logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Remus Cernea, candidatul la Presedintie din partea Partidului Verde PDF Imprimare Email
Vineri, 28 August 2009 15:10

Remus CerneaRemus Cernea si-a lansat oficial, vineri, candidatura la Presedintie, din partea Partidului Verde, intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul acestei formatiuni politice, anunta Mediafax. Cernea a venit la eveniment imbracat cu un tricou verde pe care se putea citi sloganul "ThinK Big, Vote Green".

Candidatul "verzilor" le-a spus jurnalistilor prezenti la conferinta de presa ca provine din zona non-guvernamentala, fiind presedintele Asociatiei Umaniste Romane, si ca a fost implicat in campania privind salvarea Parcului Carol. 

Remus Cernea a explicat ca a ales sa faca pasul catre politica, prin asumarea unei candidaturi la Presedintie, pentru a oferi o alternativa la actualii politicieni, care in ultimii 20 de ani au avut "o prestatie politica infantila".

Citeşte mai mult...
 
63 % dintre romani se tem de frauda la alegerile prezidentiale PDF Imprimare Email
Vineri, 21 August 2009 07:27

Cu trei luni inaintea scrutinului pentru desemnarea Presedintelui Romaniei, 63% dintre cetatenii romani cred ca alegerile vor fi fraudate, in timp ce, in luna mai, numarul acestora se situa la 52%. Datele reprezinta concluzia celui mai recent sondaj de opinie realizat la comanda Asociatiei Pro Democratia (APD) de catre Compania de Cercetare Sociologica si Branding, intre 23 si 27 iulie 2009, pe un esantion reprezentativ de 1.009 persoane, cu o eroare tolerata de 3,1%.

In prezent, 81% dintre romani, fata de 68% inainte de alegerile europene, cred ca turismul electoral este o practica folosita de partide. In acelasi timp, 85% considera ca alegerile sunt fraudate prin distribuirea de ajutoare de stat inainte de alegeri, fata de 75% in luna mai. Iar, 78% dintre cetateni cred ca voturile sunt cumparate direct, fata de 73% in urma cu doua luni.

Citeşte mai mult...
 
Florin Susa este presedintele interimar al PNTCD Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 20 August 2009 08:23

Daca la alegerile locale de anul trecut organizatia locala PNTCD din Sighetu-Marmatiei parea a fi singura din Maramures in cadrul careia nu existau disensiuni – dovada si scorul de 2,2% de la alegeri fata de cel de 1,7% pe plan national – de atunci, lucrurile s-au mai schimbat< in luna februarie am asistat la demisia Danielei Onita-Ivascu din toate functiile pe care le detinea si mai apoi chiar demisia din partid, motivata de atitutidnea presedintelui PNTCD Maramures, Gheorghe Siman, demisie despre care la acea data scriam ca nu va fi fara urmari. Iata ca cele scrise s-au adeverit: si in randul organizatiei sighetene a intervenit “dihonia”, membrii impartindu-se in doua tabere pe modelul judetean si national al partidului. In aceste zile asistam la un alt eveniment care, daca nu se intampla un miracol, va marca din nou deja firava organizatie locala< demisia presedintelui Adrian Onita-Ivascu.

Adrian Onita-Ivascu se explica

Intrebat de motivul demisiei, de-acum fostul presedinte al PNTCD Sighet ne-a declarat: “Demisionez din cauza interminabilelor scandaluri din organizatiile noastre, locale judetene si nationale si, nu neaparat in aceasta ordine, din cauza pozitiei pe care o au membrii PNTCD, atat cei din organizatia Sighet, cat si cei din cea judeteana fata de munca pe care am depus-o in campaniile pentru alegeri. Ori scorul pe care l-am obtinut nu poate fi contestat. Nu in ultima instanta, la alegerile europarlamentare nu am fost contactat nici de membrii locali, nici de conducerea judeteana, pentru a face impreuna listele pentru sectiile de votare. Si, nu in ultimul rand, demisia se datoreaza si faptului ca Statutul si Regulamentele interne ale partidului sunt incalcate si, in loc sa invatam din greselile anilor trecuti, PNTCD Maramures este in continuare scena de lupta a unor orgolii strict personale”.

Citeşte mai mult...
 
Adevarul din spatele unui scandal artificial - Interviu cu primar prof. Eugenia Godja PDF Imprimare Email
Marţi, 18 August 2009 06:58

prof. Eugenia GodjaTinta unor atacuri grave, in care i-a fost tarata pe nedrept si familia, liderul PSD Maramures si primar al municipiului Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja vorbeste int-un interviu, fara ocolisuri, pentru GAZETA de Maramures despre dedesubturile acestui conflict artificial, politica, protocoale si adevaratii vinovati pentru situatia jalnica in care s-a aflat Spitalul Sighet.

Reporter: Cine a incalcat protocolul dintre PD-L si PSD? 
Eugenia Godja: Protocolul l-a incalcat PD-L. La Electrica si la Finante n-au respectat prevederile protocolului, prin care locul II revenea PSD-ului, prin urmare, daca vorbim de incalcarea protocolului, trebuie sa incepem cu PD-L. Iar, daca vorbim de Spitalul municipal Sighet, Vasile Stefanca a ocupat un loc ramas liber prin destituirea lui Vasile Bodnar, in urma evaluarii facute de comisia Ministerului Sanatatii. Numirea lui Stefanca s-a facut tot de catre minister. Noua ni s-a parut corect, insa, sa fie numit un om care sa aiba capacitatea de a aduce spitalul pe linia de plutire deocamdata, si apoi de a face performanta, in asa fel, incat activitatile medicale sa se deruleze absolut normal si in beneficiul omului bolnav.

Citeşte mai mult...
 
Consiliul Judetean Maramures, in austeritate totala PDF Imprimare Email
Luni, 17 August 2009 15:12

Mircea ManReprezentantii consiliilor judetene vor fi obligati sa procedeze la reducerea personalului din aparatul propriu, a anuntat ministrul Gheorghe Pogea. Masura va viza si primariile care au organigrame supradimensionate, in ideea de a reduce cheltuielile la bugetul de stat. Vestea disponibilizarilor in randul functionarilor publici nu e insa privita cu ochi prea buni de autoritatile din Maramures, care se plang ca sunt sub media de personal existenta in tara.

 Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Mircea Man, a declarat pentru citynews.ro ca nu este de acord sa concedieze angajatii institutiei. “Nu voi face nicio disponibilizare. S-a aratat ca numarul de salariati ai unui consiliu trebuie sa fie intre 120 si 145. Noi avem 128 de oameni, prin urmare e o cifra rezonabila. Suntem prea saraci sa ne cumparam lucruri ieftine, as zice eu, prin urmare ne-am gandit sa economisim din alte parti si nu din concedieri”.

Citeşte mai mult...
 
Corneliu Vadim Tudor vine la Hora de la Prislop PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 August 2009 06:26

C. Vadim TudorEuroparlamentarul Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, candidatul formatiunii la alegerile prezidentiale din acest an, este asteptat sa se prinda duminica, 16 august, in Hora de la Prislop. Liderul PRM a fost invitat de conducerea filialei judetene, organizatia Borsa, Consiliul Local si staretul Manastririi Prislop. Gavril Lazar, presedinte PRM Marmures, a confirmat prerzenta sefului sau de partid, doar lucruri neprevazute ar putea impiedica prezenta acestuia la traditionala manifestare, unde sunt asteptati sa participe peste 10.000 de oameni veniti din cel putin trei judete, Maramures, Suceava si Bistrita Nasaud. Daca invitatiile de pana acum vor fi onorate, Borsa va realiza o performanta greu de egalat: prezenta intr-un singur loc a patru candidati pentru Cotroceni: Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu si Corneliu Vadim Tudor!

Citeşte mai mult...
 
Alteta Sa Regala Principele Radu si-a amanat vizita in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 09 August 2009 13:31

Principele Radu DudaAlteta Sa Regala Principele Radu, candidat independent la presedintia Romaniei, urma sa efectueze luni, 10 august, o vizita de lucru in judetul Maramures, insa aceasta s-a amanat pentru o alta data, fiind retinut la Bucuresti cu rezolvarea unor chestiuni ce nu sufereau amanare. Principele Radu avea in program vizitarea localitatilor Borsa, Viseu de Sus, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie, Targu Lapus si Baia Mare, alaturi de alte localitati din judetele Mures si Bistrita-Nasaud.

Principele avea planificate intalniri de lucru cu autoritatile judetene si locale, oameni de afaceri si de cultura, reprezentanti ai Episcopiei Maramuresului si Satmarului. In localitatile in care urmeaza sa se opreasca, Principele Radu le-a trimis primarilor rugamintea de a se intalni pentru a fixa impreuna unele obiective considerate oportune de respectivele comunitati.

Din motive obiective, vizita stabilita in perioada 7-10 august 2009 in judetele Maramures, Mures si Bistrita-Nasaud a fost amanata pentru o alta data care va fi comunicata in timp util celor interesati.

Ultima actualizare Duminică, 09 August 2009 14:00
 
Primarii maramureseni vor sa protesteze pentru salarii mai mari PDF Imprimare Email
Marţi, 04 August 2009 21:25

La Mamaia se desfasoara Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania, la care participa peste 250 de primari din 38 de judete. Maramuresul este reprezentat de mai multi sefi ai administratiei locale, in frunte cu Emilian Pop, primarul comunei Sacalaseni, presedintele Asociatiei Comunelor din judet. Pop, alaturi de colegii sai, este nemultumit de salariile pe care le primesc primarii de comune: “Noi nu am protestat pana acum, dar nu excludem posibilitatea de a ne organiza si a iesi in strada. Pentru ca in Romania numai cei care procedeaza asa primesc salarii mai mari. Exista o discrepanta intre veniturile primarilor de comune si ale celor de la orase. In Maramures, de exemplu, un primar de oras mic (Cavnic, Ulmeni, Tautii Magheraus, Dragomiresti sau Salistea de Sus) are un salariu mai mare decat un primar de comuna cu numar dublu de locuitori (Poienile de Sub Munte), Copalnic Manastur, Moisei). Veniturile primarilor sunt mai mici si decat ale altor categorii de bugetari, care presteaza munci cu responsabilitae mai mica”. Daca in urma intalnirii de la Mamaia nu se va rezolva nimic, primarii intentioneaza sa programeze primele actiuni de protest in luna septembrie.

Citeşte mai mult...
 
BERCEANU:Tunelul pe sub Gutai, intoxicare a „povestitorilor" PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Iulie 2009 08:45

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, aflat in aceasta seara in Baia Mare, a taiat orice speculatii pe tema unei eventuale demarari a lucrarilor la deja-celebrul tunel pe sub Gutai, despre care, in mandatul trecut, politicienii spuneau cu foarte mare convingere ca se vor materializa in timp scurt. Foarte transant, seful de la Transporturi a spus ca proiectul este opera a unor „povestitori” si ca el nu se poate angaja nici macar in teorie la o astfel de investitie.

„Nu sunt nici Nastase, nici Tariceanu. De povestitori tara asta a fost plina, incepand de la Ion Creanga (…) Povestitori de tunele am tot vazut (…) Eu, in general, scot pixul – daca nu, imprumut de la domnul ministru – si facem socotelile. Daca o portiune care are sase-sapte tuneluri de 100-150 de metri, o portinune intre Comarnic si Brasov de vreo 56 de kilometri costa 1,5 miliarde de euro la o licitatie internationala (…) va dati seama cam care sunt sumele”, a fost vehement Berceanu.

El a continuat in acelasi ton aratand ca ideea ar fi interesanta si necesara dar ca masurile incep de la bani iar Romania nu dispune de fonduri pentru asemenea investitii. „Trebuie sa fim realisti”, a subliniat el.

Citeşte mai mult...
 
Premierul Boc si ministrul Berceanu, asteptati in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Iulie 2009 06:49

Radu BerceanuAutoritatile maramuresene se pregatesc sa primeasca vizita ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. El si-a anuntat prezenta in judet pentru ziua de joi, 23 iulie, iar dupa spusele presedintelui Consiliului Judetean, Mircea Man, in aceeasi delegatie e posibil sa se afle si prim-ministrul Emil Boc. Deocamdata prezenta premierului in Maramures nu a fost confirmata de la nivel central, insa surse oficiale spun ca sunt mari sanse ca acesta sa vina in judet pentru ca ar urma sa se afle joi in zona de nord-vest a tarii.

De altfel si ministrul Radu Berceanu si-a programat venirea in Maramures in contextul unei vizite mai ample in Transilvania, oficialul Guvernului urmand sa poposeasca si in judetul vecin, Satu Mare. Seful administratiei maramuresene a aratat ca a pregatit o lunga lista de probleme pe linie de infrastructura pe care vrea sa o supuna atentiei ministrului.

Ultima actualizare Miercuri, 22 Iulie 2009 06:54
Citeşte mai mult...
 
PSD a găsit ţapii ispăşitori pentru "Caritasul diplomelor" de la Spiru Haret: Foştii miniştri Miclea, Hărdău şi Adomniţei PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Iulie 2009 18:43

PSD continuă să sugereze direcţii de acţiune ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu. Liderul social-democrat Mircea Geoană şi-a nuanţat poziţia, a lăsat tonul critic de o parte şi a anunţat că ministrul are tot sprijinul său pentru a continua ancheta la Universitatea Spiru Haret, catalogat mai nou ca "un Caritas al diplomelor". În schimb, licenţiaţii acestei intituţii private de învăţământ nu trebuie penalizaţi şi trebuie să le fie oferită linişte pentru a-şi continua carierele profesionale construite deja pe aceste diplome, a recomandat Geaonă ministerului de resort. Cu două zile înainte, preşedintele PSD emitea un ultimatum către Andronescu să găsească o soluţie ca absolvenţii acestei universităţi să nu fie siliţi să mai treacă din nou printr-un nou examen de licenţă, iar diplomele deja obţinute în anii precedenţi să fie considerate valide.

Cei de la PSD au găsit de altfel şi ţapii ispăşitori pentru creşterea explozivă a numărului de absolvenţi ai universităţii Spiru Haret: reprezentanţii fostelor guvernări altele decât cele PSD. De vină ar fi foştii miniştrii ai Educaţiei, Mircea Miclea, Mihail Hărdău şi Cristian Adomniţei care au permis creşterea numărului de absolvenţi de la 5.700 în 2003 la 56.000 în 2009, respectiv 50.000 în 2008.

Ultima actualizare Marţi, 21 Iulie 2009 20:32
Citeşte mai mult...
 
Liberalii din nordul judeţului s-au întâlnit la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iulie 2009 06:43

La sfârşitul săptămânii trecute, liderii PNL Maramureş s-au întâlnit cu primarii, viceprimarii, preşedinţii de organizaţii din nordul judeţului, la Sighetu Marmaţiei. Au fost prezenţi senatorul Liviu Titus Paşca, deputatul Vasile Berci, vicepreşedinţii filialei, Emil Marinescu şi Ioan Corodan. Din motive obiective, a lipsit preşedintele Cristian Anghel. La terminarea şedinţei, Emil Marinescu a declarat: ''Am făcut o analiză a rezultatelor obţinute în localităţile din Maramureşul Istoric la alegerile europarlamentare şi trebuie să recunoaştem că nu suntem mulţumiţi. Dar ce a fost a trecut şi gândurile noastre trebuie să se îndrepte spre alegerile prezidenţiale. În aceste zile vom definitiva strategia de campanie. Vom avea o strategie deosebită, care trebuie să ne ducă la victorie. Vrem ca în toamna acestui an să dăm României un preşedinte liberal pentru viitorii cinci ani”.

Ultima actualizare Luni, 06 Iulie 2009 07:50
Citeşte mai mult...
 
Conferinţa de presă a senatorului Gheorghe Bârlea (3.07.2009) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Iulie 2009 14:12
In continuare puteti viziona restul conferintei de presa. Vizionare placuta! 
Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Iulie 2009 08:36
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 46 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact