNL, deputatul Cristian Adomniţei, Ingrid Zaarour - preşedinte COA al PNL, analistul politic Dan Mihalache, Andrei Muraru - cercetător în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Puiu Fesan, fost secretar de stat pentru problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Peter Andreas Bochmann - director general pentru sud-estul Europei al fundaţiei "Fridrich Naumann" şi mulţi alţii. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc seminarii, depuneri de coroane la Cimitirul Săracilor şi la celulele înaintaşilor liberali, expoziţii şi lansări de carte.

Citeşte mai mult...
 
Viceprimarul Sighetului, Ovidiu Nemeş la un an de mandat PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 11:59
Conform zicalei cu aruncatul în apă în care ori înveţi să înoţi, ori te îneci, tânărul viceprimar al Sighetului, Ovidiu Nemeş, a trebuit să înveţe să înoate chiar din primele săptămâni de mandat - şi nu oricum - ci în vâltoarea inundaţiilor, probă pe care a trecut-o cu brio. A urmat o perioadă firească de tatonare, de informare, de zile şi nopţi petrecute la birou înecat în hârtii: "Trebuie să învăţ primăriatul de la A la Z" declara într-un interviu la trei luni de mandat când recunoştea sincer că fără ajutorul primarului Eugenia Godja, al secretarului Consiliului Local Sorin Rednic şi cel al directorului economic Ioan Bărbuş, "era ca peştele pe uscat". Au urmat valurile alegerilor parlamentare în care, ca preşedinte al filialei locale, a trebuit să cârmuiască barca PNL. După limpezirea apelor politicului, a revenit pe uscat, respectiv la problemele de zi cu zi şi la cele de perspectivă. Acum, la un an de mandat, l-am întrebat direct: "Dacă trageţi linie şi adunaţi: câte bune, câte rele?".
Ultima actualizare Joi, 25 Iunie 2009 12:03
Citeşte mai mult...
 
Deputatii maramureseni cheltuie lunar peste 280.000 de lei PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Iunie 2009 07:42

ing. Istvan BeresActivitatea deputatilor maramureseni la Bucuresti costa statul o gramada de bani. Mare parte din cheltuieli se fac pe transport si cazare, insa sume imense sunt puse la bataie si pentru functionarea cabinetelor parlamentare din teritoriu. Camera Deputatilor a dat zilele acestea publicitatii o lista a cheltuielilor facute lunar de catre fiecare dintre membrii forului iar un calcul arata ca, numai in luna aprilie, deputatii din Maramures au inghitit peste 287.000 de lei de la buget. Cei mai multi bani i-a cheltuit deputatul UUR Stefan Buciuta, care avut si cateva deplasari in strainatate. La telefoane maramuresenii stau bine fata de alte judete ale tarii, toti deputatii incadrandu-se in suma de 67 de lei.

 STEFAN BERES – 35.018 lei
Membrul UDMR a cheltuit aproape triplu pentru cazare – 7.005 lei iar pentru transportul in tara a primit 3.340 de lei. Pentru diurna in Bucuresti si in tara a incasat 2.028, respectiv 1.120 de lei iar pentru transport in tara, 3.340 de lei. Beres a platit 326 de lei chirie si intretinere pentru cabinetul parlamentar si a solicitat 4.857 de lei pentru materiale si 4.375 de lei pentru salarii.

Ultima actualizare Marţi, 23 Iunie 2009 12:33
Citeşte mai mult...
 
In plina criza financiara, deputatii sunt mana sparta cu banii publici PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Iunie 2009 07:29

In plina criza financiara, deputatii nu fac deloc economii cand vine vorba de banii publici. Parlamentarii au vorbit de mii lei noi la telefon si au incasat diurnele de deplasare la Bucuresti in perioada de vacanta. In campania electorala din aprilie, alesii neamului au decontat pentru transport in tara zeci de mii de lei. Camera Deputatilor a publicat pe site toate cheltuielile fiecarui deputat pe primele patru luni ale anului 2009. Indemnizatie, diurna de deplasare, cheltuieli cu biroul parlamentar si factura la telefoanul mobil - sunt prezentate la fiecare deputat in parte. 

In vacanta deputatii au fost platiti pentru deplasari

Chiar daca in luna ianuarie nu au fost la munca, (sesiunea paralmentara incepand in februarie) deputatii au primit diurnele pentru deplasare la Bucuresti, deplasare in teritoriu si mai mult de atat, li s-a decontat si cazarea in Bucuresti. Pe site-ul Camerei la capitolul luna ianuarie sunt trecute toate platile efectuate catre fiecare deputat in parte.

Ultima actualizare Marţi, 23 Iunie 2009 12:34
Citeşte mai mult...
 
Cati bani au la ciorap parlamentarii din Maramures?! PDF Imprimare Email
Joi, 18 Iunie 2009 13:15

Gheorghe BarleaAvem parlamentari datori vanduti, dar cu economii la banca. Cei zece maramureseni din Parlamentul Romaniei si-au facut publice averile iar daca e sa calculam sumele scrise in declaratii, sub semnatura, cei mai multi locuitori ai judetului nici macar nu indrazndesc sa isi imagineze ca ar putea vedea in viata lor atatia bani la un loc. Unii dintre deputati si senatori au investit serios in actiuni si afaceri, altii au cumparat tablouri si bijuterii de zeci de mii de euro, dar cei mai multi au insistat pe achizitiile imobiliare. Deputatul Nicolae Bud a cumparat obiecte de arta si cult in valoare de 100.000 de euro, in timp ce Catalin Chereches detine propiretati de valoare, dar are de inapoiat mamei sale 1,5 milioane de euro! Surpriza e ca ca parlamentarii maramureseni nu sunt foarte pasionati de masini ultimul-racnet, ba chiar unul dintre ei detine un... Trabant. Mai jos, puteti citi pe larg cum au investit bani alesii judetului, cat castiga impreuna cu sotiile lor si ce proprietati detin in prezent.

Gheorghe Mihai Birlea, senator PD-L, colegiul 3, Maramures Nord
Detine un teren intravilan la Ocna Sugatag, in suprafata de 880 de metri patrati, doua apartamente in Sighetu Marmatiei, pe numele sotiei, cu o valoare de 25.000 de euro, iar fiul sau are o casa de vacanta in Ocna Sugatag evaluata la 15.000 de euro.
Are o masina Kia Sportage, luata in leasing acum trei ani, si datorii la banci de... peste 54.000 de euro.
Venituri incaseaza de la Universitatea de Nord si Universitatea Babes Boliay, iar cu ceea ce primeste de la parlament insumeaza pe an circa 80.600 de lei. Sotia sa, care e asistent medical, primeste din salarii 15.772 lei.

Ultima actualizare Joi, 18 Iunie 2009 16:30
Citeşte mai mult...
 
Liderii politici din judet îşi explică rezultatele alegerilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Iunie 2009 06:45

Alegerile europarlamentare au fost câştigate în Maramureş de PDL, urmat la mică distanţă de PSD. Liberalii, chiar dacă au cu două procente peste media pe ţară, s-au comportat sub aşteptări. UDMR a avut aceeaşi evoluţie constantă cu care ne-a obişnuit de-a lungul timpului. Surpriza cea mare se numeşte PRM, care a crescut spectaculos de la alegerile parlamentare din toamnă. Elena Băsescu a acumulat voturi în toate secţiile, cele mai multe în Baia Mare (1.463), dar şi în alte localităţi cu primari PDL (Săcălăşeni - 220, Fărcaşa - 124).

PDL este foarte aproape de procentul realizat la nivelul ţării. Din această cauză liderii filialei nu au de ce să se teamă de eventuale “repercursiuni” de la centru. În primul rând a câştigat alegerile şi acest lucru e cel mai important. Mircea Man este încrezător în forţa partidului său: “Trebuie în primul rând să mulţumesc alegătorilor maramureşeni care au avut încredere în candidaţii pe care i-am propus. Este un rezultat bun, care ne dă speranţe în bătălia electorală din toamna acestui an. Nu, nu am de ce să mă tem, pentru că scorul e bun. Chiar am fost felicitat de preşedintele Emil Boc şi de secretarul Vasile Blaga. La cele 29,1 procente trebuie să adunăm şi cele 5,08 cât a obţinut Elena Băsescu şi ajungem la 34%, ceea ce este foarte bine. Nu comentez rezultatele obţinute de celelalte partide, dar nu pot să nu fiu îngrijorat de revenirea şi ascensiunea PRM în Maramureş.

 

Ultima actualizare Miercuri, 10 Iunie 2009 07:19
Citeşte mai mult...
 
Rezultatele oficiale ale alegerilor in tara si in Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 13:28

Rezultatele alegerilor europarlamentare, anuntate de Biroul Electoral Central (BEC), de la ora 16, arata o crestere de 0,25 de procente pentru alianta PSD-PC, comparativ cu ultimele rezultate, anuntate la ora 11. Pe locul doi se situeaza PD-L, care inregistreaza acum o scadere de 0,04 de procente.

Astfel, alianta PSD-PC obtine 1.504.218 de voturi, ceea ce reprezinta un procent de 31,07%, iar PD-L obtine 1.438.000 de voturi si un procent de 29,71%.

Numarul total al alegatorilor prezenti la urne este de 5.035.297, reprezentand 27,67% din cetatenii cu drept de vot.

PSD-PC 31,07% (1.504.218 voturi)
PD-L: 29,71% (1.438.000 voturi)
PNL: 14,52% (702.974 voturi)
UDMR: 8,92 (431.739 voturi)
PRM: 8,65% (419.092)
Elena Basescu: 4,22% (204.280 voturi)
PNTCD: 1,45% (70.427 voturi)
Pavel Abraham: 1,03% (49.864 voturi)
Forta Civila: 0,40(19.436 voturi)

Ultima actualizare Marţi, 09 Iunie 2009 08:57
Citeşte mai mult...
 
BEC, ora 11:00: Alianta PSD-PC - 30,82%, PDL - 29,75% PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 10:42

Biroul Electoral Central a anuntat, la ora 11:00, noile rezultate partiale ale euroalegerilor. Iata noile procente:

Alianta PSD-PC: 30,82% din sufragii (1.427.085 voturi);

PDL: 29,75% (1.377.488 voturi);

PNL: 14,53% (672.780 voturi);

UDMR: 9,07% (419.992 voturi);

PRM: 8,68% (401.908 voturi);

Elena Basescu, candidat independent: 4,22% (195.608 voturi);

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 47 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact